Widok

Małżeństwo dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jesteśmy małżeństwem prawie 7 lat. Mamy dwoje dzieci (6 i 2 lata). On od początku nie był zbyt wylewny. Ale fascynacja seksem, zauroczenie, zakochanie zaprowadziły nas do ślubu.

Dziś potrafi nie odzywać się do mnie dniami. Ostatnio powiedział że nie wie czy mnie kocha (tak- wiem co to oznacza). Widzi że cierpię ale milczy.

Szczerze to straciłam nadzieję że uda się to uratować. Sama nie wiem do końca co czuję. Wiem że jest dla mnie ważny. Ponad wszystko kocham nasze dzieci.

Jedyne rozwiązanie to odejść od niego. Ale jak można tak skrzywdzić dzieci...

Nie wiem co zrobić. Próbowałam rozmów wiele razy, na nic się zdały. On uważa że ma rację, że wina za to jak jest w naszym związku leży po mojej stronie.

A ja poświęcam się dzieciom, domowi. Dbam o nich. Nie mam wygórowanych pragnień. Zawsze stawiam się na ostatnim miejscu...

Muszę od niego odejść. Tylko jak to zrobić by nie skrzywdzić tych wspaniałych niewinnych istot. One nie mają pojęcia że istnieje inny świat niż mama i tata. Nie wiedzą też że źle się dzieje w domu ponieważ nie kłócimy się. Kiedyś próbowałam ale stlamsil we mnie nawet to...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ksiezniczka niegłupio pisze. Co do psychologow to może faktycznie źle trafiłaś. Z tym tekstem o zachowaniu męża to chodzi o to że jedyną osobą która panuje nad zachowaniem męża jest ten mąż. Nie obwiniaj się za jego reakcje bo zachowanie jest jego, bo on tak chce. Wiele kobiet było w takiej sytuacji i uciekając z domu w samych skarpetkach dało sobie radę, nikt nie umarł, zawsze znalazła się pomoc.
Teraz pytanie jest do Ciebie - czy to jest facet z którym chcesz być, co chcesz zmienić, a jak będzie już wiedziała czego chcesz, to łatwiej będzie to osiągnąć, Dbaj o ludzi ci życzliwych, dbaj o siebie i musisz nauczyć sobie radzić sama, na własną rękę, częściej wychodz do ludzi, koniecznie idź do pracy i spędzaj w domu jak najmniej czasu. O dzieci się nie martw, martw się o siebie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sory ale jak ktoś się ciągle prosi o rozmowę i uwagę to w pewnym momencie dla zachowania swojej godności musi zadbać o siebie. Kryzysy zdarzają się w każdej relacji. Dopóki obu stronom zależy jest nad czym pracować. Ale w momencie kiedy jednej zależy aż nadto a druga czuję się tym przygnieciona warto odpuścić. Nie nie dla męża. Dla Samej siebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może najpierw wybierzecie się na terapię małżeńską? Podjęcie decyzji o odejściu jest bardzo poważną sprawą i nie można, w momencie gdy są dzieci ot tak strzelić palcami i posłuchać rady "Odejdź od niego, pomyśl o sobie"

Księżniczko spróbuj swoich sił w dziale Zdrowie. Tam jest kilka wątków, gdzie mogłabyś podzielić się swoim doświadczeniem w zakresie narcystycznych zaburzeń osobowości :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teściowa to nie jest Pan rodzina.

A po co mu Pani pokazuje że jego zachowanie robi na Pani wrażenie. Może on nawet ma z tego satysfakcję. Proponuję.
1 zajęcie się sobą praca ewentualnie dziecmi
2 koniec z obiadku mi ale to chyba już Pani wie.
3. Może być tak że maz odetnie kaskę, proszę zacząć odkładać pieniądze co nagle nie zostanie Pani z ręką w nocniku
4. Koniec z praniem gaci.
5 jest tylko Pani życie i dzieci. Męża nie ma. Niech się śmieje. Jego śmiech Pani nowe życie.
On się nakręca Pani reakcjami. Brak reakcji z Pani strony bardzo szybko sprawi zmianę jego zachowania.
Matce niech się zwierza co Panią obchodzi jakąś obca baba. Niech go bierze do siebie. Nie ma Pani koleżanek? To proszę sobie poszukać. Dzieci pod jego opiekę i do kina filharmoni na łyżwy gdzie Pani chce. Niech się kisi sam we własnym Jadzie . A na początek proponuję kochanka. Będzie Pani łatwiej się oderwać. Ale koniecznie zonatego. Taki nie pisanie słówka dowartosciuje Panią a jak już nie będzie potrzebny to nie narobić Pani problemów. Faceci jak im się włączy posiadanie to mają pitolca

No niestety nie. Tu za miękka kobieta trafiła na faceta który lubi adrenalinę i się mu nudzi w życiu stąd ta frustracja.
Ps doświadczony życiowo mężczyzno seks masz po 10tym ? Oo to chyba dzisiaj :) spuśc sb z krzyża , w końcu płacisz za żonę. Nie powinna mniec nic przeciwko. Kup jej jakieś szmatki niech ma. A potem marz w skryciu o kobiecie jakiej nigdy mieć nie będziesz.
PS tak jestem księżniczka i kocham to. Polecam każdej kobiecie aby się szanowala i gonila dziadów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z konsultacji psychologa już korzystałam jednak źle trafiłam i tylko usłyszałam że nikt nie ma wpływu na to jak się zachowuje maż.
Byłam prywatnie i się zraziłam.Koezystalam również z pomocy psychiatry ale po lekach czułam się bardzo źle pomimo ich zmiany na inne.Niestety ale na pomoc rodziny nie mogę liczyć nigdy mnie nie wspierali.Jestem już tak wykończona psychicznie że nie mam siły na nic.
Mąż wie że nie mam do kogo się zwrócić o pomoc i wykorzystuje sytuacje.Jestem już tak słaba że codziennie płacze przez niego a on się z tego śmieje.On ma wsparcie matki i brata i obojętnie jak się zachowuje stają za nim murem.Za mną nigdy nie byli,matka nigdy nie pogodziła się z tym że wziął ślub i się wyprowadził z domu.Codziennie do niego dzwoni,jak kiedyś się poskarżyłam na jego zachowanie to nawet nie próbowała z nim porozmawiać na ten temat więc dałam sobie spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za siedmioma rzekami, za siedmioma górami,.... tyle że nie ze tej bajki jest wątek księżniczko :)

Adwokat nie uleczy twojej duszy. Rozwód to tylko uzyskanie z sądu kwitka. Będzie drogo i długo a jeśli jesteś w złym stanie psychicznym to tym bardziej nie polecam na razie dodawać sobie takich atrakcji. Polecam wsparcie psychologa, życzliwych przyjaciół, rozmowy z rodziną, oni tez muszą przygotować się do zmian. A tobie polecam odpuszczenie sobie totalnie wszystkiego ( to wbrew pozorom nielatwa sztuka) i samotny wyjazd na wakacje aby przewietrzyć głowę, nabrać dystansu, naładować baterię, czyli innymi słowy zająć sie sobą i tylko sobą . Ogarniesz wszystko jak odpoczniesz i wrocisz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ojojojo :) ale ktoś tu jest zawistny :)
Jestem bardzo szczęśliwa, spełniam się na wielu płaszczyznach również w małżeństwie :) tak mówi mi co chce usłyszeć a potem oboje mamy zarąbisty seks. .. A ty co? Czekasz jak piesek na ten dzień? Aż Ci żona da? Wyniesie się abyś mógł się sposcic? A potem płacz że traktują was jak bankomaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Adwokat nie jest od wsparcia psychologicznego
Proponuję najpierw znaleźć psychologa trochę się odbudować a gdy nabierze Pani sił i pewności adwokata.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam że się posępne pod wątek.Ja rowniez od dłuższego czasu przechodzę przez bardzo trudne chwile.Tak naprawdę chyba nigdy nie było dobrze a teraz widzę że im dzieci starsze tym trudniej podjąć decyzję.
Na chwilę obecną jestem tak wykończona psychicznie że albo coś z tym zrobię albo nie wytrzymam.Dlatego proszę o pomoc w znalezieniu dobrego adwokata od spraw rozwodowych który przede wszystkim wysłucha i pomoże.

Schodzisz na ziemię księżniczko. Jak jest w rzeczywistości trzeba zapytać męża.
Chyba, że "tylko spojrzysz, a on będzie wiedział co robić", czyli powie to, co Ty chcesz usłyszeć" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiś sfrustrowany pseudo alfa samiec się odezwał. Uważam męża za bardzo męskiego. Ma powodzenie w śród kobiet. Jestem bardzo sCzesliwa. Jestem Panią siebie i swojego życia które Dzielę wspólnie z mężem.
Niektórzy mężczyźni nie nawiedza kobiet bo to one są wyznacznikiem ich męskości.
Np facet który ma przedwczesny wytrysk albo małego musi poniżej kobietę aby czuć się dobrze. Mój ma dużego i dba w seksie najpierw o mnie i kocha jak jestem Panią sytuacji. Co ciekawe czuję się bardzo bezpiecznie wiem że mogę polegać na nim w każdej sytuacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

>Co do innej kobiety. W sumie to myślę że nie bo musiałaby się bardzo starać. Tzn. nie sądzę by on potrafił zdobyć no i kiedy...

Jesteś w błędzie. Nawet nie wiesz, co odpowiada innym kobietom. To po pierwsze. Po drugie: jak chce, zawsze znajdzie czas.
Pogoń dziada, zanim wpadniesz w depresję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie byłabyś dominą samą dla siebie i to bardzo krótko. Masz w domu ciepłe kluczy, a nie faceta, więc przestań radzić Kobiecie z wielkiej litery, która intelektem znacznie przewyższa Ciebie "kobietko". Idź do fryzjera, a później do kosmetyczki. Rady dla małżeństw pozostaw innym, bo doświadczenie i wiedza życiowa nie są twoją najmocniejszą stroną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam i polecam fachowa literaturę z powyższym zagadnieniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech faceci, uważają że kobiety w domu nic nie robią tylko leżą i pachną. A jak taka kobieta nagle znika to dopiero jes szok i niedowierzanie i otwarcie oczu, Polecam całkowite zniknięcie tak na tydzień, dwa, na miesiąc a maksymalnie na rok. Ojciec dzieciom krzywdy nie zrobi, sprawy się same ułożą bo będą musiały. Polecam zniknąć ze swojego życia od czasu do czasu i wiecie co? Świat się nie zawali, nikt nie umrze a dom przetrwa, dzieci też. Jedyne co im grozi to spędzenie czasu z ojcem i resztą rodziny. Kobiety które kochają za bardzo to tytuł książki gdzie jest wyjaśniony ten mechanizm . Otwórz oczy i witaj w nowym, lepszym świecie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję sprawdzić telefon męża.... Niech zgadne ma hasło?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewa, pamiętaj że szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci. Jestem pewna że 6 latek juz dawno zauważył o co chodzi. Pamiętam siebie sprzed lat i zawsze powtarzam ze moje dzieciństwo byłoby inne gdyby moi rodzice się rozeszli. Doskonale pamiętam wszystko ich ciche dni i to poczucie winy ze to moja wina...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry