Widok

Mamusie marcowe (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
monika to tez musieliście przezyc koszmar..widze ze dużo z nas przeszlo cos z maluchem..co to teraz jest ze takie rzeczy się dzieja, dużo konserwantów, chemii w produktach dużo spalin sama nie wiem..
w domu ubieram tylko w pajaca +pampers, czasem skarpetki

a na dwór przy temp jak dzisiaj , w wózku materacyk gąbkowy, na to mam taką mięciutką kołderkę, na to bobas w poajacu z czapeczką i przykryta kocykiem złożonym na pół oraz pokrowiec od wózka
Kasiu ja tych podkladów mialam zapas- potem jeszcze lkolezance odsprzedałam- ma termin na czerwiec, mnie bylo wygodniej uzywac wielkich, zeby nic nie polecialo na materac.

delokilo dawalam 6 kropli- bo Mała miała wtedy nieco ponad miesiąc. bobotic lekarka mówiła, ze podwójna dawka, tak samo espumisan daje sie ten forte. debridatu nie stosowałam. dobry jest tez dicloflor- poprawia naturalna flore jelit.

ja to jestem zła ze nie mowia w szpitalu- żadnym, zeby na to zwrócić uwagę. takie proste badania...
w domu spioszki+ koszulka na długi rękaw, a na spacer do nosidełka luza z kapturem- po mnie nie lubi czapek i na skarpetki buciki ciepłe. na nozki kocyk.

w gonndoli tak samol, ale w spiworku.
kasienkas w samym pajacu czy t jest taki pajac ala kombinezon wiosenny? bo ja chyba jak zwykle przegrzewam ;)
Monika współczuje przeżyć z synkiem, faktycznie wiele z nas miało jakieś problemy zdrowotne u dzieci. Az przykro bo szkoda maluszków. Byłam na wizycie u ginekologa i mówił, ze dużo się chorych dzieci rodzi, od delikatnych infekcji poporodowych do poważniejszych chorób. Mówił, że prawie nikogo nie mogą wypisać po tych 2-3 dobach po porodzie bo dzieciaczki muszą poleżeć dłużej. Oby naszym maluchom już się te zdrowotne problemy skończyły
fendika zwykły pajac bawełniany
ja w domu trochę małą przegrzałam i potówki wyskoczyły..ciężko dobrać ciuch z początku, żeby nie przegrzać...
kurna to ja przegrzewam..bo ma body z krótkim rękawkiem bluzeczke i wiosenna kurteczke ;) boje się trochę tych wiatrow ze gdzies powieje..ostatnio w swieta znowu zaczal pokaslywac i zapchany nosek mieć..zrobiliśmy inhalacje i jest ok jeszcze trochę zapchany nosek ma ale już o wiele lepiej :)jak nie ebdzie wialo to tez bluze wloze i tyle:)
Aga a malutka już teraz daje ci znac ze nie lubi czapeczek? mala spryciula;)
jak pakowałam ją w królika to spoko, troche marudzila, niby królik z kapturem , ale w marcu jeszcze była potrzebna czapa. czapek mam kilkanascie- jak kupowałam ubranka z forum to wiele było gratisami, wiec probowałam je po kolei. jak zaczynam ubierac czape to jest taki prostest wiercenie sie, po kąpeili to czapka max 3 min. ma jedna w kropki od cioci , ale jeszcze sporo za duza, ale tą jedyną lubi, wiec czekam az do niej dorośnie:) ja nie lubilam nigdy czapek i cos po mnie musi miec:)
Witam mamuśki!Monika współczuje przejść i wszystkim mamusią, które miały jakieś problemy zdrowotne z maluszkami Nas narazie odpukać omijają młody ma się super rośnie w oczach dalej na cycku ładnie śpi nocki lepsze większy problem to kryzysy naszego dwulatka haha Seba zamieszkał by na podwórku i najlepiej nie przychodził by do domu zagonienie go z podwórka do domu to afera dlatego spędzam dużo czasu na dworzu mały śpi w wózku ale muszę go bujać jak postawię zaczyna się wiercić i budzi a starszy buszuję Mam nadzieję, że piękna pogoda utrzyma się długo a ja ubieram body cienkie spodenki i na to kombinezonik ale dresowy cienki i raczej go nie okrywam chyba że zawiewa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja daje małej bebilon pepti dha drugi tydzień. Poprawa jest o tyle ze jiz mi caly dzien nie wyje:) ale na buzi dalej brzydkie suche plamy. Jutro robie badania kalu zobavzymy czy widac poprawe.
witam,
mam pytanie do forumek, które rodziły na zaspie.

czy miała któraś z Was może położną do porodu z tego szpitala ? Jak tak, poproszę o namiary.

z góry dziękuję

Ja rodziłam, ale wolałam męża mieć przy sobie - na zaspie 1 osoba towarzysząca..
moja córcia to gorąca dziewczyna i wszytkie śpiworki, kombinezony są już w szafie. w domu ma bodziaki i śpiochy lub półśpiochy a na dwór dodatkowo bluzę, czapeczkę i niedrapki. Kocyk zabieram w razie co żeby przykryć nóżki. Jak jest wiatr to nakładam nakrycie na wózek, jak nie to kocyk lub leży bez..a na noc bodziaki z krótkim i pajac.
Dziewczyny kiedy wybierzemy się na wspólny spacer? mikka Aga asiula tak blisko mieszkamy to powinnismy co drugi dzień co najmniej na spacer wychodzi pogoda dopisuje:) ja niedliugo stad wybywam a jeszcze chociaż raz chciałabym się z wami spotkać:)
Marta widziałam cie wczoraj na spacerze z mezem i dziecmi:)jechaliśmy do Fashionhause..gdzie niedaleko mieszkacie?
No ja z Agą w ubiegłym tygodniu mieliśmy mały spacerek po morenie ;)
Fendika tak te bloki które pewnie mijałaś jak jechaliście od strony Gdańska po prawej stronie to nasze osiedle:)
i nie dalyscie znac?? oj nieładnie nieładnie :P:P:P
spacer byl tez biznesowy- krople przeciwkolkowe oddawałam.

ja tam raz- dwa dziennie jestem na spacerze. po 2-3 godz.
aga a dziś wychodzisz ok 11?
mysle, ze tak. nr kom. podam na prv

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry