Widok

Mamusie marcowe (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
evelcia jedz na Kliniczna.. nie spotkałam nikogo nie przyjemnego na porodówce i położnictwie (zdarzyło mi się u Pawelka ale na to nie ma co patrzeć a trzeba myslec ze wszystko będzie dobrze) a wręcz nawet przyjaznie glownie na prodowce:) nie wiem czy ja tak trafiam czy tak tam jest;)
Marta "witamy w domku":) jak Martynka zareagowala na braciszka? u nas na początku z Julcia było ok ale teraz widze ze trochę gorsza się zrobila (chyba probuje zwrocic na siebie uwagę) i bardziej "przytulanka".. chce zebym brala ja na rece, odkladala Pawelka i z nia się bawila i więcej siedzi na kolanach i się bawi albo z nami na kanapie przytulona;)
Marta to trochę się jednak i tak wycierpialas skoro wzielo cie dzień wcześnie jak zrobili cesarkę... z karmieniem tez tak miałam na początku ze wykarmilabym wszystkie noworodki na neatologii jak donosiłam Pawelkowi i co sciagnelam to za chwile czułam znowu ze mi przybierają .. pielęgniarki się smialy ze przynoszę po 2 buteleczki kiedy Pawelek nawet jednej nie zje;) ale teraz jak już nie sciagam i normalnie karmie to mam tle ile potrzebuje maly..a "ciagnie" dosyć często i najchętniej to by caly czas lezal przy cycu;)
Marta jeszcze raz gratulacje!! W domku jest zupełnie inaczej :) Może trafiłyśmy na tą samą, ja na porodówce trafiłam na taką starszą w koku i w okularach, jej tekst mnie rozbroił, "ciąża i poród to nie choroba, będzie boleć :D" potem miała pretensje, że nie odpowiadam jej na pytania podczas skurczu! ale później przyszła położna do rany przyłóż, cudna, fajnie prowadziła poród i wręcz mnie uspokajała :) Położne na oddziale po sn takie sobie, ale tam też jedna cudowna!
Luciolla nie wiem jak po cc, ale koleżanka z sali urodziła bliźniaki naturalnie (byłam pełna podziwu, 36 tydzień i kilka dni, jeden ponad 2800, drugi ponad 3100!!!) i gdyby nie fakt, że jeden musiał być na obserwacji, miałaby obu od razu..
Po pobycie w szpitalu sądzę, że położne mają duży wpływ na nasze samopoczucie, ale nie wszystkie zdają sobie z tego sprawę albo mają to gdzieś.. ja miałam straszną presję odnośnie wagi Malutkiej, że spada, że nie przybiera, kazały mi ważyć dodatkowo, a ja wtedy się stresowałam i tylko o tym myślałam, już mi chciały mleko wcisnąć, a tak na dobrą sprawę spadek był akceptowalny - do 10% a potem waga lekko skoczyła z wieczora do rana (położne nastraszyły, że porównuje się tylko ranne a ranne stały w miejscu) i na szczęście pediatra był normalny a Klaudia w domku przybrała ponad normę na dzień! :) Dobrze, że trafiła się też jedna cudna, która bardzo mi pomogła i dzięki niej karmię naturalnie. Jednak tak jak Aga ja też aż się popłakałam z tego stresu i presji..
fendika mala nie okazuje zazdrosci tylko glosna sie zrobiła :-) a moze w ten sposob okazuje juz sama nie wiem.

Mikkka w nocy trafilismy na super babke przedstawila sie Asia taka mala chudzinka do rany przyłoz:-) a ta połozna rano miala na imie
Ania oj kobieta zaszła nmi za skóre.Jak nas przyjeli dziewczyna rodzila obok to sobie wyobrazcie jak my sie nasluchalismy bo jeszcze drzwi sie zepsóly te ktore sa miedzy salami.
To ja się pochwale 4.03. 2014 urodzila się moja córeczka Aurelka przez CC godz 18.05 waga 3400, 56 szpital Warszawa Solec :)
Ależ byka zrobiłam ZEPSÓŁY- ZEPSUŁY powinno być :D
Gratulacje dla kolejnych mamuś rozpakowanych :)
Asia no to akcję szybką musiałaś mieć :)

Dziewczyny muszę Wam napisać jaki obiad miałam jednego dnia w szpitalu :D
Ziemniaki papka, sos biały podawany do każdego obiadu ten sam, papka z cukinii i do tego mięso GRUBA PARÓWKA :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta nie lubisz grubej parowki;P..obiad za 1 zl był? był..;) ale widze ze z jedzeniem w każdym szpitalu tak samo..ja jadlam codziennie na sniadanie i kolacje ta sama "ala szynke" ;)
kiave gratuluje:)
Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!
Taaaak Marta ta sławna parówa i rozgotowana cukinia haha to był mój pierwszy obiad po porodzie, zdrowa dieta mamy karmiącej :-) albo na kolację oczywiście sterta chleba a obok rozwalona chyba konserwa, nie odważyłam się tego jeść ;-)
kiave gratuluje!!!

Ja dzisiaj mam juz ostatnia wizyte u gin. To sie lekarz zdziwi ze jeszcze w dwupaku jestem :D
a slyszalam ze na zaspie maja lepsze jedzenie..dlatego często dziewczyny wybierają zaspe a nie kliniczna..
evelcia Ty jeszcze tutaj..zmykaj na porodowke;P
Hehe fendika ah co ja bym dala za to :D ja juz nawet skurczy nie mam. Cisza totalna :(
Evelcia to będzie w tym tygodniu :D zobaczysz. Mikkka to była konserwa zmielona :D.
Kiave a jak Ty do Warszawy trafiłaś???
A tak jakoś wyszło mialam rodzic w Gdańsku. Po tygodniowym pobycie na Zaspie i po tym jak kazdy lekarz mial inna opinie na temat mojego malowodzia pojechalam do w-wa. Znajomy lekarz zrobil mi cesarke a po drugie pochodzę z Warszawy i mogę liczyć na pomoc Mamy.
Dziewczyny nastraszyła mnie trochę moja szefowa, mówiąc że mogę mieć już problem z uzyskaniem zwolnienia po terminie porodu. Wiecie może jak to jest ? Nie chcę już przechodzić na macierzyński...
Dzisiaj mam wizytę na 19 ale chciałabym już wiedzieć :)
Evelcia, bzdura. Nie urodziłaś, dostajesz zwolnienie. Musialby być wyjątkowo problematyczny lekarz.
eeee ja mialam zwolnienie do 5 ego marca - tak mi sama napisała lekarka. nie daj sobie wmowic i odeslac do lekarza pierwszego kontaktu.

to ja mialam kotlety:) , a w domu czekoal schabowy i rosol, ale jak dostalam jogurt naturalny, ktoego nie znosze wypic bylo trzeba. teraz tez codziennie za dwa wypijam:)
Zależy od lekarza ginekologa czy Ci wystawi, ale Klimaszewski myślę nie będzie robił problemu. A jak nie ginekolog to lekarz ogólny też wystawia 100 procent ciążowe.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry