Widok
wklejam zdjęcie tej listy z IP :)
nie mam własnych doświadczeń z Tantum Rosa :P Forumki radziły żeby kupić - to kupiłam kilka saszetek :)
Mała ciężarówka - najlepiej byś zrobiła, gdybyś zadzwoniła na Kliniczną i o wszystko wypytała :) nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)
(np. jeśli chodzi o salę jednoosobową)
nie wiem co z tych rzeczy kupisz w Akpolu - wyjątkowo nie lubię tego sklepu i nic tam nie kupuję ;)
nie mam własnych doświadczeń z Tantum Rosa :P Forumki radziły żeby kupić - to kupiłam kilka saszetek :)
Mała ciężarówka - najlepiej byś zrobiła, gdybyś zadzwoniła na Kliniczną i o wszystko wypytała :) nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)
(np. jeśli chodzi o salę jednoosobową)
nie wiem co z tych rzeczy kupisz w Akpolu - wyjątkowo nie lubię tego sklepu i nic tam nie kupuję ;)
Dziewczyny - pakujecie się w 1 czy w 2 torby?
przede mną była Dziewczyna na IP na Klinicznej i miała jakąś taką raczej małą torbę... :P a ja po przepakowaniu 2 osobnych toreb (na porodówkę i na "po") w jedną - mam ją taką pokaźną :P
oczywiście na IP jest kartka, żeby nie brać toreb turystycznych ;) tylko niewielki bagaż podręczny - pewnie w siatce?
przede mną była Dziewczyna na IP na Klinicznej i miała jakąś taką raczej małą torbę... :P a ja po przepakowaniu 2 osobnych toreb (na porodówkę i na "po") w jedną - mam ją taką pokaźną :P
oczywiście na IP jest kartka, żeby nie brać toreb turystycznych ;) tylko niewielki bagaż podręczny - pewnie w siatce?
witam dziewczyny mam pytanie czy ktoraś dysponuje cała lista wyprawki do szpitala na klinicznej??? chodze do SR na zaspie i jak sie okazuje jest to jednak co innego niz wymagaja na klinicznej.Na poczatku bylam przekonana na porod na zaspie ale teraz kiedy dowiedzialam sie jak to wyglada u nich to chyba zdecyduje sie na porod na klinicznej ze wzgledu na poród aktywny bo taki chce bardzo!! a zaspa cos kreci i najwygodniej zeby u nich lezec i nie stekac ;-)
teraz mogę napisać już z własnego doświadczenia co było potrzebne na Klinicznej :)
dla Mamy:
- legitymacja ubezpieczeniowa lub ostatni druk RMUA, karta ciąży, ostatnie wyniki badań, dowód osobisty
- szlafrok
- koszulka do porodu, 2 koszule na później
- kapcie i klapki pod prysznic
- 2 pary majtek siateczkowych
- - 2 paczki podkładów ginekologicznych
- kosmetyki + ręcznik + papier toaletowy + ręczniki papierowe(do wycierania krocza po myciu) + szczotka do włosów (i gumka – jeśli macie długie włosy)
- Tatum rosa – jeśli rodzisz naturalnie, ja przy cc nie wykorzystałam
- Bardzo przydatne były jednorazowe nakładki na WC
- Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne (ja potrzebowałam też laktator i butelkę)
- Wazelina lub sztyft do ust
- Podkład na łóżko też mi się przydał
- Kubek, sztućce, ściereczka,
- Woda do picia, coś do jedzenia (niby wyżywienie jest, ale i tak można być głodną)
- Skarpetki
Dla Maluszka:
- oliwka
- pieluszki jednorazowe + chusteczki
- pieluszki tetrowe (3szt.) + flanelowa
- kocyk, becik (ja miałam tylko becik, brakowało mi kocyka, za to Gabryś polubił spanie w beciku i śpi tak cały czas)
- 2 pary niedrapek
- 3 pary skarpetek
- ciuszki (4 pary body z krótkim rękawem + 4 x pajace albo body z długim rękawem i półśpiochy – półśpiochy są super ;) szczególnie na początku jak boisz się przebierania maluszka) - lepiej mieć więcej ciuszków na wypadek np. ulewania
- czapeczka
- podkład do przewijania
- fasolka do karmienia (ja nie miałam ale inne Mamy miały i chwaliły)
to chyba na tyle J
no i ubrania na wypis – dla dzidziusia i dla Mamusi J
dla Mamy:
- legitymacja ubezpieczeniowa lub ostatni druk RMUA, karta ciąży, ostatnie wyniki badań, dowód osobisty
- szlafrok
- koszulka do porodu, 2 koszule na później
- kapcie i klapki pod prysznic
- 2 pary majtek siateczkowych
- - 2 paczki podkładów ginekologicznych
- kosmetyki + ręcznik + papier toaletowy + ręczniki papierowe(do wycierania krocza po myciu) + szczotka do włosów (i gumka – jeśli macie długie włosy)
- Tatum rosa – jeśli rodzisz naturalnie, ja przy cc nie wykorzystałam
- Bardzo przydatne były jednorazowe nakładki na WC
- Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne (ja potrzebowałam też laktator i butelkę)
- Wazelina lub sztyft do ust
- Podkład na łóżko też mi się przydał
- Kubek, sztućce, ściereczka,
- Woda do picia, coś do jedzenia (niby wyżywienie jest, ale i tak można być głodną)
- Skarpetki
Dla Maluszka:
- oliwka
- pieluszki jednorazowe + chusteczki
- pieluszki tetrowe (3szt.) + flanelowa
- kocyk, becik (ja miałam tylko becik, brakowało mi kocyka, za to Gabryś polubił spanie w beciku i śpi tak cały czas)
- 2 pary niedrapek
- 3 pary skarpetek
- ciuszki (4 pary body z krótkim rękawem + 4 x pajace albo body z długim rękawem i półśpiochy – półśpiochy są super ;) szczególnie na początku jak boisz się przebierania maluszka) - lepiej mieć więcej ciuszków na wypadek np. ulewania
- czapeczka
- podkład do przewijania
- fasolka do karmienia (ja nie miałam ale inne Mamy miały i chwaliły)
to chyba na tyle J
no i ubrania na wypis – dla dzidziusia i dla Mamusi J
Aga, zadam pytanie za 100 pkt, czy zmieściłaś się do jednej torby czy miałaś dwie???
Tak jak dziewczyny piszą już sam szlafrok zajmuje kupę miejsca :-( Zastanawiam się nad dwoma torbami do szpitala ??? już sama nie wiem co mam zrobić :-(
Najśmieszniejsze jest to, że nie pamiętam co brałam do szpitala jak rodziłam Dominika
Tak jak dziewczyny piszą już sam szlafrok zajmuje kupę miejsca :-( Zastanawiam się nad dwoma torbami do szpitala ??? już sama nie wiem co mam zrobić :-(
Najśmieszniejsze jest to, że nie pamiętam co brałam do szpitala jak rodziłam Dominika
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)