Widok

Mały książe bajka czy Bystry Bill warto z 3- i 5-latką?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie, był ktoś warto pójść? 3 latka była już parę raz w kinie, a może lepsza bajka bystry bill?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mały Książę nie jest absolutnie bajką dla dzieci.
Poniżej gimnazjum film będzie niezrozumiały dla dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mojej 5 latce się podobał Mały Książę ale z trzylatką bym nie ryzykowała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia.Mały Książę jest tylko historią wplecioną w film a główną bohaterką jest 8-9 latka ,obawiam się że gimnazjaliści nieźle by się wynudzili śledżąc losy 8 latki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ten bil?
co innego z takimi brzdącami robić w deszczowy dzień?
>No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia.

"Mały Książę" jest lekturą dla klasy I gimnazjum, co ma tutaj do rzeczy wiek bohaterki? "Stary człowiek i morze" też jest lekturą - a sądząc po tytule powinien być w takim razie dla emerytów? ;)))

>co innego z takimi brzdącami robić w deszczowy dzień?

Jest cała masa zabaw i miejsc, które można zobaczyć :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie tak, dużo miejsc mamy już zaliczone, liczyłam na jakieś propozycje. nie jestem z Trójmiasta więc nie wszystko znam, ale spoko dzień już zaplanowany, pozdrawiam
A byłaś w EduParku? Polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
> No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia

A znasz dziecko, które skuma wątek "korporacyjny" tej historii?
Mamusię, jej ciśnienie na wybór szkoły i planowanie życia córki? Nieobecnego Tatę? Dorosłego Małego Księcia?
Nawet dla gimnazjalistów część filmu będzie niezrozumiała.. tzn po prostu tych wątków nie zauważą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O matko i córko wątek korporacyjny,zaraz zacznę się samobiczować.Gdybym zaczęła rozkładać wszystkie filmy dla dzieci jakie są puszczane w kinach na czynniki pierwsze to pierwszy raz moje dziecko poszłoby do kina w wieku 15 lat ,sądząc po twojej wypowiedzi to nawet Shreka 5 latka nie powinna oglądać.Ja Małego Księcia przeczytałam mając 9 lat no ale za moich czasów nie było kompa i internetu i z nudów się czytało zamiast tłuc w głupie gierki a teraz "Mały Książę" za trudny dla 14 latka.Mi i mojej 5 latce film się podobał,no ale pisałam to z perspektywy mojej i mojego dziecka .Odradzam pójście z gimnazjalistą bo jeszcze bidak nie zrozumie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
> sądząc po twojej wypowiedzi to nawet Shreka 5 latka nie powinna oglądać

Nigdzie nie napisałem, ze dziecko czegoś NIE POWINNO oglądać. Pisałem jedynie, ze część filmu będzie dla niego niezrozumiała.
Skoro już wywołałaś do tablicy Shreka: pomyśl, ile straciłabyś z tego filmu, nie znając wcześniej bajek braci Grimm czy Matrixa.
Jasne, ze dziecku może się film "podobać" bo jest ładny wizualnie.
Ale równie dobrze mozesz je posadzić przed TV i włączyć Cartoon Network, wyłączając dźwięk. Po co ma rozumieć, o co w tym chodzi? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzimy z dzieckiem do kina odkąd skończyło 3,5 roku jak również bardzo dużo jej czytamy i rozmawiamy o przeczytanych książkach i obejrznych filmach,lubi kino i ksiązki podobnie jak jej rodzice dla mnie czym innym jest pójście z dzieckiem do kina czy teatru i wspólne oglądanie( nawet jeżeli jak twierdzisz dana treść nie jest adekwatna do wieku ) a czym innym posadzenie dziecka samego przed tv i włączenie durnej bajki.

p.s.
Mniej krwawa część baśni braci Grimm i Andersena przeczytana,Cartoon Network nie ogląda .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry