Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (10)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane

Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

nadal w Dwupaku !!! :)

Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016, Staś, Redłowo
Michalowa 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa?
Sierpniowa 28.06.2016 synek, Kliniczna
Buba 30.06.2016 Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym zakładała noworodkowi czapeczkę cieniutką, u nas ciągle wieje, przeciągi, wiec nie zaszkodzi.
Amo myślę że musisz podejść do sprawy karmienia na spokojnie. Robisz co możesz, walczysz o laktację. Ale jak się nie uda, to trudno, mm to nie jest przecież trucizna. Nie ma co przejmować się tym, co mówią inni, tylko robić, to co uzna się za słuszne.
Nic z tych rzeczy :( wygląda na to że mój maluch będzie bardziej uparty niż moja teściowa...
Uskuteczniam chyba wszystkie metody na wywołanie porodu łącznie z myciem podłogi na kolanach co mnie wymordowalo okrutnie... I NIC!!! Nigdy bym nie przypuszczała że będę jeszcze w 42 tc śmigać.
Zrób sobie dość gorącą kąpiel i wypij gorącą kawę czarna . Mi to pomogło .
Groszkowa - i lewatywa!! Pomaga na 100% ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mocna kawa na mnie nie zadziałała :(
mam 3 okna d umycia jakby co, troche prasowania tez sie znajdzie:)
Dziewczyny macie namiary na jakąś Panią od laktacji? Żeby przyjechała do domu?
Do domu - nie, ale w Wojewódzkim jest b.mila p.Ewa. Pracuje od poniedziałku do piątku od 9-13. Za chwilę podam numer. Trzeba tam pojechać. 605 601855
Dysia, ja niestety z położną laktacyjną nie pomogę... U mnie też małe problemy z laktacją. Synek źle łapie brodawkę i też jestem poraniona do krwi. Z tym, że mój chce jeść co 2 godziny, więc rany średnio się goją. Ale nie poddajemy się i trenujemy inne pozycje karmienia. Widzę, że idzie nam to coraz lepiej... Cycoholik mały :)
My zakładamy czapeczkę na zewnątrz. Cienką bawełnianą. W domu po kąpieli i gdy mały ma czkawkę. Normalnie jest bez :)
Oj Groszkowa ale masz uparciucha. Ale piątek juz zaraz ;-)

Z położną nie pomoge niestety. Wiem tylko ze na Zaspie jest poradnia laktacyjna ale chyba trzeba samemu pojechać

U nas jest czapeczka na główce. Nawet położnej pytałam to mowila zeby zakładać

Moj maly tez często domaga się jeść. Wyjątkiem są jedynie spacery kiedy spi dłużej

Pytanie mam. Czy w nocy Wasze maluchy zjedzą i id razu zasypiaja? Bo moj to tak rzadko. Musi sie pogapic, powiercic sie, postekac
U mnie Zuzia też na cycku wisi długo. Zazwyczaj w ogóle zasypia przy karmieniu. Jak ją biorę do odbicia to się wybudza i ciężko potem zasnąć. No i tak w koło. Raz domaga się jedzenia co dwie godziny raz co 4 nawet. Różnie.
Też mam sutki w opłakanym stanie. Przez Osłonki nie chce jeść. A maści nie pomagają przy tak częstym karmieniu. Z jednej piersi w ogóle ściągam pokarm Laktatorem bo zrobiła mi się taka rana że muszę octenisptem ją traktować.
No i nie wiem czy to kwestia błędu w przystawianiu. Ja przez te głupie szwy to ciągle leżę. Przyzwyczajona jest mała do pozycji na lezaco. Inne ciężko nam idą
Dysia ja też karmię na leżąco. Mały tak lubi a ja sie przyznam, że wtedy mogę trochę po prostu poleżeć i odpocząć. Inne pozycje to tak sporadycznie. Ty to biedna jesteś, jak nie szwy to piersi, ach...ale tak to jest niestety

My już umówieni na szczepienie i na usg bioderek. Zaczyna się rajd....jeszcze mamy skierowanie do specjalisty, bo małemu oczko ropieje, a antybiotyk w kropelkach nie pomógł, więc może to niedrożny kanalik :( oby nie, bo nie chciałabym żeby małemu wkładali igłę do oka, liczę, że samo się wyrówna wszystko, na razie masujemy nad oczkiem
Hej laski :)

A mi polozna dzis powiedziala zeby nie zakladac czapeczki jak tak cieplo jak wczoraj.Maly caly spocony byl.Ewentualnie pieluszka zakryc czolko zeby czul sie bezpiecznie :)
I w ogole zeby nie ubierac za mocno.
Maly mi gazuje mocno i podejrzewam nietolerancje laktozy. Ja mam z tym problem i widac moj maly tez.Polozna kazala kropelki dawac Delicol przed karmieniem. Sprawdze, bo jest coraz gorzej.
Hej,

Jestem tutaj tylko gosciem, ale moge podac namiar na sprawdzona pania od laktacji, ktora przyjezdza do domu. Ma swoja wage, uczy przystawiania itp. Mi bardzo pomogla, wlasciwie wystarczyla jedna wizyta:) a po wyjsciu ze szpitala, tez mialam sutki w oplakanym stanie:( polecam! P. Iza Suchecka 513278171
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco!

Wszystkim nowym Mamusią gratuluję i dużo zdrówka dla dzieciaczków!

Groszkowa trzymam kciuki abyś jak najszybciej miała już przy sobie dzieciaczka.

Dysia współczuję Tobie z tymi szwami, u Mnie akurat pod tym kątem było ok., bo Mnie nie nacinali tylko pękłam w dwóch miejscach i dostałam szwy rozpuszczalne.

U Nas jak na razie spokój, mały grzeczny, sutki czasem jeszcze bolą jak synek ma gorszy dzień i wisi cały czas na piersi. Mi pomaga wietrzenie piersi a z maści Maltan oraz Bepanthen. W dzień bywa różnie, ale za to w nocy śpi od 20 do, około 3 więc tego jednego wybudzenia nie odczuwam.

Co do VitK to podaję 25 mikrogramów od 15 doby życia jakoś przerażała mnie ta dawka 150 mikrogramów.

Czapeczki nie używamy synek jest takim małym włochaczem i ciągle był spocony. Co do ubioru to też najczęściej ubieramy rampersa i nic więcej. Wystarczyło Mi jak na samym początku go przegrzałam i musieliśmy walczyć z potówkami.

Dziewczyny a z jakiś szczepionek będziecie korzystać? 6w1, 5w 1 czy tymi Państwowymi?
A powiedzcie Mi dziewczyny czy w tym roku wyjeżdżacie z niemowlakami na wakacje? Bo My z Mężem mieliśmy w planach na początku lipca wypad na 10 dni w Bieszczady, ale teraz tak się zastanawiam czy nie za wcześnie dla takiego maleństwa taka wyprawa? Bo dopiero będzie miał dwa miesiące...
Dziewczyny przepraszam że ciągle smęce ale już mnie to przerasta wszystko :( Spać nie mogę, martwie sie o maluszka, ciagle rycze, mąż się denerwuje Ehhhh i jeszcze ciągle telefony z dobrymi radami...

Dysia - jak u ciebie problem z hemoroidami? Wyleczylas juz? U mnie chyba się zaczynają :( Mały nisko siedzi i uciska a maści niewiele pomagają...
u mnie mineły już 3 tygodnie po porodzie i cały czas jeszcze trzyma mi się jeden szew rozpuszczalny :( ogólnie mam wrażenie że blizny są jakieś strasznie ogromne.

Ja z moim bym nie pojechała, ale myślę że dużo zależy od dziecka
Procto-Glyvenol w czopkach mi pomógł. Spróbuj. Wchlonely się dużo. Jeszcze nie wszystko ale jest dużo lepiej.
Czesc dziewczyny

Gratulacje dla wszystkich swiezo upieczonych mamuś:* Groszkowa trzymam kciuki za dzis, najpóźniej jutro !

Dysia współczuje ze szwami. Niestety miałam te same męczarnie, ale tym razem nic mi sie chociaz nie babralo. Tyle ze było strasznie ciasno... Po pierwszy porodzie miałam za to pęknięte szwy i goilo sie 3 miesiace 3 miesiace podmywania sie po kazdej toalecie, octaniseptu i utrudnionego siadania. Ale wszystko jest do przeżycia także głowa do gory! A z cyckami to polecam pania Iwonę Guć, ale ona z Gdyni jest.

My dajemy wlasnie dawkę 150 ug wit K od 15 doby.

U nas w domu szpital. Starszak zapalenie krtani i załatwione gardło - antybiotyk. Maź z nim siedzi na dole a ja z Michałem na pietrze sie izolujemy. Niestety Michas walczy z upiornym katarem od 2 dni ale i tak dobrze ze nic wiecej - tfu tfu!

Dziewczyny ktore rodziły w Redłowie, wiecie moze, lub zapisywalyscie ( ;) ) kto jest autorem tych pięknych zdjeć maluszków ktore wiszą na ścianach oddziału? Bo ja gapa chciałam ale słabo kontaktuje :P poza tym musze Wam powiedziec ze mój poprzedni synek załapał sie do Wyborczej po porodzie, bo kilka razu przychodziła pani fotograf robic zdjecia maluszkom. A Michał nie bedzie miał pamiątki bo przyjechaliśmy na poczatek weekendu a wyszliśmy w niedziele :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry