Widok

Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jak miło, że nowy wątek, bo tamten już mi się na telefonie nie ładował :P

Ja idę jutro na wizytę i mnie trochę postraszyłyście tą skracającą się szyjką. Ostatnio jestem nadaktywna, co chwila gdzieś chodzę i robię duże dystanse i zdarza się, że mnie wieczorami brzuch pobolewa od łażenia. Mam nadzieję, że nic mi się tam nie skraca :/

Podpytałam koleżankę o te ciuszki do szpitala i ona miała jako komplet: koszulkę, kaftanik i śpiochy, skarpetki, czapeczkę i niedrapki. Także teraz z tych wszystkich proponowanych zestawów trzeba sobie samemu skombinować najwygodniejszy. Tylko jak się nie ma doświadczenia, ciężko stwierdzić, co jest wygodne.
Te pajace zapinane na plecach moim zdaniem przy takim maluchu nie zdają egzaminu, bo trzeba dzieciaczka przewracać za dużo, żeby to pozapinać. A to takie małe, kruche, lejące się... Też się boję, że nie będę umiała go ubrać, umyć i w ogóle. Za to mój Mąż stwierdził, że on będzie Młodego kąpał i że się nie boi. Cwaniak, ciekawe co powie, jak zobaczy na żywo takiego Malucha ;)
image
hehe ja myslę że wiekszość fcetów nie zdaje sobie sprawy z tego jak mały jest taki noworodek :D cwaniaki :)))
image
mi tez lekazr zasugerowal zebym sie nie przeginalam z aktywnoscia bo moge za szybko urodzic. a mialam wlasnie takz e bolalo mnie dosyc czesto w lewym boku i cignego krocze strasznie.
wiec dalam sobie troche na luz ale jak sie ma male dziecko to nie da rady lezec sie caly czas.
tinner trzyma kciuki zeby juz sie nie skracala. napewno nie ejst ci latwo tym bardziej ze to ciaza blizniacza a jeszcze do tego masz dzieciaczka.trzyma kciuki
zeby nam sie nei skracaly:)i
image
amadea99 ciężko ciężko wyleżeć, zwłaszcza jak piszesz jak ma się już dziecko.
Mnie od początku niestety tak brzuch bolał, ciągle się skarżyłam i tu bach niespodzianka szyjka skrócona, więc dziewczyny oszczędzajcie sie!
image
Tinneraa - o kurcze to się trochę przestraszyłam teraz... niewielka jest różnica między nami. Leżę do wtorku plackiem i nie wychodzę z domu!
Mi się cały czas nic nie działo, zero dolegliwości, dopiero po tym długim weekendzie, jak chodziłam całymi dniami po Trójmieście, bo mieliśmy gości z Wawy, chcieliśmy im jak najwięcej pokazać, to dopiero tak po tych dwóch dniach coś zaczęło mnie pobolewać w lewym boku. No i wyszło...
Tinneraa to trzymam kciuki za wizytę kontrolną, daj znać koniecznie co Ci lekarz powiedział. Ja mam kontrolę we wtorek. Musi być lepiej, nie zakładam innej opcji!
lyneth, no musi być dobrze, aczkolwiek bardzo sie obawiam, mam coraz częstsze skurcze, bóle kręgosłupa, obym chociaż jeszcze ten miesiąc przetrzymała...
Też życzę Tobie i wszystkim z Nas by szyjki się nie skracały za szybko!
image
ja teraz juz mam tak ze jak za duzo pochodze albo stoje za duzo to bardzo mnie rwie brzuch tak jakby mala chciala wyjsc. moj synek bardzo pchal do dolu a mala teraz rospycha sie od srodka. jak czasami przypomni mi o sobie to az robi mi sie slabo no ale to juz blizej niz dalej:)
a moj synek jest teraz na etapie takim ze chowa wszystko przed Hania bo mowi mama ona jeszcze jest mala i nie moze:)pyta sie kiedy Hanie zoabczy:)no zoabczymy jak to bedzie napewno bedzie zazdrosny bo juz jest ale dzieci mlodsze tak maka kedne mniej drugie bardziej:)
image
Mój chłop ma chyba odwrotnie - boi się bardziej ode mnie wziąć takie maleństwo na ręce... Ale myślę, że to kwestia wprawy... Ja opiekowałam się moim siostrzeńcem prawie od jego narodzin, więc nie mam takich obaw jak mąż :)
Nie wiem jak Was dziewczyny, ale mnie dzisiejsza pogoda tak muli, że nic mi się nie chce... Muszę się sprężyć żeby ogarnąć się jakkolwiek, bo popołudniu mam wizytę u ginekologa :) mam wielką nadzieję podejrzeć małego na USG :)
A myślałyście jakie pieluchy będziecie używać? Kupujecie już jak promocja jest? Mi kuzynka mówiła żebym zaczęła już kupować jak promocje będą tyle że nie wiem jakie, boje się że kupię a okaże się że Małemu nie pasują. A od dzisiaj w Biedronce jest promocja na pieluchy Dada, dwa opakowania za 50 zł, niby bez rozmiaru Newborn ale Mini są od 3 kg i się zastanawiam czy kupić czy nie...
Hejka,
ja dzisiaj zrobiłam maraton po Gdyni, kupiłam trochę ciuszków dla Kajtusia :) i teraz się prawie ruszyć nie mogę, tak mnie ciągnie w kroczu :/ a pogoda od rana była super, teraz jak się zachmurzyło to zasypiam na stojąco. Poszłabym się zdrzmenąć, ale dzisiaj mam wizytę i znowu zobaczę mojego Skarba :) także zostaje mi kawka na pobudzenie
a pieluchy ja niedługo zacznę kupować, tylko nie wiem, ile tych najmniejszych. I te w promocji w Biedronce też chcę kupić, zawsze to troszkę taniej.
image
te pieluchy Dada chyba sa calkiem niezle bo duzo osob je kupuje, wiem tylko ze tych najmniejszych to rzadko kiedy sie uzywa wiecej niz opakowanie i potem sie przechodzi na te 3-6 kg,wiec nie ma co ich kupować i należy pamietać, że jeśli robicie jakiś baby shower albo pępkowe to znajomi często przynosza pieluchy... :)
image
to prawda z tymi najmiejszymi pieluchami nie ma co szalec dziecko szybko rosnie. chociaz na poctzku zuzywa sie duzo pieluszek czasmi nawet 10-12 dziennie to wsyztsko zalezy jak sie trafi na kupe:)
image
ja uzywalam dada dla mojego malego i sa spoko za tak cene:)
image
ja wlasnie caly czas kolo pieluch staje ... i tez sie zastanawiam nad kupnem .. w kauflandzie tez sa promocje na pampersy 36 zl chyba ..
Hm.. do szpitala trzeba wziazc pieluchy - ale ile :P? cala taka pake ??
to ja w weekend chce kupic troche pieluch zeby byo na poczatek i nie chce za duzo.. moze ktos doradzi ile paczek ? i np jakich?? Zastanawiam sie tez nad tymi biedronkowymi skoro sa za 5 dyszek za 2 paczki.. Kto poradzi???! :) Ja osiwieje chyba... nie mam pojecia co kupowac i ile .. chodze tylko po sklepach i patrze na te niemowlece rzeczy i nie wiem co kupowac... Masakra!
new born w biedronce w promocji jest wylaczone.. Zastanawiam sie ile kupic paczek tych (2-5) i tych 3do 6 kg tak zeby nie zmarnowac .. moze ktos juz kupowal i mi pomoze w tym dylemacie :)?? Musze powoli kupowac bo przyjdzie co do czego to nic nie bede miala.. a zakupy akurat beda tylko na mojej glowie ..
Iwona ja kupiłam 4 paczki tych 2-5 kg ale ja się nastawiam na wcześniaki, w pierwszej ciąży miałam już te ciut większe i były ok. Teraz tych większych też mam 4 paki, ale że będą dwie dziewczyny to trochę tego na pewno pójdzie. I oczywiście jak najbardziej pampersy tylko i wyłącznie z biedrony, jak dla mnie DADA są najlepsze, ale wiadomo każda ma inną opinie
image
Przy blizniaczkach to na pewno pojdzie ;) no ja wlasnie troche czytam o tym - i znalazlam duzo pozytywnych opini o dada.. i o pampers active baby ze sa ok.. wiec mysle ze poki co to te nakupuje ale nie wiem ile sztuk.. promocje kusza:P a od ktorego miesiaca miej wiecej przypadaja juz te od 7 kg ??
ja najchętniej bym już wszystko kupiła... ale czeka nas duży remont na początku października i raczej powinnam wszytko opróżniać a nie gromadzić :P
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

do góry