Widok

Malyach

Ulegnę ogólnej tendencji zapoczątkowanej przez Lenn i rozpunktuję tekst. Tez mam już dość monotonii kolumny wielkości pustaka, a więc:

Po pierwsze: Moim zamiarem nie był atak na ciebie, raczej komentarz. Jestem w sieci za krótko, by otwierać drugi front. Czy też angażować się w jakąś solidną, wymagającą manewrowości wymianę wypowiedzi. Nie pisałem do ciebie, by się z tobą kłocić.To nie był atak, raczej sugestia.

Po drugie: Mój wygląd jest komiczny, straszny i okrutny (istnieją pewne obsceniczne formy radości). Ale do ciebie wciąż mi daleko. Nic nie wygląda tak jak ty, szczególnie w tym tulejowatym płaszczyku.

Po trzecie: Nie istnieje słowo "wyglądowy"

Po czwarte: Czemu pisałem? Nie znoszę prawd ostatecznychi dogmatów. Dla mnie wszystko jest płynne i na wpół rzeczywiste. A gdy trafię w tym moim różowym obłoczku na mur, reaguję odruchowo i alergicznie - walę w niego łbem aż się skruszy (albo odsunie). Tak naprawdę mój tekst był atakiem na słowa i sformułowania.

Po piąte: Wasze postawy nie mają dla mnie znaczenia. Potrafię zaakceptować każdego. Nie lubię za to bezsensownego niszczenia ludzi dla własnej, doraźnej korzyści. O ludzi trzeba dbać, by móc wykorzystać ich ponownie. A ty idziesz przed siebie, zostawiając wydmuszki i skorupy. Pamiętaj, jesteś coś winny ludzkości, na której pasożytujesz. To rodzaj odpowiedzialności.

Po szóste: W tym kraju prezydent niczym nie rządzi. Poza tym jakakolwiek władza jest gówno warta, póki istnieją ludzie tacy jak ja.

Po siódme: Odrobinę przeinaczasz teksty Zwierza. Tak, że ich wydźwięk zmienia się na twoją korzyśc. Nie robisz tego ze względu na niego, bo on wie co pisze. Do kogo więc piszesz? Do niego, czy do nas?

Po ósme: W sumie obaj macie rację i reprezentujecie zdrowy, ludzki egoizm. Kością niezgody są nieistotnie szczeoły. Obie drogi są efektywne.

Po dziewiąte: Wszyscy wymienieni przez ciebie mistrzowie megalomanii marnie i przedwcześnie skończyli. Z czego powinieneś wynieść jakąś nauke. Cokolwiek osiągniesz, dla ciebie będzie bez znaczenia, gdy przestaniesz istnieć.

Po dziesiąte: Jeśli chodzi o mechanikę kółek, zgadzam się z tobą. Choć osobiście uważam że skuteczniejsze i ciekawsze jest manipulowanie prawdą, a nie kłamstwami. Nie idź na łatwiznę. Kłamstwa wymagają później wiele wysiłku i kombinowania, by obraz zachował spójność. Przy prawdzie mniej trzeba pamiętać.

Na koniec: Ja też lubię żonglować iluzjami i bawić się ludźmi, czego twoja odpowiedz jest najlepszym dowodem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

K.

A może jednak?

Sędzia

...brak mi słów....

k nn

a wulgaryzm to jest to co ty uprawiasz

Kiszczaczku

a ja niedlugo wracam!!! ale na spotkanie nie zdaze, jako ze pojawiam sie w pon. rano.

jeeeejku, jak dobrze byc w Polsce, nawet nikt stad sobie chyba nie wyobraza.

KISZCZAK

CO ? Brak ci słów? A ty taaaaaki przecież jesteś wygaaaadany ..... ;(
A teraz poważnie - widać że się z tym nie zgadzasz co napisałem o kłótniach, o bluzganiu, o rzucaniu błotem itp. (choć nie mogę w to uwierzyć) a może to dlatego że : K. N.N. mi podziękował ? że widzi we mnie sprzymieżeńca ? może uważasz że bardziej go rozumię od ciebie ? Przecież on sam napisał że jestem obiektywny - czyli nikogo nie chwalę, nikogo nie ganię, ale obserwuję wszystko i wszystkich i ..... analizuję !!!
Być może jako SĘDZIA będę karać :))
Widzisz zazdrość czy kosternację z powodu złego obrotu sytuacji dla siebie i swoich poglądów ???? (a może i to i to ?). Ja osobiście do ciebie nic nie mam ... choć ....(ale jako sędzia nie powinienem być stronniczy - a właśnie OBIEKTYWNY) i nie będę przytaczał tutaj Twoich wad i stosunków do innych ludzi - a było by o czym - Upssss miałem nic mie mówić :)))
Także nie pochwalam zachowania i postępowania K. N.N. - ale to nie znaczy że ciebie będę faworyzować - bo skoro napisałem o podobieństwach ludzi którzy postępują podobnie - to znaczy że chyba są podobni - czyż nie ??? I co w tym dziwnego w moim poście że Ty nie masz słów ?? Może Twoje zeznanie na ławie świadków będzie obszerniejsze następnym razem ?
A może te wszystkie WASZE spory są spowodowane behawioryzmem - w co wątpię ..... a może ? ..... :))))))
Mimo tego wszystkiego - jestem zadowolony z zakończenia sporu: Zwierz kontra Malayach, choć nie było ugody to jednak jest coś więcej - oczekiwanie na ZGODĘ - w co nie wątpię.
Pozdrawiam WSZYSTKICH wasz

Sędzio

Od karania to ja tu jestem i wara od mojej profesji!!

Panie Sędzio

A kto to są ci „sprzymieżeńcy” ? Sprzymierzeni żeńcy? W przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem zwolennikiem wytykania innym błędów, nawet ortograficznych. Nie lubię tego robić i unikam. Ale obiektywnie rzecz biorąc, jeśli się już kogoś krytykuje za ortografię, co niedawno uczyniłeś, to samemu trzeba się starać podwójnie, prawda? Przypominam też o art. 82 § 2 prawa o ustroju sądów powszechnych. Poniżej zamieściłem go dla Ciebie, nie adresując wprawdzie, ale powinieneś był powiązać brzmienie tej normy z poematem, który wcześniej wkleiłeś. Lekarzu ulecz się sam, sędzio osądź się sam. Co prawda nikt nie powinien być sędzią we własnej sprawie, lecz... HP to specjalny wymiar rzeczywistości i zrobimy dla Ciebie wyjątek.

Zły Bogu - reklamujesz mój blog? Wow!! Rrrroarr!!

Kiwdul Nnneb - tak sę Cię wyobraziłem:
Obrazek nazwałem zemsta zielonego gluta.

BAGGINS

To wytknięcie błędu ortograficznego nie było związane ze sprawą - lecz małym żarcikiem.
NIE JESTEM SĘDZIĄ WE WŁASNEJ SPRAWIE - bo to wszystko mnie nie dotyczy. To co napisałem to nie był poemat i nic nie wklejałem (do Twojej wiadomości o mojej oryginalności). Nie będę się sam sądził ponieważ znam ludzkie (swoje) granice od postąpień, wymagań, światopoglądu i są one otwarte ale też KONTROLOWANE w przeciwieństwie do osób którym zabrakło samokontroli do swoich zachowań - dlatego jestem tu aby im to przypomnieć - i wierzę na zmianę na lepsze.
Dziękuję za wyjątek ;)))

Sędzia

Możesz jaśniej napisać o co
Ci chodzi poniżej???

Kiszczus:)Witaj Klaunie,jak milo ze sie odezwales:)No tak,ty masz zobojczy umysl(wiem,ze to rodzinne:))),u mnie tez rodzinne)

jeszcze:)Taki krotki byl dzisiejszy wystep :((( och...szkoda :(((

Lenn..dlaczego Ty jest tak slepa???Dlaczego tak stronnicza???Zobacz sobie biedaczynko,jak ladnie pisze Twoj klaun!Zobacz sobie

wyrazow uzywa!...tak...u niego nie widzisz wulgaryzmow...czasem Ci sie nie dziwie...czasem bielmo na oczy nachodzi...wiem to.....Lecz to nie zmienia tego, zes slepa...ze klamiesz, ze kalun jest wukgarny...
Na szczescie i inni czytaja, bez tej zaslony Lennonko
....Umiejetnie wydaj zarobione funty ...hmmm
...to taka glupia rada glupiego Kiwdula....

Sędzio

Miałem na myśli post z 1 września, z godziny 20:40. Bez wątpienia poemat..... Nie kwestionuję ani Twego autorstwa ani oryginalności. „Wkleić” można zarówno swój utwór jak i cudzy.
A co do wiary w zmianę na lepsze.... Jestem przekonany, że wszelkie waśnie i swary znikną bez śladu i bez jakiejkolwiek ingerencji z naszej strony, gdy nadejdzie Boże Narodzenie, czas pojednania. „Prześladowanych i skrzywdzonych” czeka wielka nagroda, zaś źli ludzie będą zazdrościć, płakać i zgrzytać zębami. By skrócić oczekiwanie, już dziś uczmy się kolęd...
Oto jedna z moich ulubionych :

Rudolf the Red-nosed reindeer

Rudolf, the red-nosed reindeer
had a very shiny nose.
And if you ever saw him,
you would even say it glows.

All of the other reindeer
used to laugh and call him names.
They never let poor Rudolf
play in any reindeer games.

Then one foggy Christmas eve
Santa came to say:
"Rudolf with your nose so bright,
won't you guide my sleigh tonight?"

Then all the reindeer loved him
as they shouted out with glee:
"Rudolf the red-nosed reindeer,
you'll go down in history!"

Prawda, że ładna? A w tle wyraźnie zaznacza się abstrakcyjna idea kompletnie ślepej sprawiedliwości, reprezentowana w tym wypadku przez czynnik nadprzyrodzony, więc z natury swej irracjonalny ;)

Ps. Lenn,a co do wyobrazenia sobie jak to dobrze byc w Polsce ( ponownie byc),znowu nie trafilas...Wie o tym bardzo dobrze

i inni, lecz na pewno wiemy to MY Lennonko, , , ja to wiem od co najmniej ok 22 lat...od Stanu Wojennego(gdy po raz pierwszy powrocilem do Ojczyzny, z wlasnej i nie przymuszonej woli...)
pa...

K.NN

Nie znasz dnia, ani godziny...
Właśnie podłaczyli mi internet...

asystenko z diabelskiej laski,wlasnie ja wiem i dlatego mam swieza bielizne o czym tobie radze pamietac,zmien wreszcie te

niezbyt przyjemnie :((((

fuj fuj fuj :((((

Baggins

Jak to miło być na sieci w tej samej chwili,
pozdrawiam.
Wysłałam Ci parę wiadomości na gg, doszły?

Ps. Zadbaj wreszcie o to,czego nie widac...to nie przystoi kobiecie:((( nie masz wstydu? (tak na marginesie-moj jest zakryty

...lubnie te zalosne pobielacze, takie jak twoje:))) przydupaska zabojcy z urzedu, asystentka do wszystkiego, oddana po grobowa deske, a nawet po dwie deski...
och...jaka niesamowita lojalnosc....
papapapa desko :)))

K.NN

Zakładanie świeżej bielizny do trumny jest mile widziane przez pracowników firm pogrzebowych. To dobrze, że umiesz się dostosować do ogólnie przyjętych standardów. Dziękujemy w ich imieniu.

Dziekuje za uznanie,a wiec i ty zapamietaj o tym co robie,tak dla ciebie bedzie najlepiej i dla innych wokol ciebie...pamietaj

o ich czasem wrazliwych nozdrzach asystentko:)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry