Widok
Jeśli chodzi o drobnicę, to pomiędzy sklepami nie porównywałam, ale w internecie zawsze wychodziło najtaniej. Jeśli chodzi o "grubsze" sprawy (wózki, foteliki, łóżeczka, nosidła itp), to w "Mama i ja " mają tylko droższe marki, ale za to w mniej więcej tych samych cenach co w internecie. Rzeczy akpolowe zazwyczaj dało się taniej znaleźć w sieci.
Jedyną zaletą obu sklepów jest to, że wszystko dostaniesz pod jednym dachem, ale niestety w obu sklepach jest drogo. Jeśi zależy Ci na cenie, to trzeba niestety przygotować się na kilka wycieczek do sklepów.
Ja ręczniki i pościel kupowałam w ikei, ubranka w promocjach w h&m (trzeba trafić, ale ubranka naprawdę dobrej jakości, akpol się nie umywa), przez internet (głównie w sklepach internetowych, które wystawiają się na allegro) kupiłam pieluchy tetrowe, zestaw butelek, podgrzewacz do butelek. W rossmanie zaopatrzyłam się w produkty higieniczne babydream: waciki, chusteczki, podkłady ceratowe, płyn do kąpieli (wszystko w promocjach, plus w ciąży wyrobiłam kartę rossnę i zawsze podczas zakupów były jakieś rabaty).
W mama i ja kupiłam tylko kilka rzeczy: wanienkę (bo mieli ze stelażem), cążki, aspirator do noska.
Ja ręczniki i pościel kupowałam w ikei, ubranka w promocjach w h&m (trzeba trafić, ale ubranka naprawdę dobrej jakości, akpol się nie umywa), przez internet (głównie w sklepach internetowych, które wystawiają się na allegro) kupiłam pieluchy tetrowe, zestaw butelek, podgrzewacz do butelek. W rossmanie zaopatrzyłam się w produkty higieniczne babydream: waciki, chusteczki, podkłady ceratowe, płyn do kąpieli (wszystko w promocjach, plus w ciąży wyrobiłam kartę rossnę i zawsze podczas zakupów były jakieś rabaty).
W mama i ja kupiłam tylko kilka rzeczy: wanienkę (bo mieli ze stelażem), cążki, aspirator do noska.
Ja w Mama i ja i Akpolu byłam tylko pooglądać, żeby mniej więcej się zorientować w tych wszystkich rzeczach dla dzieci. Jednak ceny w porównaniu do cen w internecie były tam o wiele wyższe. Praktycznie całą wyprawkę kupiłam na allegro (oprócz ubranek i kosmetyków). Jest też tańszy sklep ale w Rumii, nazywa się Tygrysek, można ich znaleźć też na allegro. Kupiłam tam np. tanią pościel za 15 zł. Ubranka tylko na wyprzedażach, lumpeksach i Pepco :)
Ja tez w tych dwóch sklepach byłam tylko pooglądać. Większość rzeczy (np. łóżeczko z baldachimem, kołderki, pościele, wózek, nosidełko, przewijak) zakupiłam przez allegro. Ciuszki to różnie, ale w pepco przynajmniej jest tanio. Kosmetyki w Rossmannie, miałam wyrobioną kartę na zniżki to sie opłacało.
Ja akurat nie polecę jakiegoś konkretnego. Po prostu wybierałam co mi sie podoba, sprawdzałam opinie o sprzedającym i jak były ok to zamawiałam i tyle. Zawsze byłam zadowolona, nigdy nie miałam problemów. Dla dwójki dzieci tak robiłam. Mało co kupiłam w sklepie. Troszkę ciuszków w pepco czy w marketach i tyle.
Larisa ja dziś właśnie dostałam paczkę "drobizny" dla mnie i malucha. Kupowałam na allegro bo wyszło taniej o minimum 50zł niż w akpolu. http://allegro.pl/avent-smoczek-ortodontyczny-0-6m-promocja-i5148725586.html?snapshot=MjAxNy0wMS0xMVQxODo1MjoxM1o7YnV5ZXI7OGEwNzNkNjhlN2Q3NGU4OWM3OWMzOWY2MDNjODVlZjAyYWU2MTdhMTIwOGIyZWI5ZTAzYWNmNzYzOGYzZTFjZQ==
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Ja kupowałam w kapoku wszystko z wyjątkiem ubranek(te dostałam) ale jest drogo i bardzo niemiła obsługa. Będziemy teraz kupować nowy fotelik ale to już w mama i ja bo wkurzają mnie te nadete ekspedientka. Człowiek zostawia kilka tysięcy a się czuję w takim sklepie jak intruz, co nie zapytasz to nie ma po czym się okazuje ze jednak jest. Patrzą jak spod byka. Tragedia.
Ja np całą drobnicę kupuję na http://www.emodi.pl - wyszło mi taniej niż stacjonarnie.