Widok

Mamusie marcowe 2014 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
buuu a ja jutro nie moge :( mam zajecia na uczelni popoludniu. Ale gdybyscie ustalaly jakies nastepne spotkanie to dajcie znac. Moze reszta tez sie zdecyduje, im nas wiecej tym weselej ;) a jak ktoras ma juz dziecko to przeciez tez moze je zabrac ze soba
ja sie wybieram z kumpelka pooglądać buty ślubne wiec na 18 moge byc dopiero
No i jesteśmy po usg połówkowym wszystko się rozwija prawidłowo.Już wiemy co w brzuchu moim się rozwija chłopiec:D rozłożył się przed nami :) mąż nagrywał całe usg i córcia również się przyglądała:)
Dziewczyny ja mam skierowanie na tą paskudną glukozę tylko teraz nie wiem czy ja sama ma ją kupić ?
tak glukozę musisz sama kupic i im dac one rozrobia..ja robiłam 2 razy po za 1 wymiotowałam i musiałam powtórzyć..najlepiej dodac cala cytryne do tego roztworu o wiele lepiej wchodzi:) a jaka masz dawke glukowy?bo zapomniałam zapytać mojej lekarki:/
Dziewczyny mi najbardziej pasuje przyszly tydzień na spotkanie bo jutro jednak idziemy ogarniać chate:/ale jeżeli się zdecydujecie na wczesna konkretna godz to zobaczę jak to jutro wyjdzie w praniu;)
Hej
Zależy gdzie idziesz badać. Wiem, że na Morenie trzeba kupić a na Akademii dają. Weź sobie cytrynkę, polecam :) Paskudztwu można nadać ciut lepszego smaku :) Nie wiem czy robiłaś już kiedyś, w razie co: nie denerwuj się przed ani w trakcie, nie chodź podczas całego badania, no i nie jedz i nie pij :) Cudowne badanie heh

A co do spotkania to może pierwsze na 18:00 w Macu na Morenie jutro??
Ja robię w laboratorium w szpitalu wojewódzkim robiłam już jak była w ciąży z córką tylko nie pamiętam czy to się kupuję czy oni dają.

Mi pasuje 18.00 MOrena:)
MartaR gratuluję syna :) tatuś pewnie zadowolony ;)
To jesteśmy umówione, a może jeszcze ktoś się przyłączy :)
Ja też dziś byłam na połówkowym i jednak będzie córka:) a więc będziemy mieli parkę:) a poza tym póki co z małą wszystko ok:)
Asia oj zadowolony i to bardzo skakał za plecami lekarza :D
BWN a u kogo robiłaś usg połówkowe?
ja moglabym podjechac ale o ok. 19...

glukoze mi dala dzis 75 , ale wiem, ze tez 50 daja- nie napisala Ci na skierowaniu? powiedziala, ze badanie zrobic 26-28 tydzien i mam wziac cytryne:)
ja nie mam skierowania bo prywatnie chodzimy..a zapomniałam spytac jaka dawke ale z julka miałam chyba ta mniejsza..a myślicie ze lepiej zrobić tą 75?
MartaR ja też gratuluję synka:)USG połówkowe robiłam u dr Katarzyny Leszczyńskiej podobnie jak w pierwszej ciąży. Ma ona jakiś tam certyfikat w usg serca płodu i moja ginekolog prowadząca I ciążę mi ją poleciła jako super specjalistę od USG a już szczególnie od serduszka. Niestety teraz przyjmuje tylko w Gdyni. USG kosztowało 200 zł i całe badanie nagrywa na płytkę więc jest fajna pamiątka. Jakby coś to polecam. Dr Klimaszewski też robi mi USG na każdej wizycie. Byłam w 20 teraz będę w 23 miała wizytę, więc nie wiem w sumie, które to połówkowe. Chciałam jednak raz iść do innego lekarza żeby niczego nie przeoczyć a poza tym żeby skonsultować sprawę płci, bo dr Klimaszewski najpierw obstawiał chłopca, potem dziewczynkę. Dr Leszczyńska potwierdziła dziewczynkę.
MartaR ja też gratuluję synka:)USG połówkowe robiłam u dr Katarzyny Leszczyńskiej podobnie jak w pierwszej ciąży. Ma ona jakiś tam certyfikat w usg serca płodu i moja ginekolog prowadząca I ciążę mi ją poleciła jako super specjalistę od USG a już szczególnie od serduszka. Niestety teraz przyjmuje tylko w Gdyni. USG kosztowało 200 zł i całe badanie nagrywa na płytkę więc jest fajna pamiątka. Jakby coś to polecam. Dr Klimaszewski też robi mi USG na każdej wizycie. Byłam w 20 teraz będę w 23 miała wizytę, więc nie wiem w sumie, które to połówkowe. Chciałam jednak raz iść do innego lekarza żeby niczego nie przeoczyć a poza tym żeby skonsultować sprawę płci, bo dr Klimaszewski najpierw obstawiał chłopca, potem dziewczynkę. Dr Leszczyńska potwierdziła dziewczynkę.
niechcący wkleiło mi się dwa razy:(
Ja niestety nie mogę bo pracuje dzisiaj do 21 :(
Hmm ja też chodzę do prywatnego i zawsze na takiej kartce drukowanej zaznacza mi wszystkie badania jakie mam zrobić. Badanie z glukoza będę mieć w 25 tyg wiec mam nadzieje ze to nie za wcześnie. Tyle czytam o tych słodkich mamach że aż się obawiam wyników tych badań.
MartaR ja również gratuluje chlopca. Zazdroszczę ze juz wiesz co tam w tobie siedzi :)
Wizytę u kardiologa mi przelozyli na za tydzień bo doktor nie dojechał :/mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu to już będzie bo nie wiem czy później te badanie wyjdzie - lekarz kazał mi zrobić 2-3 tyg po polowkowym wiec to już ostatni dzwonek. Bardzo się cieszę i zazdroszczę ze Wam polowkowe przyniosło same dobre informacje!!
Cześć.
na razie pracuję, ogarniam moją dwójkę maluchów w domu i rzadko bywam, ale niebawem pewnie się ruszę w końcu żeby z Wami posiedzieć.

Jesteśmy po USG połówkowym u Dr Leszczyńskiej.
Okazało się że nasz synek ma duże niedomknięcie zastawek trójdzielnych - krew z serduszka się cofa.
Oprócz tego mam poszarpane łożysko.
Popłakałam się..

Pani Dr mówi że to może być wynik mojej ostatniej choroby (zap krtani) - infekcja przeniosła się na płód. Takie wady często się cofają po ok 2-3 tygodniach.
Za 2 tygodnie mamy wizytę u kardiologa dziecięcego specjalizującego się również w wadach serca płodu. Bardzo się boję.

Uaktualniam listę:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
8. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
9. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
10. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
11. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
12. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
13. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
14. termin:? malgocha
15. termin:? Kejt
16. termin:? Magdula
17. termin:? AgaMalaCzarna
18. termin:? Martyna.89
19. termin: 24.03.2014 Patunga (Gdańsk)
20. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)
2. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
BWN my mamy tego samego lekarza prowadzącego i własnie pamiętam jak pisałaś o pomyłce lekarza równocześnie mi i Tobie powiedział, że będą chłopaczyska :D a na połówkowym u Ciebie okazała się dziewuszka i po Twoim wpisie męża uczulałam żeby się nie nastawiał :D. Trochę się jednak denerwowałam przed wczorajsza wizytą czy wszytko ok no i ta płeć czy będzie potwierdzeniem które lekarz dawał 85% w 14 tygodniu ciąży :) i się udało.
Tyle ciuszków mam po dziewczynce, ale siostra też w ciąży także może się przydadzą :)
Patunga musisz być dobrej myśli będzie wszytko dobrze. A mam pytanie czy te łożysko może się jakoś zregenerować ?
MartaR - Dr mówiła że to ma wszystko prawdopodobnie powiązanie z moją infekcją. Łożysko się powinno zregenerować.
Poza tym jest wszystko ok. przepływy w pępowinie itp.
Wiecie jak to jest, stresuję się bo mam dwójkę dzieci z którymi wszystko było w porządku i teraz to.
Jesteśmy dobrej mysli.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry