Widok
Mamusie listopadowo-grudniowe (2)
Zakładam nowy wątek :)
Link do poprzedniego:
forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2016-t664809,1,16.html#npu1
LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82
5.12 Lolkakarolka
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
Link do poprzedniego:
forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2016-t664809,1,16.html#npu1
LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82
5.12 Lolkakarolka
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
zakochalam sie;) http://nosimisie.pl/1489-yaro-la-vita-autumn-rainbow.html#/dlugosc-3_2/kolory-odcienie_czerwieni ;)
oj tak lekarka sie smiala ze tak przezywam druga ciaze..ale no widok czlowieczka wkladajacego sobie reke do buzki ...rozczula mnie do lez...nastepna wizyta za miesiac;)
oj tak lekarka sie smiala ze tak przezywam druga ciaze..ale no widok czlowieczka wkladajacego sobie reke do buzki ...rozczula mnie do lez...nastepna wizyta za miesiac;)
Dziekuje bardzo za dopisanie,przy Was, to ja heszcze daleko w polu :)
A ja dzis serio zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala :/ juz wzielam dwie no - spy (raczej jestem anty nastawiona na leki), a caly czas odczuwam bol jak na @ i do tego w dole plecow - krzyz ;/ mam tak juz dluzszy czas i nie wiem czy to normalne (dzis weszlam w 9tc), czy jest czym sie martwic? Zadnych innych objawow nie mam w dalszym ciagu, mimo, ze lekarz mowil, ze na dniach powinny sie zaczac, a tu cisza :)
A ja dzis serio zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala :/ juz wzielam dwie no - spy (raczej jestem anty nastawiona na leki), a caly czas odczuwam bol jak na @ i do tego w dole plecow - krzyz ;/ mam tak juz dluzszy czas i nie wiem czy to normalne (dzis weszlam w 9tc), czy jest czym sie martwic? Zadnych innych objawow nie mam w dalszym ciagu, mimo, ze lekarz mowil, ze na dniach powinny sie zaczac, a tu cisza :)
LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
Jesli możecie to dopiszcie w którym szpitalu planujecie rodzic.
Bylam dzis na usg genetycznym,trwalo ok 40 min plus dodatkowe ustalenia ok 10min. Bylam w szoku ze tak dlugo lekarka podgladala bobasa. Trochę przez brzuch, troche dopochwowo. Bobo takie male a mimo to fajnie wszystko widac. Wg Dr wszystko z malenstwem jest ok a po wyniki dokładne genetycznego mam przyjsc w przyszlym tyg. Nie spodziewałam sie ze tyle czasu bedzie trwalo usg w ramach nfz. Wyniki z krwi i moczu raczej ok. Martwi lekarke tylko wynik TSH i mam to skonsultowac z ogolnym lekarzem.mam duzo ponizej normy. Nastepna wizyta za 4tyg. W związku z mdłościami i wymiotami to dostałam tabletki by mi ulżyć bo już jestem przemęczona. Mam założona kartę ciązy a na nastepna wizyte przynieść wyniki badań z moczu.
Maluszek machał do mnie. Wzruszający moment :)
Dimis jestem z Cisowej więc Orłowo to prawie rzut beretem. Kiedy miałabyś czas się spotkać? Podaj jesli możesz maila to byśmy się umówiły :) Bo chciałabym sprawdzić czy Leoś nadal lubi chuste zanim kupie. Najbardziej podobają mi sie chusty w paski kolorowe :)
Espiacja dostałaś jakies zdjęcie z usg? Też masz odebrać wyniki usg w przyszłym tyg?
Mag ja sie nauczyłam wiązać chustę elastyczna z filmiku. poniżej link. Wiadomo lepiej z doradca sie nauczyc ale byłam w gorącej wodzię kapana i z neta sie uczyłam a dodatkowo do chusty miałam instrukcje.
https://www.youtube.com/watch?v=3nQkod_zjyM
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
5.12 Lolkakarolka
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
Jesli możecie to dopiszcie w którym szpitalu planujecie rodzic.
Bylam dzis na usg genetycznym,trwalo ok 40 min plus dodatkowe ustalenia ok 10min. Bylam w szoku ze tak dlugo lekarka podgladala bobasa. Trochę przez brzuch, troche dopochwowo. Bobo takie male a mimo to fajnie wszystko widac. Wg Dr wszystko z malenstwem jest ok a po wyniki dokładne genetycznego mam przyjsc w przyszlym tyg. Nie spodziewałam sie ze tyle czasu bedzie trwalo usg w ramach nfz. Wyniki z krwi i moczu raczej ok. Martwi lekarke tylko wynik TSH i mam to skonsultowac z ogolnym lekarzem.mam duzo ponizej normy. Nastepna wizyta za 4tyg. W związku z mdłościami i wymiotami to dostałam tabletki by mi ulżyć bo już jestem przemęczona. Mam założona kartę ciązy a na nastepna wizyte przynieść wyniki badań z moczu.
Maluszek machał do mnie. Wzruszający moment :)
Dimis jestem z Cisowej więc Orłowo to prawie rzut beretem. Kiedy miałabyś czas się spotkać? Podaj jesli możesz maila to byśmy się umówiły :) Bo chciałabym sprawdzić czy Leoś nadal lubi chuste zanim kupie. Najbardziej podobają mi sie chusty w paski kolorowe :)
Espiacja dostałaś jakies zdjęcie z usg? Też masz odebrać wyniki usg w przyszłym tyg?
Mag ja sie nauczyłam wiązać chustę elastyczna z filmiku. poniżej link. Wiadomo lepiej z doradca sie nauczyc ale byłam w gorącej wodzię kapana i z neta sie uczyłam a dodatkowo do chusty miałam instrukcje.
https://www.youtube.com/watch?v=3nQkod_zjyM
Olesia, każda ciąza jest inna, niektore kobiety nie maja zadnych dolegliwosci. Jeśli cokolwiek Cie niepokoi to najlepiej skonsultowac się z lekarzem. Choć trzeba sobie zdawać sprawę że rożni lekarze na jeden temat moga mieć różne zdanie np wyzej opisywane stosowanie nospy.
Lepiej dmuchać na zimne jak to się mówi niż potem żałować że czegoś się nie zrobiło.
Lepiej dmuchać na zimne jak to się mówi niż potem żałować że czegoś się nie zrobiło.
LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
Olesia ja też bym to konsultowała z lekarzem, chociażby telefonicznie. Jestem po niemiłych doświadczeniach i może jestem trochę przewrażliwiona, ale tak jak mówi kruszynka lepiej dmuchać na zimne.
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas
GRUDZIEŃ
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
Olesia ja też bym to konsultowała z lekarzem, chociażby telefonicznie. Jestem po niemiłych doświadczeniach i może jestem trochę przewrażliwiona, ale tak jak mówi kruszynka lepiej dmuchać na zimne.
Super,ze wszystkie usg wychodzą ok:)
Olesia a o jakich objawach mówił lekarz? Przecież każda ciąża jest inna,nawet u tej samej osoby ,niektóre kobiety czują się fantastycznie a inne łapią wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości:)
Najważniejsze,ze nie masz żadnrgo plamienia,ale jeśli bardzo się niepokoisz podejdź jutro do lekarza
Olesia a o jakich objawach mówił lekarz? Przecież każda ciąża jest inna,nawet u tej samej osoby ,niektóre kobiety czują się fantastycznie a inne łapią wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości:)
Najważniejsze,ze nie masz żadnrgo plamienia,ale jeśli bardzo się niepokoisz podejdź jutro do lekarza
Dziekuje Dziewczyny za rade :) na razie troche sie uspokoilo, wiec wyluzowalam. Jutro sie poobserwuje i postaram sie nie brac no - spy. Zobacze jakie bedzie nasilenie bolu o ile w ogole bedzie. Jesli bedzie tak jak dzis, to albo jade do swojego lekarza albo do szpitala. Bo moj lelarz twierdzi, ze to normalne, bo wwszystko tam sie rozciaga...
Nie mam mozliwosci porownania tego. Poniewaz pierwszy rraz po tylu latach prob zaskoczylam, wiec mam nadzieje, ze sie nirr gniewacie, ze Was tak mecze ;)
Nie mam mozliwosci porownania tego. Poniewaz pierwszy rraz po tylu latach prob zaskoczylam, wiec mam nadzieje, ze sie nirr gniewacie, ze Was tak mecze ;)
Ja bylam tak zaaferowana Naszym Okruszkiem, ze to moj M bardziej sluchal lekarza niz ja :P i wlasnie Go pytalam o te objawy, twierdzil, ze lekarz mial na mysli wszystkie... te stwierdzenie bylo naa postawie jakieegos pecherzyka, ze na razie Okruszek z niego korzysta... nie znam sie na tym :)
Tak jak piszesz Mag, kazda z nas jest inna. A u mnie moze byc spokojnie, tym bardziej, ze moja Mama i Babcie niz nie czuly w ciazy, no moze poza zgaga w pozniejszym okresie - Mama, i sennoscia - Babcia. Aa tak nic, a nic :)
Tak jak piszesz Mag, kazda z nas jest inna. A u mnie moze byc spokojnie, tym bardziej, ze moja Mama i Babcie niz nie czuly w ciazy, no moze poza zgaga w pozniejszym okresie - Mama, i sennoscia - Babcia. Aa tak nic, a nic :)
Ja też jestem juz po usg genetycznym. Trochę się zawiodłam bo badanie trwało dość krótko albo tak mi się tylko zdawało. Z maluszkiem wszystko dobrze. Przyziernosc wyszla mi w pierwszym pomiarze 1,6, a w drugiem 1,9 i juz sie tym drugim troche zestresowalam, choć wiem że to nadal jest w normie :) pozostałe parametry ok.
Udało nam się podejrzeć maluszka nawet w 3d :)
Udało nam się podejrzeć maluszka nawet w 3d :)
I ja też po USG prenatalnym. Wszystko w porządku. Byłam na Klinicznej. Badanie trwało dość długo (choć chyba nie aż 45min.;) Badanie robiła Katarzyna Wartecka-Zielińska.
Dzidziut ma śliczny profil, ale jeszcze nie można było określić płci;)
Teraz czekam jeszcze na wyniki pappa, dopiero 27 mam wizytę z wynikami, ale już się nie denerwuję.
Za to po paru dniach spokoju wróciły mdłości, a już myślałam że koniec:]
Choć dzięki temu przynajmniej się nie obżeram, waga stoi w miejscu, a wręcz trochę spadła;)
Dzidziut ma śliczny profil, ale jeszcze nie można było określić płci;)
Teraz czekam jeszcze na wyniki pappa, dopiero 27 mam wizytę z wynikami, ale już się nie denerwuję.
Za to po paru dniach spokoju wróciły mdłości, a już myślałam że koniec:]
Choć dzięki temu przynajmniej się nie obżeram, waga stoi w miejscu, a wręcz trochę spadła;)