Widok

Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, ja tak jak kasia uzywalam stojaka pod wanienke bo kapalam mala w pokoju, zaraz po kapieli odkłada m na przewijak i tam juz ubieralam.

Dziewczyny poratujcie mnie bo zarazilam sie chyba od mlodej, co mogę wziąć na bol gardla i ogolne rozbicie?
imageimage
Dzień doberek;))
Kasia,a wiesz moze czy sa gdzies takie przewijaki bez wanienki?:) bo w sumie ja tej wanienki nie potrzebuje bo raczej bede miala osobną. Chodzi mi tylko o przewijak:) sama juz nie wiem co lepsze, czy taki przewijak by byl ok czy ta komoda jednak z szufladami i przewijakiem.
image
ja również używałam stojaka do wanienki, a dziecko odkładałam po kapieli na przewijak. to chyba najwygodniejsza opcja :)

co do kombinezonów - na początek rzeczywiście najlepsze są takie welurowe - po prostu cieplejsze pajacyki :) zimowy to już pewnie trzeba będzie miec na 68 cm ;)

jeśli chodzi o ubranka, to na początku ubierałam dziecko tak, jak położne w szpitalu - w kaftaniki i śpioszki. kaftanik można było podwinąc, żeby pępek miał dopływ powietrza i sie szybciej goił. teraz chyba też od tego zacznę, bo kaftaniki się łatwo zakłada "na kopertę" :)
Manka na gardło możesz tantum verde, a tak ogólnie to herbata z miodem i cytrynka albo taki syrop czosnkowy na P, dziewczyny pisały kiedys o nim.

Wrzesień, pewna nie jestem ale w mama i ja chyba były takie przewijaki właśnie z opcją wanienki lub bez. Ja jak juz pisałam mam przewijak nakładany na łóżeczko a obok stoi komoda, ale taka wysoka na ok 130cm, na niej mam rzeczy do przewijania w koszyczkach: mokre chusteczki, waciki, krem do pupy a w górnej szufladzie mam pieluchy. Na razie wszystko się fajnie sprawdza, ma pod ręką co potrzebuję a w takiej wysokiej komodzie mieszczą mi się przynajmniej wszystkie ciuszki dla dziecka.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
a w szpitalu ubierałam dziewczyny tylko w pajacyki, rodziłam zawsze latem a zresztą na klinicznej zawsze jest gorąco. Miałam kilka kaftaników ale w życiu żadnego nie założyłam dziewczynom :)
Manka, dużo imbiru. Poczujesz się od razu lepiej! :)
Cześć dziewczyny.
Co dzisiaj tak cicho?
Ja myślę,że do szpitala spakuje body zapinane całe i pół śpiochy, może dwa pajace :-)

A kombinezon myślę,że kupię na 62 ten zimowy. Młody będzie miał 3 miesiące i chyba itak będzie za duże na niego nawet na cała zimę . No chyba ,że dzieciaczek będzie duży od urodzenia :-)
z takimi "przyszłościowymi" ciuszkami warto się wstrzymac do porodu albo do ostatniego miesiąca, kiedy na USG będzie już wiadomo, jak duże będzie dziecko. myślę, że we wrześniu/październiku jeszcze nie będziemy potrzebowały kombinezonów zimowych :)
racja :-) zimowych nie,ale te jesienne napewno :-) i już sama nie wiem co i w jakim rozmiarze Hehe
Nie kupujcie teraz nic na zimę, po pierwsze nie wiadomo jakie duże urodzi się dzieciatko a po drugie nie wiadomo jak szybko będzie rosło. Zosia urodziła się 2 lipca z wagą 3065g a młodsza Zuzka 18 sierpnia z wagą 3075g no i zimą miałam problem z ciuszkami po Zosi bo były za małe na Zuzkę mimo, że urodziła się prawie 2 miesiące później z prawie identyczną wagą.
Moja urodzila sie 26.08 i miala 55 cm a waga 3800 a kombinezon na zime mialam na 74 cm na poczatku byl wiekszy ale pod koniec zimy juz taki duzy nie byl. Fajne bylo w tym kombinzonie ze moglbyc normalnie na kazda nozke a mozna tez bylo tak go spiac na nóżkach ze byl taki ala śpiworek.
Takze na zakup zimowych rzeczy jest jeszcze bardzo dużo czasu.
imageimage
Manka mi dziewczyny poleciły na gardło tab.Prenalen i faktycznie pomogły a,że mąż gapa i za pierwszym razem idąc do apteki kupił syrop to brałam i to i to.Na drugi dzień już się czułam o wiele lepiej. A i widzę,że nasze starsze dziewczyny urodziły się tego samego dnia.Ja rodziłam 2010 ty też tak? na klinicznej;)
image
Macie racje dziewczyny :-)
Nie ma co . . .najpierw poczekajmy na narodziny a później jak przyjdzie zima to będziemy myśleć :-)
Z tum zimowym kombinezonem macie racje:))) narazie kupie tego niedzwiadka:)))

Dzisiaj dostalam telefon,ze moj wozeczek bedzie za 2-3 tygodnie:)) suuuupeeeer:)
image
Wrzesień to super :-) dla mnie to za trochę za szybko na wózek. .nie mam gdzie go trzymać :-)
A tego niedźwiadka muszę pojechać zobaczyć i chyba kupić :-)
Cytrynka ja narazie tez nie mam gdzie,ale bede spokojniejsza,ze juz jest bo i tak musialabym go kupic w czerwcu:)) jeden miesiac w tą czy w tą nie robi roznicy:)))
Po niedzwiadka tez musze jechac:)
image
Mamakaroli tak rodzilam w 2010 ale na zaspie :) musze wyslac meza po te tabletki, dzięki za pomoc dziewczyny ;)
imageimage
wrzesień racja :-) miesiąc nie robi różnicy :-)
ja najchętniej kupiła bym już wszystko,ale muszę zrobić w mieszkaniu małą roszadę, trochę mebli kupić i wtedy będę szalała :-)
http://warszawa.krajoweogloszenia.pl/01-991/ubrania-dziecięce-buty/super-kombinezon-mi-z-hm-rozm-62_37606.html

A to ten niedzwiadek z h&m :)))

Cytrynka ja mam tez caly pokoj do przerobki,takze w czerwcu czeka mnie remont,zakupy i wszystko :)
image
Ja muszę młodszą wyeksmitować z łóżeczka i naszej sypialni i muszę to zrobić jak najszybciej zeby nie odniosła wrażenia, że pojawia się nowy maluch a ja ją od siebie odsuwam i zabieram jej nawet łóżko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

do góry