Widok

Mam alergię na e-mamy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ilekroć z różnych przyczyn natrafię na jakiekolwiek forum poświęcone macierzyństwu, jestem zniesmaczona. Nie dziećmi, bo do nich mam stosunek neutralny, a pewnym zjawiskiem, które nazywam uwstecznieniem pieluszkowym. Oburzacie się, drogie mamusie, na to, że bezdzietni są do was wrogo nastawieni, nie rozumieją was, wyśmiewają. Poczytajcie same siebie: nie uprawiacie seksu, tylko "przytulanko", nie macie męża tylko mężusia, nie macie dziecka tylko "fasolkę" (cóż za obrzydliwie botaniczne określenie), a gdy fasolka się urodzi, jest bejbusiem, który oczywiście ssie "mlesio z cysia". Wszystko zdrabniacie, same stajecie się infantylne i takie przesłodzone. Trudno nawet znaleźć jakieś sensowne informacje, bo zapełniacie całe strony idiotycznymi suwaczkami, które powiadamiają cały świat, że "moja Nikolka ma 2 lata i 4 miesiące", tak jakby to kogoś interesowało poza najbliższą rodziną, znajomymi. Nie wiem co się dzieje z kobietami pod wpływem zajścia w ciążę, że zamiast być jak wcześniej sensownymi i inteligentnymi kobietami, stają się mamuśkami. Nie deprecjonuję macierzyństwa, ale dajcie sobie na luz bo nie wiem czy wiecie, ale wasze e-macierzyństwo jest powszechnie obśmiewane :)) Oczywiście nikt wam nie zabrania takimi być, ale potem tak wam dziwnie, że znajomi mają was lekko dość, prawda?
Bo na żywo też odbija - spotykam koleżankę z dzieckiem, najpierw foszek, bo się nie zachwycam (muszę?), potem sama z siebie (bo nie pytam) powiadamia mnie o wadze urodzeniowej, zatorze pokarmu, kolkach i innych pierdołach, o których nie chcę słuchać, bo mnie nudzą i brzydzą.

A teraz pewnie mnie zakrzyczycie postami upstrzonymi suwaczkami, bo przecież co ja mogę wiedzieć, skoro moje przytulanko nie zaowocowało fasolką, na pewno więc piszę to z zazdrości :)
popieram tę opinię 216 nie zgadzam się z tą opinią 47
masz rację i mam prawo wyrazić swoją opinię. popieram i nikt tu na ciebie nie będzie krzyczał ;)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ee tam, kto by się Tobą przejmował(autorko wątku):)
Chciałam tylko dodać,że większość z nas to wykształcone, mądre i inteligentne osoby:) A to,że mamy synusi, córunie,to nic złego:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16
"wasze e-macierzyństwo jest powszechnie obśmiewane"

przez kogo? przez równych Tobie?

śmiej się, na zdrowie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 16
ja jak nie mialam dzieci to nie wchodzilam w takie miejsca, co wiecej, dla mnie małe dzieci to były okropne obślinione bachorki- potworki;) ale to sie zmienia jak się ma dziecko swoje własne i mam teraz DWA DZIUBDZIUSIE:) i nic ci do tego.
jestem kobietą pracującą i mam życie poza dziećmi, co nie przeszkadza mi się cieszyć i nieprzestawać dziwić tym jakie cudo udało mi się spreparować z mężem i rozczulać sie nad tym czy tamtym, a zdrobnienia to się pojawiają jak dziecko przychodzi na świat i kiedy o nim mówimy właśnie z tej czułości i matczynej miłości.To jest normalne.jak ktos się z tego śmieje to tylko o jego prymityźmie świadczy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
mirakula - "dziwne" to pojęcie względne ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja mam alergie na mamusie co daja dzieciom dziwne imiona
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2
prawdę mówiąc sama mam drgawki jak czytam mlesio z cysia, na szczęście na tym forum jest to określenie rzadko występujące ;)
co do reszty - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bo to jest forum dla mam... to o czym mamy pisać? O samochodach, komputerach, finansach???? Niech autorka wejdzie na weselnik... może też dostanie alergii na e-panny młode :)))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
ech ile ja bym dała, żeby mieć "fasolkę", i mówić bez końca o kupach, kaszkach itd :( jak na razie życie samo weryfikuje plany.
Do autorki wątku, kobieto daj spokój...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
aaaa czyli żyje na kocią łapę z gościem od ponad 10 lat, a gościu nie chce ani ślubu ani dziecka, bo są super wyluzowani
ona chce tylko nie wie jak mu to powiedzieć ;)))
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 26
Autorko rozumiem,że potrzebowałaś się wygadać. Każdy czasem musi.

Nie oceniam mam tu szukających towarzystwa, wygadania się rozrywki. Sama też rzadko piszę, ale mam pewną propozycję.

Mianowicie zamień się z jedną z nas na tydzień życiem. Żebyś łatwiej mogła wyobrazić sobie przez co trzeba przejść weź dziecko z alergią, biegunką, wstające co 2 godz. w nocy. Jeśli przez ten tydzień pełnej koncentracji na dziecku będziesz w stanie rozmawiać o czymś innym niż ono, znajdziesz czas na wyrwanie się z domu z partnerem nie myśląc o maluchu, albo na dorywczą pracę, to wtedy czapki z głów!

W przeciwnym razie Twój żal będzie podobny do żalów mam nad kupką, alergią, niejedzeniem, niewyspaniem, niezrozumieniem ze strony całego świata....

Pozdrawiam ciepło!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 14
A wg mnie zupełnie nie masz racji ....

Bo to zupełnie normalne że kobieta przez jakiś czas zafascynowana jest zmianami w swoim życiu, pojawieniem się nowej istoty itd. I jest to zupełnie normalne że tylko o tym mówi, tym bardziej że na początku dziecko wypełnia cały jej wolny czas ... Tak było od zawsze, nawet jak jeszcze internetu nie było, ani jakiegokolwiek forum ...
Z miesiąca na miesiąc wszystko wraca do normy, pojawia się czas dla siebie, na inne czynności i wszystko wraca do normy i znów pojawiają się inne zainteresowania niż tylko dziecko.
Przecież bardzo rzadko można spotkać matki 8-9 latków które tylko o swoich dzieciach opowiadają ...

Poza tym to chyba zupełnie normalne że na forum dzieciowym głównym tematem jest ciąża i dzieci?
To tak jakbym weszła na forum Elektroda i obraziła wszystkich że w głowie mają tylko elektronikę i o niczym innym nie piszą ...A na forum stratocaster tylko o gitarach, baa - gorzej, tylko o jednym z ich rodzajów.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8
malo wiesz o życiu matek ....kiedyś Ci się odmieni pewnie , co do fasolek i przytulanek noo cóż każde forum ma swój slang co jest dla mnie rzeczą bardzo ciekawą ..i wcale mi to nie przeszkadza
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
Moja koleżanka stwierdziła, że ciąża wypiera mózg, no i niestety w pewnym sensie ma rację. Na wiele rzeczy patrze inaczej niż przed ciążą. Kiedyś nie przeszłoby mi słowo mlesio, a dzisiaj nic piękniejszego :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7
Autorko z ciekawości i chyba z nudy, bo nie umiem tego inaczej wytłumaczyć. Ja jakoś nie wchodzę na fora dla np. informatyków, matematyków i innych, bo mnie to guzik obchodzi. Mam swoje życie, a że akurat moje dziecko jest w jego centrum, to szukam podobnych do siebie osób.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13
Jakie to jest dziwne. Dziewczyna ma alergię na e-mamy, a wchodzi na forum dla mam i przyszłych mam. Jak moje dziecko ma na coś alergię to unikam alergenu:)))), żeby niepotrzebnie je nie męczyć. Założycielce wątku radzę postąpić tak samo i problem z głowy.

No ale tu pewnie chodzi oto żeby sprowokować do kolejnej afery.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 21
No wiesz, może zbieram informacje o tajnym kodzie e-mamusiek. Oczywiście zwisa mi to, posta napisałam, żeby pobudzić wasze umysły do większego wysiłku i zmusić do refleksji, czy aby na pewno jesteście nadal Anią, Basią, Rudą, Małą, Lolą czy Jolą czy tylko mamą Nikoli, mamą Olivierka etc. ;>
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 12
i z ciekawości czytasz o przutulankach i innych dziwactwach gorszych e-mam ----> ale z Cibie nudziara !! dzisassssssssssssss ja bym miała milion innych ciekawszych zajęć - choćby dziki seks z partnerem ... no ale teraz z racji bycia mamą ... sama wiesz ...

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 25
Owww, trafiłaś kulą w płot, jestem w szczęśliwym partnerskim związku od ponad dekady :) A na różne fora wchodzę z ciekawości :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 15
Autorko wątku,po co w ogole wchodzisz na forum o macierzyństwie skoro masz alergię?? widocznie jesteś bardzo zainteresowana tymi tematami,a z zazdrości że sama nie masz dzieci (nie wnikam już w to czy chcesz ,czy nie chcesz ,czy nie możesz itd.)musiałaś się "wykrzyczeć",tylko co Ci to da?

Mi to śmierdzi staropanieństwem :/

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 38

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry