Widok

Mama i ja vs Akpol - gdzie taniej?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć, jutro wybieram się na pierwsze zakupy dla Malucha. Taka drobnica, butelki, smoczki, pieluszki, ręczniki.
Gdzie lepiej jechać? Gdzie taniej?

Z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o drobnicę, to pomiędzy sklepami nie porównywałam, ale w internecie zawsze wychodziło najtaniej. Jeśli chodzi o "grubsze" sprawy (wózki, foteliki, łóżeczka, nosidła itp), to w "Mama i ja " mają tylko droższe marki, ale za to w mniej więcej tych samych cenach co w internecie. Rzeczy akpolowe zazwyczaj dało się taniej znaleźć w sieci.

Jedyną zaletą obu sklepów jest to, że wszystko dostaniesz pod jednym dachem, ale niestety w obu sklepach jest drogo. Jeśi zależy Ci na cenie, to trzeba niestety przygotować się na kilka wycieczek do sklepów.
Ja ręczniki i pościel kupowałam w ikei, ubranka w promocjach w h&m (trzeba trafić, ale ubranka naprawdę dobrej jakości, akpol się nie umywa), przez internet (głównie w sklepach internetowych, które wystawiają się na allegro) kupiłam pieluchy tetrowe, zestaw butelek, podgrzewacz do butelek. W rossmanie zaopatrzyłam się w produkty higieniczne babydream: waciki, chusteczki, podkłady ceratowe, płyn do kąpieli (wszystko w promocjach, plus w ciąży wyrobiłam kartę rossnę i zawsze podczas zakupów były jakieś rabaty).
W mama i ja kupiłam tylko kilka rzeczy: wanienkę (bo mieli ze stelażem), cążki, aspirator do noska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja w Mama i ja i Akpolu byłam tylko pooglądać, żeby mniej więcej się zorientować w tych wszystkich rzeczach dla dzieci. Jednak ceny w porównaniu do cen w internecie były tam o wiele wyższe. Praktycznie całą wyprawkę kupiłam na allegro (oprócz ubranek i kosmetyków). Jest też tańszy sklep ale w Rumii, nazywa się Tygrysek, można ich znaleźć też na allegro. Kupiłam tam np. tanią pościel za 15 zł. Ubranka tylko na wyprzedażach, lumpeksach i Pepco :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez w tych dwóch sklepach byłam tylko pooglądać. Większość rzeczy (np. łóżeczko z baldachimem, kołderki, pościele, wózek, nosidełko, przewijak) zakupiłam przez allegro. Ciuszki to różnie, ale w pepco przynajmniej jest tanio. Kosmetyki w Rossmannie, miałam wyrobioną kartę na zniżki to sie opłacało.

Dziękuję za Wasze opinie. A czy możecie polecić jakiś fajny sklep internetowy?

Ja akurat nie polecę jakiegoś konkretnego. Po prostu wybierałam co mi sie podoba, sprawdzałam opinie o sprzedającym i jak były ok to zamawiałam i tyle. Zawsze byłam zadowolona, nigdy nie miałam problemów. Dla dwójki dzieci tak robiłam. Mało co kupiłam w sklepie. Troszkę ciuszków w pepco czy w marketach i tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Apteka Gemini - kosmetyki, waciki, butelki, podkłady, smoczki, pieluchy tetrowe i wiele innych rzeczy znalazłam tam najtaniej. Ubranek dziecięcych ani prześcieradeł tam oczywiście nie znajdziesz ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Larisa ja dziś właśnie dostałam paczkę "drobizny" dla mnie i malucha. Kupowałam na allegro bo wyszło taniej o minimum 50zł niż w akpolu. http://allegro.pl/avent-smoczek-ortodontyczny-0-6m-promocja-i5148725586.html?snapshot=MjAxNy0wMS0xMVQxODo1MjoxM1o7YnV5ZXI7OGEwNzNkNjhlN2Q3NGU4OWM3OWMzOWY2MDNjODVlZjAyYWU2MTdhMTIwOGIyZWI5ZTAzYWNmNzYzOGYzZTFjZQ==
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu

Ja kupowałam w kapoku wszystko z wyjątkiem ubranek(te dostałam) ale jest drogo i bardzo niemiła obsługa. Będziemy teraz kupować nowy fotelik ale to już w mama i ja bo wkurzają mnie te nadete ekspedientka. Człowiek zostawia kilka tysięcy a się czuję w takim sklepie jak intruz, co nie zapytasz to nie ma po czym się okazuje ze jednak jest. Patrzą jak spod byka. Tragedia.

Ja np całą drobnicę kupuję na http://www.emodi.pl - wyszło mi taniej niż stacjonarnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry