Widok
ja również używałam stojaka do wanienki, a dziecko odkładałam po kapieli na przewijak. to chyba najwygodniejsza opcja :)
co do kombinezonów - na początek rzeczywiście najlepsze są takie welurowe - po prostu cieplejsze pajacyki :) zimowy to już pewnie trzeba będzie miec na 68 cm ;)
jeśli chodzi o ubranka, to na początku ubierałam dziecko tak, jak położne w szpitalu - w kaftaniki i śpioszki. kaftanik można było podwinąc, żeby pępek miał dopływ powietrza i sie szybciej goił. teraz chyba też od tego zacznę, bo kaftaniki się łatwo zakłada "na kopertę" :)
co do kombinezonów - na początek rzeczywiście najlepsze są takie welurowe - po prostu cieplejsze pajacyki :) zimowy to już pewnie trzeba będzie miec na 68 cm ;)
jeśli chodzi o ubranka, to na początku ubierałam dziecko tak, jak położne w szpitalu - w kaftaniki i śpioszki. kaftanik można było podwinąc, żeby pępek miał dopływ powietrza i sie szybciej goił. teraz chyba też od tego zacznę, bo kaftaniki się łatwo zakłada "na kopertę" :)
Manka na gardło możesz tantum verde, a tak ogólnie to herbata z miodem i cytrynka albo taki syrop czosnkowy na P, dziewczyny pisały kiedys o nim.
Wrzesień, pewna nie jestem ale w mama i ja chyba były takie przewijaki właśnie z opcją wanienki lub bez. Ja jak juz pisałam mam przewijak nakładany na łóżeczko a obok stoi komoda, ale taka wysoka na ok 130cm, na niej mam rzeczy do przewijania w koszyczkach: mokre chusteczki, waciki, krem do pupy a w górnej szufladzie mam pieluchy. Na razie wszystko się fajnie sprawdza, ma pod ręką co potrzebuję a w takiej wysokiej komodzie mieszczą mi się przynajmniej wszystkie ciuszki dla dziecka.
Wrzesień, pewna nie jestem ale w mama i ja chyba były takie przewijaki właśnie z opcją wanienki lub bez. Ja jak juz pisałam mam przewijak nakładany na łóżeczko a obok stoi komoda, ale taka wysoka na ok 130cm, na niej mam rzeczy do przewijania w koszyczkach: mokre chusteczki, waciki, krem do pupy a w górnej szufladzie mam pieluchy. Na razie wszystko się fajnie sprawdza, ma pod ręką co potrzebuję a w takiej wysokiej komodzie mieszczą mi się przynajmniej wszystkie ciuszki dla dziecka.
Cześć dziewczyny.
Co dzisiaj tak cicho?
Ja myślę,że do szpitala spakuje body zapinane całe i pół śpiochy, może dwa pajace :-)
A kombinezon myślę,że kupię na 62 ten zimowy. Młody będzie miał 3 miesiące i chyba itak będzie za duże na niego nawet na cała zimę . No chyba ,że dzieciaczek będzie duży od urodzenia :-)
Co dzisiaj tak cicho?
Ja myślę,że do szpitala spakuje body zapinane całe i pół śpiochy, może dwa pajace :-)
A kombinezon myślę,że kupię na 62 ten zimowy. Młody będzie miał 3 miesiące i chyba itak będzie za duże na niego nawet na cała zimę . No chyba ,że dzieciaczek będzie duży od urodzenia :-)
Nie kupujcie teraz nic na zimę, po pierwsze nie wiadomo jakie duże urodzi się dzieciatko a po drugie nie wiadomo jak szybko będzie rosło. Zosia urodziła się 2 lipca z wagą 3065g a młodsza Zuzka 18 sierpnia z wagą 3075g no i zimą miałam problem z ciuszkami po Zosi bo były za małe na Zuzkę mimo, że urodziła się prawie 2 miesiące później z prawie identyczną wagą.
Moja urodzila sie 26.08 i miala 55 cm a waga 3800 a kombinezon na zime mialam na 74 cm na poczatku byl wiekszy ale pod koniec zimy juz taki duzy nie byl. Fajne bylo w tym kombinzonie ze moglbyc normalnie na kazda nozke a mozna tez bylo tak go spiac na nóżkach ze byl taki ala śpiworek.
Takze na zakup zimowych rzeczy jest jeszcze bardzo dużo czasu.
Takze na zakup zimowych rzeczy jest jeszcze bardzo dużo czasu.
Manka mi dziewczyny poleciły na gardło tab.Prenalen i faktycznie pomogły a,że mąż gapa i za pierwszym razem idąc do apteki kupił syrop to brałam i to i to.Na drugi dzień już się czułam o wiele lepiej. A i widzę,że nasze starsze dziewczyny urodziły się tego samego dnia.Ja rodziłam 2010 ty też tak? na klinicznej;)
http://warszawa.krajoweogloszenia.pl/01-991/ubrania-dziecięce-buty/super-kombinezon-mi-z-hm-rozm-62_37606.html
A to ten niedzwiadek z h&m :)))
Cytrynka ja mam tez caly pokoj do przerobki,takze w czerwcu czeka mnie remont,zakupy i wszystko :)
A to ten niedzwiadek z h&m :)))
Cytrynka ja mam tez caly pokoj do przerobki,takze w czerwcu czeka mnie remont,zakupy i wszystko :)