Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (cz. 6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny chciałam zaprosić do konkursu gdzie można wygrać sesję ciążową gratis na terenie Trójmiasta- zapraszam :)

SESJA CIĄŻOWA GRATIS
1. Polub FanPage
2. Udostępnij post na swojej tablicy FB
3. Udostępnij fotkę swojego brzuszka na FanPage'u
4. Zbierz jak najwięcej like'ów pod swoim brzuszkiem ta która zbierze najwięcej Like'ów do 20 lutego 2014 otrzyma sesję ciążową gratis termin do uzgodnienia

https://www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia
http://www.malgorzatajonczyk.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
taaa pue... muszę się wybrać do placówki ZUS, aby zaufać profil. Dzwonię do konsultanta i po przejściu wirtualnego menu, słyszę, że czas oczekiwania na połączenie z konsultantem do 5 minut, obecnie przed Tobą nie ma żadnych połączeń.... eh.... to po co mam czekać te 5 minut, skoro linia jest wolna?

ja już na początku ciąży kupiłam stanik "ciążowy" i "do karmienia" w gatta. Drogi, ale to najwygodniejszy stanik jaki mam. Widziałam też podobne i tańsze w Akpol Baby, ale kupiłam tam jedne majtki ciążowe i wyglądały jak dla starej babci, więc na stanik już się nie zdecydowałam :P. Oprócz tego zakupiłam dwa obszerniejsze staniki w Reserved.

Dziewczyny polecicie jakiś sklep, w którym można kupić wygodny stanik Sieciówki już zwiedziłam i nic :/ Zastanawiam sie czy nie kupić już takiego do karmienia
Nie ogarniam tego tempa, czy Wy już wszystkie macie wolne :)? jeny ile postów, nie daję rady czytać a co dopiero pisać... pozdrawiam robię listę co już mam i co zostało do kupienia dla małej, potem się pochwalę ... :)
Domiikaj ja bym sie ne sugerowala chodzeniem, ksztaltem brzuszka i w ogole "zabieraniem urody" przez dziewczyki ;),ale oczywiscie warto potwierdzic plec jesli Wam zalezy.
Mi w zasadzie gin. robi usg. na kazdej wizycie, na kazdej sprawdza dl. kosci, wielkosc stopek, buzke i plec ;) tera juz jest "hamburger" jak sie to mowi ;p buleczka ;p Wargi sromowe sie nadymaja i widac juz bardzo wyraznie.

Ja akurat korzystalam z podgrzewacza i prawdop. teraz tez miec go bede poniewaz ustawailam jakas temp. i tak stala sobie woda w tym trzymajac idealna temp.,ale ciagle byl podlaczony, jak sie dogrzewala to sie wylaczal i generlanie w kazdej chwili woda miala idealna temperature.

Laktator ja mialam reczy od kuzynki, na poczatku sie przydawal i dawalam rade,ale wkoncu zezygnowalam z karmienia i darowalam, mysle,ze jak sie laktacja rozkreci to mozna urzadzenie odstawic wiec kwestia kazy czy reczny czy elektr. choc elektr. zapewne szybszy i dogodniejszy.

Anaju ja wlasnie tez pytalam gin. jak to jest bo w perwszej ciazy Nam gin. mowila,ze jadra do moszny moga zejsc nawet w 33 tygodniu dopiero i sie okazuje... ;p Moja to potiwerdzila,ale mowila jednoczesnie ze mimo,ze jadra jeszcze nie zejda to widac wyraznie "sprzet" meski wiec to nie tak hop tymi pomylkami, u Nas kreseczki jak byk wiec nie biore pod uwage pomylki ;)

Zaczynamy 29 tydzien na plusie 6,2 kg liczac od poczatkowej wagi(tej sprzed schudniecia kilograma )

Waga Naszej Córci 1168( 3 tyg. temu ważyla nieclae 800 wiec fajnie przybiera) :), stopki ma 5 cm-owe :)
my niedawno kupilismy termometr bezdotykowy TM-F03B jest spoko,Starsza córcia nie chciala juz dawac sobie mierzyc temp. jak byla mniejsza mielismy elektroniczny,dawal rade.
Znajomi mieli bezdotykowy od zawsze dla swojej córki i zadowoleni, zwlaszcza ze mierzyli nim tez temp. wody, mleka, zupek etc.
Co jakis czas kalibruje sie te termometry i nie powinno byc roznicy. Nasz jest naprawde spoko.

Co do objawów porodu to w moim przypadku czop odchodzil po kawalku, mozna zaobserwowac ;) (zaczal odchodzic okolo 2 tyg. prze porodem z tego co pamietam) Cod o porodu watpliwosci nie bylo bo w nocy poczulam jakbym dostala piescia w brzuch(pekl pecherz plodowy) odeszly wody i zaczely sie skurcze wiec nie mielismy watpliwosci ze do szpitala trzeba i to juz, po pol h jak juz dojechalismy to byly skurcze co 2-3 min.

organizm rzeczywiscie occzyszcza sie sam ;) to prawda,aczkolwiek lewatywa to nic straszego, a komfort pozniej jest poza tym tez podobno to troche przyspiesza ;) znaczy lewatywa przyspiesza akcje z lekka ;) Mialam swoja ale dawai w szpitalu wiec spoko.

Aha! Nasza Malutka jak leala 2 miesiace glowka do dolu ta teraz zrobila psikusa... :P
MAm nadz.,ze nie kaza rodzic naturalnie gdyby sie nie obrocila bo na sama mysl mi skora cierpnie, mam nadz.,ze sie Łobuziak odwroci grzecznie.

W sobote wyjzedzamy, byc moze jeszcze tu zajrze,ale jesli nie to spokojnych tych 2 tyg. Wam zycze :)
Pewnie nie bede w stanie nadrobic.

Z rzeczy ktore ostatnio praktycznie sie przydaly to konto w ZUS to internetowe pue bo mozna podejrzec kiedy i jaka kwote sie otrzyma , wygodne,

Pozdrawiam
Morelka a mogłabyś przesłać mi namiar do połoznej (nazwisko, telefon) i jakieś dodatkowe info na maila? w razie co prosze na ka-ja123@wp.pl

Macie jakieś sposoby, żeby się rozgrzać? Jakoś dzisiaj nie moge się rozmrozić...
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
Cześć dziewczyny ;)

Ojeju posiedziałam dzisiaj i tak poczytałam co u Was ;) Nie wiem czy to jest tak ze z drugim dzieckiem juz na nic człowiek nie ma czasu, ale moje zycie to jedna wielka bieganina. Zazdroszczę tym mamom które mogą odpocząć, ja jakoś na razie nie mam kiedy ;(

Zaraz zmienię liste i opowiem wam co i jak.

Zatem będziem mieli córeczkę drugą, ale to Wam chyba pisałam. Córcia będzie miała raczej na imię Laura po dłuuugich dyskusjach z mężem wbralism to imię chociaż ja wolałam Blankę, ale cóż Laura też mi sie podoba a mąż Blanki nie chciał.

Co do porodu oczywiście rodzę na klinicznej tak jak pierwszą córkę. Osobiście byłam zachwycona porodem!!
Położną już wybrałam i ma mnie odwiedzić przed porodem i 6 tygodni po noi na całe szczescie jest ona z Klinicznej, chyba Wam kiedyś przekazywałam do niej namiar, Cudowna kobieta niesamowicie pomogła mi jak leżałam w szpitalu bo niestet miałam problem z karmieniem prz mojej córci Nadii.
Troszkę sie załamałam tym zakazem wstepu do pokoi ... no nie ukrywam, ze tak z 4 godzin po porodzie nie czułam się najlepiej i wtedy Nadią opiekował sie mój mąż...więc zastanawiam się jak to teraz będzie.
Liczę chociaż na znieczulenie i każdej mamie jeszcze nie rodzącej szczerze polecam!!!!! Niestety tylko na Klinicznej podają i w kilku przypadkach w wojewódzkim, ale nie zbyt często.

aa takk na marginesie podpowiem może mamom które to jeszcze nie maja dzieci a chciałby zapisać swoje dzieciaczki do żłobka państwowego, to pamiętajcie że zaraz po porodzie możecie to zrobić. Ja fakt zapisywałam sie jak bylam w 1 miesiacu ciąży ale teraz już nie mozna. Dostaliśmy się kiedy Nadusia miała 10 miesięcy a oddalismy kiedy miała rok i 2 miesiące. jestem zachwycona żłobkiem ( Kasztanek - Przymorze) i z czystym sumieniem polecam!!! Moja córka ma 2 lata i jest niesamowicie rozwinięta dziewczynką, za co po części chwale siebie ale i żłobek, najważniejsze jednak by trafic do sprawdzonej i pewnej placówki.

Co do objawów porodu i do lewatywy. Ja też ją kupiłam przed pierwszm porodem ale nie była mi potrzebna bo faktycznie jednym z objawów była właśnie biegunka, ale myślę że warto ją kupić, by mieć komfort psychiczny kiedy się do tego szpitala pojedzie.

Ja nie mam jeszcze żadnych zakupów zrobionych. Fakt wiele rzeczy mam po córce więc pozostana mi do zakupu pieluszki i jakies kosmetyki. Co do laktatora bardzo polecam Medela Mini electric. Uzywalam go bardzo duzo gdyz czesto gdzies z mezem wychodzilismy sobie zostawiaja moje mleko mamie ktora to karmila nasza core ;)

Ok to sie rozpisalam ;) ale mam wyrzut sumienia w tutaj pięknie piszecie a ja ..... proszę wybaczcie ;)

Ps, ja jestem bardzo chętna na spotkanie towarzyskie ;) Najchętniej w Gdańsku, gdyż stąd jestem ;)

Buziaki i dobranoc dla mam i maluszków
Kobietki zapraszam do oglądania ubrań damskich na ciążę i po niej. Firmówki i nie tylko, tanio
https://plus.google.com/photos/112376673229364164310/albums/5973638963943377953?authkey=CLfPnb-Ir7WglQE

W razie pytań zapraszam na maila e.a.grzymala@gmail.com
materacyk taki:

http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-materac-latekspiankakokos-prestige-line-14070cm-p-6234.html

tez bede zamawiala posciele z Darlandu:)
już sobie oglądam tę stronę z darlandu

Ja bede zamawiala komplet z Darlandu i tam taki właśnie jest :-)
Ja również gryka-pianka-kokos Najtańszy na allegro - 68 zł z przesyłką (rozm 120x60)
ja gryka-pianka-kokos 9cm :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My śpiwór dostaliśmy w komplecie do wózka, więc pasuje i do gondoli i spacerówki. Na teraz, tzn. kwiecień, będzie pewnie sporo za duży i Młoda w nim zniknie:), ale babcia robi na drutach wełniane ocieplacze, więc będzie czym go wypełnić, mam nadzieję, chociaż w połowie na tę drogę domu:))

A powiedzcie mi jeszcze, laski, jaki materac bierzecie do łóżeczka?
Ja kupilam kombinezonik, dwa w sumie. I mam dwie kurteczki cieplejsze. Zważywszy na to jak poźno mamy do czynienia z zima, nie liczę na dobrobyt wiosny w kwietniu. No i jakoś tak zakładam, że taki Maluch bedzie potrzebował ciepełka :-)
A śpiworka właśnie chyba nie kupię, bo one maja swoje rozmiary i jakoś tak nie mam wyobrażenia jak długi będzie mały na zimę i czy to jeszcze będzie temat gondoli czy już spacerówki.
Kombinezoniki można fajnie odkupić na Allegro i pilnować przecen w Smyku.
też dziś o tym myślałam właśnie, ciężko przewidzieć. ale może nam się poszczęści i będzie już piękna wiosna:)

my w razie czego mamy śpiwór taki grubaśny, zimowy. wstępnie miał byc dopiero na przyszłą zimę, ale jak się okaże, że kwiecień będzie jak w zeszłym roku, to się Młodą w niego zapakuje, choć jest dość duży, i już.
Dziewczyny, jak sądzicie jaka będzie pogoda w kwietniu? Zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić czegoś jesienno-zimowego na wyjście ze szpitala dla maluszka. Rok temu kwiecień nas nie rozpieszczał :/

Rahell nasza Kornelcia jest juz odwrocona i teraz daje mi popalic kopniakami ...ze sz czasem boli
do góry