Widok

Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *32

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara-córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 56 cm, Redłowo SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka- Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-31-t374541,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do kolejnego :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=380129&c=1&k=160
dokładnie taj jak Akamra pisze,
zwolnienie może być chyba 2 tyg. dłożej niż termin, a jak urodzisz samo się przerywa :)
kobritta powiedz mi kochana jak dodałas zdjecie córeczki obok suwaczka- chciałabym wstawic fotke Aureli, ale nie wiem jak sie za to zabrac:)
anavaw ja termin miałam na 10.05 a gin wystawił mi zwolnienie do 13.05, a ze urodziłam 25.04 to po prostu zwolnienie zostało przerwane i od 25 wszedł mi macierzyński.
Cześć dziewczyny:)
Ja dziś po wiekim sprzątaniu, coś mnie naszło :) Nie dawno skąńczyłam.

Mam do Was pytanko?, Jak to teraz jest ze zwolnieniem lekarskim, gin może dać tylko do 2 tygodniu to terminu porodu, a potem macieżyński. Ogólny może dać dalej tak? czy coś się właśnie zmieniło? Szkoda macierzyńskiego, co za głupi przepis....
ten anonim to JA :D
coś guaniano dzisaj chodzi formu,
i taka cisza....
ja właśnie czekam na koleżankę z w-wy :)
wpada na obiadek :)
Pomelo, Dzięki za relację :) czekam na fotkę, docierajcie się tam :D

pq, ja też od 36 tyg. będę miała wizyty co 2 tyg, chodzę wyłącznie prywatnie także to na prawdę zależy od lekarza i stanu ciąży, jeżeli niema problemów, to po co latać co chwilę.

Akamara, jak ja zazdroszę spacerków, ehh jak widzę wózki przy równoczesnych ciężarze brzucha marzę o porodzie :D

Już mam prawie wszystko wyprane, ręczniki, pieluszki, wszelkie poszewki na fasolkę, moje koszule...chyba nawet te do porodu wypiorę :)

Teraz mam tonę do prasowania :D

aaa i kupiłam zamiast rożka otulaczek :) dla dziecka jest bardziej wygodny i mniej krepujący a też super zawija :)

Pozdrowionka

btw. ja dziś spałam kiepsko, ale mój kochany się kręcił po chałupie prawie do 2 to może dlatego ;]
aneczka27 a ja tak sobie wszystko układam i wydaje mi się że się znamy ze szkoły :)

Chodziłyśmy chyba razem do liceum, ale do innych klas. Dzisiaj na FB wstawiłaś fotki brzuszkowe z tej sesji o której wspomniałaś. A Ty mi się podpisałaś pod moim komentarzem :) Chyba dobrze kojarzę co??
Jęsli to nie problem może byś mi podała namiary na tą panią od sesji i ile by kosztowała? Jeśli nie tu to na FB.

Zamierzasz rodzić w Wejherowie?? Jeśli tak to jest szansa że się spotkamy na porodówce :)

Pozdrawiam serdecznie :)
aneczka27 ja sobie tak wszystko składam i wychodzi na to że my się znamy :)

Chodziłyśmy razem do liceum w Gdyni, dzisiaj wkleiłaś na FB te śliczne fotki z sesji brzuszkowej. A Ty mi się dzisiaj podpisałaś pod moim wpisem. Dobrze kojarzę??

Będziesz rodzić w Wejherowie?? To może uda nam się zobaczyć na porodówce :)

A powiedz mi ile taka sesja Cię kosztowała?? Bo naprawdę super wyszła i może też bym się skusiła. Jak nie chcesz pisać na forum to napisz mi na FB :) Pozdrawiam Cię serdecznie :)
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php
znacie moze ta strone? moze ktoras z was orientuje sie co dokladnie wpisac? jak wpisuje dane z badania usg to nie pasuje mi FL (długość kości udowej) i niechce sie obliczyc...
Mi na zgagę lub cofanie treści żołądkowych pomaga Maalox albo zimna wygazowana Cola lub Pepsi. No dobra śmigam do Gdańska, bo po południu mam lekarza- może w końcu dowiem się ile waży nasz szkrab. No i na cofanie treści lekarz polecał lekkostrawną dietę i picie przynajmniej 2 litrów wody dziennie. Wzięłam sobie to do serca i jest lepiej. Przynajmniej od tygodnia jestem na diecie i objawy ustąpiły.
Witam wszystkie!!

Wkońcu czytanie po długi weekendzie

Gratulacje dla mamusiek i nowonarodzonych dzieciaczków
My jutro idziemy do lekarza i zobaczymy co nam powie w piatek miałam takie skurcze że myslałam że będziemy gnac do szpitala ale całe szczęście nospa pomogła i wszystko wróciło do normy.

W sobote była u koleżanki na sesji ciążowej i mam już pare zdjęć teraz czekam na resztę fajna sparwa taka sesja naprawdę warto:)

Jeżeli chodzi o chrzciny to będziemy robić koniec lipca poczatek sierpnia a to dlatego że moja siostra ma byc chrzestną a przyjezdza tylko na miesiąc:( musze się powoli rozejrzeć za lokalem bo naliczyłam ok 30 osób (niestety mamy dużą rodzinkę)

Czy jest ktos może z okolicy Pucka, Rumii czy gmin.Kosoakowo??

Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia życze!!
My własnei wrocilismy ze spacerku, mała nakarmiona, przebrana i spi- wiec mama ma toche wolnego:)

ja juz jestem po formalnosciach w mopsie wiec moge co nie co powiedziec na temat becikowego: trzeba dostarczyc wniosek, zaswiadczenie lekarskie, ksero aktu urodzenia dziecka i dowodu osobistego osoby która sie ubiega o swiadczenie (oryginały do wglądu) dodatkowo jezeli matka tak jak u Nas np jest zameldowana w gdańsku a o becikowe stara sie ojciec w pruszczu gdańskim to trzeba miec jeszcze zaswiadczenie z mopsu z gdańska ze matka sie nie starała o becikowe- mozna samemu wziac, albo mops sam sobie sciagnie takie zaswiadczenie tylko to wtedy dłużej trwa.
Mi na zgagę pomaga Reni...albo Cola :)
Pierwsze slysze, zeby do becikowego bylo potrzebne cos od stomatologa ;)
U mnie na zgage dziala mleko, ale ostatnio dotknal mnie inny problem..cofanie tresci zoladka prawie do ust. Cos strasznego. Robi mi sie to nawet jak stoje :(
Jezeli chodzi o skurcze to tez juz mi sie zaczely robic takie jak na okres plus do tego od wczoraj skurcze miesni plecow. Najbardziej pomaga mi na to rozchodzenie, bo lezenie tylko pogarsza.
Chodzic tez juz za daleko nie moge, bo raz, ze spuchniete nogi to jeszcze doszedl klujacy bol podbrzusza. Grawitacja chyba wtedy dobrze dziala, bo czuje napierajaca glowke ;)
Bozenka gratuluje wyjscia do domu :)
Wczoraj bylismy na Klinicznej na patologii u kuzynki Meza. Na dzis rano miala planowana cesarke i pewnie juz od kilku godzin jest z Nia Maluszek, zazdroszcze :)
Ja po przeczytaniu relacji pomelo jeszcze bardziej sie napaliłam, bo teraz co wieczór/ noc mam bóle miesiączkowe... plus czasami kręgosłupa, które tez mialam w czasie @ ... i tym bardziej ciekawa jestem mojego rozwarcia i co tam na dole słychać :P ale w zyciu bym nie podpieła tego pod skurcze...

Dobra, ide sie ogarnac i zabieram małża na spacer bo ma dziś wolne ;)
oj normalnie sie poplakalam czytajac relacje pomelo...

Ja mam w karcie ciazy wizyty co miesiac czyli co 4 tygodnie. Nawet teraz blisko porodu nie kazano mi przychodzic co 2 tyg, bo po co skoro wszystko jest OK.
Wizyta u stomatologa do becikowego potrzebna nie jest.

Ja w nocy znowu mialam bole miesiaczkowe do tego stopnia ze az sie spocilam. Kto wie co one zwiastuja. Ja cierpliwie czekam i nie popedzam, niech se corcia w cieple jeszcze posiedzi.
hmmm...chyba co ginekolog to inna praktyka, mam nadzieję, że mój wie co robi...zwłaszcza, że chodzę prywatnie...zawsze to dla niego większy zarobek...
Agusia, karta ciąży nie jest Ci potrzebna do becikowego... dostaniesz specjalne zaswiadczenie od gina...

pq, ja od 30 tyg chodze co 2 tygodnie... wcześniej chodziłam raz w miesiacu... i od 38tyg mam mieć co 2 tyg KTG
no i dodatkowo w 32 i teraz czyli w 37/38tyg prywatne badanie USG na spr łozyska i przeplywów

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry