Widok

Mamy Listopadowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz ja zapomniałam się zalogować :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Termin na 19.11. Dla mnie ciąża mega zaskoczeniem użyje tu słowa przypadek. TO 10 tydz jeszcze nie ochlonelam. Nadal pracuje. Jakoś z mężem ogarniamy logistycznie młodsza do żłobka starszy szkoła, my do pracy.. A tu szok trzecie w drodze....

Dziewczęta Drogie :) Również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych. Następne "duże" święta już z naszymi maluchami :) Pozdrawiam z pomiędzy babek i mazurków!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda - wielkie gratulacje! kobiety mówią, że z 3 dzieckiem jest najłatwiej ;) ale zobaczmy, jak będzie, u mnie to tez 3 ciąża

jutro idę na pierwszą wizytę do ginki, nie mogę się doczekać, nareszcie dowiem się czegoś więcej, ale złapało mię przeziebienie a wiadomo, że w ciąży nie mogę zbyt dużo brać leków...oby dotrwać do wiosny!

Z trzecim dzieckiem wszystko zrobię by mieć cc i byle nie rodzic w wojewódzkim. Póki co mam mega żylaki nawet na brzuchu już mi wyszły Raz dziennie muszę robić zastrzyk clexane w brzuch i podobno tak przez całą ciaze

Magda witamy :)
Ja też jeszcze nie mogę się oswoić, chociaż to planowana ciąża więc rozumiem Cię :) z czasem będzie lepiej, teraz to trzeba się tylko cieszyć :) a masz jakieś złe doświadczenia z Wojewódzkim??
Właśnie dziewczyny macie juz plany gdzie chciałybyście rodzić?
Od dzis w Lidlu ciuszki niemowlęcę i ciążowe, u mnie na Rotmance obyło się bez szału i kupiłam na spokojnie to co chciałam. Są fajne biustonosze do karmienia i legginsy ciążowe :)
Mimi daj znać po wizycie! :)

Hejka :)
Darnelka, no właśnie widziałam te rzeczy w gazetce i tak sobie myślę, że może też coś kupię - zwłaszcza, że jest dużo takich neutralnych wzorów. Wczoraj otworzyłam karton z tymi najmniejszymi rzeczami, bo chcę się pozbyć takich typowo letnich i powiem Wam, że zapomniałam już, jakie te noworodki są malusie :).
Co do porodu to planuję Zaspę, ale waham się jeszcze bo Wojewódzki jednak bliżej. Rodziłam tam pierwsze dziecko i nie wspominam jakoś źle, aczkolwiek nie do końca byłam zadowolona, bo neonatolodzy trzymali naz bez sensu kilka dni dłużej niż standardowo. Myślę, jeszcze o Tczewie, bo w sumie od nas to 25 km a warunki na oddziale o niebo lepsze niż gdziekolwiek w Gdańsku.

To i ja się nieśmiało przywitam... termin na 14listopada, ciąża 4, w domu mam 2letnią córcię i rocznego synka. Jutro mam wizytę i nadzieję na dobre wieści :)

Nie zalogowalam się.. więc witam się jeszcze raz ;)

Fajnie, ze piszecie o tym Lidlu:) jutro podjade zobaczyc te ciązowe leginsy- mam nadzieje, ze bedzie jeszcze wybór bo ostatnio mam wrażenie, ze jest nas ciążowych mam coraz więcej czyżby wyż demograficzny :p
Chciałabym rodzić na Zaspie, rodziłam juz tam i było ok i pewnie dlatego:) myślałam tez o klinicznej ale to opcja nr 2:) wiecie moze jak to jest z dostepnoscia tego znieczulenia( zzo?) w gdańskich szpitalach.?
...

Niestety nie pomogę bo jestem po 2 cc ale za każdym razem na Zaspie i było ok.

Też jestem po cc na Zaspie ale juz jakis czas temu, wtedy ze znieczuleniem byl problem i ciekawa jestem co tam za zmiany nastąpily:)
...

Witam wszystkie nowe Mamusie :)
Kurcze dziewczyny ja jeszcze nawet nie myślę o ciążowych ciuchach a Wy tu już kupujecie :) To moja pierwsza ciąża i póki co jeszcze chyba nie do końca do mnie wszystko dociera. Od kiedy przydają się już takie ciążowe ciuszki? Pewnie to sprawa indywidualna ale tak orientacyjnie może coś popdpowiecie?
Co do miejsca porodu to jeszcze nie mam pojęcia choć moje typy to Kliniczna i Zaspa. Mimo wszystko bardziej stawiam na Kliniczną, moich rodziców sąsiedzi z działki przeżyli wielką tragedię związaną z porodem na Zaspie i jakoś tak psychicznie mam opory przed tą porodówką choć zbiera całkiem ładne opinie.
U kogo prowadzicie ciąże? Ja póki co chodzę do Grzybowskiego i jestem mega zadowolona ale obawiam się, że jego ceny wykończą mnie finansowo :(

Aktualna lista :)

07.11 - Adg2014
13.11 - Darnelka15
14.11 Takaja_84
16.11 - Kejt
17.11 - Inciaa
18.11 Mimi
19.11 - Magda
26.11 - Mentorka
28.11 - Beata
30.11 - Kasiulaaa

Kasiulaa, ja się w pierwszej ciąży przestałam mieścić w jeansy gdzieś pod koniec 5 miesiąca i wtedy kupiłam ciążowe. W sukienkach i luźniejszych koszulkach chodziłam swoich do końca :) tak samo w legginsach, zakładałam je sobie pod brzuch po prostu.
Zobaczymy jak będzie teraz, ale wylicytowałam sobie teraz na All parę sztuk ciążowych spodni na lato za grosze :)

Takaja witamy :) czekamy na wieści o wizycie. ale fajnie, że jest nas coraz więcej :) dziewczyny może poustawiacie sobie suwaczki? wtedy będzie łatwiej się rozeznać kto, kiedy ma termin :)
Ja w pierwszej ciąży brzucha dostałam dopiero w 5 mcu, ale spodnie ciążowe zaczęłam już wcześniej nosić ,bo było mi wygodniej po prostu :) teraz też jeszcze nic nie widać (poza moim pociążowym małym oponkiem :P), ale jak siedzę i mam na sobie jeansy to czuję jak guzik wbija mi się na wysokości macicy i jest to mało komfortowe więc najchętniej poginam w getrach ;)
Również w poprzedniej ciąży chodziłam do końca w normalnych ciuchach (poza spodniami) mam trochę tych typu oversize więc idealnie :) tylko, że największy brzuch miałam zimą. ale teraz na lato będę chciała zaopatrzyć się w jakieś fajne sukieneczki :)
Kasiula uwierz w końcu :D i jak, powiedziałaś rodzince o ciąży??
Ja w 2015 r rodziłam na Klinicznej i niby było ok. Ale bez szału, teraz zastanawiam się czy znowu wrocić na Kliniczną czy może Zaspa...Ja prowadzę ciążę u dr Matkowskiego (jest z Zaspy), znam prywatnie jeszcze kilku ginekologów, którzy tam pracują i mojej mamy koleżanka jest tam położną więc skłaniam się trochę jednak ku Zaspie, ale właśnie nie wiem jak z tym zzo. Na Klinicznej dostałąm bez problemu. Muszę wypytać mojego gina jak sprawa teraz wygląda, bo niby jest już dpostępne znieczulenie na ZAspie. Na następnej wizycue zapytam :)

Ja bym sobie bardzo chętnie ustawiła ale szczerze mówiac nie mam pojęcia jak :D więc czekam na instrukcje :D
Ja w jeansach to i tak tylko chodzę poza domem a tak w domu to zawsze dresik :)
Tak powiedziałam :) generalnie wszyscy przyjęli to bardzo entuzjastycznie, za wyjątkiem mojego brata i bratowej. Mój mąż mówi że po bratowej było widać że jest jej przykro, ona ma spore problemy zdrowotne i jest szansa że nigdy nie będzie mogła mieć dzieci :( więc oni nawet słowa nie powiedzieli i udawali chyba ze nie słyszą. tak trochę mi przykro ale co zrobić.
Właśnie cały czas chodzi mi Matkowski po głowie ale on jest właśnie z zaspy...ja mam wtyki rodzinne u położnych i na Zaspie i klinicznej :) i chyba właśnie muszę zrobić wywiad rodzinny co lepiej wybrać. No i nie zaprzecze znieczuleniem jest bardzo zainteresowana.

Kasiula kliknij np. w suwaczek Darnelki i przeniesie Cię na stronę gdzie stworzysz swój. Na końcu trzeba skopiować BBCode i wkleic u siebie w ustawieniach jest stopka :)
co do ciuchów ciążowych to u mnie leżą jeszcze nowe, nieuzywane z czasów szaleństw zakupowych w pierwszej ciąży ;) tak naprawdę przydały się tylko spodnie od 7mies, chociaż w zeszłym roku jechałam na porodówke w swoich biodrowkach. Wydaje mi się, że warto się wstrzymać jak naprawdę będzie potrzeba. Niestety coś czuję, że ta ciąża już nie będzie taka łaskawa dla mnie ehh

Dzięki za pomoc :)

Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tymi położnymi co przychodzą do domu przed i po porodzie???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry