Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
1. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
2. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
3. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
4. kasia- 08.04.2014r.- syn/córka- Liliana/Kacper- Wejherowo/Redłowo
5. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
6. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
7. ag_86- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- szpital?
8. Sharana- 11.04.2014r.- syn- imię- Gdańsk
9. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
10. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn/córka?- imię - Gdańsk
11. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
12. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
13. Drosera- 29.04.2014r.- syn/córka?- Staś- Redłowo
14. Kaja- 30.04.2014r.- syn/córka?- imię?- Kliniczna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Laski, zrobiłam nowy wątek, bo znowu nam się ponad 200 postów uzbierało ;)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=515407&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rahhel a jaki dostałaś lek i jakie masz tętno ( to podwyższone)? Ja jestem po ablacji serca i najpierw w pierwszym trymestrze,a teraz ponownie równiez mam problem z kołataniem. Nie wiem czego juz próbowałas, ale bardzo dobrze antyarytmicznie dziala MAGNEZ, polecam Asmag Forte, ktory w ciazy dobrze sie przyswaja. Ja od pewnego czasu biore 3x1 i naprawde mialam spokój przez jakis czas. Jesli nie bierzesz magnezu, zacznij jak najszybciej :-)
Kaja, z cesarka to nie takie proste, bynajmniej w trojmiescie. Ja urodzilam sie w zamartwicy i z niedotlenieniem, jestem jak wspomnialam po ablacji seca oraz choruje na nadcisnienie i... to nie sa wskazania do cesarskiego cięcia wg mojej p.ginekolog...
Ja sprobuje uzyskac stosowne zaswiadczenie, gdyz boje sie zwiekszonego wg mnie ryzyka przy porodzie, ale czy sie uda...
Duzo łatwiej byloby mi myslec o perspektywie porodu sn, gdyby znieczulenie bylo oczywiste i bezproblemowe...a tak... nie napawa mnie to optymizmem, gdyz mam niski prog bólu i nawet sobie nie zamierzam wyobrazac co mnie czeka...
Poza wszystkim:
- kiedy zamawiacie wozek?
- kiedy kupujecie łóżeczko?

Pzdr :-)
Ja też miałam kilkudniowy spadek aktywności malutkiej, i mnie to bardzo martwiło. Ale na szczęście już wróciła do swojej aktywności. I teraz juz jestem spokojna, bo nawet jak mocniej fika i mnie pobolewa to i tak się cieszę że ją czuję :)

Od dwóch dni bardzo intensywnie myślę o porodzie :) Jakoś mnie tak naszło i ciagle mi to głowę zaprząta.
Nie wiem co mnie czeka, bo to mój pierwszy poród i rozmyslam...
Chcecie urodzić siłami natury, czy z przyczyn zdrowotnych albo innych raczej cesarka? Jak to jest z położną w szpitalu? Czy płaci się jakieś położnej dodatkowej, żeby się nami opiekowała, czy jak? Skąd się taką połozną bierze? :)

Szkoda, że dni są teraz takie krótkie. Po pracy to już się nawet nie chce wyjść na spacer bo ciemno jak... w lesie w nocy ;)

Mam już troche ciuszków :) wybrałyśmy się z moją Mamą na zakupy (inne) i... oszalała poprostu :) Jak weszłysmy właśnie do wspominanego Smyka :) polecam serdecznie, bo się opłaca :)
U mnie też mała ostatnio zmniejszyła swoją aktywność :) co trochę niepokoi, ale niedawno byliśmy u lekarza i jest wszystko ok :) nawet twarzyczkę udało się zobaczyć :) no i wyszło że nosek ma we mnie ;)

co do skurczy które miałam to jedyna opcja nie przemęczać się więc trzeba odpoczywać i uważać na wysiłek...

no i na mój podwyższony puls i kołatanie serca dostałam lek, który boję się trochę zażywać. Dobrze że nie muszę codziennie go brać tylko w razie zbyt wysokiego pulsu i ucisku w klatce piersiowej. Ale ogólnie dziś od rana serducho mi daje o sobie znać i jest mało sympatycznie. Może też trochę przeżywam, że mężowi skończył się urlop i że zostałam sama w domu...
sa dostepne bezplatne zajecia, na awf cwiczenia raz w tygodniu , a w soboty sa warsztaty - http://rodzicdziecko.pl/232,warsztaty-dla-kobiet-w-ciazy.htm w tej edycji juz zapelnilysmy wszystkie miejsca, ale mozna podpytac o kolejną, bedzie tez w marcu spotkanie http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf - ciekawe prezentacje i daja kupony znizkowe i próbki
Ciekawa jestem czy rzeczywiście położna da kartę do liczenia ruchów, nie ma jak dodatkowy stres w ciąży :) Coś mi się kojarzy że musi być jakaś konkretna liczba ruchów w ciągu godziny, ale nie pamiętam ile, różne są wersje.
Niby zleci szybko, ale teraz te miesiące takie długie, i na nic się nie czeka oprócz terminu, tak jak w grudniu na święta. Za tydzień idę na zwolnienie to dopiero będzie się ciągnęło, szkoda że szkoła rodzenia jest dopiero na 18. Zastanawiam się czy jakieś jeszcze zajęcia lub spotkania są gdzieś dla ciężarówek dostępne...
poszło:)
To poproszę :) Dominika@domikaj.pl

ja chyba pisalam, ze dostalam taka karte do liczenia, moge zeskanowac albo sfotkowac i podeslac na maila, z instrukcja obslugi.
Mi jeszcz lekarz nic nie mówił o liczeniu ruchów i nawet nie mam pojęcia jak to robić. Jakieś aplikacja by się przydała, aby wciskać za każdym razem, kiedy poczuję ruch, a w aplikacji pokazywałby się ruch z godziną. A po całym dniu byłoby podsumowanie. Liczba ruchów, wykres, kiedy najwięcej i w jakich porach dnia. Podsumowanie dzienne, tygodniowe, miesięczne oraz kwartalne :).

pewnie, klepnac moze kazdy, bo nie widac kto, a szkoda:P

nie denerwuj sie, ja troche spanikowałam wlasnie ok. 26 tygodnia, lekarka mi wytlumaczyla , ze Dziecko wtedy zmienia swoj rytm i rzeczywiscie jakos od tamtej pory Młoda wybrala sobie pore póżnowieczorną, w nocy, jak wstaje do toalety i rano, jak Mąż wychodzi do pracy. w ciagu dnia jest leniuszek, chociaz ostatnio mam nadzieje, ze zaczela sie juz odpowiednio ukladac, wiec kazde wlatujace jedzenie budzi zadowolenie albo sprawia , ze jest mniej miejsca i zaczyna sie zestaw cwiczen, ktory troche trwa:)
Na te minusy nie ma co patrzeć. Mi się zdarzyło kilka razy, że nie trafiłam na tablecie w to co trzeba. Zamiast łapki w górę, kliknęłam w dół.

Aga , nie przejmuj się też dostałam minusa ... u mnie przez dwa dni mała jest mniej aktywna :(((((( Nawet po zjedzeniu słodkiego itp
zleci, mnie pazdziernik i listopad bardzo sie dłużył, a grudzien nawet nie wiem kiedy zlecial. nie wiem za co ten minus? przeciez to forum i wypowiadac sie mozna, a to normalne, ze czlowiek czyta watki np grudniowe czy czerwcowe. mozna sie dowiedziec co nas czeka albo opowiedzieć odośnie tego, jak bylo do tej pory:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sharana , tylko 3 miesiące :) a teraz zleci w mig:)
No suwaczek przedni, ale rzeczywiście mój też dziwnie liczy. No to ostatnia prosta, fajnie że dziewczyny też oczekujące, razem łatwiej :) Oj chciałabym już być tak blisko, a tu jeszcze 3 miesiące...
termin na 24 lutego:), ale kumpelki są w Waszym wątku, wiec czasem podglądam:) tydzien juz wlasciwie 34 leci:) tylko, ze suwaczek jakos dziwnie liczy, a tylko taki mi sie podoba:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga M. jesteś już w 33tc? na kiesy masz termin, bo nie ma Cie na naszej liście, chyba marzec :)
mama i ja na grunwaldzkiej w gdansku
Aga M. a gdzie zamawialiscie wozek?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry