Widok

Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to melduje się w nowym :-)
image[/url]
image
Mamy wózek :D :D :D
ku mojemu zdziwieniu, nie ja sie na niego rzuciłam tylko mój mąż i śmigał z nim po całym domu, łącznie z kuchnią :P
Wózio jest śliczny, lekko śmierdzący ale wszystko z nim ok :) Teraz musi być ładna pogoda i bedziemy wietrzyć na balkonie :)
Dodatkowo kupilismy moskitere, folie p/deszczową i dętke ;)
Fotelik zdecydowaliśmy sie na Recaro plus isofix ( baze tez można użyć do kolejnego fotelika, jesli sie zdecydujemy na tą samą firme wiec troszke oszczedniej :) )

Dodatkowo kupiłam na rynku na przymorzu dwie koszule, do porodu i drugą do karmienia (po25zł) wiec tylko wyprać i spakowac do torby... wcześniej w gattcie w Galerii zakupiłam sobie stanik do spania http://www.modelujaca.pl/index.php?page=shop.product_details&product_id=87&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 naprawde ładnie trzyma biust ale jest tez rozciągliwy...
Na drugi stanik zdecydowałam sie na usztywniany w Mama i Ja, ale nie było mojego rozmiaru wiec musze jeszcze poczekać...

No i apteka Gemini zaliczona, 8dyszek poszło ale mam juz wszysciusieńko :D

Ufff, to chyba tyle - ide odpoczywać :)
image

No i oczywiscie ode mnie wszystkiego naj dla Agnieszek ! szczególnie lekkich i łatwych porodów :D
image

to i ja się melduję :) Gratuluję nulka zakupów, ja też mam taki do spania, ale będę szukała jeszcze bawełnianego, bo ta microfibra, niby to oddycha, ale ja mam zaczerwienienia i tak nie do końca mi się dobrze śpi:/
no to berek ;) w nowym wąteczku ;))
image

image
jestem i ja:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Najlepszego Dziewczyny ;) moja córcia też ma dziś imieninki ;)

Widze ze zakupy rynkowe były owocne, ja moze jakoś w przyszłym tygodniu sie wybiore.

Dzwonił do mnie mąż z pracy i mówił że mieszkanko jest dla nas heheh ;) jeszcze nic dokladnie nie wiem wiem ale jakis jego kolega ma do wynajęcia normalnie ufffff

A mam do was pytanko, jak wasza cera??
ja nie wiem co mi sie dzieje, ale jakiś dramat... przebarwienia na policzkach jakieś krostki na twarzy i dekolcie...nie wiem jak sie tego pozbyć, teraz co raz cieplej a ja sie bede wstydziła odkryć troszkę ciałka.
image
image
Bianka & Vincent ;)
Jonka, super, ze macie mieszkanko :) To teraz najgorsze bedą przeprowadzki :/ czego serdecznie wspolczuje ...

Azura, musze go wyprać i założe sobie na noc, zobaczymy jak zareaguje... ;)

Cera ok, chociaz ja zawsze mialam jakies tam problemy, nigdy nie było idealnie ale teraz nie jest gorzej... mam pare plamek/syfków na brodzie i okolicach...
Gorzej, ze celulit zaczął mi sie mocniej robić :/ Zawsze mialam ledwo widoczny a teraz masakra :/
Mam nadzieje, ze rozstepy mi sie nie pojawią... ehhh

A jeszcze co do babydream czy jakos tak, kosmetyków z rosmanna, ja dostalam od kolezanki (bo juz nie potrzebuje) i używam na zmiane z ziajką to gorzej-wolniej sie wchłania za to jak dla mnie pachnie rewelacyjnie ! ;)
image

odnośnie szczepień to myśmy szczepili zarówno na rota jak i pneumo....
A szczepionkę wybraliśmy 6 w 1.
Zamierzam zaszczepić jeszcze na meningokoki i wzw typu A.
U mnie w rodzinie sporo lekarzy i jednak doradzali szczepić.
Wahaliśmy się tylko odnośnie rota, ale to jako jedyna szczepionka polega tylko na połknięciu płynu, były tego dwie dawki.
Zwlekałam z kolei z zaszczepieniem na odrę, świnkę, różyczkę bo po tej szczepionce często występują powikłania i dopiero jak Elizka skończyła półtora roku to ją zaszczepiliśmy.

Ja nie mam problemów z cerą - jedynie mam słabe paznokcie :( Ale od wczoraj stosuję odżywkę Alessandro i mam nadzieję że za 4 tygodnie będzie lepiej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jonka super, że macie gdzie się podziać.
U mnie cera ok, na szczęście nie mam żadnego syfa ani plam, za to zauważyłam nowe rozstępy na brzuchu;(
image

image
Mi moja tłusta cera nawet się troszkę poprawiła, ale cellulitem świecę i ogólnie jest mnie bardzo dużo...
jonka- cuper z mieszkakiem ;)) oby wam gładko poszło pakowanie ;)
a co do cery - to dołanczam do klubu masakry heheh
nigdy nie miałam problemów a to co teraz się dzieje to jest nie masakra to jest kompletny dramat ..;(((
ropne wypryski mam wszędzie ;((( nawet na nogach i ręcach ;((
niestety są to zmiany hormonalne i nic na to nie poradzę ... gadałam i z kosmetyczką i lekarką buuuuu
czuje sie gorzej niz nastolatka podczas dojrzewania ;(
image

image
Hejka Dziewczyny! U mnie cera w ciąży się poprawiła także nie narzekam. Niestety cellulit jest:/ w sumie przez całą ciążę przytyłam tylko w brzuchu ale ostatnio poszło mi też troszkę w uda no i tam niestety cellulit jest. Licze ze po porodzie wszystko zejdzie :)

Ja wczoraj tez zaopatrzyłam się w 2 koszule na ryneczku na elbląskiej.
Dziś kupiłam reszte aptecznych rzeczy i stanik do spania( taki sam jak nulka:))

W ogóle w poniedziałek była u mnie kolezanka na ciachu, później byłysmy w sklepie. Wszystko fajnie. A dziś rano dostaje smsa ze o 7.30 urodziła! No i szok! a termin miała na 14 maja. Ale wody jej odeszły i się zaczeło. To mi uświadomiło że tak naprawdę już za moment może przyjsc pora na mnie! LOL
czyli ciąża to dobry sposób na odmłodzenie ;) hihi laski, trzeba szukać pozytywów !!

a jeszcze co do szczepionek, rota napewno nie bede szczepić... pneumokoki i meningokoki jeszcze musze poczytać i pomyśle...
image

Witam w nowym wątku:)

Wszystkiego naj dla wszystkich solenizantek !!!
Co do cery to ja mam tłustą i od jakiś pary tyg jest jeszcze bardziej tłusta ;/ i mnie to irytuje strasznie, eh...

Jonka nawet nie wiesz jak się cieszę że się udało z mieszkankiem, wiem, ze przeprowadzki nie będą łatwe, ale dacie radę :)

Chciałam coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam co :( Kurczak od jakiegoś czasu jestem tak zapominalska, ze aż przykro...
image
Wow kabor!! heh, a to nie jest żadna z forumowiczek :D ??? Byłaby pierwsza rozpakowana:D
Heh, swoją drogą ciekawe kto zacznie listę :)

Wiem co chciałam napisać :D Zrobiłam dziś przegląd ubranek, tego co mam i tego co mi brakuje, i niby jest tego full, ale najwięcej tak od 6 do 8 m-sca (moja mam robiła takie zakupy ;] ), a np śpioszków na 0-3 mca mam dosłownie 4 szt....
Ojej chyba będę musiała się wybrać na dzieciowe zakupy :D Co ja biedna poczne :D
image
Nie, to nie forumowiczka. Aczkolwiek wiem że czasami nas podczytywała :)
Ja niby tez mam duzo ciuszków, głownie body i pajace ale nie wiem czy mi to wystarczy. Nie wiem jaki duzy synek sie urodzi. Ale myśle sobie że jak zabraknie to wtedy mąż dokupi albo zamówimy przez neta :)
Witajcie,
ja właśnie jakąś godzinę temu dostałam smsa czy potwierdzam przybycie na warsztaty :D dobre, myślałam że mam to za sobą :)

Jonka, super z mieszkankiem :) życzę bezproblemowej i szybkiej przeprowadzki :)

Ja mam tłustą cerę, która oczywiście w ciąży dostała szału :D ale znalazłam sposób na wypryski i jest to oxybrazja, czyli oczyszczanie pod dość silnym strumieniem powietrza, po 3 zabiegach widzę zdecydowaną poprawę, wypryski są sporadyczne i teraz to walczymy z moimi przebarwieniami.

Jeżeli chodzi o celulit to jak ścisnę udo, to już go widać ;[ także smaruję się na całego...no niestety przybyło mi centymetrów więc jest celulit, mam nadzieje że szybko się po porodzie tego pozbędę. Więcej blizn wojennych nie odnotowałam :P

Miłej Nocki :)
mnie tata wyciagnal do ikei, kupilam kolderke i poduszke za 40zl;) no bo jak mozna byc w ikei i na dzieciowy dzial nie zajrzec:p
tyyle fajnych rzeczy tam jest, tylko szkoda ze czlowiek w totka nie wygra:D
a tata kupil taka fajna lampke na sciane nad lozeczko;) tylko przesadzili, bo sama lampka tyle co zarowki do niej:/ no ale moze beda dzialac dobrze.

widzialam kolesia z lodem a pozniej nie moglam nigdzie znalezc gdzie sprzedaja lody i odpuscilam:D
Amelia Zofia 1225g, 43cm:) jestem mama!

image
Cześć Mamuśki z rana :)

To ja chyba dziś pierwsza w ten deszczowy dzień.

Nie mogę spać dziś, całą noc się przewalałam. Mąż do pracy wstawał to ja też, co ja będę robić w tą pogodę? :(
image
image
Witam mamuski w ten brzydki dzien ;) Blee nie musicie podnosic rolet...
Chcialabym podziekowac za zyczenia i pozostalym jubilatkom zlozyc rowniez spoznione zyczenia. Pol nocy nie moglam spac. Raz za cieplo, raz za zimno, to brzucha nue moglam ulozyc i jeszcze przezywalam to nasze mieszkanie, bo w przyszly weekend przeprowadzka i rozmyslalam co gdzie ustawic i w ogole ;)

Z ciazowych obrazen to u mnie cellulit na udach sie przypaletal. Problemy z cera mialam do 16 i od tamtej pory mialam cale 2 pryszcze ;) I mialam mega slabe paznokcie i rzesy ale teraz jest lepiej. To tyle do polowy 7 miesiaca.
Milego dnia mimo pogody :)
image
Hejka z rana!
Pogoda koszmarna. Mgła i deszcz. Bleee. Ja w nocy spałam dobrze. Naczytałam sie o tych Waszych problemach mieszkaniowych i całą noc śniło mi się że się przeprowadzamy. Oczywiście tak nie jest.
Synuś jakiś mało ruchliwy od wczoraj. Chyba pogoda mu nie odpowiada.Mąż wstawał do pracy i ja razem z nim ale też nie wiem co tu robić.
Ide coś zjeść i ogladnać gotowe na wszystko :)
Kabor moje dziecie tez nie chcialo sie wczoraj ruszac. Paznokcie ze strachu zjadlam prawie. W nocy troszke poszalal i dzis tak od 7 cisza. Chyba pogoda sprzyja lezakowaniu w brzuchu :)
image
A do nas popołudniu przychodzą znajomi, wiec mam nadzieje, ze jakos specjalnie sie dzis nie wynudze... jednak na spacerek chyba sie nie skusze ;)

Ja sie w sumie wyspałam, jednak w nocy no spa poszła w ruch, znowu ból na @, ból krzyza... tylko to nie takie skurczowe, tylko po prostu boli... z 10 min czasem ze 20... i nie wiem jak na to patrzeć i co to może być...

Ja czekam do poniedzialku, maja przyjsc naklejki na ściane do małej do pokoiku i wtedy bedzie wszystko gotowe :) wtedy sie napewno pochwale ;)
image

hej dziewczyny, ja z cerą mam normalnie, tz. bardziej jest uzależniona od tego co jem a nie od ciąży, ja poszaleję z czekoladą to pryszcze gwarantowane :) a jak nie to ich nie ma :) ale co tam, są gorsze rzeczy :)

pogoda faktycznie taka sobie i moja Młoda też więcej śpi niż się rusza, czasem tylko taki delikatny kopniaczek :)

coś nie mam pomysłu na dzisajszy dzień, chyba się skończy na wycieczce do GB oby troszeczkę pochodzić a później bez pomysłu jestem :)
image
Witam weekendowo i melduję się w nowym wątku,
dawno się nie odzywałam ale cały czas czytałam, w tygodniu pochłonęło mnie pranie i prasowanie rzeczy małego, wydawało mi się że mam tego nie dużo a jednak trochę czasu zajmuje i teraz zaczynają się propozycje obdarowania nas ubrankami po odchowanych już dzieciach.
Wczoraj zainwestowałam w piłkę do ćwiczeń i cały czas ją maltretuje :)
U mnie pogoda nawet nie zła, ale to ze względu na to że jestem kawałek od trójmiasta, więc jak tylko mąż wróci z pracy wyciągnę go na zakupy i spacer.
Mój mąż miał wczoraj wieczorem zabawę, kupiłam kredki do malowania twarzy i ciała, a on się bawił (nawet nieźle mu to wychodziło), także polecam świetna zabawa i pamiątka :)
Co do dolegliwości ciążowych to niestety celulit, na razie zgaga i opuchlizna chyba najbardziej dłoni (więc czas zdjąć pierścionek zaręczynowy).
Ale się rozpisałam, chyba o niczym nie zapomniałam, życzę miłego weekendu :)
image
image
Witam wszystkich. No my mieliśmy na dziś plany- wycieczkę statkiem Dragon po zatoce ale raczej sobie darujemy chyba, że do 15 się wypogodzi
image

image
Hej dziewczyny. Ja miałam dzisiaj plany, żeby powylegiwać się w łóżku, ale niestety panowie od kabli WLZ pracują też w sobotę. Jak weszłam pod prysznic to miałam wrażenie, że zaraz skują mi wszystkie kafelki:) No ale huk zmobilizował mnie do sprzątania, więc korzystam, żeby mi nie przeszło:)Jeżeli chodzi o ciażowe dolegliwości to jak czytam co piszecie to chyba nie doeceniam jaką jestem szczęściarą. Nie dość, że nie przytyłam jakoś super to cerę mam jak pupcia niemowlaczka (nigdy takiej nie miałam:)), żadnych problemów z celulitem i zgagą i skurczami. Jedyne co to, że zaparcia i że troszkę puchnę...i też wczoraj musiałam zdjąć pierścionek zaręczynowy, obrączka daje jeszcze rade:)no i to, że mam wrażenie, że jestem turlającą się beczułką, no ale w sumie w tym czasie to chyba bym się zdziwiła gdyby ktoś się tak nie czuł:)dobra perfekcyjna pani domu rusza do roboty:) trzymajcie się:)
image
Witam Was w pochmurny dzionek...
Cóż macie rację w taką pogodą to chyba faktycznie tylko sprzątanie zostaje :)
Też nie mogłam dziś w nocy spać.. Ale jak obudziłam się o 7 to w łóżeczku przeleżałam jeszcze 1,5h...

irongirl88- uwielbiam te lody w ikea :P Jak tam jesteśmy to nie ma opcji, żeby ich nie zjeść :) Idziesz przez magazyn, są kasy, a za kasami sprzedają hod dogi. Są w pobliży maszyny z musztardą, ketchupem i maszyna do napojów, dokładnie za tą maszyną stoją dwie maszyny z lodami :) Wrzucasz 1 zł, wyskakuje Ci wafelek, wkładasz go do "uchwytu" i jedzie troszkę do góry i napełnia się kręconym śmietankowym lodem. mniaaaam...
Cóż.. może pojadę do ikei na loda :D Ależ mi ochoty narobiłaś :P
image
hejka ;)
No pogoda faktycznie średnia;/ dlatego poczekam aż mąż wróci z pracy z kartonami i powoli bede pakować graty zeby nie zawalić sie wszystkim na raz, i na majóweczke bedzie przeprowadzka, troszke mi smutno bo planowalismy ze na majóweczke bedzie sie wprowadzać ale do swojego...

Widze że z cera to u was różnie, ja w ciąży z Bianka też miałam super cere, i paznokcie teraz lipa no i ten cellulit bleee

Musze wam powiedziec ze dziś spałam wyjątkowo dobrze i dlugo bo aż do 9;30 ;) to chyba wina tego ze wczoraj wypiłam karmi malinowe ;)

Milego dzionka
image
image
Bianka & Vincent ;)
Hej,
ale leje, az ciezko sie bylo zwlec z lozka! Dzisiaj mielismy jechac na grilla urodzinowego w ogrodku - cos mi sie widzi, ze imprezka przeniesie sie pod dach. Szkoda, bo w ogrodzie jest super..!

Pomelo i wszystkie dziewczyny, nie miejcie mi za zle rad, ale jesli macie teraz taka super cere bez rozstepow, to tym bardziej dopilnujcie, by TUZ po porodzie nawilzac jak najwiecej skore (jeszcze w szpitalu), i zeby od razu nosic stanik - ja tez praktycznie nie mialam rozstepow na brzuchu w pierwszej ciazy (oprocz niestety biustu, buu) i wlasnie zaniedbalam te dni w szpitalu ze zmeczenia po porodzie i jak sie brzuch zmniejszal, to nagle pojawila sie fura rozstepow... Banka dobra rada;)

A tak w ogole to zaraz chyba wyciagne Big milka z zamrazarki - narobilyscie mi smaka;)
imageimage
U mnie cera lepiej, a tak poza ciążą to raczej mam problemową- tłustą z zaskórnikami :/ Cellulit oczywiście się pojawił i wcale nie trzeba naciskać by go było widać. Paznokcie rosną jak szalone ale nie są jakieś super mocne, włosy wydają się w lepszej formie.
Strasznie mi szkoda mojego ciała, bo po 1,5 roku fitnessowania było już fajniutkie z zarysowanymi mięśniami tam gdzie trzeba, szybko to zniknęło :( No nic, co tam ciało, kiedyś się zestarzeje ale będziemy miały kochane dzieciaczki.

Mój robaczek też leniwy w kopniakach, za to nadrabia wyciąganiem się w poprzek, to chyba jego ulubione zajęcie.

Pogoda, tylko iść spać :( To ostatni weekend z mężem, być może ostatni we 2 a tu taka pogoda ehhh dodatkowo złapał przeziębienie, ja się wykurowałam to teraz Bubu choruje.

Miłego dnia brzuchatki:)
imageimage
no moje dziecko nawet w taki dzień o 11 tak mnie okopuje, jak by wołało, mamo na spacer ruszaj :)
bo zawsze o 11 wychodzimy i chyba nie ma opcji siedzieć :)
więc jadę do Klifu zobaczyć te staniki co kobritta poleca :)
image
Witam się i ja :)
Spałam dziś jak dziecko..mmmmm coś około 10 godzin, a teraz jestem zamulona jak muł bagienny :/
Wstałam dwie godziny temu, a do tej pory jeszcze nie wiem co się wokół mnie dzieje.

Co do dolegliwości ciążowych to ja jeszcze dorzucę duszności :)
Pisał ktoś już o tym? Chyba nie.
Nie ma opcji, żebym spała w nocy przy zamkniętym oknie, bo mam wrażenie, że ktoś mi siedzi na klacie :(
Mój Mąż to ciepluch i śpi w koszulce i cały pod kołdrą, a ja muszę mieć przykryte tylko ręce i plecy, a resztę wietrze :)

Dziś mieliśmy w planach obskoczyć dwa grille, ale się nie zapowiada na jakikolwiek wypad, no chyba, że do Leroya po wykładzinę :)

AAAAAAAAAAA! Niech mnie ktoś kopnie w tyłek, bo się nie chce mi ruszyć nawet do kuchni po kawę..
image
image
to i ja sie witam..
pogoda taka ze sie nosa nie chce wyściubić ... a w lodówce przeciąg i na zakupy trzeba się ruszyć ..... hehehe

pełna zapału mam dzisiaj dużo pracy ;) przy kompie więc dobrze że pogoda średnia przynajmniej nie będę miała ciagot na spacerek ....

miłego dnia ;))

aha ja tez dostałam smsa ze nie potwierdzilam
Banka wiesz, że Ty mądrze gadasz:) Nie pomyślałam o tym, żeby do szpitala wziąć jakiś balsam albo coś....i właśnie popędzę do łazienki i zaraz zapakuję do torby:)Dzięki:)
image
Ze tak powiem - czlowiek madry po szkodzie;))
imageimage
wypogadza się!!! JUPI !!!
no ja podobnie jak Banka, zaprzestałam smarowania w szpitalu i skubańce wylazły;(
image

image
bardzo często rozstępy wychodzą w trakcie nagłego chudnięcia, niestety ...- nie wiadomo czy w tym momencie by kremy pomogły ...

A ja dziś od rana w ruchu :) - rano pojechaliśmy na AM aby małej pobrać krew do badań, potem śniadanie w Starbucksie, potem w Mama i Ja przymierzyć fotelik bo wreszcie mają interesujący nas Besafe - i mimo że mamy szwedzkie - dość duże auto - naprawdę mało miejsca zostanie dla pasażera z przodu, w ogóle nie ma szans zamontowania tego fotelika w mniejszym samochodzie - no ale jak pan w mamaija powiedział - to jest wybór między wygodą a bezpieczeństwem ...
Potem na chwilę zajechaliśmy na targi przedszkolaka ale tam nic ciekawego nie było, więc pojechaliśmy jeszcze do Tesco po słoiczki - bo akurat są w promocji a nam się już kończyły zapasy. Na kolejne trzy miesiące mamy zapas :).
No nie stety rostępy bardzo często pokazują się jak się chudnie.
Wiem coś o tym, schudłam kiedyś 25 kg, i rostepy dostałam po , więc polecam smarowanie po porodzie, ale czy to pomoże. Ja mam skłonności. Narazie super sprawuje się oliwka dla kobiet w ciąży Rossmanowska, Polecam
image
image
ja mam pelno rostepow po sterydach, ale maja juz 9lat wiec sa blade i ich nie wida, mozna je tylko wyczuc. poki co u mnie zadne sie jeszcze nie pojawily i mam nadzieje, ze sie nie pojawia;)

ja na 16 zostalam zaproszona na kabaret:D cala szafe przetrzasnelam zeby cos znalezc:D stwierdzilam, z enie mam zadnej sukienki.. bedzie trzeba cos wlumpkach poszukac bo lato ma byc cieple;)

image
Ja mam taka ilosc rozstepow na udach, lydkach, posladkach i cycuszkach ze wygladam jak zebra ;) ale sa stare juz gdzies z 15 lat juz maja. Najpierw je wywalilo bo w krotkim czasie przytylam a pzniej w jeszcze krotszym to zgubilam. Wiec nauczona ze moje cialo lubi przygarniac rozstepy smaruje sie od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy uczciwie 2 razy dziennue :) Zobaczymy jak brzuch bedzie po ciazy wygladal, bo jakus czas temu w miescie kobiet byly babki ze zwisajacymi na maxa brzuchami i jeszcze wygladalo u jednej jakby ktos ja nozem pociachal :/
image
Ja tez mam na udach i na biuscie z czasów dojrzewania, ale blade i nie az tak duzo wiec mam nadzieje, ze nowe sie nie pojawią :)

A ja bylam w sklepie, pogoda super! zrobilam pranie i ciasto z galaretką i owocami no i przed chwilą pedicure, co zajeło mi najwiecej czasu i najbardziej zmeczyło ;) jeszcze malowanie i wolne ;)
image

Masia ja mam taka zebre na brzuchu, moj mąż pieszczotliwie nazywał mnie swoją Zeberkę czasem Tygryskiem hehehe

Dziś jestem mega zmęczona, bo robie na obiadek taka pieczeń w ciemnym sosie cos mnie naszło juz wczoraj marynowałam mięsko ;) no dziś wiadomo cała reszta, jedna praleczka już wyprana kończy sie 2 tym razem ciuszki małego ale tylko te maleńkie piore zeby do torbie mieć, bo po tych przeprowadzkach bedzie trzeba i tak prac jeszcze raz.
image
image
Bianka & Vincent ;)
hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wycieczki do Klifu,
polacena przez kobritte staniki do karmienia w M&S są, są po 50 zł i są duże rozmiary :)
mi o dziwo pasował E więc bardzo fajnie, no i fason mimo, że nie jakiś sexy to ładnie trzyma i jest bardzo wygodny co jest super ważne do szpitala. no i w CUBISIE jest pełno pajacyków na zamek błyskawiczny za 9,99, ja Młodej zakupiłam 5 :)
jakoś wogle w tym Klifie fajniej niż w GB, do tego byliśmy na obiadku i na spacerku nad morzem, Bajka :)
image
hej dziewczyny:-)
na początek powiem że upiekłam z moją Zuzą dzisiaj stos muffinek:-)
są pyszne, wielkie, śmietankowe i czekoladowe;-)

co do porządków to poprałam i wyprasowałam już większość dzidziusiowych ciuszków...

ostatnia partia się suszy:-)

chyba się zdrzemnę bo jakoś mnie zmogło po tych babeczkach...
image

image
a co do cery to z moją Zuzą w ciąży jak byłam to syf na syfie, a teraz wyglądam jakbym nigdy nie miała ani krostki!!!

dlatego z mężem bylismy przekonani że będzie chłopak a tu jednak dziewczyna, druga z koleji:-)

jakas inna ta moja druga ciąża bo ani nie zbrzydłam ani nie przytyłam...

mało tego ostatnio kupowałam Zuzi piłkę do grania, a dziadek przede mną powiedział na głos do kasjerki, że schowałam drugą pod bluzką:-D

no i to 8 miesiąc a ja nawet stóp nie miałam spuchniętych ani razu...
image

image
Bozenka bede u Ciebie za godzine :) Mam taka ochote na cos slodkiego ze zaraz zwariuje mmm...
Jutro chyba wyciagne meza do Klifu do tego sklepu co piszecie. On sie naxywa MS?
image
Mark & Spenser, jakoś tak się pisze, jest w nowej części zaraz z reserved, ma dwa piętra te staniki są na II piętrze :)
fajne te staniki mają (nie jakieś piękne ale bardzo wygodne) i co mnie na maksa zdziwiło nie mam w nich wcale dużych cycków co mnie cieszy bo się bałam, że będę wyglądać jak dojna krowa :)

Masia, i jak już tam będziesz to raczę Ci idż do Cubusa na dział dziecięcy (cubus jest przy mc Donalds) i przejrzyj te pajace, dla chłopaków była super też :))
image
No tak Mark& Spenser ;) Moj mozg juz chyba w ogole przeslal pracowac ;) Dzieku Mikulka a co do pajacy to ja mam szlaban na ciuszki bo jak wejde to napewno wyjde z czyms dla Franusia ;))
image
ja stanik do karmienia kupię dopiero po porodzie, albo w ostanim tygodniu ciąży bo mi poprzednio dopiero na samym końcu zmienił się rozmiar, szczególnie po porodzie dopiero ...
Wszystkie kupione w czasie ciąży były zdecydowanie za małe później, dopiero po 3, 4 miesiącach nadawały się do noszenia.
UIUIKLNML
image

image
Ooooooooo pajacyki na zamek, jutro tam jadę :))))))))))
imageimage
KURKA NAPISAŁAM WAM WIADOMOSC DOTYCZACA SZCZEPIEN NOWORODKÓW NA ZASPIE , SZCZEPIA EUVAXEM

NIE MOGE TU SKOPIOWAC TEJ WYPOWIEDZI NIE WIEM CZEMU WIEC PODAJE LINK DO OSTATNIEGO/POPRZEDNIEGO WĄTKI - ODP NA SAMYM KOŃCU

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=337264
image

image
ja dzwoniłam na ZASPE i rozmawiałam na temat szczepinia, niestety odpowiedz tak, SZCZEPIMY AUFAXEM, i nie mozna przyniesc swojej szczepionki (Engerix) jesli chodzi o WZWB nie ma zamiennika, powiedziała, ze jest tylko jedno wyjscie, zastrzec na wejsciu, ze nie zgadzasz sie na szczepienie podpisac pismo, i zakupic szczepionke i zaszczepic w swojej przychodni,
image

image
Ja nie bede szczepic od razu, poczekam az maluszek bedzie bardziej odporny, i jego układ odp. bardziej rozwiniety, i zrobię badania immunologiczne(IgG, IgM, IgA) i one mi powiedza w jakim jest stanie i kiedy zdecyduje sie na szczepinie.
image

image
Tu macie wzory róznych pism, odmawiajacych szczepinia,http://newworldorder.com.pl/post,879,0 oczywiscie mozna je słownie napisac, w szpitalu/przychodni powinni miec juz gotowe do podpisania podobno nie trzeba tam pisac uzasadnienia.

POZDRAWIAM
image

image
Hejka w tą dziwną sobotę, gdzie trochę słońca trochę deszczu. Ja dziś wyciągnełam męża na rundkę po lumpkach bo czasem lubimy, a puźniej do akpolu, bo chciałam kupić materac ten co w promocji ale niestety nie dotarły jeszcze. Zakupiliśmy wanienkę, jakieś butelki, pieluszki tetrowe. Moja córka z mężem nie mogli wyjść z działu zabawkowego i nie wiem kto był bardziej nakręcony ona czy mój mąż :-)
Gdy wróciłam do domu dopadło mnie fatalne samopoczucie, najpierw jakieś zawroty, puźniej mnie strasznie bolał krzyż, poszłam się położyć pospałam i przeszło. Może to zmęczenie wczoraj miaam gości, zakupy sprzątanie, gotowanie bardzo puźno wyszli a rano o 7.30 pobudka więc to chyba przemęczenie dąło się we znaki.

A ja mam dziś na coś ochotę i sama nie wiem na co :-) I jak tu spełniać swoje zachcianki jak się do końca nie wie co się chce
hej dziewczynki
Jak zobaczyłam rano pogodę to wszystkiego mi się odechciało :-/
na szczęście się rozpogodziło i skorzystaliśmy trochę ze słoneczka :-)
wczoraj zrobiłam sobie spory spacerek i niestety mały po dłuższym chodzeniu zaczyna się cisnąć na dół co nie jest ani przyjemne ani wygodne więc muszę spokojnie z tymi spacerami :-/
mam nadzieje że jutro będzie szybciej zrobi się ładnie bo chcieliśmy się wybrać na żużel puki jestem jeszcze w stanie iść na meczyk bo później to nie wiadomo kiedy ja będę mogła pójść
pozdrowionka na wieczór
image[/url]
image
A my jednak wybraliśmy się na rejs po zatoce i było całkiem przyjemnie. Potem był spacerek po skwerze, kebab u turka i mała pośmigała na swojej hulajnodze. Trochę połaziliśmy i stwierdzam, że nawet nie jestem zmęczona. Mikulka cieszę się, że nie pojechałaś do klifu na próżno. Również uważam, że staniki bardzo wygodne i trzymają cycki na swoim miejscu a nie tak jak w innych rozłażą się na boki. Miałam też chrapkę na te usztywniane za 169zł, tylko kurde ta cena...buuuu:(
image

image
Mała a Ty wysiedzisz na żużlu? Kurde, mąż też mnie ciągnie, ale nie wiem czy dam radę, zobaczymy jaka będzie pogoda. W zeszłym sezonie chodziłam razem z nim i powiem, że to wciągające :)
imageimage
Hejka! Tez się wybieram jutro z mężem na żużel. Mam nadzieje ze pogoda dopisze. I że wytrzymam :p
dzieki za info o zaspie:)

image
hej:)

kabor a w jakiej cenie koszule na elbląskiej kupiłaś i jak z wyborem? mam rzut beretem to może nie będę musiała kombinować tylko się przejdę ;)

ja dostałam pełno ciuchów dla córki i jest tam chyba wszystko więc nic już nie dokupuję :) ja nie miałam kaftaników przy Dawidzie i wysłałam męża żeby dokupił jak jeszcze w szpitalu byliśmy to przywiózł mi rozmiary 6-9 miesięcy i 74, do tej pory mam je z metkami, bo wtedy już nie ubierałam kaftaników :)

co do cery ja prawie od początku jakieś pobojowisko mam na twarzy, pryszcz goni pryszcza, wiecznie jakieś czerwone coś i jak jedno zniknie dwa następne się pojawiają.

nilkaa Twoja mała jeszcze słoiczki je??:)

Dziewczyny, a możecie wkleić fotke tych staników? ALbo czegoś podobnego ? Bo autem jechać do Gdyni to szkoda mi kasy a autobusem i pociągiem to dla mnie całodniowa wycieczka i boje sie, ze nie bede miała siły wrócić ;)

Ja dzis co 40 min w nocy chodziłam do WC i za 5 razem mialam juz dosyc... chociaz ogolnie sie wyspałam ;)
Mąż jeszcze spi, ale zmusze go do wypełnienia PITÓW, bo potem znowu nie bedzie miał kiedy a to ostatni tydzien... i chyba skoczymy do Gdańska na spacer jak sie pogoda nie zmieni :)

a tutaj dla wytrwałych, pojawiła sie wg mnie ciekawa oferta ;) a że jest nas sporo z okolic Oruni, to wrzucam :) http://www.klubznizek.pl/szczegoly/510/249-zl-zamiast-585-zl-za-3-miesieczny-karnet-complex-bez-limitu-czasu-i-liczby-wejsc-na-zajecia-grupowe-silownie-i-saune-w-CS-Poludnie?bn=1&email_id=510&friend_ref_id=newsletter&ui=5272&noi=411&t=n4d625e9a37743 może da sie dogadac, zeby rozpocząć w poźniejszym terminie niz czerwiec ;)
image

Madziuska - dostaje do kaszki porannej i wieczornej - bo ja kupuję Holle a ona jest bezsmakowa, a nie chciałoby mi się do tego jeszcze owoców trzeć czy kroić ... A poza tym dzięki temu udaje nam się aby dziennie miała 4 porcje owoców/warzyw ...
A no i zapomnialam powiedzieć, dostalam na maila szczególy kampani moda na brzuszek :) WG mnie 3/4 to to samo co bezpieczny maluch ;)
image

Madziuska2- kupilłm jedna koszule za 15 zl do porodu.Nie jest jakaś szałowa ale ja nie lubie spać w koszulach więc po porodzie pewnie ją wywale bo bedzie zniszczona. A druga kosztowala 25 a kupilam za 22 zł. Obie sa takie do kolana, z przodu na guziki wiec do karmienia beda dobre. Jest tam kilka stoisk z koszulami także można coś wybrać. Gdybym była fanką spania w koszuli to pewnie kupiłabym jakaś ładniejszą co by później sobie w niej spać :)
to i ja sie witam ;)

widze ze sobota zakupowo wam upłyneła ;))
ja kwitne nad kompem - redagując teksty - jeszcze troche i bedzie z głowy ;))

miłej niedzieli ;))
hej dziewczynki
Kabor i Sylwiaagnieszka to może się spotkamy na meczu :-)
my chodzimy razem już od dwóch sezonów i mi bardzo się to spodobało :-)
Myśle że wysiedze albo będę spacerowała :-)
Narazie pogoda wychodzi na dobre więc jest szansa :-)
Nasza Gabrysia uwielbia żużel a kto wie kiedy ja będę mogła znowu z nimi pójść więc chyba jednak się dzisiaj skuszę :-)
Będziemy w trójkę a Gabrysia na roweru pewnie będzie i w koszulce GKS-u to może się jakoś znajdziemy :-)
My przeważnie siedzimy zaraz za młynem chyba że akurat tam wiatr wieje

miłej niedzielki życzymy :-)
image[/url]
image
właśnie dostałam potwierdzenie na warsztaty i raczej uda mi się dotrzeć a moje kochanie dojdzie do mnie po pracy :-)
czy spotykamy się jakoś wcześniej dziewczynki?
image[/url]
image
hej mam do was pytanie bo nie wiem co robic. od rana jak wstalam meczyly mnie mdlosci ale nie wymiotowalam, myslalam, ze to jelita i ze przejdzie jak sie napije zawsze tak bylo.. ale co nie wypije czy nie zjem to zwracam, czy powinnam jeszcze poczekac czy jechac do szpitala? moze ktoras z was miala podobnie? od czterech godzin tak jest.

image
Lepiej jedź . Uspokoisz się, a tak się denerwujesz, bo nie wiesz co to.
Powodzenia.
image
image
tez myslalam zbey pojechac a wszyscy mowia ze przesadzam.. poczekam jak sie nic nie zmieni do 14 to pojade.. bo tata wtedy wroci i mnie zawiezie jakby co...

image
Irongirl jedź do szpitala...nie ma co się stresować....i zamartwiać.
Dziewczyny, ale fajnie, że chodzicie na żużel:) My też namiętnie chodzimy:):)Chociaż w tym sezonie to już ciężko, w 1 dzień świąt nie byliśmy, a dzisiaj dopiero co weszliśmy do domu i już padam:) Może jak się rozpakujemy to pojedziemy wszystkie wóżkami i będziemy u góry robić rundki:):):)A wiecie, że teraz wejście na stadion jest tylko na konkretne sektory? tzn kupujesz bilet i możesz się poruszać tylko po wybranym terenie. A gdzie siedzicie na żużlu? My zawsze obstawiamy 1 wiraż:)
Mój mężuś dzisiaj zrobił mi ostatni romantyczny dzień sam na sam, bez Agatki:) Pojechaliśmy na spacer do Rewy a potem na obiad:)pogoda super:)i mamie też poprawił się humor:)
image
My tez właśnie wrócilismy ze spacerku :) Mąż zabrał mnie do Gdańska na lody z bitą śmietaną.... mmmm ! mniam ! No i oczywiscie tez na spacerek ;)
Mam nadzieje, ze to nie było nasze ostatnie wyjscie jak u Pomelo :P

A ja zaraz uciekam do znajomych a maz na noc do pracy... chociaz chętnie bym sie zdrzemneła ;)
image

hej dziewczyny!!

ja z problemem!!! Moja córa chodzi do szkoły nr 6 na sienkiewicza w Rumii i jak ją odbierałam w piątek to pani powiedziała mi że panuje ospa i rumień..

jest niedziela a mojej Zuzi wyszedł ten cały rumień (ospe przechodziła rok temu)... i teraz pytanie bo nie wiem co robić...

jak to wpływa na ciążę?? czy mam jechać do lekarza? jestem przerażona... podobno okres wylęgania to ok 2 tyg!!! więc ja też jestem zainfekowana jak nic!!!
image

image
Bozenka83 ja co do rumienia to nie pomoge, bo nie wiem jak wpływa na ciężarne, ale najlepiej jak bys pojechała do lekarza to bedziesz miała info z pierwszej, najpewniejszej ręki.

My dzisiaj tez aktywnie najpierw kino, pozniej spacer i lody, i na koniec wizyta w akpolu- takze dzień zaliczam do udanych:)
image
ok dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział, że do 3 -go miesiąca jest tylko niebezpieczny dla ciężarnych więc ulżyło mi...
image

image
Moja babcia ma prawdopodobnie rumień (bądz miała ) i lekarka dała jej jakas masc, cos tam jeszcze i powiedziala, ze mamy sie nie widywać... pomimo, ze nie miala pewnosci, ze to rumień...
Ale jeśli mówisz, ze to nie groźne, to chyba sie spotkam z babcią ;)
image

Wrociliśmy już z meczu, zimno zaczęło się robić a mąż podziębiony. Jak widzę po wynikach to chyba im lepiej się jeździ bez nas na widowni. My też zazwyczaj na 1 wirażu siadamy, naprzeciwko startu. Byłam pod wrażeniem ile ludu się zebrało, nigdy wcześniej tylu os.tam nie widziałam.
Sektory niby podzielone, ale tylko czerwony jest oddzielony.
Coś czuję, ze trzeba kimę zaliczyć bo oczy same się zamykają.
Miłego popołudnia:)
imageimage
hej hej, ja też dostałam potwierdzenie na te warsztaty :)
to czwartek jest tak? :)
to może tak jak oststnio pod krewetką o 15.00 się spotkamy?

ja dzisaj od rana na nogach, o 9.00 już byłam na rynku i kupiłam w końcu 2 kolejne koszule i mam już 3 :), do tego byłam w Ikea i kupiłam kolejną szafkę i mnóstwo pierdół no i jeszcze męż mi zakupił 4 bluzki w HM obym po ciąży miała co nosić :)
więc dzień jak dla mnie bardzo udany :)
a do tego przywiozłam od mamy wszystkie ciuchy młodej i teraz tylko trzeba je spakować do komody ale nie mam siły :)
ale się pochwaliłam wam :)
image
hejka my niedawno wróciliśmy z meczu ponieważ auto zaparkowaliśmy koło Gildii i szliśmy spacerkiem w obie strony a wracając zaszliśmy na lody i po kurczaczki więc trochę nam zeszło :-)
my przeważnie siedzimy za młynem czyli pierwsza prosta po starcie poniewaz mała może tam pojeździć rowerkiem spokojnie
Pogoda na początku super bo słoneczko świeciło a później ten deszczyk i zimno trochę nas odpędziło ale zostaliśy do końca
Niestety wynik brzydki ale nie zawsze można wygrywać.
My na pierwszym też nie byliśmy ale jeżeli jeszcze dam rade to na kolejnym czyli 13maja chciała bym byc bo później z małym to chyba dopiero w lipcu ale chętnie się spotkam z kibickami na stadionie :-)

Ja w Gdańsku na warsztatach będę dopiero około 16:30 więc pewnie dopiero pod hotelem będę mogła się z wami spotkać
Miłego wieczorku :-)
Ja po spacerze i meczu na powietrzu czuje że zaczynają mi się oczka zamykać :-)
image[/url]
image
Ja już też po meczu. Mój mąż to zapalony kibic więc już pod koniec żużlu jechał na mecz lechii :) fakt pogoda sie troche popsula ale nie było źle. Dużo ludzi było ale po takim słabym meczu na nastepny pewnie już tyle nie przyjdzie :/ ehh
Jak dam rade to też sie wybiore 13 maja :) a mały tak szalał na żużlu że hej! Chyba wdał sie w tatusia więc teraz bede mieć dwóch maniaków sportowych :)
teraz kolacja, pozniej prawo agaty i spanko :)
Witajcie,
to super, że wśród nas tylu kibiców żużla :) no ja mogę zapomnieć o kibicowaniu do rozwiązania....ale lipiec myślę że już będzie nasz :)

u mnie niestety bez zmian, tzn. trochę pochodzę i brzuch twardnieje i zaczyna boleć...ehh.

miłego wieczorku Dziewczyny
szkoda że nie udało nam się spotkać ale może następnym razem :-)
Gabrysia głośno krzyczała GKS Wybrzeże a mały chyba ten dźwięk potraktował jako kołysankę :-)
zobaczymy jak będzie jak się urodzi
A te które chodza na żużel
Powiedzcie dziewczyny kiedy macie zamiar iść pierwszy raz na mecz z maleństwami w wózkach?
Ja chciała bym iść w lipcu ale zastanawiam się czy na miesięcznego dziecka to nie za szybko :-/
chociaż już kombinuje jakieś słuchawki dla niego :-)
image[/url]
image
heheh ile tu kibiców żużlowych ;))
ja dla odmiany kibic koszykówki jestem - za prokomem, pomimo iż ostatnio się popsuły chłopaki ...
no i biało zieloni - kabor - zazdroszcze twojemu małżowi - ja zła jestem że dziś nie poszliśmy - na pytanie czemu - aaaa wiesz że nie wiem ... - usłyszałam i cały mecz przesiedział na kanapie klnąc przez tv na chłopaków ...
no ale zawsze lepszy remis od porażki ;))

na żużlu wygrało moje rodzinne miasto - ja w bydzi tak mieszkałam że z balkonu mogłam ogladać wyścigi ... no i zapach palonego żużlu .. bezcenny hehehe

i tym sportowym akcentem
mówię dobranoc ;))

a jutro zaczynam ostatni tydzień w pracy ... dziwnie tak ;)
image

image
Nasz maluszek odczuwalnie się ożywił na ryk silników ;) My Lechię oglądaliśmy w TV.
Co do żużla, ten sezon sobie już daruję, Michał zaraz wyjeżdża a jak wróci to będzie mi już za ciężko, z maluszkiem myślę że dopiero za rok się wybierzemy.
15:00 pod Krewetką, w czwartek dla mnie OK :)
imageimage
ja w czwartek mam wizyte u lekarza na 15 wiec dołącze do Was w trakcie- szkoda tylko,że sie na te lody nie załapie:(
image
To ja raczej z tych mało sportowych ;) Ani piłka za bardzo ani żuzel ani kosz ;)
Tzn pograć lubie/lubiłam w kosza czy w siatkówke jednak kibicem jestem kiepskim ;)

Jak mąż pojechał do pracy to z mama poszłysmy jeszcze na spacerek wiec teraz siedze i ziewam... chyba sie za mocno dotleniłam i juz marzy mi sie łożko ;)
A brzusiio... kurcze, niby mi twardnieje, ale nie umiem okreslić, czy to mała czy to skurcze... czasem mnie dodatkowo chwilowo poboli jak na @... to juz chyba z wiekiem (ciąży oczywiscie :P) wszystko zaczyna boleć ...
image

Hej dziewczyny. Zazdroszcze wam dzisiejszego meczyku, mimo, że chłopaki dały troszku d*pki:) Ja już też tęsknię za zapachem ze stadionu:)
Czytałam dzisiaj Twój Styl kwietniowy i widziałam tam jakieś komentarze dotyczące artykułu KOBIETA RODZI PUNKTUALNIE. No i sobie zalazłam w necie (a mama mówiła, że ciekawośc to pierwszy stopień do piekła), oto link: http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-mama-rodzi-punktualnie,nId,436276,nPack,1
gólnie trochę się załamałam...tymi historiami...o porodach naturalnych...Mam tylko nadzieję, że te opowieści babeczek są po prostu sprzed paru lat i że opieka się bardzo od tego czasu zmieniła.No nic dobrej nocy dziewczyny. Mam nadzieję, że jednak ogarniemy sprawę i damy radę:)
image
Kochana rumień przyszedł do was z Gdyni, mój synek tez to przyniósł ze szkoły tyle,że ja byłam dopierow 23 tyg ciąży

Więc tak są dwa wyjscia,żeby sprawdzac czy z ciażą wszystko ok, czyli umówic sie na usg i żeby zrobił lekarz pomiary, przede wszytstkim brzuszka bo sie robi obrzek.
Po drugie pojedz do laboratorum DIAGNOSTYKA zróba badanie z krwi na PARWOWIRUS igm igg, i wyjdzi ci czy teraz przechodziłaś te chorobe, czy wogóle kiedys i czy jestes na nia uodporniona. to badanie robią jeszce u Brussa ale kosztuje prawie 200zł w diagnostyce pąłciłam 65zł za te 2 badania.czekałam 10 dni na wynik. naszczescie wyszło ze jestem uodporniona ale bałam sie strasznie.

Trzymam kciuki i pozdrawiam
Bożenka 83 z tego co mi mówiono i z tego co wiem , do 3 miesiącą kobieta w ciąży nie uodoprniona na rumień poroni ciąże, a gdy ciąża jest juz bardziej zaawansowana to trzeba robić usg i badanie o którym pisałam, nie bede straszyć bo sama koszmar przezyłam czekając na wyniki, ale ja je robiłam, dla 100% pewności jakby miało cos na usg może nie wyjść, musiałabyś sie zagłebić w temacie rumień a ciaża zawansowana co dzieje sie z dzidziusiem, i że przetacza się jemu krew. jak była rumien w gdyni to moje koleżanki któtre tez maja termin na maj robiły te badanie.
image

image
Witam w nowym tygodniu :) Mój weekend także był intensywny, byłam na zajęciach na uczelni i zaliczyłam dwie imprezy (urodziny i imieniny), a do tego wczoraj spacer na Brzeźnie w ramach zajęć terenowych w szkole. Zbierałam ślady botaniczne na hipotetycznym miejscu zbrodni ;) Super było!!!

Dziś niestety czuję efekt intensywnego weekendu, a trzeba iść do pracy. Pocieszę się potem zakupami w Klifie skoro tak polecacie.

Życzę miłego dnia :)
[url=http://www.suwaczki.com/]image
image
więc i jak się witam,
dosta lam jakiś sił nie wiem skąd i od rana piorę resztę ubrań młodej, komodę z pierwszą partoą mam zapakowaną, kosmetyki zamówione (zdecydowałam się na linomag całą serię - podobno bardzo dobra i bardzo cenowo przystępna) a jak się wyjdzie że Młoda to królewna to odwiozę te kosmetyki do domu samotnej matki albo sama wsmaruję (bo ja na pewno nie królewna), no i zostaje mi tylko jakaś reszta kosmetyków rossmanowskich i jesteśmy gotowi na to co ma nadejść a raczej się urodzić :)
dzisaj pędze do lekarza i jestem ciekawa ile moje słońce waży :)
image
hejka z rana! Ale sie nie wyspalam. Przed piata poszlam do kibelka i od tej pory zasnac nie moglam. Ciezko znalesc wygodna pozycje z tym moim brzuszkiem. I co tu robic o tej godzinie?!
Hej dziewczyny,

mam pytanie odnośnie wyboru położnej. Pamiętam, iż takową wybierałam w mieście, z którego pochodzę- kilka ładnych lat temu, jak mam zrobić to tutaj?? Czy iść do przychodni i tam jakoś wybrać?
image
Mikulka, a możesz się pochwalić które produkty z Linomagu konkretnie zamawiałaś, bo ja też się chyba na nie zdecyduje...
z góry dzięki
zamówiłam prawie wszystkie :)
a dokładnie oba kremy (z białą i różową zakrętką),
krem z filtrem,
oliwkę,
maść z zieloną nakrętką to najsłynniejszą,
płyn do kąpieli ciała i włosków od pierwszych dni życia,
no i ten super polaceny krem dla noworodków omega coś :)
image
dzięki śliczne, też słyszałam, że są bardzodobre...a ceny nieporównywalne z tymi markowymi
pq, one są markowe tyle, że polskie :)
a tak poważnie to przykładowo oliatum to 94% parafina,
pól litra parafiny w aptece to 2 zł......... no więc ja nie wiem gdzie jest te 40 zł :)
image
Cześć laseczki :)

Myśmy się wczoraj nalatali szukając czegoś ciągle do mieszkania. Mamy dosyć cieżki tydzień teraz. W poniedziałek montaż drzwi, wtorek ekipa kończy prawie całą robotę, w środę przyjeżdza spora część mebli, czwartek/ piątek montaż kuchni, piątek montaż rolet i weekend przeprowadzka... I na okrągło teraz sprzatanie na mieszkaniu, bo cały czas się kurzy i syfi, bo to cały czas osiada i pewnie dłuuugo będzie. Ale co tam cieszymy się bardzo :)

Co do kosmetyków to jestem już prawie przekonana do kosmetyków HIPPa. Ceny też przystępne, a w razie czego będę dopieszczać swoje ciałko jak synek będzie źle reagował :)

Swoją drogą Mikulka racja gdzie jest te pozostałe 40zł ;)
image
Kabor ja też dzisiaj miałam straszną noc, nie spałam od 3 do 5. A głupie myśli oczywiście wtedy lgną....
Jola musisz zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć. Bo w mojej przychodni jest tak, że jak urodzi się dziecko to Tata idzie z kartą szczepień i wybierają pediatrę i położną do matki i dziecka. A np na Karwinach musisz to zrobić przed porodem... czyli już teraz, ponieważ mają program profilaktyki już dla kobiet w ciąży. Także najlepiej się zadzwoń, tam na pewno powiedzą co i jak.
image
Hey Dziewczyny :)

Ja też się zdecyduje na serię kosmetyków z Linomagu tylko bez płynu do kąpieli bo mam Balneum.
Troszkę ogarnęłam pokój i czekam na transport z meblami. Potem idę do fryzjera, bo odrost już spory i trzeba to zafarbować :)

Co do przychodni, to i ja muszę zmienić, bo teraz mam blisko pracy, ale to śródmieściu co teraz dla mnie odpada, zdecyduję się na dr Serkies w przychodni na Mickiewicza i dla siebie jakiegoś internistę, a z tego co widzę na stronie, to pielęgniarka środowiskowa jest jedna :)
Hej Kobietki po weekendzie ;), widze sami kibice ;) ja się wyłamie bo my z mężem tylko na rajdy samochodowe śmigamy a wiadomo w gda to tylko raz w roku, zostaja te amatorskie ale to juz nie jako kibice a załoga ;)

Miałam w weekend cos pakowac ale bylo tak milo ze nic nie zrobiłam, spacer, lody, ja sie dobrze czułam hehe bede musiala nadrobic ;)
image
image
Bianka & Vincent ;)
Pomelo dzwoniłam do siebie do przychodni i spokojnie to wszystko tatuś może załatwić po porodzie, bierze dokumenty, które wydadzą mi w szpitalu i z tym leci do przychodni- tam wybiera pediatrę, wypełnia odpowiednie deklaracje i tyle:)
image
No to widzisz Jola na razie jeden problem z głowy:) Ja dzisiaj nie jadę na ćwiczenia bo odbieram ok 11.30 wózek:):)więc zaległości ćwiczeniowe trzeba będzie nadrobić albo z pustym wózkiem (tylko wtedy trochę siara spotkać kogoś znajomego:)) albo wieczorkiem:):)no nic miłego dnia:)
image
Pomelo spojrzałam na Twoj suwaczek i aż mnie zmroziło...jak tam nastrój??
Azura, daj znać jak mebelki przyjdą :))

Jolaa, a Ty jestes w Baltimedzie czy na Świetokrzyskiej :) ?

Ja dzis sie obudzilam przed 8... poogladałam tv i znowu zasnełam i po 10 mnie kurier obudził ;) biedak musiał sie przestraszyć jak mu drzwi otworzylam :P

A poza tym mam istny sajgon w domu, mąż ma ból gardła i głowy, temp 36.7 wiec ogolnie umiera... a jeszcze lekarz powiedział, ze to wygląda na angine ( wiec samo słowo angina dla mojego meza znaczy ,ze umiera :P ) chociaz jak kiedys miał angine to wygladał duzo gorzej, wiec jak dla mnie po prostu jest porzadnie przeziebiony... no ale dostał zwolnienie, wiec poszedł spać ;) ciężki tydzien mnie czeka... :P
image

witka z pracy

elfik- pocieszające że ciężarówka jeszcze jakaś pracuje ;) długo zamierzasz pracować??

ja etatowo kończę w tym tygodniu, a zlecenia lotne jak to mówię chce ciągnąć do czerwca - ciekawe czy się uda i sił starczy hehehhehe

lece po kanapke - koło mojej pracy otworzyli super bar kanapkowo sałatkowy - mniam ;)))

miłego dnia !
image

image
lecę do Medisona ...
Zapewne dziś będą się wszyscy zastanawiać czy pomelo urodziła skoro dziś jej nie ma :P
A ja nie mogę się doczekać już relacji Pomelo ablo Kasi i Tomusia :))
image
No Akamara tez coś zamilkła... ;) dziewczyny wy powinnyscie sie codziennie zameldować :P
image

No właśnie :)
image
Akamara ma się dobrze bo jeszcze dzisaj pisała do mnie w sprawie warsztatów więc wszystko wskazuje na to, że w czwartek ujrzymy ją w 2paku :)
image
Serwus :-)
Pisze do Was z ogrodka, w ktorym postanowilam sie dzis powentylowac :-) Poki co slonca nie ma, ale i tak jest przyjemnie.
Dzis idziemy sprawdzic przeplywy, a w piatek kolejna wizyta. Czasami mam wrazenie jakbym w ogole z gabinetu nie wychodzila, bo co chwile tam jestem heh Mala poki co to jest dzis malo ruchliwa. Mi ta pogoda jakos nie odpowiada, moze jakies cisnienie jest nie takie.
Pierwsze porody zblizaja sie wielkimi krokami ;) Mam nadzieje, ze Mamusie beda sie chwalily zdjeciami swoich dzidzusiow :)
Hej,
mi tez pasuje czwartek 15.00 pod Krewetka:)

Mi sie 2 dni temu snil porod i juz potem nie moglam zasnac, wiec czytalam w nocy przez 1,5 godz ksiazke i o 5 rano zrobilam sobie sniadanie;))
imageimage
Do czwartku jeszcze 3 dni wiec nie mów hop ;) hihi

Właśnie skończyłam czytać ten artykuł... i w sumie uwazam, ze te co miały cesarki na życzenie bedą je wychwalać a te co rodziły naturalnie, bedą dumne z siebie ze urodziły...
Ja mam może staroświeckie poglądy, czy jak to inaczej nazwać i uwazam, ze cesarka na życzenie to jest troche moda, troche kaprys... i uważam, ze po to kobiety zostały stworzone do rodzenia dzieci i tyle kobiet na świecie urodziło dzieci naturalnie, ze jeśli nie ma wskazań medycznych to nie powinno sie tego robić...
Zresztą wydaje mi sie, ze gdyby to było takie fajne i bezpieczne to zostało by to dopuszczone do normalnych szpitali i jakby sie szło rodzić, to lekarz by pytał ' natualnie czy cesarka?' a z tego co wiem, to tylko i wyłącznie w prywatnych można sie umówić... a nawet wybrać date urodzin ;)
Ja jednak mam nadzieje, ze moje dziecko nie przekroczy 4kg i bede mogła urodzić je naturalnie, bez zadnych komplikacji :) potem lekarz ładnie mnie zszyje i bede jak nówka ;)
image

nulka, ja miałam przez moment fazę żeby sobie załatwić CC na życzenie,
ale później mój lekarz przekonał mnie, że to jest bez sensu, że i dla dziecka i dla mnie lepiej będzie urodzić naturnalnie :)
a że go szanuję to się go słucham :)
na jego korzyść przemawia też fakt, że ma 2 dzieci i jego żona rodziła naturalnie a komu jak komu jej by zrobił cesarkę jak by uważał, że tak lepiej.
image
No mam już mebelki :) teraz spokojnie śmigam na drugą stronę ulicy do fryzjera :D

Mi oczywiście też pasuje o 15 pod Medisonem, zapewne zabiorę się z Mikulką :)
Nulka w Świętokrzyskiej:)
image
Jolaa, szkoda :P to musze osobno sie dowiedzieć w Baltimedzie :P chociaz kiedys chodziłam do gin na Świetokrzyską i cos tam chyba wypełniałam... zreszta tak samo na Jeleniogórskiej... ale to chyba chodzi o najbliższą przychodnie, tam gdzie chodze do ogolnego...
image

żeby nie było wątpliwości, zabieram Azurę wypasioną furą.... czyli tranwajem - heheh
image
Witam się i ja i oznajmia,że jeszcze 2w1 :) mało tego wczoraj przeprowadziłam bardzo poważną rozmowę z moja córka i umówiliśmy się,że poczeka co najmniej do maja:) zobaczymy czy jest córeczka mamusi czy tatusia,bo ten chciałby już ja mieć po tej stronie:)

w czwartek planuje być na warsztatach,ale mam wizytę u lekarza na 15 więc dołączy do Was w trakcie.
image
ja mam jak akamara- tez mam wizyte o 15 ;)
wizyta w madisonie - a spotkanie gdzie jest?? mam dziurawą pamięc hehehe

ja mam nadzieje ze urodze sn i ze mam juz przetarty szlak po młodej i pójdzie łatwiej heheheheheh
ale może się ludze ;)))
image

image
Nulka ja właśnie w związku z tym, że mam najbliżej na Świętokrzyską to i ze Świętokrzyskiej będę korzystała:) póki co swojego lekarza mam na Chełmie, bo przed przeprowadzką się tam zapisywałam. Po porodzie wszystko zmienię:)
image
A możecie polecić jakiegoś pediatrę właśnie ze Świętokrzyskiej??
Ja też chciałabym urodzić naturalnie nawet jeżeli maluch będzie miał lekko ponad 4 kg. Moja szwagierka też była przeciwna CC na życzenie, ale pierwszy poród miała tak cięzki, że drugi załatwiła sobie CC.
Ja też z grona czwartkowych wizyt u lekarza, ale na 17.00 niestety.. :(
image
co do położnej - ja sie zdziwiłam
bo w bydzi - byla połozna dla kobiety i polozna dla dziecka

a tu sie na jeleniogórskiej u gina dopytywalam i sie dowiedzialam ze oni nei maja czegos takiego
ze przyjdzie tylko pielegniarka do noworodka i to z dzieciecej przychodni .... i ze to po urodzeniu dopiero sie zalatwia

szkoda bo tamta polozna byla juz przed porodem z kobieta na 2 pogadankach i na ktg tez do niej sie chodzilo
Może po pierwszym porodzie tez zmienie zdanie i zaczne juz oszczedzać na CC z drugim :P ale póki sie nie przekonam, chce jak natura kaze :D

Ja Baltimedu nie zmienie, ze względu na mojego lekarza , który jest lekarzem ogolnym a wcześniej był moim pediatrą- mam na mysli dr Stryk, i młodą tez bede chciała do niej zapisać.

Byłam na spacerku, własnie odebralam naklejki z poczty, są identyczne ( i kolory i wzory i wszystko) jak na aukcji allegro , do tego byly naprawde tanie i załuje, ze nie wziełam tych motylków troszke wiecej... no ale jak mój mąż przestanie być umierajacy ;) to ponaklejamy i zobacze jak to bedzie wyglądać ;)
image

Witam się po wizycie u lekarza i intensywnym lataniem po mieście. MOja córcia waży już 1100g także do małych nie należy ale książkowo wpasowuje się w tydzień ciąży, tylko nogi ma o tydzień dłuższe :-) ale my wysocy więc może modelką będzie.
Nulka czy tobie Pani dr też kazała liczyć kopniaki? MI kazała wziąć coś w tej sprawie od położnej a jak wyszłam od lekarza to zwolnienie umówienie się itd i zapomniałam. Przeraża mnie że mam tam iść i czekać 1godz do położnej
Nie pamietam kiedy moje dziecko wazyło lekko ponad kg :P hihihi mysle, ze teraz wazy ponad 3... :P

Tzn powiedziala, ze mam wziac jakis kalendarzyk i zapisywać, ale ja jej powiedzialam, ze mała jak ma swoj czas to rusza sie tak, ze ciężko mi bedzie policzyc i zapamietać ;) wiec powiedziala, ze notatki moge sobie darować, skoro mała taka ruchliwa :)
Ale to mi powiedziala na drugiej wizycie, po 1 jak o tym wspomniala, tez zapomnialam :P
image

Witajcie,
ja już po frycu - o niebo lepiej :)

też właśnie zakupiłam serię linomagu i dorzuciłam jeszcze krem na rozstępy, już mam sporo przetestowanych więc i ten zobaczę. Ja wiem że czasem przesadzam, ale każdy ma jakiegoś bzika ;)
Hej dziewczynki. Nika mam nadzieję, że przekazałaś info, że jeszcze nie rodzę, tylko pojechałam po furę:)Wózeczek cacy:)złożyłam już go i teraz się wietrzy:)Co do tego artykułu to myślę, że go napisali po to aby nie krytykować tych CC na życzenie bo różnie może być. Ale opisy tych porodów naturalnych z komplikacjami-masakra. Ja osobiście wolałabym urodzić naturalnie, ale nie za wszelką cenę-jak coś się będzie działo to niech robią cesarkę. Ale uważam z drugiej strony, że cesarka to jednak operacja, a operacja jak to operacja wiadomo. Ale też te teksty, że jak babka nie urodzi naturlanie to nie jest prawdziwą matką....to też przegięcie. No nic już teraz mi trochę lepiej, pogadałam z babcią i powiedziałam jej, że nie urodzę:)że zacisnę uda i tyle...a ona na to, że nie ma takiej opcji i że to nie takie straszne...
Najgorsze jest to, że im bliżej tym ciężej te myśli straszne od siebie odepchnąć. Wcześniej było trochę łatwiej...
image
Oooll ale w takim razie się zorientuj, gdzie Ty masz sciągnąć szwy, jeżeli oczywiście będziesz je miała. Bo ta położna 2 w 1 że tak się wyrażę to u kobiety fajna sprawa bo w 6 dobie ściąga szwy i robi tę wizytę patronażową bobasowi.
image
Cześć Dziewczyny :)

Faktynie jak ktoś się nie pokazuje na forum, z wysokiej ciąży to też myślę, ze rodzą ;) Więc prosimy meldujcie się :))))
Ciekawe jak Irongirl88. wczoraj miała jakieś problemy ?
image
image
hejka ja tez się melduję:-)
całe szczęście ten cały rumień nie przeszedł na mnie i dzidzie także uspokoiłam się.
Gorzej z samopoczuciem, wyć mi się chce!!!
image

image
hej dziewczynki :-)
ale miałam nadrabiania w czytaniu :-)
już nie pamiętam co pisałyście tyle tego było
Właśnie się dowiedziałam że Gabrysia dostała się do przedszkola tylko jestem ciekawa czy moja pracodawczyni nie będzie robiła mi problemów z dokumentem o tym że pracuje
Miłego dzionka życze :-)
image[/url]
image
ooolll, póki co dobrze się czuję więc chodzę do pracy. Pracuję tylko 4h ze względu na pracę przy komputerze więc jest spoko. Planuję do końca maja jeszcze poklikać w biurze, ale za dwa tygodnie mam wizytę i może ginka będzie chciała wcześniej mnie na zwolnienie dać.

Byłam w klifie i spadochrony kupiłam ;)
[url=http://www.suwaczki.com/]image
image
ja mam taką położną teraz wybraną że na 7dobe po porodzie przyjedzie mi zdjąć szwy i zobaczy jak tam u małego i w razie jakiś pytań i wątpliwości to mogę do niej dzwonić.
Nawet jak bym musiała mieć jakiś zastrzyk czy coś to ona też przyjedzie i zrobi.
image[/url]
image
U mnie w przychodni położna jest jedna wiec wyboru zbyt duzego nie mam, ale zajmuje sie maluszkiem i mama w razie potrzeby tez ściaga szwy-jestem umowiona z nia na telefon- jak tylko wrocimy ze szpitala to mamy zadzwonic i sie umowic.
image
ja przy poprzedniej ciąży zastanawiałam się czy chcę rodzić naturalnie czy cesarkę mieć i wszystko jednak przekonało mnie do naturalnego porodu (oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań czy też w czasie porodu jest taka potrzeba - to zupełnie inna sytuacja, w takim wypadku to najlepsze wyjście), ale cesarka na życzenie mnie nie przekonuje.
Mam w rodzinie wielu lekarzy i ich też pytaliśmy o zdanie i wszyscy doradzali jednak poród naturalny. Więc to nie do końca prawda że lekarze swoim żonom czy rodzinie zalecają tylko cesarkę.

Mi się ostatnio podobał felieton Reni Jusis w magazynie Dziecko (co prawda już zwariowanej i przeginającej w stronę eko mamy) - jej spokojne podejście do drugiego porodu, pogodzenie się z jego nieprzewidywalnością i podejściem do skurczów porodowych, jako kolejnych które przybliżają nas do narodzin dziecka.
Ja tym razem też mam dużo spokojniej podchodzę do porodu.
ja po urodzeniu Gabrysi poszłam normalnie do przychodni i tam mi zdjęli szwy ale teraz nie mam tak blisko do przychodni więc jak mam możliwość żeby do mnie przyjechała to skorzystam :-)
image[/url]
image
ja należę do przychodni Karwiny - więc nie dość że mamy świetną profilaktykę przedporodową to jeszcze później położna przychodzi do domu :), a z racji że to prowadząca szkołę rodzenia to naprawdę potrafi to dużo pomóc w czasie pierwszych dni po porodzie ...
Jakaś cisza tu dzisiaj :-)
ja czasami teraz myśle że już tak mało czasu nam zostało do rozwiązania a my dość daleko w polu ale w sumie nowy najemca poczeka na nas więc najwyżej będziemy na szybkiego wszystko robić ale już wiem że na nas poczeka więc jestem spokojniejsza
Teraz tylko czeka spakowanie torby do szpitala i wypranie ciuszków dla małego i będziemy gotowi :-)
ale ten czas leci
image[/url]
image
oj cichutko tu dzisiaj. Ależ mnie mały przed chwilą kopnął. Aż krzyknełam:) łobuz mały :)
no ja już wszystko mam dla siebie do szpitala, dla małego też. Poprane, poprasowane.Teraz tylko czekam na tel z mama i ja ze jest wozek i fotelik do odebrania-juz sie nie moge doczekac.A po majówce składamy łóżeczko, przygotowujemy pokój no i ja torbę muszę spakować.
Mała757 Dziewczyny chyba się burzy przestraszyły heheh ;)
Wczoraj dałam się podejść mojemu Mężowi i wyciągnął mnie na starówkę na rybki i tak mi się coś zdaję, że Cię widziałam jak wracałaś po meczu z Córeczką na rowerku i Mężusiem - oboje byliście w koszulkach GKSu :) To znaczy intuicja mi tak podpowiada że to właśnie Ty, a wnioskuje to, bo na forum kiedyś wrzuciłaś swoje zdjęcie brzuszkowe, a ten mój to gnał na złamanie wędki, żebym przypadkiem zdanie nie zmieniła, to widziałam Cię jakąś sekundę ;)

Niedawno wróciliśmy z badania przepływów i Pani Doktorka powiedziała, że w ogóle bez sensu tak często przychodzę, bo wszystko jest książkowo :)
Żeby mi się nie nudziło to kolejna wizyta jest w ten piątek, a na niej będzie pobierany wymaz na paciorkowca.
image
image
Podczytuję wątek, ale nie wiem, czy już o tym coś było: do końca maja po wyrobieniu sobie karty rabatowej dla mamy i maleństwa są pieluchy pampers premium care- newborn 78 szt. za 39,99 zł. Po przejrzeniu cen w marketach i dzieciowych sklepach wychodzi najkorzystniej.

Ech, moja mała tak się dzisiaj wierci, jakby chciała jeszcze tej nocy wyskoczyć...
image[url=http]
W aptece Dbam o Zdrowie:) zapomniałam dodać...
image[url=http]
Bardzo możliwe że to my byliśmy bo też byliśmy na spacerku w drodze powrotnej.
Tak my w koszulkach a Gabrysia na rowerku i też w koszulce :-)
szkoda że nie miałyśmy szansy spotkać się oko w oko ale może jeszcze da się to nadrobić :-)
Jak mi się uda to wstawie później fotkę :-)
image[/url]
image
hello, ja dzisiaj byłam na SR, temat o kąpieli no i u lekarza. Młoda ma już 2200 a ja 4 kilo na plusie :) padam, jutro się odezwę.
image
To było na pewno po meczu, bo szliście już w stronę Długiej :) My wjechaliśmy w Szafarnie, więc właściwie mój rozbrykany Mąż jechał tak szybko, że nie miałam czasu nawet zareagować :)

jantarka, szkoda że wcześniej nie dałaś znać, bo ja już mam pieluchy nakupowane :)
image
image
aha to z auta nas widziałaś myślałam że gdzieś na Długiej.
My musimy kupić jeszcze jedną paczkę pieluszek rozmiar 1 bo nie mamy a nie chce za dużo kupować bo nie wiadomo ile czasu mały ponosi taki rozmiar a dokupić zawsze można
image[/url]
image
jantarka, a ja ostatnio miałam problem z tą kartą doz ;] chciałam kupić kropelki DiK za 50% i nie zbijała ceny :/ także podziękowałam...

zatem boję się cokolwiek kupować na tą kartę :D
hej, witam sie i ja po dlugiej nieobecnosci. Chyba ze dwa watki mi przelecialy.
Dzis bylam u gina, Mloda wazy juz 2900. Poki co nic nie zapowiada wczesniejszego wyjscia ale tez wszystko sie zdazyc moze. Miewam tez bole miesiaczkowe ale gin powiedzial ze one o niczym nie swiadcza. Szyjka wysoko i dluga wiec mam na luzaka czekac na swoja kolejke. I cale szczescie bo bylo niedawno kilka takich dni ze bylam przekonana ze zaraz zaczne rodzic.
Weekend minal super, maz zabral mnie na ostatnie juz chyba duze zakupy urzadzeniowo-domowe do Szczepana. Mam wreszcie lampy i serwis obiadowy na 12 osob. Jestem zajarana i przeszczesliwa. Moge planowac chrzciny :-)) A w niedziele bylismy w Gdansku, zalapalismy sie na obiadek za pol ceny a potem lody w Grycanie. I dlatego sie nie zdziwilam dzis ze mam juz 19 kilo na plusie....
Jestem na maxa opuchnieta, ledwo palce u nog zginam takie sa parowki, kostek juz nie widac wogole. Ale nic to! Damy rade! :-)
Mloda jest ciagle rozkopana, tupta sobie od srodka po moim brzuchu, ciekawe dokad ona idzie? :-)
Mam pytanko - po co Wam stanik do spania? Bo ja nie slyszalam zeby takie cos bylo potrzebne.
image
image
15 sierpnia 2009
mi się wydaje, że do spania się przyda po pierwsze, żeby cycki się nie zmasakrowały doszczętnie a po drugie, zeby było do czego włożyć wkładki laktacyjne, żeby się nie ubrudzić mlekiem :)
image
Makuszka, to duża dziewucha :) wspolczuje Ci tych opuchnięć :/ To musi byc masakra...

A stanik do spania, raz, ze troche utrzyma te cycki a dwa, ze jeśli bedziesz karmić, to mleko bedzie 'cieklo' całą dobę a wkladki przy koszulce czy pizamie sie nie utrzymają... tzn ja tak mysle ;)

My z mezem sie troche pobawilismy naklejkami na ściane i pokoik wygląda z chwili na chwile coraz ładniej :))) jeszcze jutro moze zyrandol powiesi, ja poprasuje reszte ubranek i bedzie wszystko gotowe :))
image

aaa, no tak, gdzies by wypadalo wkladki dokleic. Nie pomyslalam. To moze tez sie rozejrze.
image
image
15 sierpnia 2009
aha, gin pocieszal mnie ze Mloda nie powinna przybrac wiecej niz pol kilo jeszcze wiec jest szansa ze dojdzie do 3500 i na tym zakonczy swoje tycie. Oby tylko nie poszla w slady matki - ja sie urodzilam 4300...

Nam tez zostaly naklejki do naklejenia i bedzie wsio. Wreszcie odetchne, zalegne w wyrku i bede czekac na wielki dzien.
image
image
15 sierpnia 2009
w staniku napewno będziemy spać po porodzie ponieważ jak ja dostałam mleko w szpitalu to miałam wrażenie że mi cycki odpadną a nie miałam stanika ze sobą więc rękoma trzymałam :-)
a później to wkładki stanik trzymał bo ciągle i tak byłam zalana mlekiem.
Po porodzie odrazu mówiły żeby w staniku być ciągle ponieważ inaczej to piersi ciągną w dół i nie dość że bolą to nabierają brzydkiego kształtu a grawitacja robi swoje i podobno wtedy mleko się tez inaczej produkuje-za dużo
Czy jakoś tak :-)
image[/url]
image
no to niedługo zaczną się tematy kupkowe :)

coś dziś musiało być z pogodą bo moje dziecko dwie drzemki sobie urządziło co już mu się barrrrrdzo dawno nie zdarzyło.

ja w czwartek też będę na warsztatach chociaż po ich schemacie co będzie odechcialo mi się bo prawie to samo, ale będę na ostatnią chwilę i z koleżanką więc pewnie gdzieś tam się miniemy :)

oo a mi jeszcze nie mówiła że mam liczyć ale może dlatego że jak usg robi to mała kopie jej to coś czym jeździ po brzuchu i pyta czy ona tak często, a że w kółko się rusza z r******i nie ma problemu ;)

mi akurat mleko nie ciekło w ogóle, wkładki w szpitalu używałam tylko bo moczyłam je w zimnej wodzie i wkładałam do stanika co by ulgę mieć, no i jak smarowałam maścią to żeby piżamy nie mieć brudnej, a w domu już nie używałam w ogóle wkładek mleko miałam ale nic nie ciekło :)

Dziewczyny a jak wyrobić tą karte do tej apteki, bo nie mogę znaleść info na stronie
iwonka_ika pod tym linkiem znajdziesz: zapisz się do programu :)
http://www.doz.pl/dlamamyimalenstwa/

Melduje sie jako pierwsza z rana chociaz wolalabym jeszcze spac :( Tak mi cieplo w nocy, a okno otwarte, mlody szaleje i jeszcze siu siu mi sie chcialo i teraz zasnac nie moge :(
Z tym stanikiem to kumpela mi mowila ze niektorzy lekarze na Zaspie zwracaja uwage mlodym mamom zeby spaly w biustonoszach jezeli chca zachowac ladny ksztalt piersi. Ja spie w staniku chyba od 4 miesiaca ale nie co wieczor bo nie moge sie przewyczaic i niewygodnie mi a i tak zauwazylam ze cycuszki juz ciagna w dol :(
image
A ja wstałam skoro świt i stwierdziłam...że waga mi się popsuła...bo to nie możliwe żeby tyle wskazywała, aż wstyd przed lekarzem do którego dziś idę ;-). Od dzisiaj dieta...zero słodyczy i ogólnie trochę rozsądniej muszę zacząć jeść bo to jeszcze dwa miesiące :(
Dolaczam do grona wczesnie obudzonych :)
Masia, poki nie urodze to cyckonosza w ogole nie nosze w nocy, bo mi nic nie uroslo, a to co mam nie wymaga calodobowej interwencji ;)
Jeszcze bym sie pewnie przespala, ale to najpierw musialabym zjesc sniadanie, ale tak wczesnie nic nie przelkne, wiec sie pomecze az zglodnieje, zjem i mnie zmuli ;) oby :)
Ja mam wizyte w czwartej i jestem strasznie ciekawa ile przytylam bo od 2 tygodni jestem na diecie a 3 tygodnie temu byla wizyta :) Tylko ze ja do niego chodze zawsze po obiedzie gdzies tam po 17 wiec jak 2 kilo sobie odejme to chyba bedzie ok ;)))
image
No ja zaraz wstaje cos jesc bo skonam a nie chcialam sie tluc tak wczesnie po kuchni bo do weekendu nadal u mamy goscimy ;)
image
Ja też tak robię Masia :) zawsze 2 kg na obiad odejmuję, no i 1 kg błąd wagi i jeszcze 1-2kg ciuchy...i zaraz mi wyjdzie, że mam niedowagę:P
Dziewuszki dzisiaj piękna pogoda:) Ja niedługo zmykam na spacerek a potem do dziadków na taras i będę wystawiać twarz do słoneczka:) MIłego dnia:)
image
A ja moge sie pochwalic ze dzis z mezem mamy pierwsza papierowa rocznice slubu :)))
image
Masia zapisuje sie do klubu niewyspanych-tez mialam koszmarna noc. Budze sie,za kazdym razem kiedy przewracam sie z boku na bok, bo zawsze zlapia mnie wowczas dusznosci i musze usiasc sie wykaszlec :( Raz nawet moj mezus sie obudzil, a on ma kamienny sen, wiec bylo na prawde ostro.
Wczoraj bylam na ktg i nic nie zapowiada,zeby cos mialo sie juz wydarzyc. Dzis mam wizyte, wiec zobaczymy na usg jak tam lozysko daje rade. Mam nadzieje,ze ok i dopiero w poniedzialek pojedziemy do szpitala zgodnie z planem. W domu wszystko juz gotowe, rzeczy do szpitala tez, wiec jestem spokojna. Czego i Wam na koncowce zycze. Z Tomkiem zreszta tez tak mialam,ze bardzo sie denerwowalam itd. ale juz na koncu sie wyciszylam i spokojnie czekalam.
Ja tez polecam karty do apteki doz-jak dostaje newslettera to czesto zalapie sie na jakies fajne promocje, a ostatnio byla znizka na ciuszki w Smyku z ta kazta, wiec warto skorzystac.
Milego dnia brzuchatki!
Witajcie :)

tak czytałam Waszą dyskusję na temat wagi że sama z wielkim strachem skoczyłam na wagę, ale miło się zdziwiłam że waga nadal taka sama :D ufff...i tak ma pozostać :)

Wczoraj wypakowaliśmy komodę, super solidna, idealna wysokość do przewijania, jestem mega zadowolona. Resztę składamy w weekend, ale powiem Wam że komoda nie pachnie fabryką, także wielkiego wietrzenia nie potrzebuję.
Dziś jedziemy do Mama i Ja po wózek :) Wczoraj oprócz serii linomagu, zrobiłam zakupy w aptece, oczywiście przez neta, kupiłam jednak ten większy Octenisept, bo to zawsze się przyda do dezynfekcji, a mały się średnio kalkuluje.

Pozdrowionka :) Ale się piękna pogoda robi :)
Dziewczyny, hahaha... powaliłyscie mnie z tą waga ;)
Ja co prawda chodze koło 11, ale po śniadaniu a to podobno najwazniejszy posiłek dnia... plus ciuchy... może ja tez powinnam zaczac lekko oszukiwać ;) ? :P

Azura, to super ze jestes zadowlona :) Moje kilka dni pachniały drewnem wiec w pokoiku caly czas jest okno otwarte uchylnie bo teraz jeszcze doszedł wozek, zaraz fotelik i o :)

Dzis mam mega mocne postanowienie, ze prasuje i piore ostatnią czesc Olkowych ciuszków... bo kurcze moje plecy to juz sie robi koszmar... :/ i boje sie, ze im poźniej tym bedzie gorzej a wyprac i wyprasować trzeba ;)

Śniadanko zjedzone, No spa wzieta wiec ide wrzucic pranie ;)
image

No i masia, gratulacje z okazji rocznicy i wieeeeelu lat wspolnych w szczesciu i miłości ! :)
image

Masia najlepszego :)
Ja dołączam do grona niewyspanych, nie dość że poszliśmy późno spać to ciągle się budziłam w nocy, budzik był nastawiony na 6 ale od 5 oczy miałam już jak 5zł.
Odwiozłam męża na lotnisko, przy okazji zwiedziłam nowy terminal i wygląda to europejsko, jak na takie miasto jak Gdańsk na pewno nie mamy czego się wstydzić. Ciężko było się żegnać, oczywiście się poryczałam (tak jak i wczoraj prawie przez cały dzień), ja się dziwię, że w takim stanie zawsze wracam cało z tego Rębiechowa.

U mnie pralka też już chodzi ale na razie przede wszystkim z mężowymi ciuchami, muszę ogarnąć jego rzeczy bo nie będą ruszane przez 6 najbliższych tygodni.

Idę zjeść śniadanie i chyba się jednak położę na trochę, emocje mi schodzą i czuję jak uchodzą ze mnie siły.

Miłego dzionka, pogoda przepiękna:)

Nieska czekam na info od naszej Pani dr :)
imageimage
i ja się witam, ja też jakąś gorszą noc miałam, ale co tam, dzisiaj odeśpię, a teraz kąpiel i na spacer lecę :)
image
Hej, a u mnie od rana najazd tesciow - zajeli od razu kuchnie i pichca obiadek, kreca sok marchwiowy i bawia sie jednoczesnie z Maja - ich ilosc energii az mnie przytlacza;)))

Masia, najlepsze zyczenia rocznicowe! Nam stuknie roczek dopiero w lipcu:)

Sylwiaagnieszka, jak bedziesz sie jakos nudzila pod nieobecnosc meza, to moze uda nam sie umowic ktoregos dnia na spacerek w sloneczku..?:)
imageimage
a ja nadal pięknie śpię - bez żadnych pobudek - w poprzedniej ciąży też tak do samego końca było ... Dlatego za karę rodziłam w nocy :P i cały czas spać mi się chciało a nie rodzić ...

Ale dziś piękny dzień, myślę aby wybrać się do położnej na cotygodniowe wtorkowe spotkania - po raz pierwszy. W poprzedniej ciąży też co tydzień chodziłam aby sprawdzić jak serduszko bobasa bije.
Sylwia, pewnie dużo Ciebie to dziś kosztowało...ja rozpaczam jak jestem sama po 12 godzin, a co dopiero 6 tygodni ;(

Masia, Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy !!! :)

banka, super teściowie :) ja swoich odwiedzę na kilka dni maja, mieszkają w Helu, także grill, działeczka i nic nie robienie :P

Ja dziś chyba przebiorę ciuszki Małego, co z czym prać :)

A zaraz idę na mały spacerek, muszę trochę przewietrzyć siebie i Małego :D

Buziaki :*
Witam,
Masia, Najlepszego z okazji rocznicy, widzę że tu więcej panien młodych 2011 :) My mamy swoją rocznicę w sierpniu:)
Ja co do spania to jak na razie nie zapeszając bardzo dobrze. Kładę się ok. 24 a potrafię spać nawet do 9-10 z 2-3 przerwami na toaletę. Stosuję się do zaleceń położnej która powiedziała że: ciężarna powinna spać jak noworodek minimum 8 godzin :)
Pogoda zapowiada się dziś piękna więc obowiązkowy spacer ale na razie idę zrobić jakieś śniadanie :)
image
image
no ja też panna młoda 2011 - 4 czerwca mamy rocznicę 1, a tobie Masia gratulacje.
swoją drogą ładnie się wziełyśmy do roboty w rozmnażaniu :)
image
to i ja się melduję we wtorek ;))

ciągle myślę co by tu robić nie daleko w majowy dłuuuuuuuuuuuuuuugi weekend
może macie jakieś pomysły ??

moja waga sie dawno dawno zepsuła heheheheh jedyne pocieszenie ze w tej ciązy nie dobije do takiej wagi jak w pierwszej ciązy - i tego sie bede trzymac ... areszta .. trudno ;)
image

image
Cześć Dziewczyny
A ja mam dziś nerwa, mąż własnie dzwonił , że znowu zmienili mu grafik. I nic nie można zaplanować. Jutro wizyta u lekarza a ja nie wiem jak się znowu umówić na wizyte.
Czekamy aż urodzę i będzie szukał pracy. Bo w nowej to za bardzo to mu nie dadzą wolnego po porodzie. Trzeba zacisnąć zęby. A najgorsze, że nie długo nie dam rady jeżdzić już samochodem, może być róznie.
Ufff co za dzień......
image
image
Witam mamusie

Masia - wszystkiego najlepszego i wieeelu wspólnych, szczęśliwych lat!
My też niedługo będziemy świętować 1wszą rocznicę :)

A mnie się udało dzisiaj super przespać noc :)) tylko dwa razy wstawałam do WC, a pozatym pięknie się spało :)

Pogoda śliczna, trzeba korzystać póki siły na spacer są.

Azura, a gdzie opłaca się kupić tę serię linomagu, znalazłam gdzieś korzystniej niż np. w doz?

Sylwiaagnieszka - jutro do niej idę i nie wyjdę dopóki się konkretów nie dowiem hehe :) a co do Twojego M.- 6 tygodni na pewno szybko zleci i znowu będziecie razem, a potem, jak mały się urodzi, już nigdy nie będziesz zostawała sama :), głowa do góry, ja też zapraszam na spacer połączony z jakimiś lodami jak będziesz miała ochotę i czas :))

Miłego dnia!

Dziewczyny, a jak z tym czwartkiem, to 15 pod Krewetką jest aktualne, ktoś będzie?

Dzięki bardzo dziewczyny za życzenia :*

Dziś powinien przyjechać rożek dla synka :))) Siedzę i spisuję co jeszcze mi brakuje z wyprawki oprócz kosmetyków i tak się zastanawiam czy kupujecie podkłady pod prześcieradło dla maluszka czy ceratki?
image
A aaa pogoda bajka :) byłam z psem na dworzu w dresach i nie zmarzłam w końcu tylko bluza i t-shirt i słoooooonce :)
image
Ja kupiam cos takiego http://allegro.pl/ochraniacz-na-materac-pod-przescieradlo-60x120-i2205975729.html, a pokładniej dwa takie cosie :P
pq wrzuc prosze jeszcze raz bo nie chce sie otworzyc
image
ja mam coś podobnego tylko że firmy Motherhood- zupełnie inna cena - ale naprawdę rewelacyjnie się sprawdził i teraz też taki kupię.

Fajnie było na spotkaniu brzuszkowym w mojej przychodni u Iwony Guć - sporo ciężarówek i jeszcze więcej bobasów :).
Znów będę regularnie na nie chodzić bo naprawdę fajnie jest.

My na weekend majowy jedziemy do Warszawy,ale wcześniej czeka nas jeszcze remont samochodu i ciągle problem z częściami jest :( - mamy dość rzadki model i ciężko wszystko kupić.
Masia - na końcu jest przecinek - wykasuj go

http://allegro.pl/ochraniacz-na-materac-pod-przescieradlo-60x120-i2205975729.html
Masia ja również wszystkiego dobrego życzę :)

my niedługo 2gą rocznicę ślubu świętujemy i 8smą bycia razem :)

pogoda cudna, my już 2h na placu zabaw byliśmy teraz mały śpi a ja się za obiadek biorę :) po południu do gin idę i pewnie trochę tam posiedzę.

No tak córka blondynki ;)
image
Dziewczyny jakiej pojemności oscenisept kupujecie.? Zastanawiałam się nad 250 ale nie wiem jaki ma termin ważności po otwarciu.
image
image
Sorry za złe wklejenie, nie wiem jak się będzie sprawdzał, ale wygląda na soldidny.
Lecę do lekarza, trzymajcie kciuki :)
no ja kupiłam 250 ml, ten mały to się nie kalkuluje, a zawsze coś będzie do odkażenia
Moja mama uzywa octeniseptu. Kupiła 250ml i patrzę na termin ważności to jest do 10/2016 czyli dosyć długo.
image
Dziękuję za słowa otuchy:) Tak źle nie będzie póki będę zdrowa, najgorsze są pierwsze dni jak przyzwyczajam się do pustego mieszkania. Na spacerek- tylko, że krótki chętnie się skuszę jakiegoś pięknego dnia.
Poleżałam sobie chwile na tarasie ale za gorąco mi było...

Ochraniacz kupiłam z IKEI za 19,99zł, w którymś z wątków był zachwalany, sprawdzimy :)
imageimage
Sylwia zawsze jak poczujesz sie samotna to pisz, któraś zawsze tutaj urzęduje ;)
A ja właśnie nad tym ochraniaczem sie zastanawiałam bo już też czytałam ze mamy zachwalają dlatego podpytuję.
Ja gniję dziś w domu, bo czekam na kuriera z 3 paczkami i jeszcze żaden się nie pojawił a to 14 dochodzi. Za to siedzę i spisuję akcesoria dla maluszka jakich mi brakuje no i czytam o kosmetykach :)
image
ja też planuję kupic ochraniacz z Ikea, teraz oglądam komplety pościeli bo mój wczęsniejszy wybór odpada ;] lawenda jest zbyt ciemna do niebieskiej pościeli, także ta myślę że będzie idealna bo już mam zaplanowane zielone elementy w pokoju :) http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-12-el-marzyciele-w-zieleni-do-lozeczka-60x120cm-tkanina.html
sylwiaagnieszka, jako żona marynarza musisz być silna :) ja to mojemu Mężowi to beczałam jak szedł na 8 godzin do pracy i sobie nawet nie chce wyobrażać jakbym się zachowała jakby Go miało nie być dłużej.
Oby tylko Ci wrócił jeszcze przed porodem :)

A ja dzisiejszą pogodę postanowiłam perfidnie wykorzystać i zrobiłam dwa prania :) Suszą się teraz w ogródku. Spędziłam na huśtawce jakieś prawie ze 3 godziny i jak weszłam do domu znowu mnie zmuliło na sen. Śpię tyle, że to aż mnie denerwuje, bo w domu nic nie porobię tylko kombinuję jak tu się kimnąć ;) Mąż wychodzi do pracy to leżę, wraca to leżę. Zaczynam się zastanawiać skąd ja wezmę siłę jak się Dziecko urodzi :D
image
image
Ja tez właśnie wróciłam ze spacerku i małych zakupów :))

Ochraniacz mam z Ikea, a na wyjscia mam podkłady do przewijania kupione w aptece za 4.5 5szt .... no i póki co ja śpie na jednym od 2 dni, co by materaca nie zalać jakby mi wody odeszły... ;)

Sylwiaagnieszka, jak bedą maluchy to bedziemy razem do parku chodzic.. bo dobrze pamietam, ze Ty z tych okolic ? :)
image

ale ten ochraniacz to macie taki dookoła łóżeczka - na szczebelki - z IKEA czy też pod prześcieradło też ?
przed chwilą stwierdziłam , że jak ktoś mnie wkurzy przy porodzie to szybko urodze. Ja dziś przez te nerwy zrobiłam tyle , że aż sama się zastanawiam skąd mam tą siłę :)
Ale teraz na chwile zaległam na kanapie. Powiem Wam , że najgorzej w porodzie to się boję o kondycję, że to mnie zgubi.
A mam być sprawna przez kilka albo kilkanascie godz.
image
image
Nie no ochraniacz dookoła to mam w komplecie z poscielą... a z ikea to mam taki co jednej strony jest materiał a z drugiej ceratka, można go prać.

Dziewczyny jak Wam brzuch twardnieje, to od dołu od góry czy caly ? Bo ja teraz usiadłam... nie wiem czy ten spacer mnie tak zmeczył, czy zakupy... ale nie dosc, ze mnie tak dziwnie boli, to jeszcze jest twardy i w głowie mi sie kreci :/
image

dziś nam właśnie położna mówiła, że to ostatnio największy problem w czasie porodów, że laski nie mają kondycji - wszystko super jak poród trwa kilka godzin ale przy 12 to naprawdę słabo już jest
No i zachęcała do dużej ilości ćwiczeń
Ja na szczebelki mam ochraniacze w kompelcie z pościelą.

Nulka mi jak twardnieje to cały. Wtedy się kładę bo wiem ze przegiełam z wysiłkiem. Chociaz czasami twardnieje nawet jak leze w domu cały dzien :( Nulka a jak te podkłady się nazywają które w aptece kupiłas?
image
hej, ja mam też ten podkład z ikea, ale to kurcze cerata jest i chyba póki będzie mała i będzie gorąco to jej pod pupkę będę podkładać flanelową piluszkę, bo boje się, że od tego podkładu sie odparzy, a poza tym ile takie dzecko może nasikać......
Nulka, jak ci chluśnie jak na filmach to ci podkład nie pomoże :)

Nieska, ja będe o 15.00 pod krewetką
image
Tak Nulka ja z okolic p. oruńskiego. Wiem, że muszę być silna ale pomarudzić nie zaszkodzi ;) Niedługo minie 5 lat odkąd pływa, jakoś źle nie wspominam tych czasów, zawsze dawałam sobie radę, ale teraz nie chodzi tylko o mnie ale i o tą małą istotkę, którą mam w brzuchu. Na poród powinien być, bo jak wróci to będzie końcówka 36 tyg., chyba że coś będzie nie tak tfu tfu tfu...

Podkłady z IKEI to pod prześcieradło, na szczebelki kupiłam oddzielnie, bez pościeli bo na razie nie zamierzam jej kupować.
Kosmetyki mam HIPPa, głównie dlatego, że część dostaliśmy a że nie chciałam mieszać to resztę sami dokupiliśmy. Z HIPPka mamy też podkłady do przewijania-ceratka a na wierzchu frotka z hipkowymi słonikami, śliniaczki z hippa i inne- przyszły chrzestny maluszka do kwietnia pracował w HIPPie ale kurka zachciało mu się zmiany pracy ;)

Becik jeden już mam- taki konkretny z usztywnieniem, drugi myślę, by kupić lżejszy=letni.

Jak mam skurcz to twardnieje od góry w dół cały na chwilę i odpuszcza. Wcześniej twardniał cały i dość długo trzymał ale odkąd biorę magnez i no spę to jest ok. Teraz jak trochę pochodzę,dłużej stoję, siedzę np. w kinie to pobolewa mnie podbrzusze, na szczęście no spa też pomaga.

Ojjj też już niedługo trzeba będzie do apteki się wybrać, ale jakoś mi się nie chce, straciłam zapał na dzieciowe zakupy.

M. założył już bazę isofix do auta i mam z tym jeździć, trochę bez sensu no ale niech mu będzie. Sama z dzieciaczkiem na początku na pewno nie będę jeździć, zwłaszcza jeśli cc będzie.
imageimage
aaaa,
zapomniałam się pochwalić, dostałam telefon, że wóżek do odbioru, więc w tym tygodniu go odbierzemy :)
image
Suuper Mikulka :)

Powiedzcie czy macie problemy z oddychaniem? Mi tak od dwoch dni strasznie ciezko sie oddycha. Wietrzenie pokoju, zmiana pozycji niewielki efekt przynosi :(
image
Dziewczyny, pół dnia człowieka nie ma i potem siedzi i czyta i czyta i czyta/...:) No więc odpowiadam po kolei:
Masia-wszystkiego naj naj z okazji 1 rocznicy:)
Mikulka-my też braliśmy ślub 4 czerwca w zeszłym roku:) to będziemy razem świętować:) a co do tego rozpładniania to ja się w sumie cieszę, że inni też mają szybko dzieci, bo wśród naszych znajomych jesteśmy pierwsi i wszyscy naokoło robią wielkie oczy, że czemu tak szybko...a ja kurna nie będę babcią na wywiadówki latała:):):)
Ooolll-ja mam super pomysł na weekend majowy:)jadę na porodówkę:):)
Nikaa-strasznie Ci zazdroszczę, że jesteś w przychodni u p. Iwony, ona jest taka kojąca i wszystko tak super tłumaczy i się zna i wogle.... rewelacja, mało jest osób które wykonują swoją pracę z taką pasją. W sobotę jak byłam u niej na ćwiczeniach w SR i przez trąbke słuchaliśmy serduszek i wszystkie leżałyśmy z gołymi brzuchami i ona tak podchodzi i mówi..oj dziewczyny jak ja lubię te wasze wielkie brzuchy:):)I nawet chciałam się zapisać do tej przychodni...ale trochę mi daleko a jeżdżenie z każdym pierdem w korkach po Wielkopolskiej jakos mi się nie uśmiecha...:(
Ja byłam na spacerku z Mamą na bulwarze, zakończonym wielkimi lodami:)a potem na tarasie u dziadków graliśmy w karty i wracam do domu, patrzę i wyglądam jak flaga biało-czerwona. Białe czoło i naokoło oczów (od okularów) a poniżej czerwona:):)normlanie z moją twarzą mogę zostać maskotką EURO:)
image
pomelo, ja tam nie miałam co czekać bo ja mam 29 lat więc to był najwyższy czs :)

Masia, to dzidzia uciska, ale jak zmieni pozycję jest lepiej :) to takie podduszenia fazowe, jak ci mega dokucza to na podłogę na kolana, to trochę odciąża przweponę i się można dotlenić
image
Mikulka, pewnie masz racje... ale przynajmniej nie bede miała az takich wyrzutów sumienia ;)
Mam coś takiego http://www.edziecko.com.pl/p/59/263/jednorazowe-podklady-do-przewijania-60x60--podklady-do-przewijania-higiena-i-pielegnacja.html ( mój pies jak był mały i nie mógł wychodzić to kupowałam jej takie zeby w domu na to siusiała :P )

Kurcze, nie wiem co z tym moim brzuchem... bo niby mi twardnieje, jest taki dziwny... bo jakos jakby falami sie napręża... a tu jeszcze ponad 3 tyg do KTG...
Zjadłam czekolade, troche polezałam i w sumie jest mi lepiej... ale komu po czekoladzie nie było by lepiej :P

O matko, ale was duzo panien młodych z 2011 ;) ja mojemu mężowi zrobiłam na 1 rocznice ślubu prezent w postaci bucików niemowlęcych ;)
image

U nas jak mała się postara to będzie prezentem urodzinowym dla tatusia:) bo mój mężuś urodził się 6 maja:)ja obstawiam, że mała wylezie 5 maja:) więc prezent w sumie będzie i tak i tak, czy tata chce czy nie:) bo ud nie zacisnę:)
image
My też jesteśmy zeszłorocznym małżeństwem :) Będziemy się rocznicować w październiku :)
A dziś jest Nasza druga rocznica poznania, o której zapomniałam heheh
Ale Mąż pamiętał i dostałam od Niego pięknie kwitnącego kwiatka w doniczce :)
image
image
Masia- duzo szczescia i milosci z okazji 1 rocznicy ;)

My mam rocznice 7 sierpnia i to juz 3 lata hehee

Pomelo mam urodziny tego samego dnia co Twój mąż ;) hehhe

Jutro lece do lekarza i zobaczymy co nowego ale brzuch caly czas sie napina...cały...
image
image
Bianka & Vincent ;)
dziewczyny, kto będzie w czwartek pod krewetką o 15.00,
wpisujcie się na listę oby wiedzieć na kogo czekać:

1. Mikulka
2.
image
Ja też będę :)

1. Mikulka
2. Nieska

A co do napinania się brzucha, mi od jakiegoś tygodnia napina się cały, czasami nawet kilka razy dziennie :/ Zobaczymy co gin powie, może powinnam zacząć regularnie brać no-spę ?

Ja też będę, tzn.postaram się być :)

1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
imageimage
Ja juz po wizycie. Okazalo sie,ze sprawa jest bardziej zaawansowana...w efekcie na cc mam sie zglosic juz w piatek,bo do poniedzialku nie dotrzymam. Teraz tylko mam nadzieje,ze do piatku dam rade ;D No ale jak pomysle,ze na "majowke" moge juz byc w domku z maluszkiem to bardzo sie ciesze.
Przylaczam sie do zyczen z okazji rocznicy slubu. Zycze,zebyscie od papierowej dotrwali conajmniej do "kamiennej", ktora w Boze Narodzenie swietowali dziadkowie mojego meza. My w pazdzierniku bedziemy swietowac 9 rocznice, wiec chyba mam najdluzszy staz w naszym watku ;D
Co do dusznosci to potwierdzam,zeby jak najszybciej ukleknac na podloge, glowe oprzec o ramiona na lozku i spokojnie/powoli oddychac. U mnie tylko to dziala.
Milych snow brzuchatki-obysmy sie dzis wyspaly!
O kurczaki Kasia i Tomuś to już za dwa dni!!!!!!Ja pitole...no i w weekend majowy już będziecie z maluszkiem:)nieźle:)to trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:)
image
hej dziewczynki
Ja będę na warsztatach ale niestety dopiero około 16:30 więc na styk raczej
Mi mały dzisiaj strasznie żebra rozpychał i tak mnie wszystko boli że mam dość dzisiejszego dnia :-/
Już się nie mogę doczekać żeby sobie posiedzieć w ogródku na ławeczce i odpoczywać ale to jeszcze trochę.
Miłego wieczorku życzę :-)
image[/url]
image
no dokładnie,
lada mamoent będzie dzidzia, czyli chyba będzie pierwsza i wyprzedzisz pomelo :)
z jednej strony bardzo Ci zazdroszczę, z drugiej z przyjemnością posiedzę sobie jeszcze w spokoju w 2paku :)
3mam kciuki i dawaj znać co dalej :)
image
ehhh - jak fajnie wiedzieć kiedy przyjdzie na świat dziecko :)
A dwa dni to już naprawdę za chwilę :).
no to lada chwila dowiemy się o pierwszych rozpakowanych mamusiach :-)
ale ten czas leci :-)
image[/url]
image
O jaaaaaaaaaa........... Kasia i Tomus.......... ale fajnieeeeee ! :) to czekamy na info i bedziemy aktualizować liste :D czuje, ze od przyszłego wątku sie zacznie :D

Ja sie postaram dotrzec na 15, ale na 11 mam gin, czyli wejde koło 13 i nie wiem czy ogarne powrót, obiad i dojazd do Gda... jak juz bedzie konkretna lista, to wezme od którejs z Was nr telefonu i dołącze w trakcie spotkania... albo od razu ustalmy gdzie bedziecie kawkować to dojde na miejsce ;)
image

1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura

Hejka :) No ja będę na pewno na lodach, a czy na warsztatach to nie wiem, bo mamy jechać do dealera po testować auto ;]
Dziś zapakowaliśmy samochód wózkiem, fotelikem, bazą i dodatkami prawie do granic, a to małe auto nie jest, także chcemy koniecznie kombi ;]

Jak brzuch twardnieje to polecam pupę do góry, mi to pomaga :)
No szał, że Kasia już w weekend będzie miała Dzidziusia :) czyli zaczyna się...aaaaaa :D no ja jeszcze nie jestem gotowa :P
my też będziemy jeździć z bazą, mój A. chciał nawet z fotelikiem :))))) ale ja i Pan w sklepie wybijaliśmy mu to z głowy :D ja wiem że to zajmuje dużo miejsca, ale bez przesady ;]
my czekamy teraz na fotelik i wtedy chyba już wszystko będziemy mieli chociaż znając życie w trakcie coś jeszcze mi się przypomni :-)
Gdyby nie to że tak sporo rzeczy będziemy musieli na raz robić to już bym tylko odpoczywała i czekała na naszego malucha
A tak to będzie przeprowadzka i poród w bardzo krótkim czasie od siebie i pakowanie i wszystko no ale mam nadzieje że uda nam się to zrobić przed rozwiązaniem żeby na spokojnie można było wrócić z małym do domku a nie na kartony i dopiero przeprowadzka
Ale będzie dobrze bo inaczej być nie może :-)
image[/url]
image
o kurcze,kasia i tomus to juz?! zaczyna sie :D ołje
ja rowniez jestem panna mloda 2011 :) 13 sierpnia mamy pierwsza rocznice a 5 maja juz 7 lat zwiazku :)
ja dzis bylam na klinicznej odwiedzic kolezanke ktora urodzila w piatek i ten jej bobas jest taki sliczny i...taki MAŁY!!! no nie mogłam sie napatrzeć jakie te noworodki na żywo są małe;p strach wziasc na rece. Ale to pewnie dlatego ze u mnie w najblizszym otoczeniu od dawna nie bylo tak małych dzieciów :)
tak czy inaczej jestem mega zajarana i juz sie nie moge doczekac swojego bobaska :)
Mała757, no jasne że będzie dobrze :) inaczej być nie może :D

Oglądałam porodówkę :) Jezuuu, jak się jedna darła..."wyjmijcie to ze mnie" i ona miała znieczulenie :D ale to amerykańska wersja, one ryczą przy nakuciu werflonem ;]
no ja niedługo pewnie też odwiedze koleżanke z maluszkiem bo na 4maja ona ma termin więc pewnie jeszcze z brzuszkiem ją odwiedze i nie będę mogła doczekać się naszego malucha :-)
image[/url]
image
artykuł o szczepionkach-jakby kogoś interesowało
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11604531,Zniosa_obowiazek_szczepien_dzieci___To_humbug__Lobbing_.html?lokale=trojmiasto
Cześć lasencje :)
Kasia i Tomuś aż mi łezka się zakręciła jak sobie pomyśłałam że to już zaraz taki maluszek będzie przy Tobie. Suuuuper mnóstwa sił dla Ciebie i zdrówka dla dzidzi życzę :)

A z tą pozycją to spróbuje na kolana, bo dziś miałam kryzys z tym oddychaniem i siadalałam i lezałam na boku i nic, ale to może że kiedyś chorowałam na astmę i troszkę ciężej to znoszę.
image
Ja planowałam być na warsztatach, ale od mniej więcej 2 godzin męczą mnie skurcze co prawda na razie nieregularne i w sumie nie wiem czy to jeszcze te zapowiadające,czy te zwiastuje poród-w każdym razie hak się jutro nie odezwę to trzymajcie kciuki:) może też będę miała corcie na weekend majowy już po tej stronie.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W takim razie powodzenia Akamara :)
Akamara :) Trzymamy kciuki :D
Akamara ale jak rano będziesz w domu to się odzywaj, a jak Mała się pojawi to napisz smsa:) jak ochłoniesz oczywiście.

a tymczsem 3mam bardzo mocno kciuki!
image
Akamara czekamy na newsa i trzymam bardzo mocno kciuki :)
image
Laseczki wczoraj bylam w Ikei i jezeli ktoras z Was chce a nie ma szlafroka do szpitala, to sa tam szlafroki bawelniane. Sa w trzech zywych kolorach rozowym, niebieskim i zielonym, dlugosc do kolana i kosztuja albo 39 albo 49zl jyz zapomnialam ;)
image
Dziewczyny!Czy któraś z Was kupowała koszulę do karmienia na allegro i może polecić jakiegoś sprzedawcę?a może macie jakieś fajne ze sklepów stacjonarnych i w niedużej cenie?z góry dzięki
Cześć Dziewczyny,
ja kupowałam na allegro.
Mam jedną taką http://allegro.pl/wyprzedaz-koszulka-nocna-regina-do-karmienia-l-i2204315632.html
i dwie takie http://allegro.pl/wyprzedaz-koszulka-nocna-do-karmienia-l-i2204314482.html
I tak generalnie nie mogę na razie nic powiedzieć nt. praktyczności, bo po prostu nie mam doświadczenia, ale wydają się być spoko. Koleżanka radziła mi żeby nie kupować z guzikami bo za dużo roboty z odpinaniem w nocy :P:P:P:P
Koszulki mają bardzo ładne kolorki, 100% bawełny i po praniu wyglądają równie dobrze. Jedyne co mogę radzić to żeby nie kupować rozmiaru na wyrost (ja niestety tak zrobiłam i żałuję).
Pozdrawiam

ps. wczoraj dowiedziałam się, że moja koleżanka urodziła...uwaga uwaga...w terminie dokładnym, a jeszcze była w piątek na KTG i badaniu i nic nie wskazywało, że w najbliższym tyg. urodzi: 0 skurczy, twarda, zamknięta szyjka...a tu "popacz"
a ja w Gudniu, tez mam 9 rocznicę ślubu :)
image

image
O kurcze to już zaczyna rozpakowywać się nasz wątek, nieźle :) Powodzenia dziewczyny!

Azura polecam kombiaka, teraz sobie już nie wyobrażam jak mielibyśmy pomieścić się w małego Seata Leona, a rodzina na nas psy wieszała jak zmieniliśmy auto.
Znowu coś mnie gardło pobolewa, chyba przez otwarte okno w sypialni, ale nie mogę inaczej bo się duszę.

Miłego dzionka:)
imageimage
Hej mamuśki,

ja dzisiaj z rana byłam w przychodni Świętokrzyskiej w laboratorium, normalnie jestem wściekła, że wcześniej do brussa jeździłam- tutaj zapłaciłam za same badania w brussie dodatkowo płaciłam zawsze za samo pobranie krwi+ za konkretne badania, często były kolejki, a tu siedziały 3 Panie- obsługa sprawna, wyniki dzisiaj po 16.00. Przynajmniej laboratorium pod domem:) jak pobierała mi krew to powiedziała, że chyba muszę mieć bardzo niskie ciśnienie, bo tak wolno leci i prawda czasami się zastanawiam jak ja w ogóle funkcjonuje....
Wczoraj tak pięknie było, przesiedziałam w parku 2 h na ławeczce czytając plotki "gazetowe", później spacer z mężem, a dzisiaj od rana deszcz-> pobolewanie głowy, aż musiałam sobie kawki zrobić.
image
Hejka :)

pq, to ładnie się wstrzeliła w termin, jednej mojej koleżance też się udało, no zobaczymy jak będzie u nas :D

koszulki regina są super, też mam i polecam :)

a o to Dziewczyny moje puzzle :D Dziś mam zamiar zrobić dwie rzeczy, gołąbki i bawić się wózkiem :D

image

Uploaded with ImageShack.us
sylwiaagnieszka ja miałam problem przez długi czas z pobolewaniem gardła, zakupiłam w sprayu w aptece dla kobiet w ciąży Halset- polecam, przeszło i już się nie męczę
image
Wiem Sylwia i to właśnie Madzia 6 w kombi jest naszym faworytem :)
Akamara trzymam kciuki:) daj znać
image
Kasia i Tomus trzymaj się, już niedługo będziesz ze swoim maleństwem:)
image
kto ma więcej czasu, polecam 40min filmik o szczepionkach, warto..
http://www.youtube.com/watch?v=fzAU-_ZrPbk
image

image
Nulka ja też jestem z Oruni, więc może we trzy będziemy się spotykały;)
image
hej laski :)
ja niestety się wczoraj przejadłam i całą noc mnie męczyła zgaga....
no ale to już na wałasne życzenie.
ciekawe jak Akamara, kurcze, może już jest z dzidzią po tej stronie :)
nie ma co, terzeba się sprężać z tematem wyprawkowym bo bywają niespodzianki :)

ja dzisaj kończe wyprawkę, niecj już w spokoju czeka na Młodą ale niech czeka do czerwca
image
Nam jeszcze sporo brakuje w wyprawce, więc nawet nie chce myśleć że to może już być. Młody ma jeszcze miesiąc spokojnie rezydować w brzuchu :)

No ciekawa jestem co tam u Akamary :)
Azura u mnie w wyprawce też dziury i to wielkie, więc mój młody najwyżej na urodziny taty może zacząć się "wypychać":)
image
Normalnie buzia mi sie smieje na mysl, ze Akamara ma już młodą przy sobie :))) kurcze ale fajnie ! czekam na wiadomości :)

Jola, w baltimedzie jest jeszcze taniej a tez masz blisko, tylko ze za pobranie liczą chyba 5zł... ale dokładny cennik masz na stronie :)

Zaraz sobie poczytam artykuł o tych szczepionkach...

Azura, tylko sie nie przedzwigaj za bardzo bo to momentami nie takie hop siup z tym wózkiem :)

Masia, ja jakos na Twoim etapie tez mialam problemy z oddychaniem i przeszło mi... jakos od 2 tygodni mnie to nie meczy... takze cierpliwosci... mi pomagało leżenie w pozycji pół siedzącej przy otwartym oknie na szerokosc, nawet jak było -5stopni...

Z jednej strony kiszka, ze jest taka pogoda, bo nie chce sie isc na spacer, ale łatwiej sie prasuje.. wczoraj było tak ciepło ze nie ogarnełam wszystkich bluzeczek i bodziaków wiec dziś nadrobie :)
image

Rozpogadza się:)
image
Nulka, a gdzie ten baltimed??
image
Jak idziesz w strone szkoły... i na koncu widzisz szkołę to po prawej stronie, obok jest tez apteka... nie wiem jaki dokładny adres ;) http://www.baltimed.pl/
image

Hej mamuśki!

Wow, nie zaglądałam dwa dni, a tu oprócz miliona postów to i tematy rozpakowywania się zaczęły, jestem w tak przeogromnym szoku, że strach mnie ogarnia że jeszcze sporo nam brakuje. Jak to się mówi, trzeba zacisnąć poślady i wziać się do roboty!!

Spóźnione troszkę, ale jak najszczersze życzonka rocznicowe :)

My małżeństwem nie jesteśmy, jeszcze :P Ale razem jesteśmy już ponad 4 lata :)

Nulka, Jolaa, Sylwiaiagnieszka z orunii nie jestem, ale mam stosunkowo blisko :P Więc jak już będziemy miały dzieciaczki w super brykach to piszę się całą sobą na spacerki :) Będzie można powymieniać doświadczenia i juniorki będę miały kolegów/koleżanki :D

Heh teraz będziemy czekać na Akmare albo KasieiTomusia co TO już :D :D

Co do warsztatów, planuję być :) Ale nie wiem czy dam radę być wcześniej na lodach :) Najwyżej przysiądę się na warsztatach, heh proszę o rezerwacje krzesełka :D Albo chociaż skrawka podłogi :P

Pochwalę/pożalę się Wam, że juniorek nabiera siły w swoich r******h... Z jednej strony to super, bo np widzę jakieś wystające górki na brzuchy i śmiać mi się chce, ale z drugiej strony to kurcze jak dostanę gdzieś w okolicy żeber to się zwijam z bólu.... Niezła bestia nam tam rośnie :D
image
no spoko, wariować nie będę :) tak w ogóle myślę aby wyprać gondolę, tzn. materiały bo wszystko można ściągnąć, Wtedy mam z głowy wietrzenie :)
Kate88 ja jestem jak najbardziej za wspólnymi spacerkami, a co do siły małego- ojj w ciągu dnia przewraca mi się cały brzuchol, ale jak położymy się z mężem przed TV koło 21.00 to tatuś mówi, że ta godzina należy do młodego- tak mnie okopie, skórę rozciąga na różne możliwe strony i też dostaje kopniaczka pod żebra:)
image
A któraś z was z okolic Łostowic jest? Ja mieszkam na osiedlu Nowy Horyzont i też by się przydało mi towarzystwo do spacerów. My z mężusiem 31.lipca mamy 8 rocznice ślubu, a we wrześniu nam stuknie 10 lat razem. Ludzie ale czas leci.
A jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie fatalnie, jestem przeziębiona i mam okropny katar a w nocy męczy mnie gardło, normalnie masakra.
Ja się cieszę w poniedziałek zakupy remontowe robimy, a po majówce malowanie tapetowanie itd. puźniej zrobie porządki i mogę czekać na maluszka.
Zapisałam się do tej apteki doz.pl ciekawe jak szybko przyjdzie ta karta bo chętnie bym się na te pieluchy załapała
Heh Iwonka_ika mieszkam właśnie w tych okolicach :) Także może razem chodzić na dłuuugie spacerki :P Do dziewczyn na orunię w sensie np do parku i z powrotem :) dzieciaczki będą przewietrzone...

Czekajcie, to Akmara ma już dzidzie przy sobie :O to jest potwierdzone ??:D
image
TYlko że ja mam jeszcze starszą córkę (tzn prawie 3 lata) i nie wiem czy jej nóżki by dały rade na takim dystansie :-)
image
image
Ja Iwonka mieszkam na 4PR więc w bliskim sąsiedztwie. Także też się polecam :) a rocznicę mamy 30 lipca :)
Ojej, Kochane, az mam dreszcze, ze to juz wszystko sie zaczyna!!! Kasia i Tomus - nie martw sie - i tak dotrwalas bardzo daleko - to juz 38 tydzien bedzie..?! Podobno to osmy msc jest taki newralgiczny, ze lepiej nawet w siodmym urodzic, ale dziewiaty to juz spoko. Ja z reszta mam pocieszajacy przyklad wsrod moich znajomych malucha urodzonego w 26 tyg i bardzo zdrowego i dobrze sie rozwijajacego:) Trzymam kciuki Dziewczyny i czuje, ze czas najwyzyszy zaczac sie samej przygotowywac..!! No i zazdroszcze wizji trzymania juz maluszka w ramionach:)

No i ja tez w miare blisko mieszkam Was na spacerki - na Chelmie:)

Dopisuje sie do listy na spotkanie jutro o 15stej przed Krewetka:
1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura
5. banka

Moze krotki spacer, a potem znow Grycan w Madisonie - to tak, gdyby ktos chcial do nas dolaczyc troche pozniej?:)
imageimage
No to fajnie że dla mnie jakieś towarzystwo się też znajdzie. W czwartki u nas w res. Horyzont jest 50% ceny na herbaciane inspirację więc możemy się umówić na herbatkę któregoś dnia :-)
image
image
jeśli chodzi o Akamare to nie wiadomo, może ma dzidzie, może właśnie rodzi albo smacznie śpi i nie przypuszcza nawet jakie koleżanki na forum są ciekawskie :)
image
To iwonka zaczniemy pomalutku w okolicach i będziemy wydłużać trasy :) Mała dojdzie do wprawy :)
No proszę myślałam że sama na odludziu mieszkam, a tu jesteśmy 3 z tych okolic :D Ale superowo!!
image
Cześć dziewczyny- coraz blizej wasze terminy, więc pozwolę sobie zapytać: czy któraś chciałaby kupić koło poporodowe, podkłady higieniczne i lewatywę - zostały mi, bo w moim przypadku się nie przydały... Wszelkie info na priv- pozdrawiam:)
image
Bardzo chętne :)
A TY Kate gdzie mieszkasz??
Nowy Horyzont ;] Ale nikomu nie mów :P
image
No nieźle :) To teraz będę wypatrywać dziewczyn z brzuszkami ;-) Każda będzie podejrzana
Ja tam uwielbiam to nasze "zadupie". Ostatnio jak pojechałam na moją starą dzielnice tj na przymorze to wróciłam taka zmęczona tym szumem, hałasem. A moja córka wychowana na naszej wsi, cały czas kurczowo trzymała mnie za rękę, bo widać była w szoku od takiej ilości ludzi samochodów i tramwajów :-)
image
image
Ja zawsze poruszam się z córcią na różowym rowerku biegowym i podróbką YORKA z piłeczką :-) takie moje 2 znaki charakterystyczne :-)
image
image
Będę wypatrywać :) Ja póki co nie mam jeszcze "znaków szczególnych", oczywiście poza hipopotamim wyglądem :):):)
Też lubię nasze zadupie, chociaż przyznam się, że jak podczas ciąży nie jeżdże sama autem to troszkę jest ciężko...a komunikacja miejska póki co jest u nas tragiczna...
Ja tam nie wiem, czy zadupie, czy nie- znam większe zadupia:) mnie się tu dobrze żyje i podoba:) ależ mnie nastraszyłyście tym 8 miesiącem, że lepiej w siódmym urodzić. Mi 17-go maja stuknie miesiąc do planowanego porodu:)
image
ej dziewczyny, z tym 8 miesiącem to jest mit,
liczy się każdy dzień w brzuchu mamusi a krytyczny tydzień to 28 (po nim wzrasta bardzo szansa dla maluszka) - za bezpieczny uznaje się 34 tydzień, do tego tygodnia robia się wszystko, żeby młode było w brzuszku a później już tak bardzo nie walczą :)
no a 34 tydzień to właśnie 8 miesiąc :)
image
Mikulka trzymam za nas kciuki byśmy dotrzymały:) niby niedługo, ale jednak trzeba być ostrożnym:) Jejku jak ten czas szybko zleciał, jeszcze niedawno pamiętam miałam okropne mdłości- I trymestr:)
image
No prosze... a my już bylismy zdecydowani na kupno mieszkania na NH ale jednak oferta na Oruni Górnej nas bardziej zainteresowala :)

Ale z 4pór roku to tylko zejsc na dół i już jest ten staw koło pętli prawda ? Bo ja tam dość często z piesem chodze, tylko ławek mi tam brakuje ;)
image

Hej dziewczynki. Ja pitole... Akamara milczy to znaczy, że już może mieć dzidzię:)Wiecie co ja mam problemy z wizualizacją, ale przed chwilką widziałam w TV takiego noworodka to aż mi się łezka w oku zakręciła, że w my w brzucholach też mamy takie słodziaki (ach te hormony:)).
Poniżej przesyłam link z marcowo-kwietniowych: http://projektintegracja.pl/
to klub Mam założony w Gdyni i teraz szukają kogoś do Gdańska. Myślę, że to fajny sposób na spotkanie i otwarcie geby po porodzie do kogoś:)
Napiszę jeszcze później bo Mama przyszła i idziemy się na chwilkę wyprowadzić na spacer:) trzymajcie się:)
image
Dziewczyny, ale obiad robię- łatwizna i taniocha, ale pamiętam jak kiedyś mama coś takiego robiła do świeżych ziemniaczków: http://www.gotujmy.pl/kapusta-z-parowka,przepisy,112105.html
image
Cześć dziewczyny.

Wchodzę spokojnie na forum, a tu takie newsy! :)

Akamara, Kasia i Tomuś - trzymam kciuki! I za wszystkie pozostałe mamusie, którym może przyjdzie rodzić w najbliższym czasie :) Ciekawe, co tam u Akamary? :)

A ja po wizycie u gin, ponoć wszystko w porządku, ale mam jakiś niedosyt, bo usg nie robiła już od prawie dwóch miesięcy :/

A na napinający się ciągle brzuch zapisała no-spę i kazała za bardzo się nie przejmować, więc chyba też ok :)

Sylwiaagnieszka - dalej nic nie wiadomo o terminach, prawdopodobnie będzie można się rejestrować dopiero pod koniec maja...

4 pory są praktycznie połączone z NH, tyle że inny developer buduje. Jak zejdzie się od nas na dół to faktycznie jest stawik (chociaż teraz wypompowano z niego wodę), ale to nie jest ten koło pętli (niestety!!!!) do pętli to jest od nas jakieś 4 przystanki autobusem...
ps. My też początkowo mieliśmy kupić mieszkanie na NH, ale tutaj dali nam ofertę nie do przebicia :)
Hej! Widzę, że mam podobne odczucia jak większość. Nie zaglądałam do Was dwa dni a tu takie niespodzianki. Oczywiście również trzymam kciuki, za pierwsze Rozpakowujące się. Kurde chyba czas najwyższy się sprężyć i przygotować wszystko na tip top, a cały czas tłumaczyłam sobie że mam jeszcze dużo czasu:)
Wczoraj kurier przywiózł mi leżaczek (prezent od moich rodziców). Zjawił się o 21.30!!!
U nas się wypogadza, więc za niedługo zbieram się z córą na centrum Matarnia.
Dopisuje sie do listy na spotkanie jutro o 15stej przed Krewetka:
1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura
5. banka
image

image
ciekawe co się dzieje z irongirl - bo chyba nic nie pisała po tym poście jak zastanawiała się nad wizytą na pogotowiu ...

Klub Mam w Gdyni bardzo polecam - założyły go mamy z wątku lipcowo-sierpniowych z 2010 roku i klub nadal super działa :). Ja niestety rzadko bywam na spotkaniach - brak czasu - ale te kilka razy kiedy udało mi się tam zjawić wspominam bardzo miło ...

Ja też myślę że z tym 8 miesiącem to mit, dla dziecka liczy się każdy dzień.
Halset, hmmm ok, spróbuję, bo już mam dość tego gardła, zaraz jadę do pralni po mężowy płaszcz to wstąpię do apteki, może kupię też coś z wyprawki bo znowu wróciła mi schiza przedwczesnego porodu, a tu nie wszystko gotowe.

Azura jak najbardziej polecam Madzię 6 kombiaka, jest super, żadnego auta tak dobrze mi się nie prowadziło. My mamy diesla 2,2, w wersji sport. Jedyny minus to DPF- trzeba go bardzo pilnować bo naprawa tego cholerstwa jest strasznie droga.

Jolaa moja teściowa robi taką kapuchę i jest super, bardzo wiosenna:)
imageimage
To co to jest za osiedle przy stawku przy pętli ? Kolorowe ?

Ja tylko sie orientuje gdzie jest NH :P

Dziewczyny, dostalam od kolezanki stronke gdzie są sklepy i ceny/promocje pieluch :) ja juz dodałam do ulubionych ;) http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html
image

Widzę, że Was tu dużo z okolic NH :D
Sama co prawda tam nie mieszkam, ale często zaglądam, bo mam tam dwie koleżanki :)
Mi się tam bardzo podoba, bo niby obwodnica rzut beretem, ale jest tam cisza i spokój. No może poza niektórymi sąsiadami heh ale tacy to są praktycznie wszędzie :)

A za Akamarę i Kasie i T. też trzymam kciuki i czekamy na relacje i koniecznie zdjęcia ;)
image
image
Nieska ale zonk, już mnie to denerwuje, pod koniec maja terminów na czerwiec u nikogo sensownego nie będzie wrrrrr...
Co do skurczy mi to samo powiedziała, Szymula też to mówił więc chyba jest ok. Mi też ostatnio nie robiła jako takiego USG, sprawdziła tylko serduszko i na chwilkę zjechała na drugą jamę macicy by spr czy faktycznie się powiększa.
Trzeba będzie z nią konkretnie pogadać 11 maja!
imageimage
W gazetce superpharmu są promocje na dzieciaczkowe rzeczy tj. kosmetyki HIPPa, Jonhsona, pieluszki Happy, Huggies i Pampers, smoczki NUKa, nożyczki szczotkę Canpola
imageimage
My mieszkaliśmy do niedawna na Pogodnym więc też blisko, a na NH czy Cztery Pory Roku jezdzimy do znajomych :)

Sylwiaagnieszka gazetka jest tylko do konca dzisiejszego dnia-od jutra nowe promocje :)
image
Dziewczyny, nie zazdroszcze problemow z umowieniem sie na wizyte do lekarza, szczegolnie tak blisko rozwiazania..! Gdybyscie rzeczywiscie znalazly sie nagle w sytuacji bez lekarza, to polecam dr Tylickiego:
http://tomasztylicki.ginweb.pl/
Przyjmuje wieczorami w centrum Wrzeszcza i jest dosc elastyczny z umawianiem sie na wizyty. jest bardzo rzetelny i konkretny:)
imageimage
Teraz w maju czekają nas dwie komunie i jedno weselisko i odwieczny problem kobiet- NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ ;) Czy wiecie gdzie kupię coś eleganckiego w romiarze dla słonia i żebym nie poszła z torbami?
image
oj Masia, nie zazdroszczę dylematu, może na allegro na jakieś używane cosie popatrz...w końcu to jednorazowe inwestycje :P
Masia, jakis czas temu jakas dziewczyna wystawiała super (wg mnie) sukienke ciążową, tylko mały rozmiar.. 36 czy 38... tylko ona byla niezalogowana chyba... poszukam na forum...
image

Witam,
To i ja się ujawnię:P mieszkam niedaleko NH znaczy się troszkę niżej, na osiedlu na przeciwko biedronki:p Także jakbyście się wybierały któregoś dnia na spacer to z chęcią dołączę:)
Dawno się nie udzielałam...pochłonęła mnie magisterka, ale już dzisiaj idzie do druku, a więc kamień z serca mi spadł:P
W weekend byłam na maratonie dzieciowych zakupów, a więc cześć wyprawki skompletowana:)
Na warsztaty w ten czwartek również się wybieram, ale pewnie będę dopiero na 17 także nie umawiam się z Wami.
Pozdrawiam serdecznie:)
Witam w pochmurny dzień,
Za Akamarę i Kasie i T. trzymam kciuki
Dziewczyny aż Wam zazdroszczę tych wspólnych spacerów i żałuje wyprowadzki z trójmiasta.
Też słyszałam o tym że lepiej urodzić w 7 niż 8 miesiącu i z ciekawości zapytałam o to położną, powiedziała że najlepiej urodzić w 9 miesiącu, więc głębiłam dalej temat i powiedziano mi że w 8 miesiącu rozwijają się płuca i jeśli trafi się za szybko do szpitala z oznakami zagrożenia porodu to podają jakąś tam kroplówkę na przyspieszenie rozwoju. Tak mi się o uszy obiło ale nie wiem dokładnie
image
image
hmm, albo to nie byla ta albo rozmiar mi sie pomylił ;) ale ta tez mi sie podoba ;)

http://forum.trojmiasto.pl/Sukienka-na-brzuszek-elegancka-na-swieta-sylwester-t292138,1,16.html

ta mi sie tez podoba :)
http://forum.trojmiasto.pl/sprzedam-sukienke-ciazowa-Ravenna-Rosa-firmy-Bebefield-rozm-42-t235918,1,16.html
image

My również mamy komunie chrześniaka męża w maju i także mam zagadkę co na siebie włożyć:(
image

image
tu są na wyprzedaży:
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d271&grupa_pom=outlet&pro=1
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d264&grupa_pom=outlet&pro=6
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d258&grupa_pom=outlet&pro=20

Mam tą ostatnią - tylko w wersji srebrnej - naprawdę ładnie leży - mam rozmiar S i wg mnie dość duża jest ...
W poprzedniej ciąży byłam na dwóch weselach i jeszcze innych eleganckich wyjściach więc musiałam sobie coś sprawić ...
Masia facebook mówi mi, że to z gazetki 26.04-09.05 :)
Banka dzięki za info o lekarzu, mam nadzieję, że jednak się nie przyda :)
Ależ paskudna pogoda, dzisiaj mam odrabiać ostatnie zajęcia w SR z logopedą i tak sobie myślę, czy wiele stracę jeśli nie pojadę.
imageimage
sylwiaagnieszka, zakładaj, ze twojemu Młodemu nie będzie potrzeba logopedy :) i z czystym sumieniem sobie odpuść,
ja właśnie wróciłam z zakupów i gdyby nie to, że wyłączyli prąd miałabym wszystko, zasadniczo do końca tego tygodnia mam zamair mieć jak to kobrita napisała wszystko na tip top i w maju sobie odpoczywać,
kupiłam już nawet chusteczki do pupki i kupię dzisaj przy okazji odbioru wózka pieluszki :)
image
Mikulka i chyba tak zrobię :) Najwyżej w przyszłym miesiącu odrobię albo pomęczę Nieskę by zdała relację z tych zajęć :P
imageimage
A tak moja kotka bawi się w kwokę, lepsze to niż termofor bo jeszcze przyjemnie mruczy i ma mięciutkie futerko ;)

image

imageimage
widzę, że wysiaduje dzidziusia :)
ale mnie muli, ale z zasady nie spię w dzień :) poza tym zaraz szkoła rodzenia no i akpol :)
image
hey :)
ja wpadłam w przerwie gołąbkowej :)
Bryka chodzi super, można ją pchać jednym paluszkiem :)
Mogę się pochwalić fotką z zainstalowanym fotelikiem

image

Ja również do końca długiego weekendu chcę mieć wszystko zakupione.
Mikulka, przyszło już Twoje zamówienie Linomagu ? mi dopiero dziś wysyłają.
moje wysłali w poniedziałek, ale ja wzięłam przez pocztę i listonosz jeszcze mi awizo nie przyniósł, ale obstawiam, że do końca tygodnia będzie, a wtedy pełen luz - aaaa, wierzba zakwitła wiec zapraszam na kawę pod wierzbą jak już się obrobimy :)
image
aaaa, Masia głupolu,
jaki rozmiar jak dla słonia jak ty jesteś szczuplutka, tylko brzuszek z Franusiem masz :)
image
no ja też przez pocztę, zawsze biorę najtańszą opcję, no chyba że mi się mega śpieszy ;]
Dziękujemy za zaproszenie :) U Ciebie pod wierzbą jak zawsze sympatycznie :)
hehe, fajna taka kwoka do wysiadywania Dzidziusia :D mnie też zamula, to taka pogoda :) ehh a tu gołębie na zawijanie czekają ;] no nic...wracam do garów :)
Dziewczyny, a gdzie zamawialyscie serie z Linomagu? Bo tez co nieco chcialam zamowic.
image
image
15 sierpnia 2009
no i d-upa nigdzie nie poszłyśmy bo ciągle leje, za to obiad mam już zrobiony (placek po cygańsku) i zaraz zabieramy się z Baśką za pałaszowanie:)
image

image
tutaj:
http://sklep.ziololek.pl/

dzisaj będę w Akpolu i zobaczę jak się to ma cenowo bo w akpolu też jest linomag ale nie wiem czy wszystko więc zdam jeszcze relację czy z akpolu nie wyszło by taniej no i co mają w swojej ofercie.
raz jak byłam nie było prawie nic, a jak byłam innym razem to mieli sporo, więc przyszłościowo sprawdzę :)
Azura, ja mam dzisaj podrókę gołębi - czyli poszatkowana kapusta w sosie pomidorowym z mięskiem mielonym cebulką i ryżem :) smakuje jak gołębie ale robi się 20 minut :)
image
kobritta, ja w prawdzie wylazłam ale zmokłam :)
image
ja po ostatnich gołąbkach miałam mega zgagę, myślałam że się przekręcę więc póki co mnie do nich nie ciągnie:)
image

image
dziewczyny,
a kupujecie tantum rosa?
bo ja siebie też już do szpitala wyprawiam powoli oby się nie stresować :)
image
ja kupilam 3 saszetki, na wszelki wypadek
image
image
15 sierpnia 2009
Sylwiaagnieszka, cóż za kocie oczy :D

Azura, sliczny fotelik :)

Chwale sie, ze wszystko dla Oli mam już poprasowane... myslalam, ze mi nogi w D wejda, ale dałam rade :) Wszystko wisi w szafie i jest poukładane w szufladach :)
A dodatkowo dzis zaczynam 9ty miesiac i robie NIC ;) nawet dzis męża do obiadu zatrudniłam... ;) a ze on robi najlepszą Carbonare to wiadomo co jemy na obiad :P

Kurcze, mysle, ze Akamara ma juz za sobą ewnetualnie jest na końcówce ;) ale jej zazdroszcze...
image

Laseczki dziękuję za przesłanie kiecek, ale żadna to nie jest TO. Ta pierwsza, którą wysłała Nulka najbardziej trafia w mój gust, ale boję się że ma za długi rękaw, a jak pogoda bardzo dopisze to zafunduję saunę synkowi ;)

Mikulka masz rację ja jestem szczupła sexi laska tylko mój synek taki utyty ;)

Sylwiaagnieszka ja sobie weszłam na stronkę i zobaczyłam starą gazetkę, za to na pewno dziś wyszła rossmanowa, ale mało dzieciowych akcentów.

Ja cały czas zastanawiam się nad Hippem, Linomagiem i Ziajką. Chciałam wziąć Ziajkę ale chyba krem do buzi zawiera parabeny, a położna w SR mówiła, żeby nie mieszać firm kosmetycznych. Jakoś w zesżłym tygodniu byłam w aptece i rozmawiałm z farmaceutką odnośnie tych parabenów i ona mówi,że jeżeli nie wie czy są kosmetyki dla maluszków w 100% bezpieczne. Jak nie parabeny to mają inne szkodliwe substancje. Ciekawe ile w tym prawdy...
image
No właśnie chciałam pisać,że w Akoplu można dostać Linomag. Ja muszę się tam przejechać w końcu po ten proszek do prania, ale bez auta nie ma opcji ;)

Jest taka pogoda i taki dzien i wszystko na nie, że niechce mi się iść dziś do SR :)
image
hej dziewczynki
Ja od wczoraj trochę kiepsko się czuje ale mam nadzieje że to nie mały pchający się na świat bo jeszcze trochę czasu ma.
Ciekawa jestem jak nasze bliskie rozpakowania się mamusie :-)
Dziewczynki ja mieszkam na Kowalach ale chętnie spotkam się na spacerkach na NH bo jak dobrze pamiętam to laskiem mogę dojść na skróty ale to dopiero jak się rozsypie bo narazie mieszkamy też na Kowalach ale dalej i kiepskie dojście mam
Ale fajnie by było mieć kogoś na spacerki :-)
image[/url]
image
tylko ze jak patrze na Linomag to wiele jest produktow od 2 czy 7 miesiaca zycia. A ja chcialam kupic cos do kapieli razem z oliwka, takie 2 w 1.
Brakuje mi tez kremu na wpierwsze wyjscia - jakis z filtrem. Jaki wybrac?
W czym bedziecie kapac po szpitalu? woda i mydlo a potem oliwka?
image
image
15 sierpnia 2009
Tantum rosa kupiłam 5 saszetek, tak asekuracyjnie...

Krem na wyjscia kupuje z ziajki, tylko ostatnio w Gemini nie mieli, tzn byl taki od 3mca zycia a ja chce od 1 dnia... chociaz i tak na malucha nie beda padać promienie słoneczne...

A kąpać bede w Oillum czy jakos tak... bez oliwek i innych 'natłuszczaczy' :)
image

my mamy płyn do mycia ciała i włosków od 1dnia życia a smarować będziemy parafiną bo przy Gabrysi super się sprawdziło a ona miała super suchą skórkę po porodzie.
super też jest płyn OILATUM z oliwką i wtedy już nie używa się płynu
A do wyjścia ja miałam ZIAJKĘ od pierwszego dnia taki na każdą pogodę i tez był super
image[/url]
image
no wlasnie dlatego nie bardzo mi sie usmiecha woda mydlo i oliwka bo wolalabym zeby skorka nasiakla czym potrzeba podczas kapieli. Czyli Oilatum. A Ziajka na wyjscia.
Slonce na dziecko nie pada jak lezy w wozeczku ale promieniowanie UV jest wszedzie i przechodzi tez przez budke wozka, pieluszke ktora przykryty jest niemowlaczek no i wiatr tez sam w sobie co nieco niesie.
image
image
15 sierpnia 2009
ja będę kąpała w Oilatum albo Balneum - może tanie to nie jest ale świetnie się sprawdził w przypadku pierwszego dziecka i starczył na jakieś 4 miesiące ... Poza tym niczym skóry nie smarowałam. Później przeszliśmy na zwykły płyn do kąpieli i nigdy nie mieliśmy problemów ze skórą - mimo dość dużego ryzyka - w rodzinie męża dość dużo jest alergii.

A na słońce kupię mustelę z filtrem mineralnym - 50tkę - też rok temu dla małej miałam i mimo że ciężko się rozsmarowuje - jak zresztą wszysttkie kremy z filtrem 50 to także byłam z niego zadowolona ...

Ja z racji że to drugie dziecko - dużych wydatków nie mam - więc wybieram już sprawdzone kosmetyki.
Mikula, nie wiem czy już sobie poszłaś ale mam prośbę zerknij w akpolu czy przyjechały te materace co mają być w promocji z klinem i podkładem za 119zł z FIKI MIKI czy jakoś tak. Byłabym wdzięczna bo nie chce mi się jechać specjalnie
image
image
Makuszka,
tam właśnie większość jest od pierwszych dni życia,
mało mają tych późniejszych,
ja młodej zakupiłam:
http://sklep.ziololek.pl/1,linomag-bobo-ae
http://sklep.ziololek.pl/10,linomag-krem-z-tlenkiem-cynku
http://sklep.ziololek.pl/17,linomag-sun
http://sklep.ziololek.pl/94,linomag-zel-do-mycia-ciala-i-glowy
http://sklep.ziololek.pl/14,linomag-oliwka
http://sklep.ziololek.pl/22,aquastop-krem-dla-noworodkow
http://sklep.ziololek.pl/20,linoderm-plus-z-alantoina

wszystko od pierwszych dni życia :)
maja mam używała przy nie, dużo koleżanek używa a ceny nie powalają :)
image
Mikulka podasz taki przepis pi razy drzwi na to coś z kapuchą co się robi w 20 min??:)wiecie piszecie o tych gołąbkach, kapuchach i innych i aż mi się zachciało. Kurde.... tak od rana myślę o Akamarze...że ona naprawdę się nie odzywa...i że naprawdę chyba rodzi....z jednej strony jej zazdroszczę, że już ale z drugiej...my tu gadu gadu a ona biedna się męczy...:(no nic mam nadzieję, że w pół godzinki urodziła.
Ja po spacerku, ale pogoda do d*py, mężuś ma dzisiaj wieczorną zmianę, więc ja robię za lady i trochę poćwiczę,a potem będę się byczyć:):)coś od życia przyszłym mamom też się należy nie?:)a jutro zbierajcie siły na opalanie:)ja mam rano KTG, zobaczymy czy coś się ruszyło czy będę musiała umyć w końcu te okna, żeby urodzić:)
image
a ten krem tam jest, bo nie potrafię znaleźć:
http://www.doz.pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g

Ten ostatnio miałam i świetnie się sprawdził
Dziewczyny od jutra w Superpharmie są produkty linomagu na promocji:
1. Linomag® żel do mycia ciała i głowy od pierwszych dni życia 6,99
2. LINOMAG® oliwka od pierwszych dni życia 6,99
3. LINOMAG®olejek do kąpieli od 2 miesiąca życia 6,99
4. LINOMAG® BOBO A+E krem od pierwszych dni życia 6,99
5. LINOMAG® krem z tlenkiem cynku od pierwszych dni życia 6,99

Zawsze można porównać z tym co napisze dzis Mikulka po powrocie z Akpolu.

Także od jutra produkty HIPP -25%.
image
Hej kobietki, pogoda średnia ehhh ja właśnie wróciłam od lekarza i mega lipa;/, cały czas skurcze i mega miekka szyjka, lekarka powiedziala że jak młody kopnie w odpowiedni sposób to sie zacznie.... ja pierdziele no masakra a ja daleko w polu z wszystkim i te przeprowadzki.
image
image
Bianka & Vincent ;)
nikaa - oststnu link :)
Masia - no to teraz jest tam ewidentnie taniej niż ja zamawiała, więc to co jest warto brać :)
nie ma tylko tego słonecznego no i aqastop,
na 90% w akpolu nie jest taniej ale dzisaj zobaczę :)

Pomelo,
z kapuchy sie robi tak,
wlewasz do garnka troszkę wody i dodtajesz koncentrat pomidorowy, szatukjesz kapustę, wrzycasz, szatkujesz cebyulę , wrzucasz, dodajesz mielone mięsko ile chcesz, pieprz, sól i gotujesz, aż kapustra zmięknie,
na koniec możesz dodać trochę wody i ryż ugotować w tym, albo odobno ugotować i podawać razem (ja tak robię), jest pycha :)
image
Dzięki za przepis, chyba jutro upichcę:)bo dzisiaj pogoda mnie zniechęca do wyjścia po potrzebne produkty:):)
Jonka trzymaj się i nie przemęczaj, aby kopniaki nie zaczęły porodu:)jeszcze trochę się poturlaj:)
image
Jonka, to qwypoczywaj ile się da, i czekaj oby jak najdłużej młode posiadziało w brzuchu, niech jeszcze chociarz 2 tygodnie....
3 mam kciuki,

Jonka a wy macie rodzinę w 3miescie?>
może trzeba wam posąsiedzku pomóc, bianke przypilonować?
pomyśl, bo jak coś to będziemy Cię wspierać (na pewno piszę za siebie)
image
A Jonka jeszcze jedno pytanie: czy Ty te skurcze czujesz?
Tzn czy jest możliwe aby ich nie czuć, a poczuć dopiero jak się zacznie?
image
Jonka to trzymaj się dzielnie. Kurcze mała córeczka i jeszcze przeprowadzka, naprawdę nie wesoło. Duuużo leżakuj :)
image
Dzieki Dziewczyny za miłe słowa.
Rodzinka jest z gdańska fak ze czasu prawie nie maja ale daje rade, o dziwo moje dzicko ostatnio nie wisi na mnie tylko ladnie sie bawi ;)

Jeśli chodzi o skurcze to teraz czuje i powiem ze wrecz to boli, nie moge za bardzo siedzieć bo czuje mega naciska i mam wrazenie ze dziecko wychodzi ;/
Ale musze powiedziec ze w ciaży z Bianka skurcze zobaczylam na KTG tak to ich nie czulam
image
image
Bianka & Vincent ;)
Dziewczyny, czy orientujecie sie, gdzie mozna tanio oddac probke na badanie na paciorkowca (wymaz)?! W mojej przychodni jest zdzierstwo - 90 zl, wiec poprosilam dzis gina, by mi pobral, ale On odsyla mnie z probka tam, gdzie przyjmuje, czyli na Zaspe (30 zl), a dla mnie to cala wyprawa z Maja rano. Moze kojarzycie gdzies blizej Gdanska lub Gdanska Wrzeszcza...?

Jonka, nie daj sie! Wiele kobiet ma takie "alarmy", a potem jeszcze przechodza termin... Trzymam kciuki!
imageimage
Ale się umordowałam z tymi gołąbkami, duszą się :) Dobrze że Mamcia do mnie wpada na obiad to je tam trochę dopilnuje bo ja już nie mam siły ;]

No ja miałam od kilku dni jazdę na gołąbki, ale jak zobaczyłam przepis Joli na tą kapuchę z parówkami to żałowałam że już zdążyłam ugotować liście ...zrobiłabym coś podobnego do Mikulki przepisu :) no nic, następnym razem ;]
Super ceny w Superpharm także kupujcie, ja właśnie się biorę za zakup środków higienicznych Hartmanna.

Jonka, co ten Twój Mały tak się śpieszy :/
Banka słyszałam, że w Invicie płaci się 30 zł, ale to nie potwierdzone info...może tam zadzwoń i podpytaj.
w brusie za 25 zł zrobili mi paciorkowca. A w Invicie to ja slyszalam ze biora 50.
image
image
15 sierpnia 2009
Jonka! Oszczędzaj się ile dasz radę i na ile córa pozwoli.
Jutro chyba skoczę do Super Pharmu po te produkty z Linomagu, a produkty z Hartmanna już sobie zamówiłam u babci- przywiezie mi z Bremen i dodatkowo ten sab simplex (mam nadzieje, że nie będzie potrzebny)
image

image
Jonka - a w poprzedniej ciąży urodziłaś przed terminem?

Też tak myślę że dobrze by znaleźć kogoś do pomocy w opiece nad córeczką. Ja sobie nie wyobrażam nawet jak ciężko by było gdybyśmy nie mieli niani. Elizka by mnie wykończyła ...
Dzieki Dziewczyny, strzal w dziesiatke - zadzwonilam do Brusu na Kartuskiej w MSWiA i jutro od 7dmej moge im podrzucic probke - 25 zl:)
imageimage
Nilkaa trudno powiedziec bo Bianka z ostatniej miesiaczki urodziła sie dzien przed terminem ale z pierwszego usg to 3tyg ;/ mialam bardzo nieregularne cykle, no i mloda dostala 9 punktow bo była cala w białej mazi tak jak wczesniaki
image
image
Bianka & Vincent ;)
dziewczyny ile kosztuje ten sab simplex w Niemczech?
ok. 7 euro chyba
image

image
Jejku ale Wy macie tempo pisania, heh jak tak dalej pójdzie to będzie mi potrzebny ktoś do czytania i streszczania żebym na bierzaco była :D

Czyli na osiedlu szukam teraz różowego rowerka i podróbki yorka :D Obiecuje pilnie się rozglądać ;)
Aż w szoku jestem ile tu mamusiek z okolic południowych :)
Też kocham nasze zadupie, dlatego kupiliśmy tu mieszkanko :)
W Gdańsku jak już czarne ulice były, u ans jeszcze zaspy śniegu :) Czasem na spacerku po okolicznych polach można różne zwierzaki zobaczyć :) Fakt z dojazdami kiepsko, ale i tak nie zamieniłabym tego na nic innego :) No może ewentualnie kiedyś na domek :P

Jonka trzymaj się cieplutko i proszę przekaż tam szkrabowi w brzuszku żeby jeszcze trochę poczekał :) Tzn nie dziwie się mu że chce rodzinkę poznać i wielki świat, ale powiedź mu ze będzie miał na to jeszcze dużo czasu :)
Jeśli jednak jest uparty i postawi na swoim to Ty kochana nic się nie martw, na pewno będzie wszystko ok :) My matki (już tak o sobie mówię ;] ) w każdej sytuacji damy radę :) Po prostu musimy i już :)

Tak piszecie o gołąbkach i innych dobrych rzeczach, że wzięła mnie ochota na jakiś pyszniutki deser z galaretką i bitą śmietaną :D Macie jakieś sekretne sposoby na taki wykwintny deserek :D??
image
Masia ja kupiła ostatnio w H&M sukienkę za 60 zł z przeceny w weekend mam chrzciny a w maju komunie więc 2 imprezki zalicze w jednej sukience.
Ma ona prosty luźny krój więc brzucho sie mieści jak mi sie uda to wrzucę zdjęcie.
image
image

próbuje wstawić zdjęcie sukienki mam nadzieje że się uda:)

Można mnie dopisać do listy tp 11.06 córka Lenka
image
Zapraszam do nowego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=361424&c=1&k=160
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry