Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzydziestka, na 100% nie jestem jeszcze przekonana, ale tak mi sie wydaje :)) Jesli dobrze mysle, to razem studiowalysmy i mieszkamy niedaleko siebie ;)
Ewwa, kuzynka byla w 7 m-cu ciazy na koncercie Beyonce i malutka poza tym ze lubi jej piosenki nie ma zadnych innych 'skutkow ubocznych' ;)
No nam sie wlasnie tez zdarzylo trafic na buble w Ikei, ale to zdecydowanie z takiej najtanszej serii. Te drozsze sluza nam super. Ewentualnie co do lozek mialabym male zastrzezenia, ale tez nie jest zle.

Mnie osobiscie porody w domu nie szokuja, choc sama nie planuje :-) Ale taki nie planowany, to rzeczywiscie niezle przezycie.

Dziewczyny, czy bierze moze ktoras z Was poza zestawem witamin dodatkowo magnez? Jesli tak to zalecano Wam jakis specjalny czy obojetne? Bo skurcze w nogach zaczely mnie lapac od kilku dni, dzis w nocy jak mnie zlapal to jeszcze czuje.
magnes wypijam co kilka dni pół tabletki musującej.
Witam dziewczyny, wybaczcie, że się narzucam :)
Jestem z wątku mamuś marcowych. Piszę z zapytaniem i prośbą jednocześnie.

Czy któraś z Was zastanawiała się lub zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie? Jeśli tak bardzo serdecznie zapraszam na priv :) PBKM prowadzi akcje rodzice rodzicom. Wszystko opisze na priv, NIC Was to nie będzie kosztować a może się dogadamy ;)
P.S. swoją drogą zachęcam do zapoznania się z tematem. nawet jeśli nie byłybyście zainteresowane pobraniem krwi dla swego dziecka warto zrobić to za darmo i oddać krew w geście dobrej woli do banku publicznego. W taki sposób możecie pomóc komuś w chorobie a nawet uratować życie.

P.S. 2. coś mi się rzuciło że jest u Was koleżanka z bliźniakami??? Ja też spodziewam się parki :D klara83 skąd jesteś? odezwij się do mnie na priv pogadamy :)
Co do "witamin" ja biorę omegamed pregna, bo nie jem w ogóle ryb. Falvit mama co któryś dzień, jak mi się przypomni i przepisała mi lekarka dodatkowo witaminę D3 (ale nie wiem po co, bo jakoś byłam zakręcona i się nie spytałam, a dopiero w domu zobaczyłam,że dała mi an to recepte :P)
w czwartki dr leszczynska w gamecie w gdyni przyjmuje, ma jeszcze swoj gabinet na wiczlinie
kamiku tak myślałam :) rozmawiałyśmy ostatnio na FB i gratulowałyśmy sobie kopiących brzuszków, prawda? :)
po tej rozmowie nawet sprawdziłam naszą listę i zastanawiałam się czy Ciebie gdzieś tu nie ma i nawet mi pasowało :)

świat jest mały :)))
Dokladnie tak :))
Dziewczyny, jaki ten świat jest mały...
Zastanawiam się nad fototapetą do pokoju córeczki. Pokój jest w kolorze pomarańczowym, a fototapeta byłaby następująca:
http://pixers.pl/fototapety/romantyczny-kwiatowy-wzor-60521864
Albo ta...co myślicie o fototapetach do pokoju dziecięcego?
http://pixers.pl/fototapety/jednolite-kwiatowy-wzor-54193071
Graszka powiem ci jedno o fototapetach bo my mamy w pokoju u naszego starszego synka forotapetę z Cars2 na całej ścianie.
1. fototapeta robi świetne wrażenie, powiększa pokój
2. raczej nic na tej ścianie nie chcesz stawiać żeby jej nie zakryć
3. te którą mam ja i które Ty wybrałaś są bardzo kolorowe - szybko się nudzą i pokój za jakiś czas wyda Ci się pstrokaty

ja teraz zdecydowałabym się na cos bardziej stonowanego...
Ja to w ogóle wychodzę z założenia, że rzeczy, które trudno zmienić lepiej mieć stonowane i szaleć z dodatkami. Potem łatwiej zmienić pomieszczenie w zupełnie inne.
Graszka, ja podobnie jak dziewczyny, wolalabym cos bardziej stonowanego. No chyba, ze chcesz na niewielkiej scianie mocniejszy akcent.. ale to moze wtedy jakis prostszy wzor z intensywniejszymi kolorami..?
Ja chyba juz wybralam - na jedna sciane polozylabym cos takiego: http://www.centrumtapet.pl/esprit-for-kids-2-tapeta-na-flizelinie-2169-22.html, a reszta bylaby biala/b. jasno szara lub bezowa. Meble biale, a dodatki w granacie, blekicie i odrobina czerwieni. Druga opcja, to troche ciemniejsze sciany plus ta z tapeta zdecydowanie delikatniejsza.. Poki co 'nakrecilam sie' jednak na ta pierwsza wersje i mam juz taki ogolny zarys pokoju :) Nie bedzie jakos bardzo dziecinny, ale klimat nadadza zabawki i dodatki. Baza ma pozostac na dluzszy czas.
Podobaja mi sie jeszcze pokoiki w takim stylu: http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/teosiowy-pokoik-:,1,25,223016.html
Tyle, ze to typowo niemowlece i pewnie za max. 2 latka byloby do zmiany..
Zwroccie uwage na rewelacyjny pomysl na lampe :)))
Jak ja bymm chciała urządzić taki pokoik ake niestety to zostają marzenia my łużeczko wstawimy do nas a później do Bartka chociaż on powiedział że za 3 lata buntownik i wtedy zmienimy wystrój pokoju już dla dwójki a będzie to nie lada wyzwanie bo rużnica 12 lat ale damy rade.A lampa super podoba mi sie bardzo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mi się właśnie wydaje, że łatwiej i taniej byłoby zmienić sobie za jakiś czas właśnie tą jedną ścianę. Tak naprawdę co to jest za problem położyć inną tapetę/fototapetę lub zamalować tą która się już znudziła nam czy dziecku?? toć to jest dzień czy dwa roboty, a efekt zdecydowanie większy niż wymienić kilka dodatków czy wręcz mebli (bo to już zdecydowanie droższa wersja zmian)
Devil, nie kazda fototapete czy tapete da sie dobrze zamalowac to raz, dwa sporo dodatkow sila rzeczy sie zmienia, bo dziecko z nich wyrasta - zabawki, obrazki itd. Pudelka i ramki mozna wykorzystac na cos innego. Co do mebli to oczywiscie sie zgadzam, te jak dla mnie powinny posluzyc jak najdluzej. W koncu to niemaly wydatek..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry