Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dzis z przykrymi przygodami. W nocy bolal mnie brzuch ale uznalam to za na tym etapie normalne... A obudzilam sie z plamieniem, pojechalismy szybko do szpitala. Bardzo sie wystraszylam. Na usg serduszko bilo ale mam cechy odklejania sie trofoblastu. Dostalam d*phaston 3 razy po 1 i nakaz lezenia. Jeszcze nie powiedzielismy rodzinie a teraz przy coreczce bede potrzebowala pomocyi. Maz raczej nie da rady tyle dni zostac w domu. Ech bardzo sie martwie, ciagle ten brzuch sie napina i boli :-(
O kurcze Lidka, to dbaj o siebie, musi byc dobrze, trzymaj sie.
Kurde. Trzymaj się, leż i będzie dobrze.
LidkaJ - trzymaj się kochana! Mam nadzieję, że plamienia szybko ustąpią...
Bedzie wszystko dobrze Lidka, duzo zdrowka zycze:) to moj problem przy twoim to pryszcz. Ja w nocy obudzilam sie z obrzekiem i silnym bolem dziasla przy osemce. Spuchniete mam to dziaslo:(( z trudem przelykalam tez sline, bo bol promieniowal az do gardla.
Zaparzylam sobie szalwie i wyplukalam kilka razy usta. Teraz jest juz troche lepiej, ale nie jest to nic milego
Lidka trzymaj się i dużo wypoczywaj... na pewno będzie dobrze :)

Graszka a może spróbuj wycisnąć sobie ropę z tego dziąsła. może wczoraj jak coś jadłaś to się zakułaś albo coś się pod dziąsło dostało to wyciśnięcie tego co się zbiera powinno pomóc. no chyba że 8 ci idzie ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki Dziewczyny za wsparcie. Cały czas leze i licze na to, że się wszystko ułoży.

Graszka wiesz może lepiej unikaj szałwi, może już lepiej nie płucz więcej. Wklejam Ci info

Szałwii powinny unikać także kobiety w ciąży szałwia zaliczana jest do ziół, które mogą spowodować poronienie, choć działanie takie nie zostało jeszcze dokładnie zbadane oraz kobiety karmiące, roślina ta bowiem zmniejsza laktację. Przed rozpoczęciem kuracji ziołowej należy więc zasięgnąć opinii lekarza zioła, jak każde lekarstwo, muszą być stosowane ostrożnie i zgodnie z przeznaczeniem.

Poczytaj może rumianek? Też zdrówka życzę. Miłego dnia dla Was wszystkich.
Dzieki dziewczyny, kupilam rumianek i bede plukac:p probowalam cos wycisnac, ale nic nie wyplywa. Faktycznie musialo tak byc, ze podraznilam sobie dziaslo podczas jedzenia...Ogolnie w ciazy mam slabe te dziadla, nawet krwawia mi podczas szczotkowania
Lidka-lez odpoczywaj i sie oszczedzaj, musi być wszystko dobrze.

Co do zdrowego jedzenia to u mnie z tym ciężko ;)

Przez mdłości mam mało na co ochotę i mało co mnei nie odrzuca, więc jem to co mogę przełknąć.

Ogólnie nie jem słodyczy (które przed ciążą uwielbiałam), ale za to mam chętni na fast foody.

Kawy ogolnie nie pijam, sporadycznie jakieś cappucino.
a ja o ile przed ciążą to lubiłam wypić sobie jedną czy dwie kawy rozpuszczalne (więcej mleka niż kawy;p) to teraz nie tyle nie chce mi się co jak już się skuszę to potem przez pół dnia żołądek mnie kłuje/boli :/ także sobie odpuszczam ;p
A ja rzucilam palenie, jak dowiedzialam sie o ciazy
Ja też rzuciłam kofeine, tytoń i alkohol.
mam jednak duży problem z trawieniem i od kiedy nie pale i nie pije kawy mam poważne problemy z załatwianiem się i nie wiem co robić.
lekarze mówią o zmianie diety ale same wiecie jak to jest, ciężko sobie odmówić ulubionego jedzenia a leków, nawet ziołowych strach brać.
Moje jedzenie to talerz platkow kukurydzianych z mlekiem 3 razy dziennie, czasami kanapka z serem i chrzanem, czasami jem slodycze i pare lykow pepsi. Niestety mam mdlisci;(((
o fajki też rzuciłam jak się dowiedziałam. o ile przez pierwszy tydzień strasznie mi sie chciało o tyle później zaczęły się mdłości, których jedynym plusem jest właśnie to, że palić mi się nie chce :P

ja dziś bardziej chora niż wczoraj... zapisałam się na wszelki wypadek do lekarza jakby mi nie przeszło, żeby wziąć zwolnienie.

Dziewczyny pracujące - zakładając, że będziecie się dobrze czuły do kiedy macie zamiar pracować??

My dziś zaczynamy 12 tydzień :)
Ja to kawoszka jestem, ale od kiedy dowiedzialam sie o ciazy to nie pije. Czasami mam ochote, szczegolnie jak mezowi robie i tak pieknie pachnie! No i troche tej energii by sie przydalo. Kupilam bezkofeinowa, ale jakos mnie do niej nie ciagnie.

A jesli chodzi o zaparcia to ogolnie jest to czeste w ciazy.
Luna gratulację ;) już 3 miesiące za Wami ;) Mamy termin na ten sam dzień, w którym szpitalu zdecydowałaś się rodzić ?

Ja cały czas pracuje, nie mam żadnych przeciwskazań poza tym, że o 12 przed komputerem dosłownie zasypiam na klawiaturze a zimą będzie pewnie jeszcze gorzej.
Mam nadzieję, pracować do marca. Mamy system premiowy w firmie i dużo by nam te piniążki pomogły, jak odejdziemy na roczny urlop macieżyński. niestety w moim biurze do macieżyńskiego liczy się jedynie podstawa, premie są uznaniowe.
ale najważniejsze jest zdrowie i bezpieczeństwo maleństwa, jak tylko będę musiała leżeć zrobie to bez wahania.

Lidka, jak się trzymasz? mam nadzieję, że wszystko i Was dobrze. Trzymam za Was mocno kciuki ;)
jej Lidka,bardzo Ci współczuję! moja pierwsza ciąża była zagrożona na początku i też sie strasznie martwiłam. Odpoczywaj i niech Ci pieknie dzidziuś rośnie!
Graszka,mi też krwawią dziąsła prz myciu zębów i są bardzo wrażliwe. Kupilam najmiększą szczoteczkę i pastę sensodyne i troszenieczke jest lepiej:)

Kończę 16tc i ciężko mi w pracy wysiedzieć, bolą mnie plecy i brzuchowi niewygodnie, a jeszcze do końca roku chcialam popracować:)
Witam, nieśmiało postanowiłam dołączyć do listy :)
Termin mam na 20 czerwca, to moje drugie dziecko, pierwszy był synek Bartuś, który ma obecnie 2 latka i 1 m-c.
Choć ciążę zaczęłam z problemami (plamienia), to obecnie czujemy się nieźle, luteina zadziałała i nawet wciąż pracuję :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :)
*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie bez zmian. Ciągle leże. Już mam dosyć a jeszcze tyle dni, ale maluch najważniejszy. My ze swojej strony z mężem postawimy wszystko na głowie, żeby było dobrze ale wiadomo nie wszystko pewnie od nas zależy. Wstałam dziś tylko 3 razy w tym raz na szybki prysznic i niestety nadal plamię :( Brzuch boli i czasami się napina.
Mąż sobie radzi nieźle, całkiem zjadliwie gotuje :) Tylko kłócą się z córeczką bo na mniej pozwala i ciągle słyszę jak córcia mu tłumaczy, jak w co się trzeba bawić :)
I witam nową mamusię :) Gratulacje!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry