Widok
same Maje będą :) nie powiem super imię :)
a piersci fakt tez sporo urosły, ale na ogolnie nie należę do dziewczynm z dużym biustem to chociaż teraz jest :)
dziewczyny a ile macie na plusie? bo ja od początku juz 6kg:P
byłam u lekarza, dostałam skierowanie na badanie krwi na próby wątrobowe, cukier i bilirubinę bo być moze to nie jaka cholestaza, mam nadzieje ze wyniki będą oki i że zadne g*** mi sie nie przypałętało :(
a piersci fakt tez sporo urosły, ale na ogolnie nie należę do dziewczynm z dużym biustem to chociaż teraz jest :)
dziewczyny a ile macie na plusie? bo ja od początku juz 6kg:P
byłam u lekarza, dostałam skierowanie na badanie krwi na próby wątrobowe, cukier i bilirubinę bo być moze to nie jaka cholestaza, mam nadzieje ze wyniki będą oki i że zadne g*** mi sie nie przypałętało :(
Weronikaz ja tez nie mialam brzuszka ,teraz zaczal wychodzic :) jestem w 17 tygodniu.maly coraz bardziej szaleje:)
Manka bedzie dobrze i nie martw sie tylko!
O szpitalu sweesmed wczoraj duzo czytalam i raczej wybiore go lub zaspę:)
Milego dnia zycze wszystkim mausiom:))
Super ,ze pojawiaja nam sie w gronie dziewczynki:) !!
Bedzie po rowno:)
Manka bedzie dobrze i nie martw sie tylko!
O szpitalu sweesmed wczoraj duzo czytalam i raczej wybiore go lub zaspę:)
Milego dnia zycze wszystkim mausiom:))
Super ,ze pojawiaja nam sie w gronie dziewczynki:) !!
Bedzie po rowno:)
Oj Manka, cholestazę miałam pod koniec 1 ciąży. Nic fajnego. Zrób badania, wyniki od razu pokażą czy to to.
A co do staników, to ja dzisiaj też muszę wykopać swoje z poprzedniej ciąży, bo już nie mieszczą sie w moich standardowych rozmiarach ;-)
A od początku ciąży mam +2,5kg (tylko tyle, bo przez wymioty schudłam).
A co do staników, to ja dzisiaj też muszę wykopać swoje z poprzedniej ciąży, bo już nie mieszczą sie w moich standardowych rozmiarach ;-)
A od początku ciąży mam +2,5kg (tylko tyle, bo przez wymioty schudłam).
Weronika na twoim miejscu to bym się cieszyła, że męczących objawów brak no i brzuszek tez mały :) ja jak na razie mam 1kg na + ale brzuch juz mam ogromny. Z tym że ja to mam niestety spore zapasy po poprzednich ciążach... i stanik właśnie jakiś taki przyciasny się zrobił ;)
weronikaz witaj w naszym zacnym gronie ;). Ja jutro zaczynam 17 tydz. a też na razie brzuszka widocznego nie mam, ale pomalutku zaczyna rosnąć :). A Ty na kiedy masz termin? Ja mam na 4.10.
Kurcze wasze maluchy już się ujawniły co do płci, a ja wciąż muszę czekać :/.
Waga u mnie nadal w miejscu +/- kg, a co do staników to też muszę wybrać się na zakupy i akurat bardzo się cieszę z tego powodu, w końcu bluzki z większym dekoltem będą na mnie dobrze leżeć ;)
Kurcze wasze maluchy już się ujawniły co do płci, a ja wciąż muszę czekać :/.
Waga u mnie nadal w miejscu +/- kg, a co do staników to też muszę wybrać się na zakupy i akurat bardzo się cieszę z tego powodu, w końcu bluzki z większym dekoltem będą na mnie dobrze leżeć ;)
No hej ponownie :) u mnie z tym terminem porodu to właściwie była niezła zagadka, bo wg miesiączki nic by u mnie nie wyszło mądrego, no może tyle , że termin mam za jakieś 3 miesiące;) jakoś tak zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki, więc po CRL wyszło najpierw , że na 3.10, a ostatecznie 1.10 . Mimo to nie sugeruję się tym aż tak bardzo bo i tak pewnie wypadnie trochę inaczej, ale kto wie, może trafi , że się zgramy w czasie Megi85? ;)
Ja to już się przerzuciłam na staniki sportowe, ale też z przed ciąży i jakoś też nie są specjalnie elastyczne i po 2 godzinach boli strasznie, przez co tylko marzę by to z siebie zdjąć. ;) idę na zakupy, koniecznie, w końcu mam jakiś biust :) hmm a może moja dzidzia urośnie nagle na samo lato?..
Ja to już się przerzuciłam na staniki sportowe, ale też z przed ciąży i jakoś też nie są specjalnie elastyczne i po 2 godzinach boli strasznie, przez co tylko marzę by to z siebie zdjąć. ;) idę na zakupy, koniecznie, w końcu mam jakiś biust :) hmm a może moja dzidzia urośnie nagle na samo lato?..

Weronikaz na pewno na lato to już figury do bikini nie będziemy miały ;) Ja mam termin z miesiączki na 27.09 a z usg na 4.10. Też miałam bardzo nieregularnie okres więc raczej liczę na termin z usg :). Kto wie może faktycznie wylądujemy na razem na porodówce, ja obstawiam Zaspę póki co ;)
Aga_kr ale Ty pięknie zorganizowana jesteś, lista już gotowa, ktoś tu chyba aspiruje na perfekcyjną mamusię :D Brawo :). Twoja lista już figuruje w moim terminarzu jako "must have" hehe.
Aga_kr ale Ty pięknie zorganizowana jesteś, lista już gotowa, ktoś tu chyba aspiruje na perfekcyjną mamusię :D Brawo :). Twoja lista już figuruje w moim terminarzu jako "must have" hehe.
Megi85 ja na razie stawiam wstępnie na Gdynię, ale szukam , szukam i mam nadzieję , że trafię na jakiś szpital , gdzie w razie gdybym zaczęła wyć, krzyczeć i kopać z bólu, podali by mi coś co by mi ulżyło w cierpieniu ... No , bo przyznam, że mam nikłą tolerancję bólu, a już w ogóle paniczny lęk przed szpitalami :P no i w Gdyni na takie luksusy, jak pomoc w zwalczaniu bólu z tego co słyszałam liczyć nie można zbytnio :) póki co, staram się oswoić z myślą, że to w końcu przyjdzie i będzie co ma być :)

Ja pojadę na Kliniczną i jakby próbowali mnie przypadkiem odesłać z braku miejsc czy coś to się wbiję zębami w posadzkę i poczekam aż mi wody odejdą to już nie będą mieli wyboru :) rodziłam tam trzy razy i jakoś nie wyobrażam sobie urodzić gdzieś indziej, znam tam już każdy zakamarek i większośc lekarzy ;)
Megi8 ale sie usmiałam :) perfekcyjna mamusia to chyba nie, raczej perfekcyjne zarządzanie domowym budżetem mi sie marzy, stąd pomysł na listę i wstępny plan wydatków :) raczej w ten deseń :)
dziewczyny nie martwcie sie brzuszkami ! ja też do 16 tygodnia martwiłam sie, bo wogole nie przytyłam a brzuszek wieczorem widoczny. Teraz mam taki okąglutki +2,5 kg ( w 2 tygodnie!) i waga ciągle rośnie powoli .. przygotowana jestem psychicznie na +15 kg :) jeszcze 3 tyg temu nie było praktycznie nic widać, teraz jest różnica zdecydowana
planuje zakup lepszego aparatu, aby móc uwieczniać ten cudowny okres w naszym życiu, jakim jest rodzicielstwo :)
dziewczyny nie martwcie sie brzuszkami ! ja też do 16 tygodnia martwiłam sie, bo wogole nie przytyłam a brzuszek wieczorem widoczny. Teraz mam taki okąglutki +2,5 kg ( w 2 tygodnie!) i waga ciągle rośnie powoli .. przygotowana jestem psychicznie na +15 kg :) jeszcze 3 tyg temu nie było praktycznie nic widać, teraz jest różnica zdecydowana
planuje zakup lepszego aparatu, aby móc uwieczniać ten cudowny okres w naszym życiu, jakim jest rodzicielstwo :)

Witam nową mamuśke ! jak fajnie, że jest nas coraz więcej .. :)
manka dzięki o info o podkładach, dopisze je do listy i na pewno zamówie razem z resztą.
Ja myśle nad zaspą, choć mama namawia mnie na kliniczną, tam gdzie siostra 2 lata temu rodziła .. przekonana jeszcze nie jestem.
Porodówki z tego co wiem różnią się zasadniczo, no i na zaspie jak przy porodzie ma byc osoba towarzysząca płaci się 200 zł .. nie wiem jak na klinicznej. Ja nie planuje nikogo przy porodzie, chce to przeżyć sama
manka dzięki o info o podkładach, dopisze je do listy i na pewno zamówie razem z resztą.
Ja myśle nad zaspą, choć mama namawia mnie na kliniczną, tam gdzie siostra 2 lata temu rodziła .. przekonana jeszcze nie jestem.
Porodówki z tego co wiem różnią się zasadniczo, no i na zaspie jak przy porodzie ma byc osoba towarzysząca płaci się 200 zł .. nie wiem jak na klinicznej. Ja nie planuje nikogo przy porodzie, chce to przeżyć sama

Aga a od kiedy płaci sie na zaspie? ja co prawda rodziałam prawie 4 lata temu ale mój mąż był ze mną na porodówce i nic nikomu nie płaciliśmy.
mąż, nie wiem mama czy ktoś kto chcesz aby był może byc z tobą do samego końca, no chyba że tak jak ja z porodówki lądujesz na sali operacyjnej na cc to wtedy osoba czeka na korytarzu, ale jak tylko maluszek jest na swiecie to wołają męża, wchodzi drzwiami obok, do maluszka, ale moj mąz wychylił sie do mnie jak mnie zszywali i mi machał :).
mąż, nie wiem mama czy ktoś kto chcesz aby był może byc z tobą do samego końca, no chyba że tak jak ja z porodówki lądujesz na sali operacyjnej na cc to wtedy osoba czeka na korytarzu, ale jak tylko maluszek jest na swiecie to wołają męża, wchodzi drzwiami obok, do maluszka, ale moj mąz wychylił sie do mnie jak mnie zszywali i mi machał :).
manka słyszałam od laski, która za 2 miesiące chce rodzić na zaspie. Najlepiej zadzwonić i sie zapytać. Ja tematu nie drąże, bo nie chce mieć męża obok.
Teraz ponoć zmieniło się dużo na porodówkach, faceci też nie wchodzę do al poporodowych gdzie leżą kobiety, tylko są jakieś pokoje odwiedzin specjalne, w których nigdy nie ma miejsca ..
Teraz ponoć zmieniło się dużo na porodówkach, faceci też nie wchodzę do al poporodowych gdzie leżą kobiety, tylko są jakieś pokoje odwiedzin specjalne, w których nigdy nie ma miejsca ..

Dziwne z ta opłata za porod, bede musiala sie dowiedziec,
Na zaspie maz nie wejdzie na sale gdzie lezysz razem z maluchem, jest pokoj odwiedzin do ktorego idziesz z maluchem, i fakt tam jest malo miejsca, ja z maja i mezem bylam na korytarzy przed ta sala, pi zatym na tej sali odwiedzin bylo bardzo bardzo duszno :(
Na zaspie maz nie wejdzie na sale gdzie lezysz razem z maluchem, jest pokoj odwiedzin do ktorego idziesz z maluchem, i fakt tam jest malo miejsca, ja z maja i mezem bylam na korytarzy przed ta sala, pi zatym na tej sali odwiedzin bylo bardzo bardzo duszno :(
Rodziłam na Zaspie 3 lata temu i nic się nie płaciło, a mąż (lub jakaś inna osoba) może być z Tobą od początku do końca:) Jeżeli poród Siłami Natury, bo z cesarką nie wiem jak dokładnie jest, ale wtedy chyba nie może. Odwiedzin też w salach nie było tylko w specjalnym pokoju, co ja akurat sobie chwalę.
Aga_Kr a dlaczego nie chcesz rodzić z mężem? Przyznam, że to akurat duuuży plus, że może ktoś być przy Tobie, podać coś do picia, potrzymać za rękę, ewentualnie, żebyś miała na kogo pokrzyczeć w bólu:) A położnej (przynajmniej u mnie tak było) nie ma z Tobą cały czas.
Aga_Kr a dlaczego nie chcesz rodzić z mężem? Przyznam, że to akurat duuuży plus, że może ktoś być przy Tobie, podać coś do picia, potrzymać za rękę, ewentualnie, żebyś miała na kogo pokrzyczeć w bólu:) A położnej (przynajmniej u mnie tak było) nie ma z Tobą cały czas.