Widok

Mamusie lutowe, marcowe i kwietniowe ;) 2019

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mamusie jak się czujecie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serdeczne Gratulacje :) dużo zdrowia i obyscie już jutro mogli spokojnie iść do domu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super! Dziękujemy za informacje, powodzenia na dalszym etapie mamusiowania! ☺️

Gratulacje i powodzenia!

Teraz czekamy na kogoś kto urodzi w nowym szpitalu :)
Hej. Mój termin 01.03, czyli już za chwilę. Czekamy z mężem na Naszą małą Julke. Spakowana i chyba gotowa do porodu aczkolwiek szarpie się z myślami czy napewno wszystko mam i czy wyczuje moment że to już się zaczęło :))). Pozdrawiam dziewuchy

Gratulacje Ewa ;)
Hej i w jakim szpitalu chcesz rodzić?
W planach mam smoluchowskiego :). Obawiam się tylko że to gorący temat jednak i nie będzie miejsca ale czas pokaże niedługo

czy ktoś wie, czy w którymś szpitalu w Gdańsku (oprócz Swissmedu) można wykupić jednoosobową salę po porodzie? Szpital w Wejherowie takie coś oferuje, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji , czy w Gdańsku też takie coś funkcjonuje. :)

Chyba nigdzie. Na Zaspie można trafić do sali jednoosobowej, ale to kwestia przypadku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uck ponoć też posiada sale 1 i 2 osobowe. Ja jestem w terminie i jadę na smoluchowskiego. Czekamy.

Na Zaspie i w UCK są sale jednoosobowe, ale to tak jak pisały dziewczyny- zależy jak się trafi.

Termin na 09-02, urodziłam córeczkę 05-02

Na Zaspie są 2 bloki poloznicze A i B. B jest odnowiony, sale z łazienkami 1-2os. Jest tam chyba z 16 miejsc. Niestety blok A jest dwa razy większy i tam jest gorszy standard. Pokoje 3-4os bez łazienek. Więc już trafienie miejsca na Zaspie w bloku B jest wygrana. Ale. Jak ktoś. Ma. Dużo szczęścia to może i ustrzelic jedynkę.

https://dziennikbaltycki.pl/w-nowo-oddanej-gdanskiej-klinice-poloznictwa-uck-zarwal-sie-sufit/ar/13882646 taka sytuacja :O
Znajoma wczoraj urodziła tam - oddział działa :)

Nie mogę znaleźć na stronie nowej kliniki listy rzeczy do spakowania do torby :( może ma ktoś linka ?

Ojoj dobrze że to nie było nic groźnego

Jak wygląda w tym roku temat karmienia piersią w szpitalu czy jak nie masz na początku pokarmu możesz liczyć że dadzą mm? Czy głodzą dziecko na siłę? Zmieniło się teraz prawo i zastanawiam się jak to wygląda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem jak to wygląda mam nadzieję że dają mm . Na klinicznej dawali mm rok temu trochę z łaską ale dawali

Na zaspie też dawali w razie co w zeszłym roku , kazali przystawiać dziecko i rozkręcać laktację laktatorem ale jak nie było pokarmu albo było mało można było korzystać z dostępnego mm. Od 1stycznia miało być trudniej z mm i zastanawiam się jak to wygląda u nas w szpitalach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry