Widok

Mamusie marcowe (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam firmę Alles, mają bardzo bogatą kolekcję bielizny "dla mam" :)
Mają stoisko w "Mama i ja" zarówno w Gdańsku jak i w Gdyni, więc można przymierzyć. Cena w stosunku z jakością bardzo przyzwoita, bo około 70 zł za usztywnione staniczki, z fajnego miękkiego materiału. Można też kupić na allegro :)
Osobiście posiadam między innymi taki:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-caffe-latte-alles-75d-i4277846058.html
i bardzo sobie chwalę :)
Jak u Was minął Dzień Matki ? Świętowałyście ?

Pytanie do mam po cesarkach..
1.Jak Wasze brzuchy? Czy możecie już ćwiczyć? Jakie ćwiczenia możecie robić? Mi lekarka powiedziała, że dopiero po 3 miesiącu mogę zacząć ćwiczyć... co Wam lekarze powiedzieli?
ja głównie muszę brzuch wyćwiczyć, bo flak mi został... i źle się z tym czuję, bo odstaje we wszystkich bluzkach :(

2.Co Dominikę pochwalę to się coś zaraz sypnie... cały zeszły tydzień niezły był, wręcz radość. Nocki super przespane, sporoadyczne popłakiwanie (pielucha, kupka, głód i nic poza). A od piątku znowu wieczorne popłakiwanie, bąki różnie wychodzą, pręży się i od 2 dni pod rząd znowu windi robiliśmy na wieczór, bo się męczyła.Po jedzeniu koniecznie próbujemy ją odbijać, czasem 2-3 razy się odbije a czasem nie. Teraz nie wiem skąd te gazy... Mleko dalej to samo Bebiko 1. Postanowiliśmy z mężem, że zrobimy po 2 tygodniach kolejen badanie kału na nietolerancję laktozy, zobaczymy co teraz wyjdzie.

Dzisiaj jadę na szczepienie na pneumokoki, zweryfikuję pierwszy wynik kału z pediatrą, zobaczymy co powie.

Dzisiaj taka pogoda, że spaceru chyba nie będzie, zawierucha u mnie jak diabli...
U mnie piękny Dzień Mamy mój dwulatek przyszedł do mnie z bukietem róż i powiedział Kochamy Cię mamusiu ja i mój braciszek Szymek :-) oczywiście się wzruszyłam cudowne sa takie chwile :-) u nas ok sa lepsze i gorsze chwile :-) mój młodszy lepiej śpi w nocy teraz niż starszy bo Sebi gada przez sen i budzi mnie :-) Dziś okropna pogoda u nas też wieje też siedzimy w domku ale spaliśmy dziś do 10:30 :-) więc jestem wyspana :-)
Ja dostałam 4 bukiety kazdy w innym kolorze. Kazdy bukiet od jednego z dzieci plus mojego najwiekszego dziecka czyli męża :) Moja dwuletnia córcia wpadla do domu z calym naręczem i krzyczała od progu "dla mamusi!!!" :)

My dzis szczepienie pierwsze mielismy, cztery uklucia bo razem z pneumo. Straszny placz był ale szybko sie uspokoily i spia od powrotu, ale czopki w pogotowiu.

Moje maluchy waża po 5 kilo, juz podwoily wage.

Jakie rozmiary nosza wasze maluchy? My nosimy juz 62.
super, ze tak rosną!

Majka w poniedzialek miala 5,94 do podwojenia 3,44 jeszcze trche brakuje. ja dostalam czerwone roze opakowane w papier w dzieciece wzorki:)

pneumo zaczniemy chyba przy drugiej turze, albo pozniej jeszcze sie zastanawiam. koszulki 56 juz ku koncowi, raczej bluzeczki 62 - bodziaczki 68 i 74, a spodenki 68:)
Ja dostałam własnoręcznie malowane serduszko od synka. Pracę wykonał z paniami w żłobku :)

Jagoda nosi śpiochy 0-3m, nie wiem jaki to rozmiar
Kasia, mnie tez jeszcze wisi flaczek ale pilnuje sie zeby te pierwsze 3 miesiace sie nie przeciazac wiec jeszcze nie cwicze, potem nadgonie i mam nadzieje ze szybko sie tego pozbede ;)
Dziewczyny a czy któraś z Was już dostała miesiączkę?;)Ja właśnie dziś :) czyli wszytko wraca do normy.

Mnie syn i córka zabrali na lody :D i laurka od córeczki.
Marta ja juz 2 tygodnie temu, obfita jak nigdy dotad....i dzis tez mnie cos brzuch zaczyna bolec. Zanim sie to wyreguluje to chyba trzeba byc zawsze przygotowanym hehe
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiących piersią. Muszę swojemu synkowi wykluczyć jedno nocne karmienie i jestem ciekawa ile Wasze maluchy wytrzymują w nocy bez karmienia?
Ja dostałam bukiet tulipanów :)
Klaudia nosi rozmiar 68, a w nocy wytrzymuje 8-10h. Sama ustaliła sobie taki tryb. Zasypia po 21, max 22 i budzi się 5-7. Jeżeli 5 to potem, po karmieniu, jeszcze przysypia. A Ty ile razy karmisz, że musisz odstawić?
Ja karmię wciągu dnia co 2,5-3 godziny, a w nocy 2 razy i musze jedno nocne karmienie wykluczyć, bo mały waży już 8800 :)
A z jaką wagą się urodził? mój zasypia 20:00-21:00 i je ok 2:00-3:00 a potem ok 5:00-6:00 i dalej śpimy dziś do 10:00 :-) mój od początku przytył 2100g ale Twój duży bobasek 3,5 m-ca i prawie 9 kg musi być dużym chłopczykiem :-) a my nosimy jeszcze niektóre 56 cm ale większość 62 cm
ale wam dziewczyny zazdroszczę tych nocek wiem ze się powtarzam ale wczoraj znowu się poplakalam bo maly co 1 h się budzil do tego w srodku nocy julka godzine z kaszlem :( i nikt mnie nie rozumie ze tak zarwane nocki zle dzialaja i wymagają ode mnie nie wiadomo czego..
nie wiem co jest Pawelkowi ze nad ranek ok 5 wierci się kreci macha rekami nogami i spac nie daje i tak do 7:/ może ktoras wie co może być przyczyna?maly już ma 3,5 miesiąca a budzi się gorzej jak noworodek :(
Pawelek po wizycie u lekarza wazy już 6300 tez szybko przybiera i dlatego musi jeszcze przez miesiąc brac zelazo..rozmiar nosimy już na 68 a niektóre 74:) 62 już stanowczo sa za male nie może rozprostować dobrze nozek:)
Fendika a Ty badałaś Pawełkowi kupkę?Może też ma np. nietolerancję laktozy?
Na dzień mamy dostałam koralik do bransoletki z pandory z figurką chłopca bo dziewczynkę już dostałam za urodzenie Mai:)
Gosia24 mój synek urodził sie z waga 3900g. My nosimy ubranka 68/74, ale jest z niego bardzo duży chłopak. Ostatnio pewna pani mnie zaczepiła i jak usłyszała ile ma miesięcy to powiedziała "chyba sobie pani żartuje, przecież on ma z pół roku" :)
Fendinka mój nieraz też tak przez sen macha nóżkami i rączkami ale to chyba normalne niezapominajka to faktycznie bardzo dużo przybiera może któreś z Was jest duże i ma to po rodzicach :-)
Jesteśmy raczej przeciętni, ale ja byłam też sporym bobasem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry