Widok

Mamy Listopadowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiulaaa ja mialam cc i usuwany laparoskopowo pechezyk zółciowy i szczerze powiem, ze po cc czułam się lepiej:) pewnie dlatego, ze przy cc nie było tego strasznego drenu i jednak rana nieco nizej i ciagnelo tylko przy wstawaniu z łożka:)
Codziennie wieczorem moj brzuch wzdyma się jak balon :( moze rzeczywiscie zbyt mało wody piję:/ a jeszcze zapytam jak tam wasze brzuszki ? Urosły trochę? Bo moj juz troszke się powiększył ( uciska guzik)mimo, ze waga stoi w miejscu:) podobno w drugiej ciązy szybciej widać hmm ciekawe jak tam u Was?
...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

inciaa ja miałam laparoskopowo zwężany przełyk przy wejściu do żołądka z uwagi na cieżki reflux, więc miałam 5 dziurek ale rozrzucone po całym brzuchu...i faktycznie dren był koszmarem :( trochę mnie uspokoiłaś że po cesrace nie jesr tak źle, bo własnie ten ból i ciagnięcie to był dla mnie koszmar i wydawało mi się, że takie duże rozcięcie będzie jeszcze gorsze.

Ja prawie całymi dniami piję herbatę albo jakiś sok... po samej wodzie jakoś mi nie dobrze. Staram się kombinować i dodawać cytrynę ale jakoś sama woda nigdy mi nie wchodziła :( Przez te wzdęcia nie mogę stwierdzić czy brzucho coś urósł czy nie, bo mnie wzdyma już po pierwszym posiłku a wieczorem jest poprostu apogeum i faktycznie wyglądam jakbym była już co najmniej w połowie ciąży. Ja od początku ciąży schudłam ponad 2 kg, ale od dwóch tygodni waga stoi w miejscu :)

Hej dziewczyny :)
Kasiula super, że wszystko ok po wizycie :) ja mam w czwartek i już lekki stresik jest ;)
Jeśli chodzi o dolegliwości to mi mdłości też odpuszczają, są sporadycznie, albo w ogóle, ale też zaczęły mnie męczyć wzdęcia :/ jak wciągnę to brzucha w ogóle nie mam :P ale jak się najem to już spory :D obecnie jestem 1 kg na +. Senność i brak mocy nadal bardzo dokuczają no i ta płaczliwość...naprawdę z byle powodu łzy mi lecą...a reklamy z dziećmi to już w ogóle jest hardcore :D

Darnelka15- fiu a juz myślałam, ze tylko ja jestem taka beksa:p nawet mąż na mnie dziwnie patrzy jak płaczę w poduszkę bo setny raz ogladam film na ktorym nigdy łzy nie uroniłam a teraz łzy jak grochy lecą w poduszkę :p ciekawe czy to wina ciazowych hormonow czy luteiny, ktorą chetnie bym juz odstawila:)
...

Kasiula super, że wszystko dobrze po wizycie :)

Darnelka z tego co wyczytalam to chyba jesteśmy sąsiadkami ;) więc chętnie poproszę o kontakt do położnej. Wcześniej też miałam tą ze szkoły rodzenia. Trzymam kciuki za wizytę!

Incia ja już też odliczam tabletki luteiny. Mam ostatnie opakowanie, tradycyjnie do końca 12tygodnia mam brać

Nie chce Was straszyć Dziewczyny, ale ja luteiny nie brałam a ryczałam jak bóbr w poprzedniej ciąży. Do dzisiaj pamiętam, jak oglądałam jakieś familijne kino Disneya i głównej bohaterce zdechł ze starości kot. Dostałam takich spazmów, że musiałam wyłączyć film i z pół godziny się nie mogłam uspokoić :P Teraz chlipałam oglądając niedawno Igrzyska Śmierci, no bo biedna Katniss, jak oni mogą ja z powrotem na tą arenę wysyłać :P Taaak... ciąża to piękny stan ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takaja wysłałam nr tel na priv :) dzięki, ale mam stresa przed tą wizytą o mamo... jak tu wytrzymać do 17? :P
Dziewczyny ja luteiny nie biorę, ale za to d*phaston i zostały i tabletki na dzis i jutro więc mam nadzieję, że już nie będę musiała brać..w sumie zaczęłam już 12 tc. Ale płaczki raczej są od hormonów, bo w poprzedniej ciaży też brałąm i luteinę i d*phaston , ale do 12 tc, a po tym czasie dlaej ryczałam jak głupia :D

Darnelka wszystko napewno będzie ok :) ale po wizycie oczywiście daj nam tutaj znać co i jak :)
Ja cały czas jestem na d*phastonie, do powroru z urlopu mam brać 3x1, a po powrocie zmiejszyć do 2x1 i zapewne od kolejnej wizyty będzie już koniec :)
mi się czasem zdarza, że oczy mi się "spocą" ale generalnie nie jest źle :) staram się z tym walczyć bo tak mi głupia płakać przy każdej okazji :D

no ja też jestem jakaś przewrażliwiona... i taka zdołowana, że prawie nic nie robię, nie mam sił ani nawet chęci, dom nieogarnięty, nic mi się nie chcę...mam nadzieję, że to szybko minie. Pozdrowionka!

Hejka - tak się Wam chwaliłam, że nie mam mdłości to mnie pokarało i od kilku dni ledwo w pracy mogę wysiedzieć. A lodówkę to na metr mijam, bo normalnie czuje ten miks aromatów przez drzwi.
Ale koniec 1 trymestru się zbliża i czuję, że mi trochę siły wraca, może nawet gotować znowu zacznę ;)
Dowiedziałam się wczoraj, że moja przyjaciółka jest w ciąży i ma termin miesiąc po mnie więc się mega cieszę, z pierworodnymi też się tak zgrałyśmy i razem dygałyśmy na spacery :)
Pozdrawiam z deszczowego Kociewia ;)

Darnelko ależ nas trzymasz w niepewności ;) opowiadaj jak tam na wizycie, my tu czekamy dobre wieści

Kejt no u mnie też jakoś lodowka nieszczelna się zrobiła... hehe

Przepraszam, ale siedzę i wyję... Już drugi raz przechodzę przez piekło :( straciłam moje maleństwo...

Darnelka :( tak bardzo mi przykro :( niestety i ja kiedys straciłam dzidzusia więc wiem jakie to straszne i niesprawiedliwe. Dużo siły i wszystkiego dobrego... :*
...

O nie ;(;(;( kochana tak strasznie mi przykro :*:( trzymaj się! Jestem całym serduchem z Tobą! :*

Darnelko, bardzo, bardzo mi przykro. Nie znajduję w tym momencie słów, którymi mogłabym Cię pocieszyć, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze i Twój maluszek jeszcze do Ciebie wróci.

Tak bardzo mi przykro... wiem, że teraz nic nie ukoi Twojego bólu. Naszego pierwszego synka też nie było nam dane poznać. Ściskam Cię mocno! Jeśli tylko miałabys ochotę komuś pomarudzic, to zawsze wysłucham. Przesyłam wirtualne przytulaki-pocieszaki :*

baaaardzo mi przykro, Darnelko!

Dzięki dziewczyny...nie mogę sobie miejsca znaleźć...to wszystko do mnie jeszcze nie dociera. Jak coś robię to nie myślę o tym w ogóle, jakby to się nie wydarzyło, ale wystarczy, że na chwilę usiądę w spokoju to od razu ryk.... ciągle mam wrażenie, że ktoś sobie żarty że mnie robi i że zaraz usłyszę, że wszystko jest ok...drugi raz jest dokładnie to samo tylko, że teraz nie krwawilam, nic nie zapowiadało tragedii...4 mają mam mieć zabieg, strasznie się boję. Wtedy wszystko oczyścić się samo.. po cichu liczę na to, że teraz też tak będzie...jestem załamana:(

Witam drogie kobietki,
mam pewien problem i nie bardzo wiem jak go rozwiązać, może coś podpowiecie. Okazało się że, zostanę mamą po raz drugi. Nic nie było w tym dziwnego, gdyby nie mój wiek. Mam córę która ma już 18 lat, a ja niestety 39 :/ Jakoś muszę się z tym ogarnąć, chociaż przychodzi mi to z trudem. Próbowałam gdzieś tam mimo chodem wybadać opinie współpracowników, z którymi pracuję co myślą na ten temat, niestety nie spotkałam się z entuzjazmem, wręcz przeciwnie. Epitetów i cytatów, nie będę pisać bo nie ma sensu. Wizytę mam na 15 maja, i nie wiem czy iść od razu na zwolnienie, czy poczekać, i jak sobie poradzić z takimi komentarzami ? :/ Pozdrawiam cieplutko .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Darnelko, trzymajcie się, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie. Daj znać jak będzie po zabiegu, tulę mocno.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry