Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może skończyła Ci sie cukrzyca
Szminka to niemozliwe by to byla cukrzyca po takich daniach:)

Dziewczyny, a czy wy czujecie taki dyskomfort jakby spowodowany naciaganiem, rosnieciem brzucha? Tak jakby skory brakowalo w dole brzucha? ja jak wstaje z pozycji lezacej i sie prostuje to wlasnie mam rakie odczucia... przepraszam,ze Was tak mecze tymi pytaniami...;)
Agata, też mi się tak wydaje. Ale według testu obciążenia glukoza to mam cukrzycę ciężarnych.. ;) Albo ten test jest jakiś dziwny, albo ja tak dziwnie reaguje na czystą glukoz, albo w laboratorium coś pokrecili... albo sama już nie wiem co...

Ja jedyne co czuje na brzuchu (oprócz kopniakow małej ;) to takie lekkie napinanie czyli skurcze przepowiadajace ewentualnie ból jeśli przesadzilam z chodzeniem itd.
ja od kilku dni mam nieprzyjemne odczucie rozciągania się skóry wokół pępka :( bardzo niekomfortowe... ;/
szminka zrób jeszcze raz test na obciążenie cos jest nie tak
Agata ja miałam takie naciągania niefajne, pytałam również o to trochę wcześniej:) przeszło już. Także myślę że to związane z rośnięciem dzidzi i wszystkiego dookoła. A napinanie i ból wokół pępka to zauważyłam że się pojawia jak młody się w tym miejscu wypina:)
Nie biorę jakiegoś zestawu witamin, lekarz zalecił mi witaminę D i DHA to biorę omegamed pregna (250mg - powiedział że jedna dziennie wystarczy) no i jeszcze żelazo biorę.

Byłyście wczoraj na targach? Warto jechać?
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi:) dzis z brzuszkiem jest lepiej, nie boli i az tak sie nie napina:) mam nadzieje,ze tak pozostanie...

Witaminke D dzis trzeba zlapac na dworzu:) siedze w ogrodku, jest pieknie i wrecz goraco:)

Dajcie znac czego ciekawego dowiedzialyscie sie na targach :)
Ja rodzę na przełomie maja i czerwca :) Jeśli ktoś jest z Gdyni to polecam bezpłatną szkołę rodzenia, która znajduje się na Płycie Redłowskiej.

http://przychodniaredlowo.pl/poradnie/szkola-rodzenia

Z powodu małej liczby zgłaszających się przyszłych mam nie możemy ruszyć z zajęciami. Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi :)
szkoda ze wczesniej jej nie znalazłam zaczełam chodzic na zaspe bo bezpłatna
Hejka dziewczyny, byłam dziś na targach i szczerze to nic szczególnego myślałam że będzie wiecej wystawców- zakupiłam wkłady do pieluszek od nosi misie, pogadalam z babka od ekomajty i dopytalam o szczegóły nowych wzorów nosidla tula, bo na dniach wychodza a sa limitowane Wisconsin bedzie ciężko dostać potem wzór który mi się podoba.
Ja również byłam dziś na targach i jestem wielce rozczarowana. Pogadałam tylko chwilkę z neonatologiem i pielegniarką ( bo z tą myślą jechałam) nic specjalnego, żadnych gratisów prócz ulotek ( a o tym róznież myślałam:)) coprawda zakupiłam butelki dr browna, ale również wcale żadna atrakcyjna cena. I jeszcze to 15zł, to chyba za atrakcje dla dzieciaków:)
hej dziewczyny, właśnie się zastanawiałam jak na tych targach, bo się w końcu nie wybrałam, szkoda mi było tego pięknego dnia, a mam też ponad 25 km do Gdańska, więc sobie odpuściłam. Ale skoro mówicie, że nic specjalnego to nie żałuję :)

właśnie tej witaminki D dzisiaj zażywaliśmy w postaci promieni słonecznych, byliśmy na spacerku, na placu zabaw i pojeździć rowerkiem- tzn synek jeździł, bo jest w trakcie nauki na 4-kołowym, więc trochę się namęczyłam, bo mąż akurat w delegacji więc sama byłam. Ale i tak dosyć aktywny dzień, teraz siedzę i czuję jaka jestem zmeczona :)
Hej! Byłam dziś na targach - rzeczywiście nie było próbek, czy gratisów, a właśnie chciałam zdobyć jakieś żeby mieć do szpitala na poród, zawsze to mniej miejsca zajmują. Ale ja jestem zadowolona, bo pogadałam z p Pawłem Zawitkowskim i poradził co robić z córką, bo mała ma koślawe stopy. Potem poszliśmy na spacerek, bo pogoda była super i jestem zadowolona, a córka wybawiła się całego na targach. pozdrawiam!
A my jesteśmy zadowoleni:-) Co prawda wielkość hali i mała ilość wystawców mnie rozczarowała to podpatrzyłam jak się prawidłowo montuje fotelik samochodowy, jak się wiąże chustę (i tak się do niej nie przekonałam) i jak udzielić 1.pomocy. I przede wszystkim dobrze się bawiliśmy, bo byliśmy prawie cały czas pod sceną. Dzięki temu że mąż nosił brzuszek, mnie wylosowano z kuponów i byliśmy do końca dostaliśmy kosmetyki tołpa dla kobiet w ciąży, 2 książki w tym o zdrowiu malucha, kosmetyki avon i oriflame. Poza tym ze stoisk pełno próbek różnych kremów, pieluchy flanelowe, mleko enfamil... Ale przyznać trzeba że większość to dla mnie a nie dla maluszka
Ja zadwolona nie jestem z targów, ale kupiłam przynajmniej wanienkę :)
my byliśmy na targach moja córka bardzo zadowolona wybawiła się tak że nie mogliśmy jej wyciągnąć, Mała widziała braciszka na USG więc emocji miała co nie miara. A tak poza tym targi jak to targi.
Mało mnie tu bo dokańczamy proces papierowy z nowym mieszkaniem i remont czas zacząć,, więc jeszcze pakowanie i przeprowadzka.. Ale staram się czytać Was na bierząco.
Dokumenty dzisiaj składałam do przedszkola państwowego dla córki ciekawe czy się dostanie..
Hej dziewczyny. Jak po weekendzie?

17 marca mam wizytę w poradni na klinicznej z ta moja cukrzycą.

Po niecalym tygodniu mam już serdecznie dość. Palce mam poklute (bolą jak nie wiem), cukry ciągle w normie a gin dalej mówi, żeby się kluc i być na diecie.

Wkurzona jestem na maksa, a niby kobiety w ciąży nie powinny się denerwować...
To daj znać Szminka co tam Ci wymyślili:)
Ja dziś byłam robić glukozę i inne badania. Glukozę na czczo mam 72 (norma 74-106), po godzinie mam 123, a po dwóch 112. To chyba też słabo? Bo norm żadnych nie ma podanych, może Wy jesteście bardziej na bieżąco:)

Dodatkowo mam załamkę... Mam leukocyty w moczu w ilości przekroczonej, jakieś nabłonki, liczne bakterie... :( Martwie się, że to ma jakiś związek z tymi moimi skurczami macicy:(
Agata nie denerwuj się na zapas, ja w pierwszej ciąży też miała takie kosmiczne wyniki moczu i okazało się że źle robiłam badania, taz odrazu rano zrobiłam co trzeba do kubeczka, a trzeba najpierw się porządnie podmyć, potem "upuścić" trochę moczu i dopiero ten "środkowy" dać do badania. Tak robiłaś??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry