Widok

Mały książe bajka czy Bystry Bill warto z 3- i 5-latką?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie, był ktoś warto pójść? 3 latka była już parę raz w kinie, a może lepsza bajka bystry bill?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mały Książę nie jest absolutnie bajką dla dzieci.
Poniżej gimnazjum film będzie niezrozumiały dla dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mojej 5 latce się podobał Mały Książę ale z trzylatką bym nie ryzykowała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia.Mały Książę jest tylko historią wplecioną w film a główną bohaterką jest 8-9 latka ,obawiam się że gimnazjaliści nieźle by się wynudzili śledżąc losy 8 latki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ten bil?
co innego z takimi brzdącami robić w deszczowy dzień?
>No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia.

"Mały Książę" jest lekturą dla klasy I gimnazjum, co ma tutaj do rzeczy wiek bohaterki? "Stary człowiek i morze" też jest lekturą - a sądząc po tytule powinien być w takim razie dla emerytów? ;)))

>co innego z takimi brzdącami robić w deszczowy dzień?

Jest cała masa zabaw i miejsc, które można zobaczyć :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie tak, dużo miejsc mamy już zaliczone, liczyłam na jakieś propozycje. nie jestem z Trójmiasta więc nie wszystko znam, ale spoko dzień już zaplanowany, pozdrawiam
A byłaś w EduParku? Polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
> No to niezły jest poziom dzisiejszych gimnazjalistów jak dopiero w wieku 13-14 lat są w stanie zrozumieć Małego Księcia

A znasz dziecko, które skuma wątek "korporacyjny" tej historii?
Mamusię, jej ciśnienie na wybór szkoły i planowanie życia córki? Nieobecnego Tatę? Dorosłego Małego Księcia?
Nawet dla gimnazjalistów część filmu będzie niezrozumiała.. tzn po prostu tych wątków nie zauważą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O matko i córko wątek korporacyjny,zaraz zacznę się samobiczować.Gdybym zaczęła rozkładać wszystkie filmy dla dzieci jakie są puszczane w kinach na czynniki pierwsze to pierwszy raz moje dziecko poszłoby do kina w wieku 15 lat ,sądząc po twojej wypowiedzi to nawet Shreka 5 latka nie powinna oglądać.Ja Małego Księcia przeczytałam mając 9 lat no ale za moich czasów nie było kompa i internetu i z nudów się czytało zamiast tłuc w głupie gierki a teraz "Mały Książę" za trudny dla 14 latka.Mi i mojej 5 latce film się podobał,no ale pisałam to z perspektywy mojej i mojego dziecka .Odradzam pójście z gimnazjalistą bo jeszcze bidak nie zrozumie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
> sądząc po twojej wypowiedzi to nawet Shreka 5 latka nie powinna oglądać

Nigdzie nie napisałem, ze dziecko czegoś NIE POWINNO oglądać. Pisałem jedynie, ze część filmu będzie dla niego niezrozumiała.
Skoro już wywołałaś do tablicy Shreka: pomyśl, ile straciłabyś z tego filmu, nie znając wcześniej bajek braci Grimm czy Matrixa.
Jasne, ze dziecku może się film "podobać" bo jest ładny wizualnie.
Ale równie dobrze mozesz je posadzić przed TV i włączyć Cartoon Network, wyłączając dźwięk. Po co ma rozumieć, o co w tym chodzi? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzimy z dzieckiem do kina odkąd skończyło 3,5 roku jak również bardzo dużo jej czytamy i rozmawiamy o przeczytanych książkach i obejrznych filmach,lubi kino i ksiązki podobnie jak jej rodzice dla mnie czym innym jest pójście z dzieckiem do kina czy teatru i wspólne oglądanie( nawet jeżeli jak twierdzisz dana treść nie jest adekwatna do wieku ) a czym innym posadzenie dziecka samego przed tv i włączenie durnej bajki.

p.s.
Mniej krwawa część baśni braci Grimm i Andersena przeczytana,Cartoon Network nie ogląda .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry