Widok

Mamusie marcowe (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarka zaleciła zmianę mleka od razu a nie stopniowo.
spokojnie do rana w lodowce możesz pptrzymac.. kup tez w aptece specjalny woreczek do moczu dla niemowląt dla dziewczynek nie będziesz musiala lapac pojemnikiem i zrob ogolne badanie moczu..musisz patrzeć na leukocyty jeżeli pojawia się w moczu to może oznaczac o zakazeniu i wtedy będziesz musiala zrobić na obecność bakterii.. a lekarzom nie trzeba ufac bezgranicznie.musisz zadzwonić do swojej przychodni i spytac czy robia badania bo raczej nie wszędzie je wykonują..
Bo lekarze maja w nosie, że dziecko płacze. Ale Ty podawałaś mleko bez laktozowe no nie?
Może mała ma alergię na białko mleka krowiego?
Marta, mała w szpitalu dostawała pierw Bebiko, potem się im skończył i podawali Enfamil. W domu po powrocie ze szpitala dostawała dalej Enfamil 1. Potem 1 pediatra kazała podać enfamil 0-lac lub enfamil zwykły+ delicol= nic nie dało. Kolejna wizyta u innego lekarza-zmienić mleko na bebilon comfort, ponieważ nie udało nam się go kupić przed majówką, więc go zamówiłam, a z męzem stwierdzielismy zeby jej zmienic na inne mleko zwykle.no i to bebiko chyba lepsze niz ten enfamil.no a jak odebralam w koncu ten beblion, to dalismy bebilon... moze zle ze sami sprobowalismy z innym mlekiem.. sama juz nie wiem, bycie swiezo upieczona matka nie jest proste :(((.Czlowiek chce ulzyc małej a wychodzi, ze jeszcze wiekszy kociol robi. Tak samo jak lekarze z tymi lekarstwami. Teraz dajemy bobotic.Espumisan nic nie pomógł.Wiele osób, w tym 2 lekarzy polecało nam sab simplex ! gdzie jest on niedostępny w PL. Znajoma mi przywiezie 2 buteleczki sab simplex z Niemiec, zobaczymy czy poskutkuje, za 2 tyg chyba bede go miala. Sab simplex -kropelki 30ml a kosztuja okolo 10 euro.
Kasia ja zmieniałam z dnia na dzien, bo szłam tym samym mlekiem- bebilonem, wiec zmiana nie byla drastyczna,

comfortu uzywalam chyba 3 puszki, jadla chetnie, pepti wylala z siebie cale w ciagu 3 karmien, wiec odstawilam.

nie zrozum mnie zle to badanie kału koszyuje 8-16 zl - taniej niż te wszystkie mleka wiec zrobilabym je od razu, a nie kupowala kolejne puszki. emfalil jak sama wiem tani nie jest.

wiem, ze lekarze roznie mowia, ale my po te calej jezdzie z mlekami wrocilismy czekajac na wynik do zwyklego bebilonu, bo ten lubila bardzo, a po 2 dniach jak byl wynik po przeczytaniu w necie ze taki wynik oznacze nietoleracje sama zmienilam mleko na enfamil- wizyta nastepnego dnia, ale nie chcialam meczyc Małej, jak sie okazalo, ze zaparcia to poczyalam ,ze Asi Córce podpasowal nan i jeszcze tego samego dnia Majka jadla nana, chociaz przeszukalam 6 aptek w okolicy, Asia podpowiedziala o rossmanie- jak sie chce mozna znalezc. moglam Ci te puszke wyslac skmką - żeden problem odebralabys na stacji. tez mielismy festiwal kropli, ale okazaly sie zbedne.

teraz zamawiam nan stąd - http://www.aptekadziecka.pl zamówiłam wczoraj o 18 dzis o 18 odebralam 10 puszek z rudy slaskiej w przydomowym paczkomacie. czasem lekarze mowia roznie, kazdy moze sie mylic, a czasem nie ma jak sie dostac i wtedy trzeba isc za swoim glosem, wiem , ze czlowiek niedoswiadczony i sie uczy, ale w takich przypadkach dosc szybko trzeba działac...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasieńka współczuję tych przebojów biedna malutka ja miałam jedno krzyczące popołudnie bo zjadłam szczawiową i małemu nie podpasowało bolał go chyba brzuszek bo krzyczał w niebogłosy a gdyby tak ciągle jejku nie wyobrażam sobie A sab simplex słyszałam że super ale dostępne tylko w Niemczech my odpukać ok za tydzień szczepienie Niech ta pogoda się zmieni słońce wróć!jutro mam wizytę u gina brrr jak mam wejść na ten fotel bleee
Sab simplex mają aspartan...
Sab simplex mają aspartan... dlatego są w Polsce zabronione
Czy któraś z Was używa mleka Bebilon Comfort? Kupiłam ale już się nie przyda szkoda, żeby się zmarnowało - więc oddam świeżo otwarte opakowanie z 07.05.2014 - zużyłam z niego 12 miarek- oddam za paczkę chusteczek Bella z jedwabiem. Mail bikej{małpa}wp.pl lub kontakt poprzez forum.
Kasienkas a przy którym mleczku zostajesz?
Kasienkas szkoda twojej małej. Biedna cierpi bo mama wolała zachować ładną figure niż spróbować karmić piersia...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Marta, zostajemy przy Bebiko. Wczoraj do niego wróciłam no i wieczór i nocka pięknie przespana, przerwy na karmienie co 4h.I mała spokojna jak anioł. Enfamil i Bebilon comfort odstawiamy i już nie wracamy.

Luciolla - ...jakby dzieci karmione piersią nie miały rewolucji .... szczerze nie znam takich. A widać po forumkach, że to co się zażekały że będą karmić, wiele rezygnuje... w sumie nic mi do tego, ale każdy niech robi, jak uważa, mamy wolny kraj. Jak idzie Ci karmienie to się ciesz i dawaj swoim dzieciom co najceniejsze :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Luciolla a Ty bylas moze w zeszlym tygodniu na szczepieniach w przychodni na morenie?

Basik a Ty jestes z moreny?
a to karmienie piersią przeszkadza w zachowaniu dobrej figury? Wydaje mi się, że to kwestia indywidualna, a nie to jak się karmi. Za dużo dziwnych teorii wokół karmienia piersią i jej skutków ubocznych krąży.
Ja karmię piersią, ogólnie przybrałam w ciąży wg mojego lekarza za dużo - bo zamiast 12kg to 17.. ale po miesiacu (nie wiem czy to szybko, czy nie) wchodzilam w spodnie sprzed ciąży. Jakies 1-2 kg mam do zrzucenia do mojej wagi, tylko wydaje mi się że na skutek ciąży biodra mi sie poszerzyły, nie mam takiej talii jak wcześniej tylko jakieś takie boczki... cos czego zawsze się bałam, bo mnie babcia straszyla, że ona po każdej ciąży 15-20cm się poszerzała w biodrach.. ale trudno - chce się mieć dziecko, trzeba się na wiele poświęcać i chyba nie chodzi tu o sam wygląd;))
Kurcze różne opinie krążą na temat aspartanu w składzie sab simplexu, szukałam teraz z ciekawości na ulotce, ale nie widzę aspartanu... chyba że jestem ślepa albo nie mogę znaleźć tłumaczenia dobrego..
W każdym razie też słyszałam, że są rewelacyjne, dostałam na razie 2 sztuki bo chciałam stosować zapobiegawczo i na wzdęcia, ale po 2 tygodniach stosowania nie widzę, żeby było jakoś inaczej, więc zaczęłam się zastanawiać, czy jest sens je podawać, pojawiają się też różne opinie na temat szkodliwości tych kropelek.. Kolek nasz mały nie ma, ale męczy się przy "wypuszczaniu gazów"
Monika a jest E951?? Ja bym nie ryzykowała, zwłaszcza, że mówisz zapobiegawczo. Nie pomoże, np. espumisan? Teoretycznie wszędzie jest chemia, ale po co ją tak szybko podawać?

Ja, mimo wielu ograniczeń, jestem zadowolona z karmienia piersią. Mam cycka zawsze ze sobą :) i nie bawię się w butelki i testowanie mleka. Cieszę się, że mi się udało. Nie potępiam, ale nie rozumiem braku próby karmienia naturalnego. Odpukać Klaudia dzięki temu śpi całą noc i nie muszę pilnować czasu i ilości jedzonka. Także Kasiu już znasz taką dzidzię :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm też nie widzę e951 w składzie, ale pewnie jest cos innego, zamiast aspartanu;)
Espumisan nie pomagał:( ale wydaje mi się że dużo daje dieta bezlaktozowa, bo te kropelki sab stosujemy jakoś niecałe dwa tygodnie, a nie widzę jakichś dużych zmian w stosunku do wcześniejszych tygodni, najgorzej było na początku, zanim dietę zmieniłam. Od jutra zamierzam odstawić i zobaczę, czy będzie jakoś gorzej, bo rzeczywiście jeśli mają szkodzić w naszym przypadku bardziej niż pomagać/zapobiegać to bez sensu ich używać:)
Całkiem fajne jest karmienie piersią, tylko te wyrzeczenia ... haha no i na początku cały czas się stresowałam, że nie moge sobie nic zaplanować, bałam się, że jak wyjdę na spacer to np w lesie mały będzie głodny i będę musiała biec z wózkiem do domu, żeby nakarmić;p raz nam na spacerze tak się rozdarł, chyba 3 tygodnie miał i szybko szliśmy do auta, żeby nakarmić... Wtedy żałowałam, że np. nie ściągnełam na taką ewentualność:)
Ja też sobie chwalę karmienie piersią choć początki były u mnie trudne i miałam chwilę zwątpienia ale to przez nawał obowiązków przy dwójce dzieciaczków ale teraz po m-cu jest super Mały je dużo śpi ładnie przybiera i nie ma rewolucji oprócz jednej przez moją szczawiową ale to moja wina :-) Jestem dumna że mi się udało i zrobię wszystko by karmić długo ułatwia mi to teraz życie :-) Dziś byłam u gina i wszystko ok mogę starać się o następną dzidzię ale narazie stopuje haha
Myślę,że temat karmienia piersią jest na tyle kontrowersyjny,że poruszanie go kolejny raz nie ma sensu, no chyba, że zależy komuś na wszczęciu zadymy na forum. Jak już pisałam-mamy wolny kraj i niech każda matka sama decyduje a reszta niech jej decyzję szanuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry