Widok

Mamusie marcowe (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny za cenne info.Jutro daję materiał do badania, zobaczymy co wyjdzie.
Hej dziewczyny, ale mnie tu dawno nie było...
Aga M. - tak, jestem z Moreny, konkretnie to Piecki. Ale do przychodni jeżdżę na Suchanino, kiedyś się zraziłam do Moreny. Szczepienia zrobiłam tak jak nam zalecali po szpitalu (mieliśmy drobne problemy okołoporodowe) czyli obowiązkowe (skojarzoną 6) i dodatkowe pneumokoki i rotawirus. Lekarka w przychodni i neonatolog u których byłam na kontroli potwierdzili, że lepiej zaszczepić tymi zalecanymi, szczególnie, że mała ma brata w przedszkolu.
My też dajemy Dicoflor i kupki są regularne i bez bólu.
Dziewczyny z Moreny - czy umawiacie się na jakiś wspólny spacer? Dziś słońce piękne, gorzej z wiatrem. Okropnie wiało jak synka odprowadzałam do przedszkola.
My pod koniec maja wybieramy się na tydzień na Mazury:) Nie mogę się doczekać. Zastanawiam się tylko, jak ja się z dwójką spakuję:D
Dziewczyny, a macie może nianię elektroniczną? Polecacie jakąś?
Muszę kupić przed wyjazdem a nie wiem co...
hej

ja jestem z migowa. na specery chodzimy z Mikka i Asiulą, czasem dołcza Marta

my pod koniec czerwca w góry, wlasnie kupujemy bagażnik dachowy.
a my właśnie kupiliśmy bagażnik dachowy:) czekamy aż przyjdzie.
a gdzie chodzicie na spacer? bo ja tu zwykle koło mnie, czyli na deptaku koło szkoły 'jedynki' albo koło zbiornika retencyjnego przy szpitalu Swissmed.
Też myślałam o niani elektronicznej, bo mieszkam w domku i czasme jak wyjdę do ogródka a mała śpi, dobrze byłoby mieć to, żeby nie trzeba było co chwilę latać do pokoju.

Dałam wczoraj małej herbatkę z kopru włoskiego Hippa - bo podobno dobra na bąki, pediatra mówiła, że można podawać i co ? Wypiła łącznie ze 100ml wczoraj i TRAGEDIA dziecko mi od wczoraj od 17 wyje aż do teraz z małymi przerwami na drzemkę. Cała noc nieprzespana. Nic ją nie uspokaja. Bąki wychodzą w takiej ilości, że jestem przerażona.Nigdy więcej tej harbaty nie podam... masakra.

My nigdzie nie wyjeżdżamy póki co i planów na ten rok wyjazdowych nie ma patrząc na to, że mała jest nieprzewidywalna niestety.

Nie wiem czy to mleko bebiko też nie jest felerne, może lepsze niż Enfamil, ale od 2-3 dni też coś amrudna jest. Może to też po szczepineiach jeszcze coś wyłazi. Po sab simplex nie widzę reakcji żadnej.

Dzisiaj jedziemy badać kupkę i zobaczymy co wyjdzie...
hej basik dziewczyny spaceruja blizej swoich osiedli - Migowo, Myśliwska. Gdy się z nimi umawiam to często chodzę w tamte strony, a gdy spaceruje sama to najczesciej tez robie rundke deptakiem do kosciola, potem w dol w strone carrefoura i skrecam w Nobla i do zbiornika retencyjnego. Na dłuższe spacery Jaśkową w dół i wracam Migowską, albo odwrotnie bo i tu i tu górka ;)

Wczoraj strasznie wiało ale byłyśmy 3 godz na dworzu, dzis jeszcze nie wiem czy się wybierzemy
Kasia jak bedziesz miala wynik to daj znac. Nasz gastroenterolog nie poleca kopru włoskiego. Marta z tego co wiem to pediatra musi miec podkladke od specjalisty zeby wystawiac recepty. My mamy recepty od gastroenterologa.
Kasia wypróbuj ten nutramigen- naprawdę tyle różnych mlek się u Was nie sprawdziło, że myślę że warto wypróbować nutramigen bo jest naprawde dobry. Zauważalna poprawa jest juz po 24 godz. a po 4 dniach pełna.
A w takim przypadku lepiej isc do specjalisty- pediatrzy polecają herbatke z kopru i zageszczanie mleka przy ulewaniu- a specjaliści ani jednego ani drugiego nie polecaja bo tylko pogarszaja sprawe
z koprem przesadzilas niestety. nam położna powiedziala, zeby pić max 50 ml. nasza podmieniajac z mlekiem wypije max 30 ml.

my na nanie bezlaktozowym juz chyba 6 puszke i wszystko sie unormowało, koper raz na 2-3 dni dajemyi zaczelismy dopajać woda bobo zdroj i mama i ja bo coraz czesciej Majce chce sie pić, a nie jeść.

nianie wymienilam za czesc punktów pazback bo przepadały, ma czujnik temperatury w pokoju - ok. 23 stopni, raz bylo za cieplo - 25 stopni to pikała.

http://www.payback.pl/pb/rewards/id/58518/index.html
Dziewczyny a moze jutro sie spotkamy na spacerek jezeli pogoda pozwoli? Moge dojechac na morene :-)
ja jutro w trasie po gdańsku, ale po weekendzie chetnie
My mamy nianie Angelcare z momitorem oddechu Ac401
wydaje się ze jest ok
ja też po weekendzie chętnie się wybiorę na wspólny spacer. Miłego weekendu dziewczyny!
Aga widzisz co lekarz to inna bajka . Mi mówiła 100ml/ dzień max i 3-4 x w tygodniu, byle nie za często na zmianę z wodą.

kupka poszła do badania - i ogólne i na krew utajoną zrobiłam, wynik w poniedziałek, za oba badanie 32,50zł zapłaciłam w Brussie w Pruszczu.

bwn dzięki za wskazówki, mam na uwadze to mleko.
zamówiłam chustę z Allegro, tańszą za 70zł. zobaczymy jaka jakość i czy uda się wiązanie. stwierdziłam że pierw wezmę tania jakąś, a jak mi to przypasuje to zainwestuje w droższą. w przyszłym tygodniu przyjdzie i zacznę naukę wiązania z youtuba... dam znać jak idzie
oby to było to, bo wtedy bedzie łatwiej ustawic jedzenie i przywrócić równowage, a nie dalej szukać. my tez myslelismy , ze kolki i dawalismy krople.

masz do wyboru jeszcze nan bezlaktozowy i refundowana humane sl
Evela bardzo chętnie, ale ja też po weekendzie. W poniedziałek ma być na morenie Fendika, więc może zbiorowy spacer :D?
Kasienka ja też uważam, że przesadziłaś z tą ilością kopru, zwłaszcza na początek.. ja dawałam Małej jak miała 3 tyg. co prawda ale w kilka łyżeczek, nie miała mega problemów z brzuszkiem, ale bączki wywołał i nie narzekam, wręcz polecam. Sporo osób go używa, poleca, w sumie koper to babciny sposób :) i niestety, co człowiek to inna opinia, co lekarz też.. trzeba samemu decydować, nie każdy ma rację..
Basik ja spaceruję zwykle blisko domu, bo moja córa nie wytrzymuje długo bez jedzenia, a jeszcze nie pogoda na cyca na dworze.. :) także zapraszam na migowo :)
Mikka, moja tez raczej do dwóch godzin wytrzymuje max, zwykle wychodzę tu kolo mnie na około godzinę. Zawsze mogę spróbować odciągnąć wcześniej i dać na spacerze. A gdzie na Migowie Cie szukać?
MartaR jakie czopki zastosowalas dla dzieciatka? I w jakiej ilosci? Moj maly ma to samo i chetnie bym sprobowala bo windi nie do konca sie sprawdzaja.
Napisz tez prosze cos na temat Dicofloru. Ile zastosowalas? O jakich porach? Bede bardzo wdzieczna.
Czy dicoflor moge zastosowac bez porozumienia z pediatra? Moj maly ma dzis rowno miesiac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry