Widok

Mamusie październikowe 2012 ;)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam wszystkie mamusie mające termin porodu na październik 2012 ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jolga, tylko jeszcze nie kupuj niebieskich ubranek ;) mojej siostrze też w 12 tyg powiedzieli, że będzie chłopak a jest dziewczynka. Tamten "siusiak" to była pępowinka :) Lepiej się chyba tak wcześnie nie nastawiać, bo potem dziwnie i trzeba myślenie przestawiać..
Boże, a gdzie moje maniery.. no przede wszystkim kochana gratulacje że bąbel rośnie zdrowo!!:)
Iskierka witaj w Naszym gronie!
Jolga GRATULACJE!!!
Jolga bardzo się cieszę! Miło że dzidziulki zdrowo rosną! :)

Co do imion, to ja i Narzeczony mamy już wybrane imiona od dłuższego czasu (tak z nudów się kiedyś zastanawialiśmy) i dziewczynka będzie Ewelina, a chłopak Jakub. No i ze statystyk które przeglądałam to niestety Jakub chyba od 2 lat jest najczęściej dawanym imieniem :) Ale nie jestem pewna czy dotyczy to już imion z 2011 roku więc może się teraz zmieniło :)

Jeśli chodzi o rozstępy to może to być Fissan, jak mówiłam kompletnie się na tym nie znam i nie orientowałam się nigdy... Pamiętam też, że koleżanka mówiła że z takich bardziej dostępnych to dobra jest też Perfecta z serii Mama i smarowała się na zmianę tymi dwoma :) Ja to boję się strasznie rozstępów, bo jestem strasznym chudzielcem i nie wiem jak moja skóra zniesie takie "poszerzenia"... :(

A tak to ja już przytyłam 3kg, ale to od obżerania się, bo mój organizm przez 2 dni nie dostawał tyle pokarmu co teraz przez jeden :P

W niedzielę jadę powiedzieć rodzicom - ciekawa jestem ich reakcji :)))
Jak się przedstawiamy to się przedstawiamy :)

Wiek aktualny jeszcze 27 wiosen, jest to moja pierwsza ciąża. Zamieszkuję na Przymorzu.

Jolga, moje maleństwo ma 4,5cm... więc Ty nosisz duuuże dzieciątko :) Ja wg nowego wyliczenia ginekologa to dziś jestem w 11t3d.

Słuchajcie, jak mają pojawić się rozstępy to się pojawią. Nic nam nie pomoże... Kwestia indywidualna, nawet nie genetyczna. Kolagen jest odpowiedzialny za pojawianie się rozstępów, a raczej jego brak.
Iskierko już teraz nie przejmuj się pomiarami. Na każdym usg możesz mieć inną datę bo komputer wylicza na podstawie długości np kończyn, a one mogą rosnąć już wg własnego widzimisię :)

Mój we wtorek miał 5,5cm :)

to ja ... mam 24 lata, mam już 2 letniego synka. Mieszkamy w Gdyni :)
Jestem dokładnie w 14 tygodniu :)
Rzeczywiście Jakub królował w 2011 roku:) Ale wg Dzień dobry tvn w tym roku (czyli zaledwie od 3 miesięcy) najczęściej nadawane jest Szymon.. :( No ale może tendencja się zmieni..

Miało być dziś tak ładnie, a jakoś mało słońca.. Miłego poranka dziewczyny!!
Heloł z rana!

My jeszcze imion nie ustalilismy ale myslelismy na Kornelią, Olą lub Polą (Apolonia), chłopczyk to raczej Franek (Franciszek) :) no ale nic jeszcze nie postanowione.

Ja jestem 3,5kg na plusie i apetyt mi baaardzo dopisuje. Mąż nie może wyjść ze zdziwienia ze jestem głodna co 3 godz. ;)

To ja z Was wszystkich jestem najstarsza haha, smarkule ;)
Mam 30 lat, w sierpniu 31l a mieszkamy w Szwecji.

Miłego dzionka!!!
Śliczne imiona!! No u mnie Ola i Pola odpada, bo siostra właśnie dała Ola swojej córce, a kolega swojej Pola (ale Pola, nie Apolonia). Franek też mi się podoba, tylko Franciszka to już mój mąż nie przetrawi. Próbowałam go namówić na Stasia, ale stanowczo się sprzeciwia. A ja tak lubię tradycyjne imiona :/
Ja gdzieś tam wcześniej się już przedstawiałam - 24 lata, pierwsza ciąża, studia, praca (aktualnie już L4) :))) I mam w domu kota perskiego Leona, którego traktujemy jak naszego dzidziusia :)))

Ja dzisiaj zabieram się za sobotnie odgruzowanie mieszkania, co chyba będzie graniczyło z cudem jak skończę dzisiaj bo ostatnio nie mam siły na żadne prace domowe :(
Malutka, ja się nie przejmuję wielkością maleństwa :))) Ja jestem też kruszynka, więc może we mnie się wda a nie w Tatusia ;)

Ivvvka to powodzenia w sprzątaniu...

Ja już mam więcej siły w końcu :) I wybieram się na spacer nad morze :)

Miłego dnia życzę Wam :D
To dobrze :) ja się martwiłam i to długo :( ale podgoniło i jestem szczęśliwa. Taka pogoda, że zabieramy po obiedzie małego na plac zabaw :)
No wreszcie w domu.. Ivvvka, ja też dziś się wzięłam za sprzatanie. Skończyła nam się umowa z lokatorami, więc trzeba było mieszkanko wysprzątać porządnie. Od jutra będziemy pokazywać:) A teraz zasłużony odpoczynek!!:)

Dziewczyny, zakupiłam olejek i mleczko z Rossmanna (po 12 zł) i od dziś będę stosować. Mam nadzieję,że uchroni mnie przed rozstępami. Ten drugi specyfik - Alcepal-niezbyt ładnie pachnie (jeśli kojarzycie maść Tormentiol to Alcepal pachnie podobnie) no i ma cielisty kolor. Także w czase ciąży to chyba nie bardzo przy naszej nadwrazliwości na zapachy.. Siostra go obecnie stosuje na kilka świeżych pociążowych rozstępów, to powiem ewentualnie jak się spisuje.
A ja właśnie z basenu wróciłam. Od razu jak zakupiłam dziś specjalny ciążowy kostium to nie mogłam się powstrzymać :)
Obiecałam sobie że raz w tygodniu będę pływać. Staram się też spacerować 30 min. dziennie. No i czuje sie o niebo lepiej;)
A jak u Was?Stosujecie jakieś specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży?
jejku ale sie rozpisałyście a nie było mnie tylko chwile. Ja na razie jedyne co używam to oliwki takiej zwykłej i mam nadzieje że wystarczy. A co do imion na razie nie ustaliliśmy jeszcze nic:) Jakos narazie jest orzeszek:)
Wczoraj wygrzewałam się na słoneczku na działeczce bardzo dobrze chociaż trochę namiastki lata:)
Co do przedstawienia się to ja jeszcze raz
24 lata, obrona magisterki w czerwcu/lipcu, pracuje:) mieszkam sobie z mężem na Oruni, po ślubie 8 miesiecy:)
A gdzie udało ci się narzeczona81 kupić ciążowy kostium?
jabuszko 66 - w Decathlonie ale nie w Polsce, ale myśle, że w Pl też są
Dziękuje:) poszukam w takim razie w polsce:) Dzięki bardzo :)
Dziewczyny, czy przydarzyło wam się jakieś swędzenie i pieczenie w okolicach intymnych? Właśnie się martwię że coś mi się przypałętało i nie wiem czy mam lecieć do lekarza, czy poczekać kilka dni? Może panikuję, bo jak na razie to jeszcze pewności nie mam, ale tylko obawy...
Witam październikowe mamy:) Ja co prawda chyba załapię się na listopad , ale narazie nie ma takiego wątku:) W każdym razie chciałam się zapytać jak to jest z tym zaświadczeniem o byciu pod opieką ginekologa do 10TC. Byłam dzisiaj na USG i wg lekarza jest to 6TC. Nie dostałam żadnej karty ciąży, ani innego zaświadczenia o wizycie u lekarza-w zasadzie nie mam żadnego dowodu że tam byłam, prócz jego wpisu do mojej karty o wizycie i tygodniu ciąży. Stąd tez moje pytanie: czy jeśli na kolejne USG pójdę juz po 10 tc to będzie ok?? Może to trochę durne, ale wole sie upewnić. Inna sprawa to taka że byłam teraz prywatnie, a w mojej przychodni na NFZ mozna się zerejestrowac na maj/czerwiec, a w szpitalu w Wejherowie dopiero na ..wrzesień...:(
ivvka łatwo w ciąży złapać infekcję więc jeżeli swędzi to może przejdź się do lekarza. Mnie jak swędziało to się okazało, że mam grzybka :(

Alias, wpis w karcie jest dowodem wizyty :) jak będziesz potrzebowała zaświadczenie to zgłosisz się tam i Ci bez problemu wystawią :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry