Widok

Mam wysokie dziecko.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Poszukuje kontaktu z rodzicami małych dzieci ktore bardzo szybko rosna.Moj synek ma niecale dwa latka i ma 96cm i 19kilo.Do tej pory nie przejmowalam sie tym uwazalam ze taki jest i tyle ale po wizycie u endykrynologa nie jest mi tak wesolo wrecz jestem przerazona.Dlatego poszukuje z kims kontaktu kto boreka sie z takim samym problemem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj 5 latek wazy 15kg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aż zerknęłam na bilans dwu latka mojej córci - miała 94 cm więc tym wzrostem bym się nie przejmowała ale 19 kg to faktycznie dużo jak na dwu latka.
to wcale nie jest powiedziane, że bedzie wysoki w przyszłości, wszystko okaże się po okresie dojrzewania. Ja zawsze byłam malutka, a dopiero w liceum przerosłam wszystkie dziewuchy.
Moja Madzia też jest drobniutka i nie wiadomo jaka bedzie jak dorośnie.

Gorzej z tym endokrynologiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale 19 kg to duzo jak na 2 latka....
W rodzinie moje męża większość dzieci jest duża, dziewczynka sześcioletnia wyglądała na 10 lat! Jak to dziwnie wyglądało gdy jako 8latka szła do komunii! Od niektórych dzieci było o pół metra wyższa! Takie małe 1-2 latki też są ponadprzeciętnie duże, ale cała rodzina mojego męża jest dość wysoka, zwłaszcza faceci. Stopują tak koło 1,90-2m.

Myślę że to nie musi być nic groźnego, ale w wieku dorastania częściej monitorowałabym serce dziecka - mąż miał problem bo serce nie nadążało pompować krwi do szybko rosnącego organizmu. Czuł czasem kłucie i robiło mu się słabo. Ale szybko wyrósł z tego i teraz to chłop jak dąb, a serce jak dzwon:)
nasz synek tez ma niecale dwa latka troche ponad 13 kg i nie wiem ile dokladnie cm ale 90 cm dawno przekroczyl ubranka 98 to norma, jest duzo wyzszy od swoich kolegow w tym samym wieku,

ja mysle,ze nie musisz panikowac ,ale endokrynolg chyba zlecil jakies badania?? mnie bardziej przeraza ta waga...19 kg to sporo na dwulatka, u mojek kolezanki w rodzinie jest chlopiec ktory jest bardzo wysoki jak na swoj wiek i jak skonczyl 3 latka tak co jakis czas ma robione badania, po to by ocenic czy narzady wewnetrzne sie odpowiednio rozwijaja i czy wszystko ok,ale szczegolow niestety nie znam...
to tak tyroche ostro, ja bym poszla do lekarza,bala bym sie ze to gigantyzm .
Dodam, że zarówno ja jak i mąż nie jesteśmy wysocy, raczej przeciętni. Wiki jak jest na placu zabaw to dają jej tak 2,5 roku, a rówieśnicy sięgają jej do paszki.
Moja córka ma teraz rok i miesiąc ubranka nosi na 92/98 i waga 12650 lekarka powiedziała, że wszystko jest. Po prostu mała może być wysoka.
moj syn jako 2-latek miał 94 cm i 14 kg więc tez był wysoki , dziś ma prawie 7 lat i ma 130 cm wzrostu ( ciuchy nosi na 8 lat )
chyba gorzej by było jak dziewczynka byłaby za wysoka. a facet.. super! laski przewaznie pragną wysokich facetów. także jeśli nie ma innych problemów zdrowotnych to nie ma sie co załamywać.

u nas za to ja z metra cięta, mój mąż tez nie za wysoki i tak bardzo chciałabym, żeby nasze chłopaki nas sporo przerosły... inaczej będą zmuszeni nadrabiać czymś innym :-)

oki dziewczyny wszystko wszystkim, ale dziewczyna napisała, że zaczęła się martwić po wizycie u endokrynologa... czyli może lekarz ma podstawy sądzić, że dziecko ma jakieś nieprawidłowości hormonalne :(
mam jednak nadzieję i trzymam kciuki, za to, by podejrzenia okazały się tlko podejrzeniami a twój smyk będzie po prostu wysoki i tyle :)
Koleżanki córka również 2 latka ma tyle samo wzrostu co Twój synek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też myślę, że nie masz się czym martwić, (chyba że razem z mężem macie po 150 cm w kapeluszu ;) )
Kuba w wieku 2 lat miał 98 cm i był grubo ponad siatką centylową. Teraz ma 135 cm i 28kg i wygląda na ośmio a nie na6-latka :) Tak poza tym gdzieś słyszałam, że wzrost dorosłego człowieka to podwojony wzrost z bilansu dwulatka (u mnie się zgadza i mam teraz 186 cm :)) Młodszy za to idzie 50 centylem :)
wszystko będzie dobrze -wysocy też muszą być na świecie ;)
Gabryś jest wysoki - zawsze wygląda na starszego niż jest ;) jako 15miesięczniak chodził zimą w kombinezonie rozmiar 92 :P

na teraz (ok 25m-cy) mamy kupiony rozmiar 98/104 (teraz spodnie jeszcze za długie)

ale przy tym jest chudziutki - waży ok 12kg :P
karola twoj synek po prostu bedzie wysokim dzieckiem i nie martwilabym sie tym wogole , moja corka ma niecale 5 lat , 121 cm i 26 kg - jest wysoka i smukla , ale wzrost odziedziczyla po mezu a ja tez nie jestem niska :) przyzwyczailam sie juz do tego ze mam bardzo duze dziecko ktore wogole bedzie wysokie - mala jest zdrowa i to najwazniejsze ponadto nie ma zadnych problemow z waga bo wage ma adekwatna do wzrostu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry