Widok

Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *31

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:
25.04 (10.05) Akamara-córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, pewnie SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-30-t361424,1,130.html
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokleiłam liste na Kliniczną, ale nie zmieniłam przy sobie "pewnie SN" na SN takze przy nastepnym watku prosze o zmiane:)

a no i przedstawiam Wam Nasza córeczkę Aurelię:
image
image
Witam w nowym wątku,
Akamara śliczna ta Wasza córcia, gratulacje!!! Niech zdrowo rośnie. Zazdroszczę tak szybkiego porodu.
Ale cisza w ten długi weekend w naszym wątku.
U nas spokój, stwierdziłam że niedługo muszę zacząć pakować torbę do szpitala bo nigdy nic nie wiadomo co potwierdza szybki obrót spraw u Akamary.
Ja w długi weekend odpuściłam sobie jakiekolwiek wyrzeczenia i grilluje na maxa, już niedługo nie będziemy mogły sobie na to pozwolić, więc korzystam :)
Jutro wybieram się na powtórkę z glukozy, zobaczymy co tym razem mi wyjdzie.
Miłej nocki
image
image
Również się melduję w nowym wątku :-)

Akamara, ależ ona jest śliczna :-) Wielkie Gratulacje !!!
Dzięki za liste do klinicznej.
Dobrej nocki :-)
Jaki słodziak malutki:) "Nasza" forumkowa pierworodna.
imageimage
Akamara coreczka jest przesliczna!! Malutenki aniolek :)
image
Akamara, Aurelia jest przecudna ;)

Co do listy na Kliniczną to tylko bym dodała, że z pieluszkami(pampersami) oraz mokrymi chusteczkami nie ma co przesadzać z ilością bo podobno nie można(a raczej nie polecają) ich zabierać z powrotem.

Ja również przeholowałam dziś:)... zapomnieliśmy zrobić zakupy wczoraj i okazało się, że nie mamy nic w lodówce, a Azura swoim pleśniakiem narobiła mi ochoty na szarlotkę, więc wybraliśmy się do pikawy na nocne buszowanie po łakociach, oczywiście jak zwykle miałam pecha.. nie było mojej wymarzonej szarlotki ani innych ciast więc musiałam się nacieszyć sałatką owocową z bitą śmietaną :) ale mimo wszystko humor od razu mi się poprawił chociaż by dlatego, że wyszłam z domu:)... No i piwkoo, ehhh też za mną chodzi...

Ciekawa jestem jak Jantarka i Pomelo :)

Dobranoc brzuszki :)
image
Akamara- Cudne maleństwo!

Ja już melduję się jako przeterminowana:) Dzisiaj zwykła wizyta w laboratorium, a w piątek lekarz. Tak dziwnie być w 41 tc, oby 42 tc już mnie minął...

Jakie to musi być nieopisane uczucie- móc patrzeć na maluszka, po 9 miesiącach oczekiwania :)))
image[url=http]
Śliczna curunia:) gratulacje:)

Hehe po terminie po terminie ale to jak bomba z opóźnionym zapłonem:p powodzenia i oby szybko i bez problemu:)

My z młoda dalej trzymamy sie razem:) dopiero od paru dni tak dobrze ja czuje jak kopie:)
Lepiej by sie leżało w domu niż tu no ale pielęgniarka mówiła ze jak będzie dobrze to puszczą może po 32tygodniu do leżenia w domu. Zobaczymy.
Amelia Zofia 1225g, 43cm:) jestem mama!

image
Oj, Irongirl, to troche jeszcze przed Toba lezenia!! Zycze Ci, zeby to szybko minelo

Akamara, Aurelka jest przesliczna - juz zapomnialam, ze tak wlasnie malenstwo wyglada i ze juz niedlugo takie przywitam;) To juz dziewiaty miesiac..!:)
imageimage
Akamara, jaka ona jest sliczna !!!! No po prostu maly cud ! :)

Kurcze, czasem sie zastanawiam, ze taki zlepek komórek może sie 'przeobrazic' w coś tak cudownego... ehh ;)

Ja dzis po nieprzespanej nocy, z lekką awarią, bo od 1:30 do ok 4 mialam nasilające sie bóle jak na @, tak co 12, 14, 15 min... ale w końcu musiało przejsc, bo zasnełam... a tak liczyłam, ze coś sie może rozkrecic...

Mam dzis w planie męża na plaże wyciągnąć, zobaczymy co z tego bedzie... ale chyba juz torbe wezme asekuracyjnie ze sobą :P

Ide doczytac poprzedni wątek..
image

Irongirl- w ciąży czas szybciej leci, nawet się nie zorientujesz, jak miną te szpitalne dni:)
image[url=http]
Akamara- mała jest śliczna!!!
image
Witam w nowym:)
Weszłam na forum z przekonaniem iż będę 3 h nadrabiać czytaniem a tu... praktycznie cisza :) Korzystajcie mamuśki z pogody i z mężów :D
Jeny jaka Aureolcia jest śliczniutka i malutka, cudo!!! Akmara jeszcze raz gratuluję!!
Oj jak zazdroszczę takiego expres porodu :D
Irongirl, czyli jest lepiej skoro mówią o wyjściu :) a to najważniejsze, moc buziaków dla Was :)

Pozdrawiam Was gorąco :)
image
Witajcie :))))

nie pomyślałam że mój pleśniak wywoła aż takie "szaleństwo" :)))))))) no my wczoraj w 2 zjedliśmy prawie całą blachę :D

nulka, widzę że coraz bardziej się rozkręcasz :) jeszcze przegonisz pomelo i jantarkę :D

ja dostałam swoje środki higieniczne, zatem zaczynam pakować torbę oraz dziś robię pranie ciuszków, dobrze że one są takie małe...bo te prasowanie mnie przeraża, ale zaangażuje trochę mojego A., pasowanie całkiem dobrze mu wychodzi :D

Jak mój Młody mnie kopie, masakra :/ to już przestają być miłe kopniaczki, które tak zawsze uwielbiałam, myślałam że się normalnie popłacze ;(

Pochwalę sie prezentem jaki zrobiła babcia :) no ja wymiękłam :)

http://www.peticado.pl/admin/produkty/kuba_721.jpg
No no... babcia włąsnoręcznie zrobiła ?? super ! :)

No moja młoda tez juz sie tak wierci, ze niestety jest to coraz mniej przyjemne...
image

Azura my też zamawiamy dla Antosia:) słodziak taki do pokoju przy łóżeczku:)
image
Akamara córeczka śliczna:)Ja się cały czas toczę, ale miałam dzisiaj problem z włożeniem spodni....bo nogi do góry podnieść nie mogę, więc chyba brzuch jest nisko...i już ociężale się czuje. Rano zaliczyłam fryzjera:)I moja fryzjerka mówi, że ona tego samego dnia co rodziła była u fryzjera:)także może coś się ruszy:)
Irongirl trzymaj się i leż:)na pewno Ci ciężko ale dasz radę:)Moja kuzynka też leży na Zaspie na patologii, mówi, że co tylko jakieś dziewczyny przychodzą do niej do pokoju to od razu jadą na porodówkę:)także dobre fluidy ma:)miłego dnia:)
image
Hej, ja dzis spalam jak zabita. Od rana czekam az Mloda sie obudzi i jakos nie bardzo jej sie chce. Martwi mnie to juz. Jak przez godzine sie nie ruszy to jade na KTG.
Wczoraj z mezem wypucowalismy dom bo poprzedniej nocy mialam mocne bole brzucha i dostalam stresa ze zaraz urodze a w domu totalny balagan. Teraz juz moge rodzic - chata wylizana :-)

Akamara, sliczne Sloneczko. Zazdraszczam :-)

Czy mi sie zdaje czy Madziuska cos sie nie odzywa. Mam nadzieje ze u niej OK.
image
image
15 sierpnia 2009
aurelia- sliczna ;)) już zapomniałam jak takie małe słodziaki wyglądają ;)))

ja na kaszubach siedzę - i korzystam z cudnej pogody - wczoraj przeczytalam leżąc na trawie 500-stronicową książkę - wstawałam tylko na grila i dalej czytałam .... choć trochę słońce mnie złapało .. ale opalania będzie mi brak w to lato ... ehhhhh

ingrid - trzymaj się laska- jak mówią że może cię wypuszczą znaczy nie jest źle ... a czas szybko zleci ... juz z górki teraz ...

miłego weekendowania dalej ;))
image

image
Cześć mamuśki :)
Akamara mała prześliczna,a na zdjęciu wygląda na dużą, a to przecież taka kruszynka mała:)

No ja dziś dostałam szału w przychodni, rano wstałam aby jechać na wyniki i umówić się do ogólnego na wizytę z tymi nogami. A ta baba w rejestracji ze może mnie umówić dopiero na 21 maja, a ja już nie mogę z tymi nogami. Tak się wsciekłam , że aż mi się nie dobrze zrobiło i prawie zemdlałam, poryczałam się, i wyobrażcie sobie , że odrazu znalazło się miejsce na poniedziałek, szok co. Ale te moje hormony raz mi pomogły :)
Ale co za polityka, wcale się nie dziwie, że większość kobiet w ciąży chodzi prywatnie do lekarza, ja też, ale jak coś można załatwić na NFZ to czemu nie, po coś kurna płace te podatki.
image
image
hej dziewczyny, ja już w domku.
dopadł mnie neistetty podły nastrój i czrnowidztwo.
więc właśnie z tego powodu uderzam do lekarza.
coś mi te hormony nie służą od 3 dni, najchętniej bym leżała w łóżku i rozmawiała z mężem co się stanie jak zostaną sami z córką.
ehhh,
trzeba się wziąść za siebie.
image
Akamara córa jak z reklamy- śliczna.
My niedawno wróciliśmy, od wczoraj nadrabiamy spotkania ze znajomymi.
W poniedziałek miałam wizytę u gin., mała przez 2 tyg. przybrała prawie kilogram, co bardzo mnie ucieszyło. Niestety mam trochę mało wód i 9 maja mam się stawić na pierwsze ktg. Miałam pobrany posiew na paciorkowca i teraz z niecierpliwością czekam na wynik, muszę również zrobić posiew moczu ponieważ mam zwiększoną ilość leukocytów.
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Dziewczyny dziękuję bardzo i czekam na kolejne mamusie:)
image
ja juz po wizycie u lekarza i czarne myśli zniknęły,
koniec z wkręcaniem się :)

Akamra, ja mam dla ciebie gażety (głownie to próbki kosmetyków JJ) więc jak już do siebie dojdziecie to może na jakiś spacerek i zaległe lody się umówimy.... :)
aaa, przyszły w końcu moje kosmetyki z linomagu, sobie też zamawaiałam balsam i jest super, te dla młodej jeszcze nie wiem ale wierzę, że będą boskie :)
image
Akamara - dzidzia cudowna, aż by się chciało mieć już swoją przy sobie... gdyby nie to wszystko "przed" :)

Taka nam się pogoda trafiła na ten majowy długi łkend, że nie chce się siedzieć przy kompie i stukać w klawiaturę. Gdyby nie bóle mięśni górnej części brzucha, które nie pozwalają mi siedzieć, leżeć czy w nocy spać - byłoby cudownie. Czy któraś tez tak ma, bo pytałam moją ginkę, ale ona mi zrobiła jakieś próby wątrobowe (które zresztą wyszły dobrze) i tyle było z jej zainteresowania. A ja już nie mogę :(

A jutro planujemy z rodzinką wypad na Hel, oby pogoda się utrzymała :)
image

image

[url=http://slub-wesele.pl/]image[
Mikulka, to super że już lepiej :) mi też balsam linodermu bardzo pasuje i mam nadzieje że Młodemu też będzie służyła ta seria bo inaczej się wścieknę , tyle tego kupiłam :)

sylpiw, ja też tak mam :(, mój gin mi powiedział że to ucisk żeber i kolki wątrobowe się zdarzają, to niestety bywa normalne :/

Ja też miałam jechać do Helu (teściowe), ale tyle siedzenia w samochodzie mi nie służy i sobie podarowaliśmy :/

Dziewczyny, używałyście staników Carriwell ? są warte swojej ceny ?
My dzis pół dnia spędzilismy na swiezym powietrzu, spacer nad morze dobrze mi zrobił ;) a potem jak walnelam sie na piasku, to normalnie ludzie patrzyli jakby wieloryb wypłynął na brzeg :P

Ciekawa jestem co dzisiejsza noc przyniesie... ;)

Carriwella nie używałam, wiec nie podpowiem.

Dziewczynym czy Wasze dzieci w zaawansowanej ciazy po 35/36tyg mniej sie ruszają ? Ja wiem, ze mniej miejsca... ale i słabiej i mniej odczuwam ruchy...
Makuszka, jak u Was?
image

hej dziewczynki :-)
dawno mnie nie było ale nie miałam za bardzo siły ponieważ od dwóch dni mały strasznie szaleje a nie są to miłe rozpychanki niestety :-/ a po za tym strasznie mi się wbija w szyjkę przez co co chwile podskakuje i nie bardzo mogę siedzieć a jak wczoraj szłam to mnie prawie z nóg ścieło ale zatrzymałam się i poczekałam aż przejdzie i było ok na jakiś czas.
Zaczynam się zastanawiać czy jednak szybciej się nie rozpakuje ale to czas pokaże tylko teraz na pewno muszę szybko spakować torbę.
Około 15maja czeka nas przeprowadzka więc jeszcze sporo pracy przede mną- mam tylko nadzieje że się zdążymy przenieść :-)

Akamara malutka jest śliczna :-)

pozdrowionka na wieczór
image[/url]
image
Nulka ja też dużo słabiej i rzadziej odczuwam ruchy małego. Czasami zaczynam sie martwić ale wtedy dostane kopniaczka i już jestem spokojniejsza. Także nie ma co się martwić, tak po prostu ma być. Oczywiście trzeba być czujnym ale nie dajmy sie zwariować :)
nulka, ja mam podobnie, teraz czuję jak młoda się głownie rozciąga i to jest bolesne, no i czkawkę jeszcze :)
image
O taaaak, czkawka jedna na dobe musi byc... ;) na szczescie to jest mniej bolesne niz rozciąganie w kazdą mozliwą strone...a to jest dużo czesciej niz raz na dobe...

No nic, dobrej i spokojnej nocki dziewczynki :)
image

oj to rozciąganie jest faktycznie nie zbyt przyjemne ale co im się dziwić jak mają coraz mniej miejsca niestety
Miłej nocki wszystkim życzę
image[/url]
image
Makuszka i jak i jak? Wszystko dobrze?:)

Nam kolejna noc minęła, teraz oczekiwanie na śniadanie. A zaspa ma dobre jedzenie ponieważ ma własną kuchnie:) ale kompot do obiadu ciagle ten sam żółty:d ale nie mozna marudzic:)

Zaczęły mnie męczyć straszne zgagi. Masakra nigdy nie miałam i nie myślałam ze mnie złapie. Pielęgniarka doradziła migdaly żeby kupić i po cztery jeść długo żując. Zobaczymy. Życzę wam udanego dnia:)
Amelia Zofia 1225g, 43cm:) jestem mama!

image
Dzień dobry pięknym mamusiom. Pogoda na razie cudowna, więc szykuje się fantastyczny dzionek, czego Wam wszystkim życzę ciężaróweczki :-)
image

image

Hej, na KTG nie pojechalam ale bylam juz bliska placzu. Maz najpierw zaczal "bebnic" palcami w brzuch i po kilku minutach dostal siarczystego kopa wiec juz byl sygnal ze zyje a potem usiadlam do kompa i zaczelam cos pisac na klawiaturze - od poczatku ciazy to wlasnie moja Panne denerwuje. No i poskutkowalo. Po chwili dostalam z lokcia, piesci i z piety i kilka niezlych wiercen.
Co do ruchow tak ogolnie to od mniej wiecej 3 tygodni to ja sporo w ciagu dnia czuje (oprocz wczorajszej posuchy). Jest to takie wiercenie sie, wypychanie na maksa pupy i glowy (cos mega okraglego), wystawianie nog (dlugie i chude), czkawka min 1x dziennie. Moge tez podpowiedziec ze Mloda spi okolo 40 minut a potem sie budzi i wierci mniej wiecej 30 minut po czym znow 40 minut drzemki.
O, usiadlam do kompa to byla cisza, teraz popisalam i juz czuje ze jej sie nie podoba - kreci sie :-) wiec ide zapodac corce sniadanie :-))))
Milego dnia dziewczeta!
image
image
15 sierpnia 2009
więc i ja się witam,
irongirl, na zgagę poproś, żeby ci ktoś przyniósł mleko,
wspaniale pomoaga, szczególnie jak jest zimne.

my dzisaj czekamy na teściów a ja niestety nie za bardzo wyspana bo moje dziecko jest zrobiło się w nocy łobuzem... no a jak już wstanę to aniołek :)
ehhhh
image
Hej dziewczyny! Melduję się że u mnie nic nowego. Mąż zarządził dzisiaj dzienny spacer, żeby coś wywołać. A od jutra to chyba będę biegała po schodach:)Moja mała ogólnie jest mało ruchliwa...jak czytam wasze opisy to mam wrażenie, że wogle się nie kręci. Ale od dwóch dni jest troszkę bardziej aktywna, ale odczuwam to jakby wkręcała się w kanał...ale powiem wam, że brzuch mi opadł i teraz naprawdę to widać. W sumie to jest ok prócz tego, że mi już ciężko, ale boje się, żeby małej nic się nie stało, że nie wiem stare łożysko albo coś...kurde po terminie to już człowiek w pewnym momencie chyba przestaje myśleć, że będzie go bolało a chce żeby jak najszybciej wylazało, bo naprawdę strach...
A co do ruchów ogólnie to ja też ok 33-35 tygodnia odczuwałam mniejsze ruchy niż wcześniej...oczywiście wtedy już było wkręcanie, ale myślę, że każde dziecko ma jakiś rytm i trzeba go poznać i obserwować według tej aktywności. Gdyby nie to to chyba codziennie byłabym na IP,albo co najmniej co 2 dzień:)miłego dnia:)
image
pomelo kurcze,
faktycznie chyba trzeba po schodach biegać :)
a tak poważnie to pewnie lada moment się coś zacznie dziać :)
3mam kciuki mocno za ciebie
image
Hej kobietki:)
prawda, że dzisiaj piękna pogoda:) sypialnia już zrobiona w mniejszym pokoju- ładna tapetka i kolor:) u małego położony grunt i pierwsza warstwa farby, druga około godziny 13.00:) Jutro składanie łóżeczka, szafy komody. W przyszłym tygodniu skompletuje wszystko co niezbędne do torby do szpitala i jakieś pojedyncze zakupy i chyba będzie wsio:)
image
I ja sie witam :)

No wiadomo, ze maluchom coraz mniej wygodnie to sie rozpychają jak mogą... chociaz ja Oli powtarzam od kilku dni ' jak Ci nie wygodnie to po prostu wyjdz a nie sie tak rozpychasz' :P
A mój mąż jak idzie na zmiane do pracy to tylko jej gada, ze tatus dzis musi isc do pracy i ze dzis ma nie wychodzic... ale potem jak np ma 3 dni wolne to mówi, ze mogłaby sie postarać dla tatusia ;)

Ciekawe czy pełnia ma wpływ na porody, bo słyszałam, ze tak... a ta juz niedługo ;)

Makuszka, przynajmniej masz sposob na wywołanie małej ;) no i czuje, ze po porodzie często z nami klikać nie bedziesz :P
Pomelo, niech Cie mąż porządnie przegoni, najlepiej po piasku bo juz czas ;)

My dzis znowu jedziemy na grila, pogoda super to moze troche słoneczka złapie :))
image

po porodzie jak juz brzuch bedzie pusty i nie bedzie sie prawie stykac z klawiatura to moze i uda sie wiecej popisac bo Mloda bedzie spala w drugim pokoju i moze to klikanie tak glosne dla niej nie bedzie :-) Kwestia jaka bedzie - spokojna czy nie. Tej wlasnie niewiadomej (jej charakterku) boje sie bardziej niz porodu.

Ja slyszalam ze jak jest pelnia to na porodowke rodzace autobusami jezdza :-))))) Taki wysyp jest :-))))
image
image
15 sierpnia 2009
Witajcie Dziewczynki :-)
My już po śniadanku, mój Młody zrobił się aktywniejszy...a że masę ma większą to daje mi popalić, też wypina pupcię :-)
pomelo, podobno intensywny spacer plażą działa porodowo :-)

Miłego Słonecznego Dnia !
CZeść KObitki :)
Dzionek piękny się zaczyna :)
Moja mała zależy od dnia, dziś raz ją czułam i zaczynam mieć stresa, bo mało się rusza. Chciałabym mieć jakąś lupę aby tam zaglądać wrazie w.
Irongil88 mleko zimne, działa cuda, a migdały na mnie wcale.
Pamelo do dzieła, trzymamy kciuki.
Miłego dnia
image
image
hej, ja też już na noga; zrobiłam sernik na zimno (miałam straszną ochotę na niego od 3 dni) i chłodzi się w lodówce; mąż jeszcze śpi a Baśka rozebrała się do majtek, rozłożyła koc w dużym pokoju i woła mnie na plażę;)
image

image
Czesc mamuski :)

Melduje sie w calosci ale balam sie ze przez ta przeprowadzke, taka ilosc wysilku i pracy to cos mi wypadnie ;)

Jeszcze tylko dzis i jutro i koniec. Przeprowadzimy sie na dobre. A co do ruchow maluszka to u mnie tez ma takie dni ze kopnie tylko rano, jak ma humor to moze dodatkowo z wieczora wtedy najchetniej spalabym w szpitalu... a im blizej porodu to podobno maluch jest mniej r******y.

Dobra uciekam dalej wypakowywac kartoniki i czyscic ;)

Milego dnia brzuszki :)
image
to i ja się witam
dzisiaj z rana pracowicie - musialam jeden tekścik machnąć - no ale juz wolny dzień mam ;)))

wczoraj bylam w kinie i młoda tak mnei waliła od środka- tylko nei wiem czy jej się podobało czy wprost przeciwnie heheheh

powoli wziełam się za kompletowanie torby do szpitala heheh- zakupiłam wczoraj trochę gadżetów na all i troche w aptece - i trochę zapomniałam
czy też macie takie kłopoty z pamięcią - ja masakryczne ......

pogoda dalej śłiczna więc trzeba korzystać
ja jutro śmigam do mojej babci na 3 dni i tam dostępu do netu tyle co w komórce ;/ normalnie odwyk będzie ...
a po weekendzie może jakiś spacerek ??? jezlei pogoda się utrzyma - chętnie was poznam a póki co jak pracowałam to na zycie towarzyskie czasu nie miałam heheheh a teraz już wolność ;))))
image

image
Witam majowo :) Mój plan na ten weekend wykonany w całości-wszystko wyprane i wyprasowane. Wczoraj odebraliśmy łóżeczko od siostry męża, także wszystko co najważniejsze mamy.

Jutro USG,ciekawa jestem ile mały waży i mierzy i czy termin sie przesunął. Mam wrażenie, że nadal jest ułożony poziomo ale wydaje mi się,że jeszcze ma czas aby się obrócić.

Miłego dnia :)
[url=http://www.suwaczki.com/]image
image
Ja bardzo chętnie na spacerek z finishem na lody :D

Montujemy mebelki, o matko jaki ten fotel bujany jest duży :))))))))) szok :P
Azura ale Ci zazdroszczę, zawsze chciałam mieć fotel bujany w pokoju dziecięcym, ale z powodu braku miejsca zażyczyłam sobie od męża SAKO:)
image

image
olii,
ja mam mega kłopty, wczoraj poszłam do aptaki kupić 6 rzeczy które zostały mi do kupienia. niestety nie wzięłam listy i zapomniałam o 3 :)
kumam, żeby z 10 o jednej zapomnieć.... ale tak to mam skuteczność 50% :)

co do spcerku to ja też jestem chętna, :)
image
kobritta, ja wcale nie mam aż tak dużo miejsca :D ale trudno się mówi :P wymienie jedną komodę na wąską witrynę i miejsce się znajdzie :)

spacerek chętnie, tylko nie wtorek bo mam lekarza :) w końcu zobaczę jak ten mój kloc urósł, mam wrażenie że waży z 3 kg, bo ledwo ten brzuch noszę ;]
Kobitki ile macie już na plusie??
image
Ja mam na plusie 3kg ( ale z racji, ze na początku schudłam 10, to w sumie jakby 13)

I na spacerek tez sie pisze a na lody jeszcze bardziej ;) musze Was koniecznie poznać ! :) może być poniedzialek albo środa :)
image

Ja mam 9,5 kg , ale mam z przed ciąży od hormonów 10 kg dodatkowo, czuję się jak baleron. W sumie w ciąży trzymam się nieźle jak na mnie.
image
image
Ja póki co z rana przy ważeniu się widzę na plusie 6 kg, na wieczór to kg do góry. No, ale u mnie ta dieta....
Zamawiała któraś z was z doz.pl kosmetyki albo coś innego??
image
Pokazałabym wam tapetę i kolor jaki mam teraz w sypialni, ale nie wiem jak mam zdjęcie wgrać:/
image
laski- to może ta środa wstępnie
bo w poniedziałek to ja jeszcze muszę młodej kolonie załatwić hehehe

jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to urodzę jak młoda będzie na obozie i to by było cudnie byle się siostry zgrały z terminami hihiihhi

ja mam +15 kg --- w pierwszej ciązy na tym etapie miałąm już ponad 20 więc ja się i tak cieszę chociaż przy was to ja wieloryb jestem szary ;((
image

image
ja też jestem za środą ale przedpołudniem, no bo o 17 mam SR
image
Ja jutro zaczynam 8 miesiac i mam dokladnie 8 kg na plusie, a na diecie wytrzymalam cale 3 tygodnie bo teraz jak sie przeprowadzamy to nie mam jak gotowac to zawsze mamy " cos na wynos" i nie jest to salatka :( Mam nadzieje ze od poniedzialku wszystki wroci do normy :)
image
Ja też wstępnie dopisuję się do spacerku:) Ja 16 kg+, tak było parę dni temu, mam nadzieję, że szybciutko uda mi się to zgubić ale wiadomo jak jest z tą nadzieją...

Nieska, Kate byłyście wczoraj na SR?
imageimage
U mnie +8.
Też się chętnie spotkam, ale w środę o 12 mam KTG.
image

image
Witam was po długiej nieobecności :) Ale jakoś nie zauważyłyście że mnie nie ma :D
Nadrabiałam wasze wypociny przez trzy wieczory i w końcu udało mi się doczytać wszystko do końca :)

Akamara wielkie gratulacje!! Mała jest piękna, a Ty jesteś szczęściarą że miałaś taki szybki poród. Cóż nam zostaje mieć nadzieję że również nie będziemy miały pod górkę :)

My jesteśmy po remoncie- nie było mnie w domu i dlatego nie pisałam. Ale teraz jest wszystko super- pokoik jest prześliczny, a my korzystamy z majówki i sprzątamy to co jeszcze jest nie zrobione. Wczoraj byliśmy na małych zakupach- kupiliśmy kosmetyki dla małego, pampersy, octenistept i parę innych pierdułek. No i w weekend chyba jedziemy po łóżeczko i po zakupy dla mnie do szpitala bo jeszcze nic nie mam :) A czas strasznie szybko leci.

Ja mam 10,5kg na plusie, zaczynam się powoli toczyć i strasznie puchnąć... ale już powoli widać koniec także damy radę !!
image
Hejka!
Ja mam 11 kg na plusie. Zaczynałam od 57 kg także nie jest źle. Wiadomo że czuje się ciężar ale jestem w miarę ruchliwa jeszcze :) no i na szczęście nic mi nie puchnie- odpukać! Został już tylko miesiąc a może i mniej... :) za tydzień mam wizytę u lekarza to się dowiem jak sprawy wyglądają.Czy wszystko pozamykane czy może jednak mały troszkę się śpieszy na drugą stronę :)
Ja ostatnio jak byłam u lekarki w zeszłym tygodniu dokładnie to powiedziała, że szyjka długość taka sama jak poprzednio, ale zamknięta, więc oki:) Ale powiedziała, że być może będzie chciał szybciej się pokazać na świecie i żebym spokojnie jeszcze te 3 tygodnie przetrzymała:)
U mnie na Wawelskiej jak się z okna wyjrzy to widać czarne chmury!!!
image
ej dziewczyny, to może w srodę o 13.00 pod krewetką?
image
aaaa, na plusie mam niecałe 4 kilo ale to dlatego, że sie boję mojego lekarza :)
image
Jolaa a my właśnie z Nieborowskiej się wyprowadziliśmy.
Co do spotkania to ja też chętnie :)
Mikulka czy p. Jola mówiła co będzie w poniedziałek na SR?
image
Witajcie :-)
nie no ja, a raczej MY !!! :-P mamy jakieś 15 kg na plusie :-) :-) :-) :-) ale nie jest tak źle, poza dużym brzuchem aż tak strasznie nie urosłam :-)
też jestem za krewetką o 13 :-)
Masia, w poniedziałek będzie pediatra, ja raczej będę dopiero na II grupę bo na 15.30 dopiero mam lekarza :)
image
Fajnie, że się spotkacie:)zjedzcie lody za nasze zdrowie, ja jak nie urodze do 7 maja, to mam wizytę u lekarza i skierowanie do szpitala na wywołanie. Ale coś się u mnie powoli rusza... mała jakby wali głową w dziurę, że tak się wyraże kolokwialnie:)więc może, może się wkręca w kanał:)jutro zabieram się za porządki w domu, bieganie po schodach i mycie okien:)ja nie wiem ile mam na plusie, ostatnio miałam 12 kg,a co dalej to napiszę jutro jak się zważe:)Właśnie oglądałam program jak sobie radzić z bólem i ogólnie pointa jest taka, że trzeba odwracać uwagę od bólu, coś robić, słuchać muzyki, grać w grę....itd. Robili badania na takim ziomku, co miał poparzenia skóry 2 i 3 stopnia na 50% ciała. No nic dobrej nocy brzuchacze i do jutra:)
image
a co się dzieje z Kasia i Tomuś ?? ktoś wie? jechała na cc ponad tydzień temu :>
Pomelo ale pomysl ze za tydzien o tej porze bedziesz juz tulila swojego szkraba :)

Dzieki Mikulka :) a czy mowila kiedy podzial na grupy na cwiczenia?
image
Dziewczyny, jesteście na kilku zdjęciach z warsztatów :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.286448024780651.64763.228452930580161&type=1
Hej mamuśki :)

My dziś aktywnie z działeczki na działeczkę, z grilla na grilla, i po prostu, że się tak wyrażę, padam na twarz.... Ale było mega fajnie :)

Co do ruchów dzidzi to ja póki co od ok 1-2 tyg własnie mocniej czuję młodego, tzn ewidentnie urósł i nabrał sił, bo już mnie to boli... a najgorsze że zaczyna od ok 23 do ok 01, i potem znowu od 6 do ok 7-8.. a w dzień to raczej woli spać, chociaż jak się położe/usiądę to kopniak dla mamy na pobudzenie musi być :) "Nocny Marek" normalnie nam rośnie :]

sylwiaagnieszka ja jeszcze nie byłam na szkole rodzenia :) Ale chcę iść, bodajże 7 się coś zaczyna w Dobry Początek, jutro chce podzwonić i popytać :)

No.. dziewuchy do roboty:D Bo jak wszystkie na pełnie będziecie czekać, to w szpitalach miejsc zabraknie :P
image
Kasia i Tomuś chyba miała mieć cc w zeszły piątek, pewnie nie ma teraz głowy do forum.
Jaaaaj Pomelo jesteś niesamowita, skąd Ty masz tyle energii?
Siostra już ode mnie pojechała i znowu mam czas na forum. Teraz może tatę ściągnę do Gdańska, później teściową (a może nie:P) zostało 5 tyg. do powrotu męża i jakoś trzeba sobie czas organizować:)

Mój maluszek coraz bardziej się wierci, na szczęście daje spać mamusi, najlepsza pora na wygibasy to popołudnie zaraz po obiedzie.
Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że tyle utyłam, u większości z Was waga na + nie przekaracza 10, a ja :((((
imageimage
Hejka,

Agusia, witaj po przerwie:)

Musialam sprawdzic na ktora mam gina w srode, ale na dopiero na 16sta, wiec 13.oo pod Krewetka mi by pasowala:) Pomelo, bedziemy trzymac za Ciebie kciuki, gdybys wtedy trafila na porodowke! Choc mam przeczucie, ze moze pelnia wczesniej zadziala;)

Mysmy korzystajac z wolnego nareszcie zaczeli sprzatac w domu i powoli zabierac sie za przygotowywanie pokoju dla malego. Ciezko to jednak zrobic przy aktywnej dwulatce..! Dzisiaj wieszalismy pranie na balkonie, a ona ogladala sobie grzecznie Kota Filemona i nagle podbiegla do drzwi balkonu... i nas zamknela na balkonie!!! Nigdy nie wzielismy do tej pory pod uwage, ze moglaby tak zrobic! Udalo jej sie nas zamknac, ale juz nie otworzyc... Utkwilismy na balkonie na dobre 15 minut, przed oczami mialam rozne czarne scenariusze - m. in. ze Maja wpadnie na pomysl gotowania w kuchni, albo ze ja zaczne rodzic na swiezym powietrzu na czwartym pietrze, ale mojemu mezowi udalo sie podwazyc klamke przez otwarty lufcik sznurem od rolety:))) Powiem Wam, ze bylam spokojna i usmiechnieta - Maja ani na chwile chyba nie zrozumiala grozy sytuacji - ale jak dostalismy sie juz do mieszkania to sie ostro poryczalam i nie moglam dlugo uspokoic, tak sie trzeslam...
Opowiedzialam to dzisiaj kolezance, a Ona zrewanzowala sie historia, ze zostawila kluczyki do samochodu w srodku na fotelu i jej dwulatek nagle zatrzasnal od srodka drzwi i wlaczyl jeszcze blokade..!

No nic, spijcie dobrze Brzuchatki!:)
imageimage
Sylwiaagnieszka, ja tez mam z 16 kg na plusie - chcialam sie dzis zwazyc, ale maz, chyba z litosci, schowal gdzies mi wage w tych porzadkach;)

Dziewczyny, jaka kupilyscie masc do pielegnacji sutkow w czasie karmienia? Wlasnie probuje spisac liste do apteki - moze na SR polozne jakas fajna polecaly?
imageimage
hej dziewczynki
My dzisiaj na działeczce byliśmy na grillu i nawet się opaliłam :-) co u mnie nie jest normalne bo ja bardzo ciężko się opalam ale to może dobry znak i mały nie odziedziczy opalania po mnie :-)

Jeżeli chodzi o spacerek i lody to ja również bardzo chętnie się piszę :-)

pozdrawiamy i miłej nocki życzymy :-)

aha a ja ostatnio miałam 7kg na plusie ale to było 2tygodnie temu jakoś
Teraz 11maja idę na kontrolę więc zobaczymy jak będzie :-)
image[/url]
image
Witam wszystkie mamusie,
Bardzo dawno mnie tu nie było, ale ostatnio jakoś znowu sobie Was podczytuję. Jakoś tak raźniej w grupie, wiedząc, że inne też mają różne dylematy i obawy. My się jakoś trzymamy, chociaż ta ciąża nie należy do najłatwiejszych. Fizycznie czuję się masakrycznie, wszystko ciągnie , boli, ledwo się już człapię :) Czekam z utęsknieniem na poród i naprawdę mogłabym już rodzi teraz :) chociaż termin mamy na 14 bo to będzie jednak cc. Wybrałam tym razem kliniczną( poprzednio zaspa) i też nie do końca jestem przekonana, ale tym razem to ze względu na dziecko. Bo niestety na naszym połówkowym okazało się, że z dzidzią nie wszystko dobrze. Nie do końca wykształciła się jedna rączka. I mamy nadzieję ze tylko to. Nie życzę nikomu otrzyma takeij wiadomości. To co przeszliśmy w ostatnich tygodniach, badania, nerwy, podejmowanie trudnych decyzji, może powali najtwardszą osobę. Ale żyjemy i teraz czekamy. Mam nadzieję, że i nasza dzidzia i wasze będą zdrowymi brzdącami :)
Spokojnej nocy!

Ja ostatnio nie mam za duzo czasu na udzielanie sie i to nie dlatego , ze mała mi nie daje, bo tak powiedziec nie moge- jest złotym dzieckiem na razie tylko spi i je, ale dlatego, ze nawet jak spi to mogłabym patrzec na nią godzinami, a mąż ostatnio powiedział mi najpiękniejsze co mogłam usłyszec: ze zakochał sie w Naszej córeczce:)

Ja miałam 6 kg na plusie, a dzien po powrocie do domu jak weszłam na wage to byłam mile zaskoczona, bo waga wskazywała ta wage sprzed ciąży, wszyscy mi mówią, ze nie wygladam jakbym tydzień temu urodziła dziecko:)

bankaja mam masc do sutków z ziajki kosztuje cos koło 7 zł i wydaje mi sie ok, ale w sumie nie mam porównania bo innej nie probowałam.
My mamy pierwsze sukcesy na koncie- Małej odpadł pępek, no i zaczyna lubic sie kąpac:)

Mikulka własnie czytałam, ze zorganizowałas dla mnie gify z warsztatów i mam nadzieje, ze jeszcze uda mi sie z Wami spotkac na jakims spotkaniu, co prawda raczej nie w przyszłym tyg, ale moze kiedys.
image
Ach Akamara i oczywiście ogromne gratulacje!!!

jesteśmy i my :) trochę mnie nie było ale w pełni korzystamy z majówki i nie miałam czasu usiąść i przeczytać a co dopiero napisać :)

nie próbuję nawet nadrobić tego co napisałyście. Widziałam zdjęcie i Akamara cudna maleńka, oby już cały czas była taka grzeczna :)

coraz ciężej mi się toczyć tym bardziej przy tym moim dzikusie małym no ale jeszcze trochę, mam nadzieję że już cieplej nie będzie póki co i jakoś wytrzymam dalej bez puchnięcia:)

mała się rozpycha i coraz bardziej boli, ale codziennie ją czuję i to praktycznie cały dzień więc się nie martwię, gin kazała mi liczyć ruchy ale myślę że to zbędne skoro ona w kółko fika :)

wizytę mam we wtorek więc zobaczymy co tam u niej słychać :)

pozdrawiam i pewnie jakoś po weekendzie się odezwę więc nie piszcie za dużo :)

Dobry wieczór :)

Ja jak zwykle niemalże ostatnia :) Bardzo żałuje, że tak późno znalazłam forum i nie byłam na warsztatach.

Jeżeli się będę czuła tak dobrze jak dziś to chętnie was poznam. Lody pożeram ostatnio litrami :D wiec jak najbardziej się piszę, na spacerek też się przejdę chętnie chyba, że mały da o sobie znać :)

Dziś nasz kochany syneczek kopie i się rozpycha jak nigdy dotąd, po raz pierwszy czuję lekki ból od kopniaków. Ale cieszę się jak głupia, że ma tyle siły.

Właśnie zachciało mi się czegoś niezdrowego, pewnie po tym dostanę kopniaka... Na szczęście moja połówka wraca z pracy to zahaczy coś :)

Banka, ja kupiłam bephanten maść, czy dobra się okaże. Mi ją poleciła bratowa. Hehe ale was Maja urządziła.
Akamara, chętnie pewnie każda z nas by się z Tobą zamieniła:) już się doczekać nie mogę patrzenia na naszego aniołka :) Aurelia jest cudna, na samo zdjęcie nie mogłam się napatrzeć więc nie dziwę się mężowi.

Dobranoc :)
image
Czesc laseczki z baaardzi wczesnego ranca ;) a jakos spac nie moge. Wstalam na siu siu i koniec, wiec popisze na telefonie.
Banka 2,5 bratabek meza zamknal babcie na balkonie. To bylo z dwa tygodnie temu. Bawil sie u siebie w pokoiku, a babcia ze bylo cieplo stwierdzila ze wystawi suszarke z praniem na balkon... Bartus ja zamknal i tez nie umial otworzyc drzwi. Siedziala 20 min byla przerazona bo drzwi wejsciowe nie byly zamkniete ale udalo jej sie sciagnac jakas sasiadke ktora wracala ze sklepu i ja wpuscila. Babcia tez zareagowala dluzszym placzem :(

Co do masci sutkowych to nam na SR polecalu Bephanten, Pure Lan Madeli( bardzo droga ale ma bardzo dobre recenzje w necie) i byla 3 ale zapomnialam :)

Kilogramy ciazowe.. niby mam8 kg na plusie a wygladam jak bym wlasnych rodzicow zjadla :( Najwazniejsze jest to zebysmy byly sexi laski po porodzie :)
image
Witam o poranku!
My dalej w dwupaku- dzisiaj wizyta u lekarza, ciekawe co powie, bo ani brzuch nie opada, ani nie czuję nic, co wskazywałoby, że poród się zbliża.
Pewnie dostaniemy skierowanie na KTG... Mam nadzieję, że zadziała magia pełni i w niedzielę wylądujemy w Redłowie.

Odnośnie kilogramów to do 41 tyg. uzbierałam +20, ale zawsze miałam skłonności do przybierania na wadze i wagi tracenia, więc się nie martwię, bo w 3 m-ce pewnie wrócę do moich poprzednich wymiarów- tylko biust mógłby zostać taki jak teraz :>
image[url=http]
Hehe Jantarka ja bym tez bardzo sie cieszyla gdyby cycuszki zostaly rakue jak teraz a cialki wrocilo sprzed ciazy :)
Chcialabym zapytac o staniki do karmienia. Czy kupujecie rozmiar wiekszy jak teraz czy takie ktore na Was teraz pasuja?
image
Ja kupiłam sobie jeden z Alles, dobrała mi go brafitterka w Galerii Christelle w Gdyni, tylko że przed ciążą nosiłam 80 B-C, a w ciąży mam 75 pod biustem+ przedłużka i miseczka G. Obwód mniejszy, bo ciążowa rozmiarówka jest trochę inna, a jeśli trochę schudnę, to stanik dalej będzie się dobrze układał. Drugi stanik to zwykły szmaciany z Canpolu, kupiony w Akpolu- bardziej na noc. W obu zmieści się jakaś wkładka laktacyjna, oba mają fiszbiny.

Kupowałam w 39 tc.- jak juz tak szybko nie "rosłam":)

W szkole rodzenia położna nam radziła, żeby stanik do karmienia był "jak do najlepszej sukienki", bo piersi wymagają wyjątkowego podejścia w czasie karmienia.
image[url=http]
hej laski, ja też na nogach, zaraz idę sobie do akpolu :)
ale już bardziej w ramach spacerku a nie na zakupy :)
co do staników to nam położna mówiła żeby na początku nie kupować sobie nic z fiszbinami bo to zabójstwo :)
image
hello,
nie zamierzalam juz wchodzic na wage ale skoro o tym piszecie to weszlam co by tym ktore maja dola z powodu 6, 8 czy 12 kilo pokazac ze moga sie schowac :-P Ja mam 19 kilo na plusie :-))))) Jeeeee!!!! Jestem przodujaca!!! :-))))
Tendencji do tycia nie mialam nigdy, ufam w opatrznosc ze nadal w 90% to woda i szybko ze mnie zejdzie. Maz zeby nie bylo mi przykro tyje razem ze mna :-)))))
Ja kupilam staniki do karmienia z Triumfa. A masc na brodawki mam Purelan.
Wlasnie piecze mi sie drozdzowka bo dzis mam imieniny, a noz widelec ktos wpadnie to trza cos miec na ząb. Wczoraj caly dzien lezelismy na polanie w Matemblewie. Mam tak zjarane nogi ze pieka jak cholera. No ale juz nie jestem corka mlynarza :-)))

Dziewczyny powiedzcie mi czy macie jakies cos do wozka w postaci poduszki, kolderki itd. Czy moze tylko kocyk, przescieradlo? Bo zastanawiam sie jak wyjde na pierwsze spacery to klasc dzieciolka zupelnie na plasko jak w lozeczku czy wypadaloby miec jakas podusie.
image
image
15 sierpnia 2009
witam i ja z rana :)

Dzisiaj nie miałam niestety dobrej nocki- bolał brzusio i co chwila do łazienki. No i jeszcze zgaga :( No ale cóż takie uroki ciąży.

Nam pani Iwonka też poleciła Madeli, ja jeszcze nie zakupiłam ale mam zamiar w końcu wybrać się do apteki w ten weekend i pokupować wszystkie niezbędne rzeczy dla mnie do szpitala bo niespakowana torba śni mi się po nocach :)
image
Hej laseczki piątkowo :)

My wczoraj tez grilowalismy, poźniej jeszcze bylismy u sąsiadów i gralismy w różne gry no i od sąsiadki Ola dostała prezent w postaci przeslicznych ciuszków w rozm 56, bo jej córeczka 2 lata temu sie urodziła majac 60cm i mogła tylko na nie popatrzeć ;) A są takie boskie, ze mam nadzieje, ze Ola sie zmiesci ;)

Dzis pogoda bez słoneczka, ale ciepło jest wiec ja tez sie musze zabrac za mycie okien, bo mąż jak ostatnio umył to nie wiem czy umył czy rozmazał :P a potem z szerokim uśmiechem powiedział ' kochanie, ale wiesz jak mozemy przyspieszyc przyjscie Oli na świat :D ' ;) hihi

Pomelo, to super, czekamy na jakies info :D
Kasia i Tomuś, mogłaby sie chociaz zameldować... ale mam nadzieje, ze już są w domku i po prostu Kasia nie ogarnia dwójki maluchów i nie ma czasu na kompa...
Atta, przykto mi z powodu Twojego malucha jednak mam nadzieje, ze lekarze zrobią wszystko, zeby było jak najlepiej :)

Ja stanik kupiłam tylko jeden, taki najzwyklejszy sportowy ale z lekkim luzem ... drugi chce kupic pełny,usztywniany a trzeci tylko na fiszbinach ale te dopiero po porodzie albo jak pisze Jantarka, w 39tc i rozm wiekszy...
Zawsze nosiłam 80 C/D i teraz myśle, ze kupie 80E/F ?

No i spotkanie w srode ok 13 mi pasuje jak najbardziej :)
image

azura ja mam stanik z Cariwell - ten co wygrałam na warsztatach :) jest wygodny, dobrze trzyma biust i łatwo miseczki się odpinają. Sprawdzałam na allegro - kosztują ok 120zł, czy to dużo - nie wiem, bo nie mam porównania. Wiem ze są tańsze, ale ciekawa jestem jak jakościowo wypadają..
Mikulka- co położna to inna szkoła:)
Nam wbijała do głowy, że bez fiszbinów stanik być nie może...
Wyjdzie dopiero w praktyce:)

Odnośnie pościeli do wózka, to ja mam tylko kocyk położony na prześcieradełku, bez poduszeczki.
image[url=http]
Makuszka, Ola bedzie w wózku leżeć na płasko na pieluszce flanelowej, przykryta drugą flanelką ew kocykiem jak bedzie chłodniej...
U mnie w wózku jest możliwosc podniesienia podgłówka/zagłówka wiec jak bedzie troszke starsza to wtedy podniose ją o 1stopień jakby...
image

Hej dziewczyny ja też jeszcze melduję się w dwupaku, ale coś się ruszyło. o 3.47 pierwszy skurcz i potem co 10 min. Ale od razu powiem, że te skurcze to jakiś śmiech na sali bo odczucie takie jakbym miała dostać okres, więc lajtowe. O 5.34 skurcz i poszedł czop. Tzn tak mi się wydaje, bo to takie śluzowate i trochę z krwi tam było. i Skurcz do 6.29 co 10 min. Potem godzina przerwy i teraz skurcze są rzadko co godzinę półtorej ale trochę dłuższe i mocniejsze. Ale i tak myślę, że to jeszcze trochę potrwa. No bo mam nadzieję, że się zaczeło a nie że to fałszywy alarm:)
Jantarka nie wiedziałam, że rodzisz w Redłowie:)to pewnie się spotkamy:) dam znać jak coś się ruszy:)albo jak się nie będzie ruszało to też dam znać:)
image
Witajcie :)
Ja już po badaniach w Diagnostyce, ostatnie kucie :)

My dziś jedziemy do Ikei i Akpolu i Młody powinien mieć względnie wszystko :) na pewno to co niezbędne...to że będę jeszcze pewnie zagracać pokój innymi pierdołami to inna bajka :)

Dziewczyny, proponuje spacer w kierunku nowej siedziby Bam Bam na Szerokiej, o Wy na to ? :)

Akamara, no koniecznie musimy się spotkać, a może uda nam się zorganizować mały zlot z dzieciaczkami jak się już wszystkie wyklują...np. we wrześniu jak lipcowe już będą podrośnięte a pogoda będzie nam jeszcze sprzyjała. Oczywiście trzeba to fachowo zorganizować, ale to jest do zrobienia...:) ale się rozmarzyłam :D

No mi cycki też mogą pozostać, nie obrazimy się ;] myślę że z wagą będzie u mnie podobnie, ja potrafię szybko nadrobić jak i zrzucić :)

Pozdrowionka :)
no pomelo :) to czop na pewno...także spokojnie, aby adrenalina nie wstrzymała skurczy :)
Jutro pełnia i coś czuje że z jantarką się wypakujecie :)
aaaa.... !! pomelo, trzymam kciuki !!! :)
image

POMELO, POMELO, POMELO!!!! Dawaj czadu dziewczyno! Bedzie dobrze!!! Wszystkie trzymamy kciuki!!!!
Ja ostatnio przeczytalam zeby pierwsze skorcze wogole olewac sprzatajac odkurzaczem, pielac grzadki, piekac ciasto itd. a do szpitala jechac dopiero jak beda tak bolesne ze bedzie nas zatykalo przy mowieniu.
image
image
15 sierpnia 2009
pomelo- trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybciutko i gładko:)
image[url=http]
makuszka, ja bym nie czekała aż do takiego ekstremum, bo mam parę koleżnaek które też sobie w domku czekały i do szpitala z główką między nogami leciałay :) a poza tym chyba trzeba sobie zająć miejeste w szpitalu skoro jutro pełnia :) ja bym tam jechała i warowała na wolnym łóżku :)
image
No właśnie zaraz zabieram się za pranie, łazienkę i mycie okien:)Bo jak zasiadłam przed dd tvn to się wszystko uspokoiło:)więc do pracy rodacy:)
image
Mikulka ja Ciebie proszę bo mąż mnie zabije, że znowu mu monitor oplułam:)A wogle to chciałam powiedzieć, że wczoraj przeprowadziłam męską rozmowę z naszą Agatką i powiedziałam jej, że ma wychodzić. No skubana prawie nawet grzeczna jest:)
image
no jak już cię zatyka z bólu to raczej za późno :/ skurcze co 5 min i można jechać i wcale nie mają być bardzo bolesne ważne aby były regularne ;]

POMELO DO DZIEŁA ! Czas rozkręcić wątek na dobre :) Trzymam kciuki za szybką akcję porodową :D
kurde, długo to będzie padało?
image
ja tylko napisalam to co przeczytalam. Wiadomo ze wszelkie wiesci cudownej tresci z gazet i poradnikow czesto nalezy dzielic na pol :-)
Ale ja mezowi juz dawno powiedzialam ze w domu bede siedziala ile wlezie. Wole korzystac z wlasnej lazienki, krecic sie i kwiczec po wlasnych katach. Na porodowke pojade z pospiechem tylko jak mi wody odejda, a jak nie to siedze dluzej niz 2 godziny. Przed wyjazdem obdzwonimy szpitale z pytaniem gdzie sa wolne miesca bo mi jest wszystko jedno gdzie bede rodzic. W kazdym szpitalu bolec mnie bedzie tak samo.
image
image
15 sierpnia 2009
ja się trzymam wersji akamary, nie dłużej niż 2h :)
dlategpo mam zamiar uprawiać ćwiczenia fizyczne tak często i tak intensywnie jak tylko się da :)
dziewczyny kupiłam sobie balsam do skóry atopowej z Linomagu,
jest rewelacyjny, wprawdzie pachnie troszkę kwiatkami (ja nie lubię tgakich zapachów) ale nawilża i wygładza skórę rewelacyjne poprostu :)
http://sklep.ziololek.pl/32,linoderm-omega-balsam
właśnie mam zamiar dzisaj polukać czy jest w akpolu :)
image
Hahaha Makuszka masz rację - jak będzie boleć, to wszędzie tak samo. Niestety podejście personelu do tej kwestii jest niestety różne :(

Wczoraj miałam przykład - po całodniowym dreptaniu po Helu (7 godzin!) jak mnie złapało "coś" w dole brzucha to aż się spociłam, że to już, no i wylądowaliśmy na ktg - gdzie bardzo miła pani położna stwierdziła, że nic nam nie jest, a bardzo śmieszny pan rzeźnik-położnik potwierdził. Gdyby nie to, że ogólnie śmiesznie się zachowywał i z jakimś takim dziwnym akcentem do mnie przemawiał, to bym mu kopa sprzedała, gdy władował te swoje paluchy do środka i zaczął grzebać. A jeszcze w trakcie stwierdził "spoookooojnie! wiem że to nieprzyjemne" :)

Makuszka wszystkiego dobrego w dniu imienin i pocieszę Cię - ja też mam już na koncie dobrze ponad 18 kg

Atta9 - łatwo pocieszać, trudniej to przeżywać, ale myślę, że fachowcy zrobią co mogą i będzie dobrze

Pomelo no czas najwyższy :) a skoro córa tak się słucha to do dzieła! push, push, push :))))

Na spotkanie w środę piszę się (chociaż na godzinkę), gdyż chętnie Was moje drogie panie poznam :)

i Azura - spotkanie z maluchami we wrześniu - świetny pomysł!
image

image

Hej, tatuś składa mebelki dla synusia:)
image
Hejka Kobietki, chwilke mnie nie ma i już Pomelo ma rodzić ;) no ładnie, powodzonka ;)

JEśli chodzi o kg to mam + 7 ale jest mi tak ciezko że masakra, jesli chodzi o maść na sutki to polecam Bephanten i smarowanie swoim mlekiem mi to mega pomagało.

A ja od 2 dni siedzię na kartonach, dziś już bedziemy wywozić graty, bo nie mam miejsca żeby pakować reszte. wiec czeka mnie wspanialy weekend ehhhh a najgorsze ze kolejna przeprowadzka jakos a miesiac max 2 ;/
image
image
Bianka & Vincent ;)
UWAGA w Akpolu mają już smoczki na kupon promocyjny z warsztatów Moda na brzuszek!!!
Pojechałam do Akpolu myślałam że będą luzy a tu zonk, może akurat trafiłam na taki czas.
Wydałam troszkę kasy i wróciłam, wydaje mi się, że mam już prawie wszystko oprócz maści pośladkowej z tych ważniejszych rzeczy. Nad karuzelką jeszcze zastanawiam się jaką wybrać, leżaczek bujaczek- liczymy na przyszłego chrzestnego, łóżeczko turystyczne- jest jeszcze na nie czas.
Makuszka wszystkiego naj z okazji imieninek:)

Pomelo trzymam kciuki!!!
imageimage
Jonka następna przeprowadzka to już na swoje, prawda? Wtedy ma się już inne podejście, wierz mi:)
Banka niby tyle samo mamy na plusie ale ja o głowę niższa od Ciebie. Pocieszyła mnie koleżanka, która jest sporo niższa ode mnie, w I ciąży utyła 19 kg i bardzo szybciutko to zrzuciła. W sumie to ja nie wiem gdzie ja mam te wszystkie 16kg, w pupie nogach i ramionach tylko jeden rozmiar więcej, aaaa w stopy mi idzie, dzisiaj to i moje by się wylewały ze starych balerinek ;)
imageimage
ale skrobiecie :) Wystarczy chwila luzu a tu już pół godziny czytania :)

Pomelo do dzieła!! Trzymamy kciuki :)

Dziewczyny mam dwa pytania:
-kupiłam do kąpieli Oilatum i szampon też tej serii, do pupy chcę używać zielonego Linomagu, w razie czego mam też sudokrem. Ale takie pytanie co i jakiej firmy kupić do smarowania całego ciałka?? Bo Oilatum ma krem ale taka mała tubka i kosztuje 20zł, więc wolałabym coś innego? Doradźcie coś proszę

-drugie pytanie odnośnie ciuszków dla maleństwa- jaki rozmiar bierzecie do szpitala?? Bo nie wiem czy spakować 56 czy 62??
image
Agusia85 - ja mam przygotowane po jednym kompleciku z obu rozmiarów, a jak będzie trzeba to mój mąż dowiezie co nam jeszcze będzie brakowało
image

image

Ja mam kosmetyki jednego producenta, tak zaleciła położna z SR, bo jakby uczuliło to wiadomo jaka firma.
Ciuszków troszkę mam 56 i 62, w razie potrzeby, tak jak koleżance wyżej, ktoś dowiezie potrzebne rzeczy.
imageimage
Gin mi dziś obiecał, że to ostatni weekend w dwupaku, jak przez ten weekend (oby pełnia zadziałała!!!) się nie uda, to 7.05 do szpitala, na kontrolowanie KTG, a potem zobaczymy...
Zaczynam skakać na piłce gimnastycznej, zaparzę herbatkę z liści malin- może pomoże...
image[url=http]
agusia85 , Ja używałam tylko Oilatum i niczym nie smarowałam ciałka nie bylo takie potrzeby , do pupu Alantan plus też nie zawsze tylko jak była konieczność.

A ciuszki biore te małe + jeden zestaw na 62, ja sie dużego bobasa nie spodziewam ;)
image
image
Bianka & Vincent ;)
agusia85, mi położna poleciła by do nawilżania ciałka maleństwa używać Parafiny Ciekłej(sprzedają ją w identycznych butelkach jak wodę utlenioną) koszt takiej buteleczki to 3-4zł, nie powinna uczulać malucha. Szybko się wchłania, nie tak jak oliwki(oczywiście musiałam przetestować na sobie)

Do szpitala wzięłam wszystkie ciuszki jakie mam na 56 cm;) bo jest to dosłownie po jednej szt z każdego rodzaju, no i oczywiście na 62 pozostałe. Największy problem miałam z czapeczkami :) wczoraj się przepakowałam do większej torby bo nie zmieściłam do poprzedniej pampersów, ręcznika i rożka który jeszcze muszę wyprać... co do rożków.. jakie kupiłyście? Usztywniane czy miękkie? Czy kupowałyście poduszki do karmienia?? Jeżeli tak czy bierzecie je do szpitala?
image
Alicja11 ja kupiłam poduszkę do karmienia, ale ponieważ powiedziano nam, że w szpitalu jest mało miejsca to nie biorę jej ze sobą, jak coś to mąż dowiezie...ja wogle jeżeli chodzi o torbę to spakowałam minimum, ale z Witomina do Redłowa jest 5 min samochodem więc jak coś to będą dowozić:)Jantarka ja jak się nie rozpakuję, to też w poniedziałek do szpitala:)moje skurcze znikają jak siedzę. Poszłam więc na spacer i miałam skurcze co 25 min...no ale w morde misia już jestem wielka i czasem też muszę usiąść. A wogle... to jak robię siku to czuje parcie i skurcze mi sie pojawiaja...dziwne...mam nadzieję, że tak ma być.
image
Położna na Zaspie też mówiła o obowiązkowym minimum, powiedziała, że nie ma miejsca- wszystkiego przecież pod łóżkiem nie będziemy trzymać. Poza tym szpital to siedlisko bakterii, wirusów i po powrocie ze szpitala nie uśmiecha mi się przeprowadzać dodatkowej dezynfekcji.
Mebelki już prawie złożone:) ależ fajne uczucie:)
image
Ja mam takie dziwne uczucie, jakby mała główką co chwilę uderzała w pęcherz, w międzyczasie napina się brzuch, ale jeszcze nie czułam żadnego bólu przy takim napięciu...

Pomelo, a próbowałaś herbatki z malin? ;)
image[url=http]
hej dziewczyny :)

Ja własnie wróciłam z zakupów.
Kupiłam dziś sobie biustonosze. Jeden super. z żelowymi fiżbinami.
Rewelacyjnie biust utrzymuje a nie gniecie, a po porodzie to ważne.
I dwa takie do spania. Takie koszulki. nie drogie bo po 23 zł.
Bo normalnym staniku to sobie nie wyobrażam spać. Ja to bym wcale nie nosiła nawet teraz.
a pogoda dziś już nie taka ładna ...... ale w sumie zimno nie jest
image
image
sylpiw, sylwiaagnieszka - dzieki za zyczenia! :-))))
Ja wlasnie wrocilam do domu - bylam se "odswiezyc" paznokcie. A co! W koncu dzis moj dzien :-) Kosmetyczka (drobna i chuda) powiedziala ze w ciazy utyla 25 kilo. Wiec Sylpiw - nie jest z nami tak zle :-D

Ja do smarowania po kapieli mam oliwke Bambino ale chce kupic parafine ciekla. Chcialam kupic Oilatum zeby juz niczym Mala nie smarowac ale maz sie doslownie oburzyl. Powiedzial ze on absolutnie chce corce robic masaz po kapieli jak pokazywala polozna na SR i on musi miec jakas oliwke czy cos. No to co mialam sie sprzeczac? Skoro taki chetny :-))))
Ubranka spakowalam po dwa spiochy 56 i 62. Rozek biore nie usztywniany. A poduszke do karmienia zostawiam w domu.
image
image
15 sierpnia 2009
Ahoy :)

Wróciliśmy z Ikei, co za rzeźnia !!! już wjeżdzając na parking miałam dość widząc te tłumy samochodów :/
kupiliśmy sporo, ale nie wszystko bo mały tak mi skakał po pęcherzu że ledwo chodziłam i ludzie mnie mega wnerwiali...pojedziemy w niedziele rano :)
A Akpol to jutro, bo chciałam już wracać do domu ;]
My jutro przestawiamy meble na nowe miejsca :)

Co do ciuszków, to ja biorę kaftaniki 56 i 62 i może jakieś śpioszki, dokładnie położne ostrzegają aby nie szaleć z ciuchami, wezmę też zwykły rożek i kocyk. Dzieci mają kikuta, którego lepiej wietrzyć (a nie pakować w tysiące ubrań )...wiec jak będzie ciepło co jest bardzo prawdopodobne w naszym przypadku kaftanik z pampersem i jakiś kocyk powinien wystarczyć...jak uważacie ?

Makuszka, Wszystkiego Najlepszego :o)
Azura, dzieki.
Kaftanik, pampers, kocyk czy pielucha flanelowa w zupelnosci wystarczy. Ewentualnie skarpetusie na syrki :-)
Ja wlasnie zapomnialam dopisac ze oprocz spiochow spakowalam tez ze dwa kaftaniki , dwa bodziaki i skarpetki. No i czapeczke + niedrapki. Wiecej nie biore. Lansowac sie bedziemy poza szpitalem :-D
image
image
15 sierpnia 2009
Nad poduszką zastanawiałam, ze względu na to żeby przy pomocy pielęgniarki laktacyjnej dobrze malucha na niej układać. Ale cały czas mam właśnie w głowie to by brać minimum. Ale po waszych opiniach mam już pewność:) Najwyżej mi dowiozą jak się okaże, że mogłaby być przydatna:)... ja również mam miękki rożek i ost usłyszałam, że to nie jest najlepszy pomysł :) bo nie jest w nim wygodnie ani dziecku ani mamie przy karmieniu, a kupując i szukając informacji stwierdziłam, że to najlepsze rozwiązanie... co osoba to inna opinia.
image
Makuszka najlepszego!!!
Ja również byłam dziś w Centrum Matarnia, musiałam odebrać awizo a tam jest moja poczta. Przy okazji pokłóciłam się z jakąś młodą pi-pą, która chciała się wepchać do kolejki przede mną i wróciłam taka wściekłą, że aż się w domu poryczałam. Normalnie tak nie reaguję ale chyba hormony mi buzują.
image

image
Witam po kilkudniowej nieobecności, widzę że długi weekend udany bo nie miałam tysięcy postów do nadrabiania :)
Co do wagi to ja dziś się przeraziłam jak stanęłam na wagę, po 4 dniach codziennego grilla mam w 33 tygodniu ciąży prawie 19 kg na plusie. Co prawda położna nie uwierzyła mi że tyle przytyłam, stwierdziła że nie widać i że to tycie to pewnie ze względu na to że mam niedoczynność tarczycy i hormony nieunormowane.
W środę powtórzyłam glukozę po obciążeniu i nareszcie mam dobre wyniki, pielęgniarka powiedziała mi że poprzednio to moja tarczyca mogła je zaniżyć, aż mi ulżyło.
Co do ubranek to też planuje zapakować komplet w rozmiarze 56 i 62 a jak coś to mąż dowiezie.
Miłego dnia :)
image
image
A jeszcze...
Makuszka najlepszego!!!
a maść do pielęgnacji brodawek kupiłam Bepanthen
image
image
Hej dziewczyny :)

My dzis po USG. Maly zdrowy i chyba duzy bo juz 2kg wazy. Jeszcze ma glowke u gory ale ma czas zeby sie obkrecic.
image
Makuszka i ode mnie wszystkiego naj!

Ja do szpitala biore 2 kaftaniki (56 i 62) , śpiochy 56 i body 56 z krótkim rękawem. W domu zostawiam komplecik 62, to mąż jak bedzie po nas jechać to weźmie ze sobą. Rożka nie biore bo nie mam, kocyk na wyjscie mąż przywiezie, szkoda go trzymać w szpitalu a na Zaspie mają.
Musze tylko laktator wysterylizować, bo smoka juz obrobiłam i spakowałam.

Właśnie wróciłam ze spaceru i małych zakupów, w sumie fajna jest pogoda, bo nie jest mega gorąco ale ciepło a słonce nie swieci wiec człowiek nie poci sie jak świnia ;)

Pomelo bierz sie do roboty ! ;) dalej trzymam kciuki !
image

I jeszcze jedno pytanie, czy boli was kość łonowa ?? Tak jak byscie na rowerze kilkaset km zrobiły ?? Bo nie wiem, czy to mała naciska, czy miednica mi sie poszerza czy jeszcze coś innego.. a wizyte mam dopiero 14ego...
I musze jeszcze isc na ostatnie ukłucie... morf i mocz musze zrobić...
image

Jantarka to z waleniem głową w dziurę ja miałam wczoraj i przedwczoraj. Po spacerze, nawet jak siedzę skurcze mam co 10 min!!!Bolą, ale jak oddycham i zataczam koła wielkości pokoju biodrami to daje rade wytrzymać....na szybkiego robię obiad dla męża bo kurna... coraz krótsze przerwy...ale cały czas nie wiem czy to już to bo nie zwijam się z bólu...
image
Pomelo - ja mysle ze to juz :-) U mnie sie wypogadza - dzis ladny dzien na rodzenie ;-)

Kosc lonowa mnie nie boli ale mam czasem "parcie na odbyt". Gdzies ktos pisal ze to tez objawy zblizajacego sie porodu, rozciagania miednicy itd.
image
image
15 sierpnia 2009
Dziewczyny bierzcie sie do roboty co bym miała z kim podyskutowac o kupkach i innych dzieciowych sprawach:)

Ja tez miałam ciuszki głownie na 56 i 62, ale wszystkie były za duze, na szczescie miałam tez od kolezanki po wczesniaku na 50:) ale moja miała 49 jak sie urodziła.

Nulka ja nie miałam problemów z koscią łonowa wiec nie pomoge, a i jeszcze miałam do Ciebie pytanie bo wydaje mi sie ze kiedys wklejałas jakis link do sklepu internetowego z pampersami, masz go jeszcze?

a co do temperatury w szpitalu to na Klinicznej zarówno na porodówne jak i na położnictwie jest tak gorąco, ze ciężko było wytrzymac, wiec dzieciaczków nie trzeba wcale grubo ubierac.
image
Pomelo, fajnie sie czyta jak ty tak sobie powoli do przodu w domku rodzisz :)
tylko pamietaj - rezerwacja łóżka przed pełnią :)
j BYŁAM WŁAŚNIE W AKPOLU I NIE MA JUŻ ani smoczków ani butelek, może w przyszłym tygodniu - ehhhhh
a poza tym rapetm z 5 kilomatrów przeszłam i już się zmachałam, coraz słabiej z kondycją, poza tym młoda jakoś dzisaj lezy mi na porzeponie...
ja do szpitala biorę chyba 56, dzici tyle mają jak się rodzą a do tego sa podkurczone więc i tak to 56 na nich wisi, a jak coś to mi przywiozą :)

dziewczyny, a jaka maść na sutrki bo ten bepanthen trzeba zmywać przed karmieniem nie?
image
hehe, z mojego opisu można było wywnioskować, że torbę wypełniają same ciuszki dla malucha. ale chyba, aż tak źle ze mną nie jest... chyba;)

Spakowane mam 3 bodziaki(2 na krótki i jeden na długi), śpioszki i pajacyk(56), dresik na wyjście do domku(62), kocyk, dojdzie jeszcze rożek i ręczniczek. 56 kupowałam niedawno jak się dowiedziałam, że nasz maluch będzie mniejszy niż pozostałe chłopaki w rodzinie które miały wymiary od 59 do 62:) a największy ważył 4200.
image
My tez meldujemy sie po zakupach. Bylam w GB z rana bo musialam do banku jechac wiwc przy okazji... ;) a tam jakies obnizki. Jak wychoszilam z mama to tyle samochodow i tlumy walily ze szok. Chcialam kupic ten Linomag ale wszystko byli splondrowane wiec wzielam serie Ziajki. Chcialam kupic Bephanten na sutku ale nie bylo akurat. Pozniej bylam w Kamamie ale ale biustonosze do rozmiaru F :(
Co do ciuszkow to jeszcze nue wiem ale rozek mam z wyjnowanym usztywnieniem i go zabieram do szpitala.
Makuszka wszystkiego najlepszego :)
Ciekawe co z Kasia i Tomusiem bo milczy juz ponad tydzien..
image
Pomelo, mam nadzieję, że coś się zacznie rozkręcać, bo do tej pory jeszcze nie miałam "parcia" na poród, ale z każdym dniem po terminie boję się, że czas działa na niekorzyść...

Do Redłowa trzeba brać jakiś kocyk i rożek?
image[url=http]
na SR z Guciowa (a ona z redlowa) dostalismy liste co wziac do szpitala - wlasnie do Redlowa. I tam byl kocyk i becik. Dlatego spakowalam.
image
image
15 sierpnia 2009
hej dziewczyny,
ja niestety piszę ze szpitala:-(
w sobotę pojechałam do auchana i w trakcie jedzenia łososia dostałam skurczy...
jestem na podtrzymaniu, niestety co mnie odłączą od kroplówki to skurcze wracają;(
coś się za szybko pcha ta moja dzidzia...

do tego jeszcze nie mogę się zalogować:-((
Bożenak trzymaj sie dzielnie!!!

zobaczcie jaka moja Aurelia jest malutka:

IMG]http://imageshare.pl/?di=BFU4
image
cos mi nie poszło
IMG]http://imageshare.pl/?di=BFU4
image
moze tym razem:

http://imageshare.pl/?di=BFU4
image
akamara, dalej nie działa
:(
image
Akamara,wrzucam link :) http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

Pomelo, cóż za relacja na żywo :) To napewno to i ciesz sie, póki ból jest do zniesienia :)

Ja zrobilam dzis obiad, makaron ze szpinakiem i sosem serowym i normalnie sie zmeczyłam... zgadzam sie- kondycja coraz gorsza... a jeszcze dzis musze królisiowi posprzatac, poprasować i lekko ogarnac chatke... ehh... ide wieszać pranie a potem walne sie do wyrka ;)
image

o kurcze, ale malutka.....
jejku, ja już też chcę moją dzidzię :)
image
gratki akamara:-)
u mnie jest problem bo niby za mała jak na ten tydzień bo powinna ważyć conajmniej 2500g a moja waży 2000g
http://imageshare.pl/?di=BFU4 jak klikniecie w link/albo skopiujecie to sie otwiera :)
Boziu, jaka ona malusia ! Akamara, jak Ty ją ogarniasz ??

Bożenka, trzymajcie sie dzielnie, bo z tego co pamietam to Ty w okolicy 32tc... zaciskaj nogi i nie puszczaj !!
image

makuszka- serdeczności!
pomelo - jaaaa to ty już będziesz za chwilę rozpołowiona heheheh ;)) fajnie ;))

ja dojechałam do bydzi ;)
pozałatwiałam trochę spraw i teraz leże jem arbuza i ledwo dyszę
tutaj jest +25 stopni ;)))

środa 13 koło krewetki??? mi pasuje ;))

a laski - a nie wiecie czy w czwartek bedzie spotkanie z anastezjologiem w wojewódzkim?? bo chciałabym się udac ....
któraś jeszcze chętna???
image

image
Bozenka sciskaj nogi!!!! W ktorym szpitalu jestes?

Akamara, a moze ta zabawka taka duza jest co? ;-)
Malutka czy nie to fajny babelek z Aurelki jest!
image
image
15 sierpnia 2009
Bożenka to już końcówka 35 tyg :)
więc nie jest źle, a wagą sie nie martw, może laseczka rośnie a nie klopsik :)
image
Nulka dzięki za linka.

moze teraz sie uda:

image
image
Nulka samo jakos przyszło myslałam ze bedzie gorzej, ale teraz wcale sie nie zastanawiam jak ja złapac, jak przebrac po prostu to robie:)
image
Jak ja Ci zazdroszcze, ze masz ją już przy sobie :))) A ogolnie jak sobie radzisz ? Mąż w domu czy pracuje? Karmisz piersią ? Dietujesz sie? :))
image

według lekarzy w szpitalu to końcówka 35tyg, a jestem w wejherowie bo tu było najbliżej...
a ja musiałam dojechać samochodem najpierw do domu bo oczywiście torba nie spakowana;/
i z moją zuziną później w autko i w korki aż do wejherowa bo oczywiście godziny szczytu mi się trafiły...
dostałam 3 zastrzyki domięśniowe w d*psko i 2 kroplówki z czego jedna to sterydy dla małej na płucka.
Jakie maleństwo z Aurelki:) Fajne porównanie można zrobić z dłonią. Znajomi swojego wcześniaczka z 34tyg. ze wzrostem ok. 50 cm położyli na ręku tatusia i wyszła super fotka, mały prawie cały mieścił się w tatowych łapach.

Szybko wyszły smoczki z Akpolu.

Do wojewódzkiego najlepiej dzwonić dzień przed i pytać się o spotkanie z anestezjologiem.
imageimage
No no no pomelo przecieraj szlaki ;)
Akamara, Aurelka to jak z obrazka, taka do schrupania :)
Bozenka, irongirl trzymajcie dzieciaczki w srodku i tlumaczcie Im, ze maja jeszcze troche czasu do wyjscia ;)

A ja sledzenie forum mam utrudnione, bo slubny spsul komputer, wiec wisze teraz tylko na telefonie.
Wizyte mialam tydzien temu, a od tego czasu czuje i widze duzo zmian. Brzuch juz mi opadl, pojawilo sie parcie na pecherz, brzuch twardnieje (na szczescie bezbolesnie) i pojawily sie bole jak na okres. Mam nadzieje, ze to objawy szybko zblizajacego sie porodu, bo jeszcze nie jestesmy gotowi wyprawkowo ;)
Ale kruszynka, już się nie mogę doczekać swojej.
Bożenka trzymaj się dzielnie, będzie dobrze.
Ja maść na sutki miałam maltan i purelan. Ta druga rzeczywiście lepsza. Ale i tak najlepsze okazało się smarować swoim mlekiem i wietrzyć jak najwięcej.
image

image
Mi to tylko jedno się cisnie na usta " Bożiiee jaka śliczna i mała "

No dziewczyny trzymać się. Będzie dobrze
image
image
Dziewczyny :-) :-) :-) Pomelo jest na porodówce !!! :-) Także trzymamy kciuki za nią i małe Pomelo :-) :-) :-)
a Aurelka śliczniusia, jeszcze wyrośnie :-) :-) :-)

nulka, ale fajna ta stronka, dobrze taką znać:-)
Bożenka, a Ty się trzymaj bo przecież mamy termin na 10 czerwca :-)
Witajcie Brzuchatki,
melduje sie rozpakowana! Zgodnie z planem 27 kwietnia ;D
Arek urodzil sie o 17:25 wazyl 3550g i mierzyl 56cm.
Wlasnie wgrywam zdjecia na dysk, wiec zagladam tylko na chwile, nie mam czasu nadrabiac watku, wiec tylko pogratuluje pierwszej pannicy po tej stronie brzucha-slodka dziewczynka.
Jak sie troche ogarne napisze Wam jak bylo, bo jak to u mnie nie obylo sie bez komplikacji. Najwazniejsze jednak,ze w srode wrocilismy do domku. Tomek jest wzorowym starszym bratem, Areczek pieknie je i spi, wiec jestem juz spokojniejsza i jakos zaczynam "ogarniac" powiekszona rodzine ;D
Pozdrowionka dla wszystkich!
Nastepnym razem wkleje fotke :D
no i gratki dla kolejnej mamusi:-)
Super Kasiu :) Moje wielkie Gratulacje :)

ROZPAKOWANE:
25.04 (10.05) Akamara-córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

2 w 1
Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
07.05 - czarnula
25.05 - atta9
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
13.06 - Alicja11

Lipcowe:
07.07 - oooll - EMMA
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
15.07 - Curly5
20.07 - enigma
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
kasia i tomuś - gratulacje mamie i grzeczności dla pierwszego chłopaka ;)
to mamy forumową parkę ;)))

bozenka jejku trzymaj sie dzielnie ...

pomelo - ty tam juz sie nie trzymaj tylko rozpoławiaj - ładna data na małe pomelo ;))

jejku jejku - przez to rozpakowywanie to czuję juz oddech na plecach ... a te 2 m-ce to jeszcze tyleeeeeeeeee czasu ....
właśnie szukam jakichś sandałów coby mi nogi się zmieściły przytych upałach heheheh
image

image
Gratulacje Kasiu!!!
Najlepsze imieninowe dla Makuszki:))
Pomelo i Bozenka trzymajcie sie dzielnie!

Ja tez dzisiaj wpisuje sie w trend odwiedzajacych tlumnie sklepy - najpierw Obi i Outlet, a potem Matarnia. Padam na pysk, ale jestem zadowolona, ze nie jest jeszcze ze mna tak zle i dalam rade;)

Dziewczyny, dajcie plis znac, jak znowu beda te smoczki i butelki w Akpolu.

A i Akamara - sliczna ta Wasza kruszynka!
imageimage
hej dziewczynki
ja właśnie zaczęłam pakowanie ciuszków małego(już do przeprowadzki) ale spakowałam również torbę do szpitala i dzięki temu moje kochanie już jest spokojniejsze :-)
Ja tylko mam nadzieje że jednak nie rozpołowimy się przed przeprowadzką i zdążę chociaż ciuszki w szafach rozpakować :-)
Nasz mały znowu dzisiaj strasznie w szyjke wali więc mam ciężki dzień ale jakoś daje radę :-)

serdeczne gratulacje dla nowej mamusi :-)
miłego weekendu życzymy :-)
image[/url]
image
No pomelo, czuje ze 4.05 bedzie Twój ;)

Kasia i Tomuś, serdeczne gratulacje ! Najwazniejsze, ze wszystko jest ok chociaz relacji z Zaspy jestem mega ciekawa ;)
Jejkaa... pierwsza forumowa para jest juz z nami :))

Mi dzis mama powiedziała, ze fajnie, jakby młoda sie chciała rozpakować 5.05 albo 12.05.12 a potem to obojetnie :P
Póki co jestem ciekawa tej pełni 6ego...

To co z tym spotkaniem w środe ? Mi to na reke, bo od razu skocze do Zus po zaświadczenie, ze jestem ubezpieczona... wazne miesiac, wiec mam nadzieje, ze sie załapie ;)
image

Kasia i Tomuś gratulacje!!! Też jestem ciekawa relacja, nie samej Zaspy ale cc.
Piszecie o butelkach z Akpolu, a ja jestem genialna i zostawiłam kupon w szufladzie wrrrr tak bym za jednym razem odebrała. No nic, będę miała okazję do wycieczki na Wrzeszcz.
W torbie do szpitala mam na razie tylko kapcie, reszta jest, ale jakoś nie chce mi się tego pakować.
Ciekawe jak Pomelo daje radę.
imageimage
Azura, widzę że znów zwiastujesz dobre wieści - czekamy na małe pomelo. i widzicie - zarezerwowała sobie miejsce przed pełnią i ma własne łóżko :)

Kasia i Tomuś, gratulacje i czekamy na wieści jak było:)

ej, a co się działo w GB dzisaj, że taka masakra?

ja jutro zaliczam ikea, ale już nie dzieciowe tylko wieszaki :)
image
Happy friday w GB, poza tym chyba jeszcze długoweekendowcy nie mają pogody to robią zakupy.
imageimage
ja muszę dokupić jeszcze gaziki do pępka i majtki poporodowe bo jakoś o tym zapomniałam :-/
ogólnie to chyba mam wszystko spakowane ale jeszcze czekam na rumua od szefowej żeby mieć komplet dokumentów
Ja jak pojechałam po smoczek do AKPOLU to niestety nie było więc tylko butelkę dostałam a po smoczek muszę jeszcze raz jechać

Ile kupiłyście sztuk pieluszek rozmiar jeden?
ja mam 50sztuk i zastanawiam się czy nie kupić od razu jeszcze około 40sztuk żeby później nie jeździć
image[/url]
image
No i po imieninach, goscie byli, lody, galaretki i drozdzowka wymiecione :-)
Dziekuje Wam za zyczenia :-)
Pomelo - dzien strazaka najlepszy na porod, mowie Ci :-) Ja to wogole jestem bardzo spoleczna - imieniny obchodze w dniu strazaka a urodziny w dniu sluzby zdrowia :-)))))

Kasia i Tomek - gratulacje!!! :-D
image
image
15 sierpnia 2009
Posłańcem dobrych wiadomości mogę być zawsze :))))

Ja mam paczkę pampersów 78 szt, i kupie mały starter Huggisów 1 ( ten karton z chusteczkami 27 szt pieluch ). I potem zobaczymy czy przejdziemy na 2 czy jeszcze nie.

Ja oglądam Odlota :) Polecam :)
Hej Laseczki :-)

Nie było Mnie parę dni,a tu tyle nowości :-)))

Akamara malutka prześliczna-taka kruszynka do schrupania,aż chce się już mieć maleństwo w swoich ramionach :-)))

Kasia i Tomek gratuluję Syneczka - Areczka najważniejsze,że już jesteście razem :-))) - o tym najgorszym trzeba zapomnieć - no i czekamy na relację... ku przestrodze...

Pomelo trzymam kciuki, no i szybkiego i bezbolesnego porodu :-)))

A ja z Mężulkiem 1 maja mieliśmy cudowną 3 rocznicę ślubu we dwoje - to znaczy we troje,bo z synkiem w brzuchu i śmiejemy się,że jeszcze 47 lat i dostaniemy medal o Prezydenta na 50 rocznicę ślubu tak jak moi dziadkowie - wielka biba i medale :-)))

A dzisiaj byliśmy zobaczyć czy wszystko ok. u naszego synka i na szczęście trzyma się dzielnie :-))) Jest główką na dół ułożony i wbija mi się w lewe biodro,ale niestety to przez to,że jeszcze ma miejsce,żeby się trochę pokręcić i znęca się nad mamusia :-)))... I waży już 2421g, czyli prawidłowo jak na swój wiek.. Powinien ważyć na końcu ok. 3,5-3,6 kg i oby nie więcej,bo mamusia woli urodzić maleństwo,a potem niech sobie zdrowo rośnie przy piersi mamusi :-)))
no ja chyba jeszcze dokupie jedną paczkę 43sztuki a później zobaczymy jaki nasz synuś jest duży i jak szybko zmienimy pieluszki na 2 :-)
image[/url]
image
Acha dziewczynki i prosiłabym Was jeśli korzystacie z facebook, abyście polubiły Mnie w tym konkursie z Warsztatów Moda na Brzuszek :-))) Im więcej kliknięć "Lubię to" tym mam większą szanse by coś wygrać...

Może nie wyszłam jakoś sexi mamuśka,ale tak jak widać na zdjęciu moje maleństwo w brzuchu jest całym moim serduszkiem :-)))

Oto link: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=285794914845962&set=a.285793181512802.64626.228452930580161&type=3&theater

Z góry wielkie dzięki :-)))
a która to pisze na forum o lodach??/ Hę???/

ja tu samiusieńka przywiązana do łóżka zaraz płakać będę:(

straaaasznie mi się lodów chce, a tu szpitalne żarcie nie rozpieszcza....
pyszotka ja polubiłam jak tylko fotki się pokazały :-)
powodzenia
image[/url]
image
Mała757 bardzo Mi miło i dziękuję Ci bardzo za głosik :-)))
Ja tyż już polubiłam parę dni temu, Pyszotka jeśli chcesz coś wygrać to musisz zmobilizować wszystkich znajomków:)
imageimage
Kasia gratuluję i super, że starszy brat grzeczny. Sama się obawiam jak będzie z Baśką.
Mi udało się odebrać smoczek w poniedziałek i kupiłam przy okazji przewijak.
Zdjęcie polubione:)
image

image
pyszotka ja też polubiłam:-)

i powodzonka:-)
pyszotka... polubione :)

3mam kciuki za wygrana
image
Ciekawe jak pomelo... moze juz ma Agatke po tej stronie? :)))

Pyszotka i ja polubiłam :) Przynajmniej teraz wiem jak jedna z Was wygląda :P hihi ale pomimo, ze mieszkamy na jednym osiedlu to w ogole Cie nie kojarze ;)

Uciekam spać, chociaz nie wiem czy zasne bo mala sobie tańce urządziła i śmiga mi nogami po żebrach...
image

ja też polubiłam zdjęcie jakby co :)

Kasia gratuluję synka, ja wiem że u nas będzie ciężko Dawid jeszcze mały i cycek mamy jest, no ale mam nadzieję jakoś się ogarnąć.

Akamara mam pytanie czy na klinicznej dają podkłady i maść pośladkową ? ciuszki wolę swoje ale tak myślę nad higienicznymi rzeczami, na Zaspie dwa lata temu było wszystko dostępne a teraz nie wiem jak się zapakować bo miejsca mi brakuje w torbie :)

Hejka :-) ja również polubiłam :-)

ja z samego rana sobie sprzątam, bo to człowiek ma najwięcej sił :-) i ta ciszaaaaa :-) bosko :-P

ciekawe jak Pomelo, ale czuje że Agatkę ma przy sobie :-) jak tylko da mi znać powiadamiam :-)
Na klinicznej dostałam podklady na porodowce, a na położnictwa już korzystałam ze swoich,ale myślę,że jak by się poprosilo to by dali-ale latać do nich za każda wizyta w toalecie -mi by się nie chciało. Maści posladkowej w ogóle nie widziałam, także lepiej weź że sobą,a co do pampersów bo nam polozna na sr mówiła,że dają 7szt na dobę,to też fikcja bo moja co prawda miała na początku wsadzone do lozeczka kilka sztuk bella happy, ale jak ją zabrali na szczepienie to wróciła już bez:)

Saura widze,że Ty sarajewa wcześniej ode mnie,ale dobrze,dobrze-przyzwyczaja się.

Nulka my radzimy sobie chyba dobrze, mała ślicznie je, śpi pieknie w swoim lozeczku, w dzień wstaje na jedzenie średnio co 3godz,a w nocy np. dzisiaj jak ją nakarmiła o 23:30 to później wstała o 3:30 i dopiero o 7. karnie piersia, na razie bez problemów, chociaż na początku bolały sutki, a mąż z nami w domku,poznajemy się i docieramy we trójkę.
image
hej laski
ja melduję sie ze szpitala. Od wczoraj mam delikatne skurcze... zanikają i powracają, ciekawe jak długo jeszcze uda im się mnie podtrzymać skoro już na pompie mam skurcze:-(
w poniedziałek będzie usg i ważenie małej czy coś przytyła.
i ja się witam z rana,
wcześnie wstałam bo pełna mobilizacja oby zdąrzyć do iKEA zanim się zjedzie dziki tłum - więc punkt 10.00 pod drzwiami :)

Miłego dnia laski :)
image
o losie, właśnie pomalowałam paznokcie u nóg,
się zmachałam niesamowicie......
następne malowanie u kosmetyczki
image
No to super Akamara, ze masz wparcie męża :) I ze mała jest taka grzeczna :) Czyli jednak da sie malucha odeseparować do swojego pokoiku :)

Mikulka, ja wlasnie sie musze umówić na pedicure na przyszły tydzien ;) chociaz nie wiem czy zdąże, bo nie dosc, ze wieczorem, koło 24 mialam znowu jakies dziwne bóle ( nie takie jak na @ ) to dzis mam wrażenie, ze brzuch mam na wysokości kolan... :| ale moze sobie wkrecam... i caly czas mam jakis dziwny lekki ból...
image

Witam:)
Ale dzisiaj mam lenia, zupełnie inaczej niż wczoraj.
Bożenka będzie dobrze, nawet jeśli urodzisz teraz, wszystkie wcześniaczki, które znam teraz nie wyglądają jak wcześniaczki, świetnie sobie radzą i nawet szybciej się rozwijają niż inne dzieciaczki urodzone w odpowiednim terminie. Ważne, że jesteś pod opieką lekarską.

Hah też znam ten myk by do Ikei z samego rana, kiedyś byłam punkt 9:45 i była już konkretna kolejka do drzwi. Dzisiaj weekend to będzie tam szaleństwo.

Nulka jak znasz nasze imiona to możesz też podejrzeć inne forumki, które polubiły fotkę pyszotki.
imageimage
Kasia i Tomuś gratulacje:) Super, że masz synusia już z tej drugiej strony:)
image
Dziewczyny :)))) Mała Agatka jest już na świecie :))) Urodziła się o 0.20 czyli jednak 5.05 :) Pomelo nic nie pisala o wymiarach, tylko że jest najpiękniejsza w całym szpitalu :)
Cześć Dziewczyny:)
Pamelo gratulacje, i kolejnej szybko w miare poszło :)

A Ty Azuro posłańcu dobrej wiadomości, kto nas o Tobie zawiadomi :) ?

A ja dziś jadę na paznokcie, bo sama nóżek już nie pomaluję. No może i palce tak ale paznokcie :))
image
image
no!
pięknie pomelo :)
swoją drogą jej też dość szybko poszło :)
więc teraz przewaga kobiet u nas na wątku (chodzi mi o te małe kobietki oczywiście :))
image
Heh, mam już pozostałe dane, zatem witamy na liście pierwszą majową pannę :)

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara-córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 56 cm, Redłowo SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
07.05 - czarnula
25.05 - atta9
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
13.06 - Alicja11

Lipcowe:
07.07 - oooll - EMMA
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
15.07 - Curly5
20.07 - enigma
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
heh, anavaw i ja będę miała swojego posłańca dobrej wiadomości :) będziecie wiedziały :)
Witamy na świecie malutką Agatkę i gratulacje dla dumnych rodziców:)
imageimage
pomelo gratulacje-czekamy na wiesci od Ciebie!

Nulka w męzu mam ogromne wspwrcie, naprawde nie moge narzekac np. w nocy to on wstaje pierwszy do małej zeby ja przewinąc i dopiero jak Aurelia ma czysto to wstaje ja na cyca:) a co do osobnego pokoiku to na poczatku miałam obawy czy to sie sprawdzi, ze mała nie bedzie z nami, ale teraz uważam, ze to bardzo dobre rozwiązanie- przynajmniej u nas sie sprawdza.
image
I ode mnie gratulacje. Czyli jednak nie Dzien Strazaka :-) Ale za to jaka ladna data 05.05. Super :-D

Maz od switu pierze tapicerke na meblach, oszaleje za chwile bo huczy strasznie tym odkurzaczem. Nie wiem co go natchnelo na takie az porzadki. Ja za to dzis mam zamiar robic sajgonki. To juz po raz ostatni przed rozpakowaniem sie, potem nie bedzie czasu.
Pyszotka - zdjecie polubione. Szkoda ze nie znam Was z wygladu ani z nazwiska i nie wiem ktora z Was udziela sie na forum. Podeslijcie na PW nazwiska :-) Mnie latwo rozpoznac. Skoro nie mialam okazji poznac Was na zywo bo mi do Gdanska daleko zeby dojechac to choc na Facebooku moglabym Was poznac.

Ale jak widze zmniejszajaca sie liste nade mna to mnie ciary przechodza :-)))
image
image
15 sierpnia 2009
Pomelo gratulacje!
Już się nie spotkamy na porodówce ;)
image[url=http]
Pomelo gratuluje coreczki, piekna data urodzinowa :)
image
I kolejna dzidzia forumkowa na świecie:) GRATULACJE!!!
image

image
Witam w ten piękny majowy dzień!
Kasia i Tomuś oraz Pomelo wielkie gratulacje! Że dałyście(daliście) radę i mam nadzieję , że z dzieciaczkami wszystko ok.
Dzięki dziewczyny za dobre słowa :) My się już oswoiliśmy z myślą, że nasze dziecko będzie niepełnosprawne. Mam nadzieję tylko, że na tej rączce się skończy i nie będzie nic więcej. Wczoraj na DDtvn był wywiad z tenisistką, która też właśnie nie ma jednego przedramienia. Super mnie ten wywiad podniósł na duchu i upewnił, że da się z tym spokojnie życ i czerpac z tego życia garściami( a raczej jedną).
Nulka ja mam dokładnie takie bóle jak opisujesz. Kośc łonowa, mam wrażenie że zaraz mi pęknie. Nie zawsze tak jest i nie wiem od czego uzależnione. Jeden dzień z bólem , następny nie. Jakby kości ktoś mi łamał. Ale to podobno normalne .
Bożenka83 i Irongirl88 trzymajcie się dziewczynki i trzymajcie dzieciaczki w brzuszkach. Teraz każdy dzień więcej jest na wagę złota. Na pocieszenie powiem wam, że mój pierwszy synek urodził się w 28 tygodniu, a teraz zbój z niego niesamowity. Fakt pierwszy rok był nieco trudny, ale teraz jest normalnym dzieckiem i nikt nie wierzy, że to wcześniak i to tak skrajny. Ale tak jak mówię, życzę żeby rodzi jak najpóźniej.
Ja dzisiaj przepakowanie torby do szpitala bo coś mi dużo tych rzeczy wyszło :)
Elo, my wróciliśmy z Akpola, super tak być przed czasem...co się zdziwiłam nie byliśmy sami, wielu takich wczesnych klientów jak my :) mamy prawie wszystko...nie kupiłam nożyczek oraz szczoteczki do włosów, były tylko TT i powiem wam że średnio mi się podobały...słuchajcie gdzie jest większy wybór takich artykułów ?
pomelo - gratulacje - piękna data ;)) 5.05 --- ja celuje dokładnie 2 miesiące później w podobną - 7.07 - baaardzo bym chciała heheheh

ja dzisiaj w końcu coś dla siebie do szpitala kupiłam - powiem wam że jednak rynki w małych miastach są coool
kupiłam staniki do karmienia za 14 zł - normalnie oczy takie miałam jak pięciozłotówki jak cenę usłyszałam - są zwykłe białe ale bawełniane i bez fiszbin- a taki pamiętam najbardziej mi się przydał ...
no i koszulki za 24 zł - też całkiem całkiem
chociaż ja nie rozumiem dlaczego kobiety karmiące mają być infantylne i te wszystkie miśki śryśki na koszulach to przesada heheheheh
więc jedną sobie kupię jakąś taką kobiecą z allesa jak już urodzę ;))))
a do szpitala może być infantylnie hihiihih

popoludniu dalsze zakupy hihihiih spodobało mi się
image

image
Witam się po dłuższej nieobecności.

Mąż miał urlop przez długi weekend, więc wspólnie korzystaliśmy z pięknej pogody :) A nadgonienie 200 postów trochę zajęło :)

Kasia i Tomuś i pomelo - serdeczne gratulacje!

Akamara - cudowna ta Twoja córeczka :)

Irongirl i Bożenka -trzymajcie się, oby jak najdłużej maluszki siedziały tam, gdzie im najlepiej :)

A ja uciekam na spacerek, miłego dnia!

AAA ! Witamy małe pomelko na świecie :) :) :) i kolejna mamuśka miała szybki poród SN... obyśmy wszystkie tak szybko to przeszły :)

Ja dzis zaliczyłam fryzjera, bo kurde te bóle ciągle mam dalej... brzuch opadł na bank- mam wrażenie, ze lezy mi na udach... wiec wole być przygotowana ;)

A póki co uciekam do kuchni, bo dziś parapetówka część 2 a jeszcze musze troche przygotować...

Jesli chodzi o FB, to mnie można po imieniu poznać, takie wyjątkowe ;)
image

nulka, ledwo Cię poznałam na tym fejsie :) to już znalazłam 2 dziewczyny :)
Nulka, pytalam mojego gina o te bole miesiaczkowe - poiwiedzial ze to zwiastuny ale zeby sie nimi nie martwic bo sa to bole "przy okazji" rozciagania sie macicy. Co do opadniecia brzucha. Na ostatnim SR uslyszalam ze brzuch mi opadl. Bylo to ponad miesiac do porodu. Wrocilam do domu i sie poryczalam ze jeszcze za wczesnie. Po paru dniach na wizycie powiedzialam ginowi ze mi brzuch opadl. Pokazal mi wtedy jak to sprawdzic. Musisz polozyc pelna dlon na brzuchu pod piersiami (oczywiscie uloz dlon od lewej do prawej a nie od gory do dolu). Jesli dlon lezy pod skosem a nie zupelnie plasko to znaczy ze Ci nie opadl. U mnie ciagle dlon jest pod skosem wiec jestem spokojna :-)
image
image
15 sierpnia 2009
A ja nie wiem, która to Ty Nulka :/ Za dużo os. polubiło już fotę Pyszotki i się zgubiłam.
Mam gorszy dzień, podbrzusze zaczęło mnie boleć, znowu ledwo chodzę, miałam iść na spacer z kumpelą i lipa. Zjem obiad i dołączę do mojej kociej córeczki na kanapie.
Później jeszcze przewertuje facebooka i może którąś wyszpieguję :P
imageimage
Ja Ciebie sylwiaagnieszka chyba poznalam. No po imieniu :-)
image
image
15 sierpnia 2009
ehh, ja też ze tak powiem sie wystrzelałam...rano sprzatałam, potem akpol... i już ledwo żyję. też mnie tak boli jakbym miała dostać okres, szczególnie plecy :/ w dodatku co chwilę chodzę sikać ... a brzuch mam jeszcze wysoko, więc co to będzie jak opadnie, chyba pampki będę nosić ...;]
Pomelo gratulacje:)
image
Cześć laseczki :)
Ja już po zakupach w Mama i Ja no i w Akpolu. Lista z wyprawką robi się już coraz krótsza :)
Azura ja też nie kupiłam szczotki i grzebyka TT bo mi nie pasował, a chyba wiekszy wybór był w MiJ, znaczy tam znalałam faworyta i załuję ze go nie wziełam.
Nulka ja prawie od miesiąca mam ból brzucha jak na @ i też lekarz kazał się specjalnie tym nie martwić,nawet jak teraz mam praktycznie codziennie z rana ten ból.
Akamara córeczka boska!!!!
Pomelo gratulacje małego szczęscia i czekamy na fotkę :)
image
No właśnie dzis mnie boli tak dziwnie... nie jak na @... na @ bolalo mnie od jakis 2 tygodni codziennie... no zobaczymy...
Jeśli chodzi o opadniety brzuch, to u mnie sie dłoń prawie miesci na prosto... o ile dobrze spr :P
W kazdym razie jak siedze jest mi mega niewygodnie, bo brzuch prawie do kolan siega :P
Co bedzie to bedzie... jednak rozpakowanym zazdroszcze az mnie skręca ;)

Azura, zaakceptowałam zaproszenie na FB :P i czekam na reszte bo ja nie wiem które to Wy :P
image

Zdjecie na FB polubione :)
Nulka podziwiam za parapetowki. Mi sie tak nie chce, a tez czekaja nas dwie imprezy no i od przyszlej niedzieli zaczynamy ciag imprez typu wesela, komunie :)
image
Mnie również łatwo znaleźć na FB. Bo tylko jestem ja z moim imieniem która polubiła zdjęcie Pyszotki:)

Uspokoiłyście mnie z tymi bólami brzucha.. Ja od momentu kiedy mam szlaban oraz tabletki na podtrzymanie ciąży boję się, że nie rozpoznam skurczy od zwykłych bóli przy rozciąganiu się macicy :( mam nadzieję, że tabletki działają i maluszek nie wyjdzie za wcześnie;) już tydzień je biorę i maluch tydzień dłużej jest w brzuchu. za 2 tyg wizyta u gina, mam nadzieję, że będę mogła już odstawić tabletki i spokojnie już oczekiwać maluszka bo uziemienie w domu i liczenie na innych do szewskiej pasji mnie doprowadza :) i tak mam szczęście w porównaniu do Bożenki i IronGirl, że jestem w domku.. 3majcie się dziewczyny cieplutko i mocno zaciskajcie nogi :)

Całe wyprawki robicie w akpolu lub w MiJ?? Ja robiłam zakupy przez internet(niestety nie dają tyle radości co stacjonarne) i byłam zdziwiona jak przyszły butelki, smoczki i coś tam jeszcze z końca Polski z naklejką: dystrybutor Akpol ul. Jaśkowa Dolina itd. a co najśmieszniejsze zapłaciłam za nie mniej niż w Akpolu :) i jaki w tym sens :)

Gratulację dla kolejnej rozpakowanej.. Super datę wybrała sobie Agatka :) Czekamy na zdjęcie;)
image
Alicja11 ja też kupowałam dużo rzeczy dla Aureli przez internet i ucieche miałam zawsze jak cos przychodziło-takze nic stratne nie jestesmy:)

pyszotka fotka polubiona:)
image
Ja również kupowałam dużo przez neta i nie uważam tego za jakąś stratę :) właśnie zamawiam pościel o ochraniacz do łóżeczka :) ja tam uwielbiam zakupy przez neta...teraz to mam zadyszkę nim dobrze się przejdę do sklepie.
Dzięki Masia, to skoczymy jutro do MiJ i zobaczę te nożyczki i szczoteczkę, w sumie pamiętam że tam są regały z każdej firmy, na pewno więcej niż w akpolu :)

Mi się na FB udało kilka dziewczyn znaleźć :)
hehe, ja na pewno "straciłam" dużo czasu :) przed kompem:) ale z drugiej strony masz rację Akamara, że radość w momencie gdy przychodziła paczka była ogromna:) ale mimo wszystko zakupy stacjonarne dają mi więcej szczęścia :D ale w moim przypadku są one zdecydowanie mniej przemyślane...
image
hmmmm, u mnie mąż skręca łóżeczko bo chcę przykleić naklejki i chcę je skomponować do łóżeczka....
image
kolejnej mamusi gratuluję :) ależ teraz będzie emocji jak się po kolei będziemy rozpakowywać :)

co do fb to ja dodałam komentarz jako druga więc mnie też możecie znaleźć :))

ja od dwóch dni mam skurcze te przepowiadające, kilka razy w ciągu dnia, ale mam nadzieję że mała posiedzi jeszcze trochę chociaż ciężko się już kula :)

No mnie dość często brzuch pobolewa :/ zwłaszcza jak popracuję. Dzisiaj już mi przeszło, ale pół dnia przeleżałam. Młody korzystał do woli i jestem cała skopana. Z dnia na dzień jest coraz silniejszy. Cwaniak mały jak chcę nakręcić filmik z jego wygibasów to się uspokaja, wysłałabym tatusiowi bo mu tam smutno bez nas.
Ja tyż kupowałam nożyczki, szczotkę i inne takie drobne d*perelki w Mama i ja. Szczotkę mam NUK, ale to tatusiek się na nią uparł bo z mięciutkiego włosia, nożyczki też NUKa.

Akamara ta maść z ziajki do brodawek to ma być taka gęsta, kosystencją przypominająca gęsty miód???
Napisane na niej jest, że można stosować 2 m-ce przed porodem by hartować brodawki, więc zaczęłam smarować. Wyciągnęłam też laktator TT co by go wysterylizować, butelka TT z Akpolu się przyda.
imageimage
dziewczyny, kto będzie w środę pod krewetką?
image
Hej dziewczyny, nie mam za dużo czasu, bo wiadomo, ale posataram się o szybką reakcję.
Skurcze zaczęły się tak jak pisałam o 17.25 byłam na porodówce-bóle jak na okres...bez rewelacji. Zbadali mi podłączyli pod KTG i zrobili USG-palec rozwarcia. O 18 bylam już na trakcie-trafilam na beznadziejną położną (strzeżcie się p. Zosi) ale tylko na godzinę bo o 19 była zmiana i przyszły dwa anioły. Ogólnie do 21 mialam 2 palce...więc szło dość opornie:(od 21 ból był potworny....:(pomógł bardzo prysznic długi. o 24 weszłam w II fazę porodu i położna mówiła, że ok 2 mała powinna być na świecie. Ale przez moje ostatnie zaparcia każda wizyta w toalecie była porodem:)więc po 4 skurczach partych mała wyskoczyła.DOSŁOWNIE -nie wychodziła po kolei tylko cała wyszła:)aaa jeszcze jedna śmieszna sprawa-nie odeszły mi wody i położna mówi, że przy następnym skurczu mam kucnąć i że potem będziemy przeć, ja kucnełam chlusnęły wody i od razu parłam...:)ona była zdziwiona,ale po prostu nie mogłam inaczej. Nieetety nie udało się uniknąć nacięcia i w dodatku mam pęknięcie 2 stopnia:(ale już jest ok, ważny jest biały jeleń i tantum rosa po każdym siusiu. Mała jest piękna, ma tyle wlosów, że w szpitalu miała ksywę włochacz:)prześlę niedługo zdjęcie, ale teraz musimy trochę się dotrzeć i ogarnąć. Mam trochę problemy z laktacją, ale okazało się że prawie każda babka ma, dopóki nie będzie nawału (na który cały czas czekam), trochę małą podkarmiam czasem, ale dopiero jak opróżni obie piersi. Opieka w Redłowie na MEDAL!!!!Naprawdę rewelacja i jedzenie specjalne na ciężarówek:)Małe sprostowanie mała ma 53 cm (sorki za bląd-ale to wszystko działo się poza mną -z powodu tego pęknięcia i szycia długiego...)Niestety dziewczyna, która leżała ze mną na sali miała katar i chyba mała się zaraziła:(więc trochę walczymy... bo takie maluszki oddychają tylko noskiem, także zaopatrzyjcie się w sól fizjologiczną i aspirator. Ale mała jest po prostu cudna...Tata zakochany po uszy... zresztą ja też:) Baby blues się trochę pojawia ale staram się go jakoś ogarniać...trzymajcie się-będę zaglądała... pewnie trochę rzadziej, ale mam nadzieję, że po jakimś czasie nauczymy się siebie:)trzymajcie się:)aaa i jeszcze ważna sprawa... najlepsza jest lignina do krocza... u nas w szpitalu była dostępna....super wchłania i dobrze się nią suszy krocze,te podkłady nie są tak chłonne. i wietrzyć trzeba wszystko-sutki, ranę, bobasa i wogle:)My jutro chyba lecimy na pierwszy spacerek, tzn mężuś leci:)trzymajcie się:)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

do góry