Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
1. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
2. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
3. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
4. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
5. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
6. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
7. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
8. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
9. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
10. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Adaś? - Zaspa/Wojewódzki
11. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
12. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
13. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
14. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
15. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miewacie już pojedyncze skurcze? Mi ciężko ocenić co jest "normalne" w kwestii bólu Dziś bolał mnie dół i boki brzucha, przeczekałam i przeszło Trwało to z przerwami jakieś 2 godziny Do wizyty u lekarza jeszcze tydzień...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-rodzic-w-2014-t518197,1,16.html
kasia a mogłabys wkleić link do wątku o porodówkach o ktorym pisałaś? Bo jako takiego tematu "gdzie rodzic" nie znalalam. Z góry dzieki.
Dziś zakupiłam ostatnie sztuki garderoby maluszka zostały już mi tylko kosmetyki :) Teraz pozostaje mi tylko pranie i prasowanie.
Cytat Angieszka56:
Byłam ostatnio w tesco i się własnie nad tym proszkiem zastanawiałam Do prania używam płynów, widziałam że lovela tez ma środki do prania w płynie własnie Pytanie tylko czy są tak samo skuteczne jak proszek Płyn się na pewno lepiej wypłukuje

W tesco mają także promocje na pampersy, rozmiar 2 (3-6 kg) wychodzi po 47 gr Taniej nie widziałam do tej pory :)

Droga Agnieszka56,

wybór między proszkiem a płynem do prania przeznaczonym dla dzieci zależy od osobistych preferencji :) Różnica między nimi jest kosmetyczna i pojawia się jedynie w przypadku prania ręcznego. Płyn jest gotowy do użycia od razu i nie musisz czekać aż rozpuści się w wodzie. Ze względu na konsystencję jego ręczne wypłukanie może też faktycznie okazać się szybsze i łatwiejsze. Jednak jeśli pierzesz w pralce i stosujesz środki odpowiednie dla dzieci, nie musisz mieć obaw związanych z dodatkowych płukaniem. Nie jest ono potrzebne, bez względu na to, czy chodzi o proszek czy płyn. Składniki produktów przeznaczonych do prania dziecięcych ubranek są bezpieczne. Nie zawierają substancji, takich jak rozjaśniacze optyczne, które pozostają na tkaninie po praniu i mogą drażnić skórę dziecka. W ich składzie nie ma też enzymów, ani sztucznych barwników, które mogłyby przenikać do organizmu dziecka. Warto jest pamiętać, że stosowanie środków dla dzieci zalecane jest przez cały okres wrażliwości skóry maluchów, czyli do 3. roku życia.

Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie pomogę.

Pozdrawiam,
Doradca Lovela
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haha własnie, Ty się będziesz kryć, a sąsiadka się trafi taka.. otwarta :D No ale same widzicie, zdania różne :)

Dzisiaj w nocy wylatuję na urlop, hurra! Jeszcze wieczorem do ginekologa po zaświadczenie do samolotu, dopakować torbę i w drogę :)
Ja tam nic przeciw tatusiom dzici nie mam nic,aczkolwiek jak pisalam wczesniej wszytsko zalezy na kogo sie trafi. Jak sie ludzie zachowuja etc. Mam tez na mysli wychodzenie do karmienia, siedzenie tylem czy stosunkowo "ciche" zachowanie mysle,ze kwestia ludzi.
Z gola pupa nie zamierzam chodzic ;) a jesli chodzi o wietrzenie to pod dluga koszula nic nie widac, majtochy do wietrzenia tez zamierzam zakupic, mialam takowe w poprzedniej ciazy.

Z kolei nie jestem za tym zeby inna kobieta lezala ze wsyztsim na wierzchu bo jakos tak...;/ no,ale kobitki tez sa rozne takze...
Na forum jest nowy wątek gdzie rodzić w 2014 , można sobie poczytać.Zdania podzielone :)
Hehe, sorki :P To był taki drastyczny przykład - jako argument ZA zakazem odwiedzin :) (co nie znaczy, że nieprawda - każda rana potrzebuje dostępu powietrza dla procesu gojenia :/ )
Jak rodziłam to żadna z kobiet nie "wietrzyła krocza" normalnie się leżało na łóżku. Może niektóre mamy mają po prostu złe doświadczenia.
Jak piszecie o wietrzeniu krocza przy innych ludziach, to aż mi się słabo robi :(. Dzisiaj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. Ta szkoła współpracuje ze szpitalem w Redłowie, więc też mam nadzieję, że się dowiem ciekawostek jak radzić sobie na oddziale.

OOO super ta stronka z promocjami :)

Artykuł fajny, ja tam akurat jestem ZA zakazem odwiedzin - no może zakazywanie tacie wejść po torbę to przesada, ale już kiedyś pisałam, że ja nie chcę, żeby na sali był obecny cudzy tatuś, podczas kiedy ja leżę z gołym tyłkiem i "wietrzę" rany porodowe oraz w czasie, kiedy frustruję się, bo dziecko mi gryzie brodawki i pomimo starań nie osiągamy w kwestii karmienia porozumienia.

Wczoraj akurat rozmawiałam o tym z moim mężem, któremu trudno jest zrozumieć, że nie chcę odwiedzin teściowej ani mamy teściowej na oddziale ;)

A w ogóle to fajnie mi się złożyło, bo moje zajęcia w szkole rodzenia prowadzi położna z Redłowa, i siłą rzeczy często wtrąca "a bo w Redłowie to my robimy tak i tak". Więc się bardzo dużo dowiaduję, chwytam każde zdanie :)
Fajną stroną z promocjami produktów dla dzieci jest promobaby.pl
Dziewczyny - macie czytankę http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Sala-poporodowa-ojciec-nie-wejdzie-ksiadz-i-fotograf-tak-n76282.html
w gemini kupilam jelpa w plynie i w proszkui plyn zmiekszajacyi. mieli tez promocje, ze np proszek wazny do konca marca byl tanszy. kupilam kilka malych opakowan, zeby zobaczyc jak pachna i czy rzeczy po praniu sa miękkie. dla mnie ok. dla poronania kupilam dzidziusia w plynie, ale jeszcze w nim nie prałam.
Byłam ostatnio w tesco i się własnie nad tym proszkiem zastanawiałam Do prania używam płynów, widziałam że lovela tez ma środki do prania w płynie własnie Pytanie tylko czy są tak samo skuteczne jak proszek Płyn się na pewno lepiej wypłukuje

W tesco mają także promocje na pampersy, rozmiar 2 (3-6 kg) wychodzi po 47 gr Taniej nie widziałam do tej pory :)
Hey , jak samopoczucie ...? Kg lecą...?

co do pościeli mam jedną nową i 2 szt od rodziny.. :) Powinno starczyć :)

Na koniec stycznia ,początek lutego chcę się zająć pokojem , poustawiać wszystko i zobaczyć czy miejsca mi starczy na "jakąś" komodę:)

Za tydzień mam wizytę jestem strasznie ciekawa co u małej i jeszcze raz muszę się upewnić czy to na pewno dziewuszka:D :) I wtedy mogę zabrać się do pracy :)

Fajnie by było jak bysmy pisały sobie o promocjach np proszków itp :)
Zawsze się coś przyda a więc w Tesco jest promo na proszek lovella 5kg za 44zł... (porównując Auchan ta sama cena za 3,5 kg )
Ag86 trzymam kciuki za obronę, choć to czysta formalność. A jaki kierunek kończysz, bo mi chyba gdzieś umknęło? Ja też jeszcze nic nie mam. Czekam na przeprowadzkę najpierw. Niestety, my musimy wszystko kupić. Nie mamy od kogo dostać. A moja mama nie pali się do roli babci, aby pomóc mi chociaż skompletować ubranka.

Kasia, też leczę infekcję - antybiotyki na 3 tyg. Ale jedno opakowanie mi w aptece źle sprzedała zamiast 6 to 3 dostalam, więc o 3 dni sobie kurację skracam. Nie chciało juz mi się dzwonić, prosić o kolejna receptę ani wyjaśniać w aptece pomyłki. Widzę poprawę.

P.s. przepraszam za te polskie znaki, ale piszę, korzystając z tabletu i nie mam siły wszystkiego poprawiać.

x lander ma okropne kolory ( meg oranż, zielony żarówka, szary, czarny...) w tym roku, warto jeszcze poszukac w sklepach zeszlorocznej kolekcji
Cześć Dziewczyny,
jak zwykle piszecie dużo i muszę chwile znaleźć by nadrobić zaległości... wiec postaram się jeszcze dziś :)

brzucho rośnie i jest mega twardy więc coraz ciężej się ruszać. Najgorsze, że ciągłe zmęczenie mi nie ustępuje a ostatnio ciągle jestem w biegu i nie mam kiedy się wyspać.
mam już sesje z głowy teraz został mi miesiąc do obrony więc dalej będę siedzieć w książkach.

Jestem pod wrażeniem, że już tak dużo rzeczy macie przygotowane, ja czekam do lutego na mojego męża i nadrobimy zaległości w kupowaniu... widziałam że x lander wypuścił nową kolekcję wózków, ale x move niczym się nie różni od pierwszej wersji a za nowy kolor chcą 700zł więcej... masakra :(

miłego wieczoru :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry