Widok

Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem po poronieniu (sierpień 2012), i jestem już po pierwszej miesiączce... kolejna powinna być tydzień temu wg regularności sprzed poronienia.. dzisiaj zrobiłam test ii... dwie kreseczki..

trochę się tego boje. jutro umawiam się na wizytę i zobaczę co lekarz powie.. na razie nie popadam w euforię, bo ostatnio zakończyło się tragedią.

wg moich wyliczeń : czerwiec, ale który to dokładnie nie wiem.. mam nadzieję, że nic z tych ostatnich dni bo wtedy biorę ślub :)

jak będę coś już wiedzieć na pewno się tu pokarzę :)
h_and_m mocno trzymamy kciuki!
to ja też się dopisuję
termin 04.V.2013r.

podzrawiam pozostałe Mamusie :-)
Witamy nowe mamusie :)
h and m trzymamy kciuki!
fajnie,ze nas coraz wiecej:-))

jak sie czujecie?

ja mialam dobra noc..wyspalam sie..choc tylko 1 raz w nocy musialam do toalety.. ale teraz mnie znowu muli spanie...

jak dobrze,ze dzisiaj juz pt..weekend..ahh..sie wyspie:-)
Ja jestem wiecznie zmęczona i w ogóle nie wiem jaki to stan "wyspać się". Dzisiaj zrobiłam sobie kawę z mlekiem i z cukrem i nawet nieźle się czuję (normalnie piję gorzką i czarną, ale teraz odstawiłam, bo jakoś mi nie smakuje ani nie pomaga).
Na szczęście mój cudowny mąż wstaje do synka, więc ja tylko wegetuję półprzytomna jak jęczy :p

Z tymi mdłościami teoria o stresie mnie zupełnie nie przekonuje - ja się na przykład nie stresuję teraz wcale (w pierwszej ciąży trochę), wychodzę z założenia że będzie wszystko ok (może głupio, może optymistycznie, nie ważne). A niedobrze jest mi i tak. Poza tym ryzyko poronienia spada po 14 tygodniu, a mi mdłości w poprzedniej ciąży minęły równo w dwunastym. I dopiero wtedy zaczęłam się denerwować, bo jak nie miałam objawów (senność też minęła), a ruchó jeszcze nie czułam (poczułam dopiero chba w 22 tc) to nie wiedziałam, czy wszystko ok ;)
Muszczek a ja sobie ta teoria wyjasnilam dzisiaj swoje mdlosci. do tej pory nic, a dzisiaj rano na wszytko odruch wymiotny- ale denerwowalam sie bardzo, bo mialam dzisiaj egzamin. cale szczescie zdalam i juz mi lepiej. ale zanim zaczelam test, musialam sie upewnic, ze w razie gdybym zasłabla albo zaczela wymiotowac to nie przerwa mi egzaminu. wszytko bylo ok, teraz pewnie emocje opadna i zaraz zrobie sie taka spiaca, ze padne. na szczescie Mikolaj tez jest padniety po przedszkolu, wiec pewnie razem sie polozymy.
Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
13.05 Muszczek
30.05 Adziula
30.05 _dee_

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia

dopisałam Was dziewczyny, w razie czego zmieniajcie daty i dopisujcie sie :)
ale ciiiiisza u nas.

strokrotka, czekamy dzisiaj na wiadomosci!

a ja od rana mam takie mdlosci, ze nie wiem czy przezyje wyjscie z synkiem do przedszkola. chcialam, to mam! doczekalam sie!
U mnie już powoli zaczyna być widać brzuch :)

Jeśli chodzi o wagę to na razie ok. -2kg (około, bo nie mam wagi w domu i ciężko mi kontrolować - u rodziców się ważę, ale to o różnych porach). W zeszłej ciąży nie przytyłam nic do 17 tyg (wczoraj sprawdzałam na karcie), teraz chyba nie będzie tak dobrze ;)
już po wizycie :)
na razie tylko pęcherzyk ciążowy widać i nic więcej :)
na kolejną wizytę mam się wstawić za tydzień.
dzisiaj zostały mi przepisane tabletki podtrzymujące, mam nadzieję, że teraz będzie dobrze :P

w sobotę o 23 zachciało mi się sałatki :P teściowa to widziała i się pyta: Hania Ty jesteś w ciąży? a ja nic mi na razie o tym nie wiadomo :D

powiem dopiero jak już będzie wszystko dobrze z dzieckiem :)

w ogóle to jak się dziewczyny czujecie??

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
13.05 Muszczek
27.05 Kitka_86
30.05 Adziula
30.05 _dee_

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
Witam się i ja :)
Termin na 27 maja :)
Pierwsza wizyta zaliczona 8 pażdziernika:) Na początku listopada idę na usg genetyczne:)
hey Dziewczyny jestem po wizycie..gin nie umiala wyliczyc na tym etapie kiedy jest termin przeiwdywanego porodu..z usg wychodziz,e to 5 tyg,..i powiedziala,ze sa 2 pecherzyki ciazeowe!! moga byc blizniaki ale mzoe byc tak,ze jeden z nich sie wchlonie..

1 pecherzyk z nich wielkosci 38,6mm a drugi 48,2mm
stokrotka, to moze jednak beda blizniaki? trzymamy kciuki.

ja mam straszne mdlosci dzisiaj, ale mam jeszcze wolne 2h i sie zastanawiam czy moze sie polozyc i odpaczac czy lepiej isc poprasowac :/ a tez by sie juz przydalo.

jutro pierwsza wizyta u poloznej, niestety bez usg- ale to juz za 2 tygodnie. nie moge sie doczekac!
Czesc :) po wczorajszej wizycie termin sie przyblizyl na 24 maja :) z dzidziusiem wszytko dobrze. Za miesiac usg genetyczne z cala rodzinka ;)

Stokrotka, super, moze jednak beda blizniaki ;)

I nowa lista

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
13.05 Muszczek
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
30.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
Hej dziewczyny, dolaczam sie do watku:) Narazie jeszcze sie do listy nie dopisuje, nie bylam jeszcze u lekarza, robilam bete tydzien temu i wyszedl 5 tydzien. Pod koniec przyszlego tygodnia chce pojsc do lekarza, to by juz byl 8 tydzien wiec pewnie bedzie serduszko widac:)
my juz po wizycie u poloznych. w szpitalu wlaczyl sie alarm ppoz i musielismy jeszcze szybko uciekac, takze zeszlo nam ponad godzine. ale wszytko ok. mocz ok, krem pobrana i wyslana do badania.
w zwiazku z moim pcos bede miala dodatkowe badania cukru w polowie ciazy, ale mam nadzieje, ze jednak nie wykaza cukrzycy :/
teraz za tydzien kolejna wizyta i badania krwi.

witam nowe mamusie!
czesc Dziewczyny..chyba mam od 2 dni pierwsze mdlosci..tak mi dziwnie..od 8 rano a wstaje przed 6..i trzyma mnie tak do 14..potem jest juz ok...kilka razy poszlam nawet do toalety,ale obylo sie...nie witalam sie z kibielkiem:p poki co:PP

milego dnia;-))
a ja stwierdzilam, ze napewno jestem w ciazy, wlasnie poplakalam sie czytajac artykul o kibicach z wczorajszego meczu. zrobilo mi sie ich zal i sie najzwyczajniej w swiecie poryczalam :)

do tego wszystkiego dolegaja mi wieczorne mdlosci :) jest ciekawie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry