Widok

Mam wysokie dziecko.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuje kontaktu z rodzicami małych dzieci ktore bardzo szybko rosna.Moj synek ma niecale dwa latka i ma 96cm i 19kilo.Do tej pory nie przejmowalam sie tym uwazalam ze taki jest i tyle ale po wizycie u endykrynologa nie jest mi tak wesolo wrecz jestem przerazona.Dlatego poszukuje z kims kontaktu kto boreka sie z takim samym problemem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karola twoj synek po prostu bedzie wysokim dzieckiem i nie martwilabym sie tym wogole , moja corka ma niecale 5 lat , 121 cm i 26 kg - jest wysoka i smukla , ale wzrost odziedziczyla po mezu a ja tez nie jestem niska :) przyzwyczailam sie juz do tego ze mam bardzo duze dziecko ktore wogole bedzie wysokie - mala jest zdrowa i to najwazniejsze ponadto nie ma zadnych problemow z waga bo wage ma adekwatna do wzrostu
Gabryś jest wysoki - zawsze wygląda na starszego niż jest ;) jako 15miesięczniak chodził zimą w kombinezonie rozmiar 92 :P

na teraz (ok 25m-cy) mamy kupiony rozmiar 98/104 (teraz spodnie jeszcze za długie)

ale przy tym jest chudziutki - waży ok 12kg :P
też myślę, że nie masz się czym martwić, (chyba że razem z mężem macie po 150 cm w kapeluszu ;) )
Kuba w wieku 2 lat miał 98 cm i był grubo ponad siatką centylową. Teraz ma 135 cm i 28kg i wygląda na ośmio a nie na6-latka :) Tak poza tym gdzieś słyszałam, że wzrost dorosłego człowieka to podwojony wzrost z bilansu dwulatka (u mnie się zgadza i mam teraz 186 cm :)) Młodszy za to idzie 50 centylem :)
wszystko będzie dobrze -wysocy też muszą być na świecie ;)
image
image
Koleżanki córka również 2 latka ma tyle samo wzrostu co Twój synek.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oki dziewczyny wszystko wszystkim, ale dziewczyna napisała, że zaczęła się martwić po wizycie u endokrynologa... czyli może lekarz ma podstawy sądzić, że dziecko ma jakieś nieprawidłowości hormonalne :(
mam jednak nadzieję i trzymam kciuki, za to, by podejrzenia okazały się tlko podejrzeniami a twój smyk będzie po prostu wysoki i tyle :)
image image
chyba gorzej by było jak dziewczynka byłaby za wysoka. a facet.. super! laski przewaznie pragną wysokich facetów. także jeśli nie ma innych problemów zdrowotnych to nie ma sie co załamywać.

u nas za to ja z metra cięta, mój mąż tez nie za wysoki i tak bardzo chciałabym, żeby nasze chłopaki nas sporo przerosły... inaczej będą zmuszeni nadrabiać czymś innym :-)

moj syn jako 2-latek miał 94 cm i 14 kg więc tez był wysoki , dziś ma prawie 7 lat i ma 130 cm wzrostu ( ciuchy nosi na 8 lat )
Moja córka ma teraz rok i miesiąc ubranka nosi na 92/98 i waga 12650 lekarka powiedziała, że wszystko jest. Po prostu mała może być wysoka.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dodam, że zarówno ja jak i mąż nie jesteśmy wysocy, raczej przeciętni. Wiki jak jest na placu zabaw to dają jej tak 2,5 roku, a rówieśnicy sięgają jej do paszki.
image
to tak tyroche ostro, ja bym poszla do lekarza,bala bym sie ze to gigantyzm .
nasz synek tez ma niecale dwa latka troche ponad 13 kg i nie wiem ile dokladnie cm ale 90 cm dawno przekroczyl ubranka 98 to norma, jest duzo wyzszy od swoich kolegow w tym samym wieku,

ja mysle,ze nie musisz panikowac ,ale endokrynolg chyba zlecil jakies badania?? mnie bardziej przeraza ta waga...19 kg to sporo na dwulatka, u mojek kolezanki w rodzinie jest chlopiec ktory jest bardzo wysoki jak na swoj wiek i jak skonczyl 3 latka tak co jakis czas ma robione badania, po to by ocenic czy narzady wewnetrzne sie odpowiednio rozwijaja i czy wszystko ok,ale szczegolow niestety nie znam...
W rodzinie moje męża większość dzieci jest duża, dziewczynka sześcioletnia wyglądała na 10 lat! Jak to dziwnie wyglądało gdy jako 8latka szła do komunii! Od niektórych dzieci było o pół metra wyższa! Takie małe 1-2 latki też są ponadprzeciętnie duże, ale cała rodzina mojego męża jest dość wysoka, zwłaszcza faceci. Stopują tak koło 1,90-2m.

Myślę że to nie musi być nic groźnego, ale w wieku dorastania częściej monitorowałabym serce dziecka - mąż miał problem bo serce nie nadążało pompować krwi do szybko rosnącego organizmu. Czuł czasem kłucie i robiło mu się słabo. Ale szybko wyrósł z tego i teraz to chłop jak dąb, a serce jak dzwon:)
image
ale 19 kg to duzo jak na 2 latka....
image

to wcale nie jest powiedziane, że bedzie wysoki w przyszłości, wszystko okaże się po okresie dojrzewania. Ja zawsze byłam malutka, a dopiero w liceum przerosłam wszystkie dziewuchy.
Moja Madzia też jest drobniutka i nie wiadomo jaka bedzie jak dorośnie.

Gorzej z tym endokrynologiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aż zerknęłam na bilans dwu latka mojej córci - miała 94 cm więc tym wzrostem bym się nie przejmowała ale 19 kg to faktycznie dużo jak na dwu latka.
Moj 5 latek wazy 15kg...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry