Widok
Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz.2
-Styczeń-
02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek
-Luty-
03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka
-Marzec-
03.03 Ewelina
Poprzedni wątek zrobił się długi, więc pora na nowe otwarcie :)
02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek
-Luty-
03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka
-Marzec-
03.03 Ewelina
Poprzedni wątek zrobił się długi, więc pora na nowe otwarcie :)
Cześć w nowym wątku :) nika ja zaczęłam się smarować jak tylko poczułam pierwsze swędzenia skóry. A z ulgą odczułam że to działa :) balsamów używam tych co przedtem, choć robiłam to średnio chętnie. A na swędzenie najlepiej działa u mnie bio oil. Jest taki balsam z migdałami który też uwielbiam. I łudzę się że moze mam geny po mamusi w sprawie rozstępów ;) A u mnie wróciła zgaga. Oraz rozpoczęły się imprezy na pęcherzu, wczoraj myślałam że z domu na skm nie dojdę :)
Ja też smaruję. Teraz Bio Oil'em. Wcześniej smarowałam polecanym balsamem z Rossmana tym z serii Babydreams, ale niestety strasznie irytował mnie jego zapach, więc przerzuciłam się na oliwkę, a teraz Bio oil. Polecam, bo nie odczuwam swędzenia, mam nadzieję, że to pomoże, aby się nie "rozstąpić" za bardzo ;-)
Jeśli częstym chodzeniem do toalety nie towarzyszy ból/pieczenie to to bardzo normalne. Szkoda, ze nie można robić na zapas bo to potrafi być bardzo uciążliwe hehe całe szczęście że już teraz tak często nie latam :P
Zazdroszcze dużego brzuszka Debra, ja musze się zawsze nasłuchać jaki to mam mały brzuch... jeśli nie ubiore obcislej bluzki to dalej moge byc incognito.
Zazdroszcze dużego brzuszka Debra, ja musze się zawsze nasłuchać jaki to mam mały brzuch... jeśli nie ubiore obcislej bluzki to dalej moge byc incognito.
Kolejna wizyta również i za mną. Płeć w dalszym ciągu się potwierdza, także mam nadzieję, że już nic się nie zmieni. Było to badanie połówkowe, z maleństwem wszystko ok, jedyny minus to łożysko przodujące... Jednak lekarz pociesza, że na tym etapie to jeszcze nic nie oznacza i wszystko może się zmienić. Ruchy czuję od 16tc jednak mimo, że jest to już 21 tydzień to nie są one zbyt intensywne.
Ja smaruję się Pharmacerisem M zapobiegającym rozstępom, bo w poprzedniej ciąży nie miałam dzięki niemu żadnego rozstepu. Tylko po ciąży wyszły mi dwa na udach, czyli tam gdzie nie smarowalam...
Zdarza mi się ostatnio napinanie brzucha, ale tylko w nocy.
I choć cała pierwszą ciąże mogłam biegać po górach i nic mi się nie działo, to teraz po spacerze pod górkę jest mi słabo. Chyba brak mi odpoczynku, bo córa daje mi nieźle popalić przez cały dzień.
Zdarza mi się ostatnio napinanie brzucha, ale tylko w nocy.
I choć cała pierwszą ciąże mogłam biegać po górach i nic mi się nie działo, to teraz po spacerze pod górkę jest mi słabo. Chyba brak mi odpoczynku, bo córa daje mi nieźle popalić przez cały dzień.
Ja sie nie smaruje a to dlatego ze w pierwszej ciazy smarowalam sie caly czas roznymi kremami i niestety rozstepy sie pojawily. Niestety genetyka wygrala :) a bio oil jeszcze nie bylo :p
Ja to mam strasznie duzy brzuch jak bylam u lekarza na usg w poniedzialek to myslal ze jestem juz w mocno zaawansowanej ciazy a to dopiero polowa ;].
Lilith ja w pierwszej ciazy tez biegalam po gorach na koniec czwartego miesiaca a w tej ciazy nie do pomyslenia. Coraz gorzej jest juz nawet jak pospaceruje z synkiem troche czy po sklepie pochodze to brzuch robi sie twardy i niestety boli. Juz nie wspomne o porzadkach domowych. Nie wyobrazam sobie co bedzie pozniej...
Ja to mam strasznie duzy brzuch jak bylam u lekarza na usg w poniedzialek to myslal ze jestem juz w mocno zaawansowanej ciazy a to dopiero polowa ;].
Lilith ja w pierwszej ciazy tez biegalam po gorach na koniec czwartego miesiaca a w tej ciazy nie do pomyslenia. Coraz gorzej jest juz nawet jak pospaceruje z synkiem troche czy po sklepie pochodze to brzuch robi sie twardy i niestety boli. Juz nie wspomne o porzadkach domowych. Nie wyobrazam sobie co bedzie pozniej...
mimo braku swędzeń skóry od miesiąca, czyli od kiedy sie dowiedziałam o małym kaczątku, używam na zmianę 2 razy dziennie elancylu dla kobiet w ciąży w emulsji i fioletowej oliwki z rossmanna. żadnych zmian do tej pory, choć nie wiem na ile mi to potrzebne, u mamy nigdy nie zauważyłam rozstępów, u żadnej z cioć też nie... mam też stare - kilkunastoletnie z okresu dojrzewania...myślicie, że mogą pojawić się nowe zaraz przy starych?
Luelle - wszystko może się zdarzyć, mogą się pojawić, ale nie muszą. Zapobieganie nie zaszkodzi :)
Kamcia - moja córa do końca mię chciała pokazać, co tam ma między nóżkami. I tak na 70% nam mówiono, że będzie dziewczynka. I szczęśliwie była dziewczynka :) Teraz chłopak bez skrępowania prezentuje swoje klejnoty. Choć, gdy leżałam na patologii, zdarzyło się, że jeden chłopiec okazał się dziewczynką, a dziewczynka chłopcem - więc teraz wyprawka będzie znowu w neutralnych barwach ;)
A z domowych melodii, powiem wam, że skończyłam sobie na raz 3 palce i od tygodnia mój mąż kochany myje naczynia. Dziś jedziemy po zmywarkę, bo choć przeprowadziliśmy się w maju do nowego mieszkania, to dopiero teraz moje prośby zostały wysluchane. Nie ma tego złego ;)
Kamcia - moja córa do końca mię chciała pokazać, co tam ma między nóżkami. I tak na 70% nam mówiono, że będzie dziewczynka. I szczęśliwie była dziewczynka :) Teraz chłopak bez skrępowania prezentuje swoje klejnoty. Choć, gdy leżałam na patologii, zdarzyło się, że jeden chłopiec okazał się dziewczynką, a dziewczynka chłopcem - więc teraz wyprawka będzie znowu w neutralnych barwach ;)
A z domowych melodii, powiem wam, że skończyłam sobie na raz 3 palce i od tygodnia mój mąż kochany myje naczynia. Dziś jedziemy po zmywarkę, bo choć przeprowadziliśmy się w maju do nowego mieszkania, to dopiero teraz moje prośby zostały wysluchane. Nie ma tego złego ;)