Widok

Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 23*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista mam z dzieciaczkami:

1. Karina – 21.02.2011 (01.03.11), córeczka Maja, 4030 g, 58 cm, szpital Wojewódzki.
2. I W O N K A >("_")< - 23.02.2011 (09.03.2011), córeczka Nicola, 3315g, 56 cm, szpital Zaspa
3. K@mil@ - 01.03.2011 (04.03.2011),synek Nikodem,3400g,54cm,Szpital Zaspa
4. Lucy80 - 01.03.2011(02.03.2011) synek Jaś, 2855g, 53 cm, Kettering GH
5. Monmie - 01.03.2011 (06.03.2011), córeczka Maja, 3850g, 65cm, szpital Wojewódzki
6. Nacia173 - 07.03.2011 (12.03.2011), synek Igor, 4650g, 57cm, szpitaj Wejherowo
7. KasiaKoziolek 08.03.2011 (12.03.2011) córeczka Nina, 3480g, 61cm
8. AgaAmelka 9.03.2011 (07.03.2011) córeczka Amelka, 3490g, 52 cm, Szpotal Klniczna (tylko dlatego ze myslalam ze mnie odesla do domu)
9. Basia7 - 9.03.2011 (08.03.2011) - CÓRECZKA Rozalia, 3850g, 58cm, Szpital Zaspa,SN
10. Kosmisia - 10.03.2011 (11.03.2011) - Synek, 2490g, szpital Redłowo
11. ninkaa 10.0.2011 (02.03.2011) Synek Borys, szpital Kliniczna
12. Asia.K - 12.03.2011 (12.03.2011) - CÓRECZKA Helenka, 3190g, 55cm, Szpital Wojewódzki
13.Ivvka - 12.03.2011 (05.03.2011), córeczka Julia, 4100g, 58cm, szpital Zaspa
14. margos 17.03.2011 (18.03.2011) - SYNEK - Staś - 3360g, 58cm, Kliniczna
15. IzaSJ 18.03.2011 (15.03.2011) - Synuś Tymoteusz, 3760g, Kliniczna
16. Ulka26 18.03.2011 (09.03.2011) - Synek Staś, 3190g, 54 cm, Zaspa
17. walerka 21.03.2011 (18.03.2011) - Córeczka - Julka - 3680g, 55cm
18. vessea 21.03.2011 (11.03.2011) - Córeczka Laureńka - 3230g, 53 cm, Szpital Redłowo, SN
19.Kaczuszka85 23.03.2011 (17.03.2011) - Synek Kubuś - 4240g,55cm,Szpital Redłowo,SN
20. MadzikRoza 27.03.2011 (19.03.2011) -Córeczka - Różyczka, 4010g ,58 cm, Szpital Wojewódzki
21. gonia445 29.03.2011 (25.03.2011) - Córeczka Daria, 3100g, 53 cm, Szpital Redłowo
22. enjoy 31.03.2011 (09.04.2011) SYNEK! - 3080gr, 49cm
23. karinkakk 05.04.2011 (05.04.2011) - Córeczka Nina - 3550g, 54cm - Kliniczna, CC
24. sonia85 7.04.2011 (2.04.2011) - Synek Ksawery - 3650g, 57cm- zaspa sn
25.Mlenia 07.04.2011 (02.04.2011),córeczka,wejherowo,sn
26. kasiek01 09.04.2011 (06.04.2011) - Synek Michaś - 3980g,
58 cm - Kliniczna CC
27.Karola98VS 11.04.2011(06.04.2011) - Synek ADAŚ - 3430g, 56cm,KLINICZNA sn
28. Martus_pl 11.04.2011 SYN:) Franek 3600g, 55cm, sn, kliniczna
29. tea18 13.04.2011(09.04.2011)-SYNEK Wojtuś!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa cc
30. Marta00116 14.04.2011 Marysia 3780 55cm ZASPA
31. Anka0310 15.04.2011 (18.04.11r.) - Synek Marcinek, 4050g, 56cm, Szpital Wojewódzki
32. Olcia____18.04.2011 (26.04.2011) Synek Maksiu 3250 g 56 cm szpital Redłowo
33. niria 19.04.2011 (17.04.2011), synek, 3390g ,57cm SR Maria, Szpital Zaspa
34. asik, 20.04.2011, synek Wiktor
35. paskudka 21.04.2011 (22.04.2011) - Córeczka Małgosia, 3310g, 51 cm, Kliniczna cc
36. compaq7 21.04.2011 (15.04.2011) - SYNEK Kubuś 4160g, 60cm
37. Janka2 22-04-2011 - córka 2830g, 53cm, Kliniczna, SN
38. Mała Me 28.04.2011 (30.04.2011) - Córeczka Zosia :) 3300g, 54 cm, Szpital Wojewódzki w Koszalinie
39. Adziabu 29.04.2011 (22.04.2011) -Synek Igor, 3480g, 55cm, Szpital Wejherowo
40. ~butterflies~ 29.04.2011 (26.04.2011) Synek Mateuszek, 3600g, 58cm, Redłowo
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
melduje sie w nowym watku:)
image
image

a moje dziecie juz usnelo, jak na niego to super szybko, czesto i do 22.00 walcze :-)
imageimage
moje dziecie tez spi od 20 a ja ogladam rodzinka.pl...:)
image
image

mój jeszcze wisi na cycu...zasypia tak o 21
image image
ale mi brakuje polskiej tv! jak bedziemy teraz latem to juz powiedzialam mezowi, ze bierzemy n-ke ze soba.
imageimage
sonia, a Ty widze tak jak ja czesto - przeglad internetowy z dzieckiem przy cycu :-)
imageimage
Mojego dzisiaj babcia usypiała bo ja byłam na naukach przed chrzcinami...
a to trwało i trwało:)
image
tea, to czyli ile takie nauki trwaja?
imageimage
tea18 rodziłaś 13 kwietnia a ja dzień pózniej na zaspie, gdzie leżłaś?? ja tez po cc cięła mnie Marta Sokołowska ja leżałąm na samym konicu nr13
My się chrzcimy 17 lipca. Miałam nadzieję, że trochę schudnę do tego czasu, ale niestety, mimo że nie mam apetytu, to przez problemy z żołądkiem brzuch jest cały czas wzdęty. W środę czeka mnie gastroskopia, brrrr :(
Zostawiłam dzisiaj małą z teściową i pojechałam na zakupy, żeby sobie bluzkę jakąś kupić. I co? Sobie nic, a małej dresik i śpiochy i zabawkę...
www.cannella.ownlog.com
image
Hej:) to i ja się melduję:)

Moje dzieciatko wkońcu padło, coraz później mi zasypia a spac i tak nie śpi dłużej.

U nas chrzciny prawdopodobnie 23.07, też szukam bluzki bądź tuniki ale ciężko cokolwiek ładnego znalezc co by się nadawało dla matki karmiacej, albo ciężki dostep do piersi albo jakies durne ozdobniki. I żeby majątku nie wydac ;)
image image
witajcie w nowym wątku;)

Tymon pada zazwyczaj około 21. A dzisiaj rano to mi pobudkę o 5 zrobił i oczy jak 5 zł i wcale nie chciał jeszcze pospać. Mam nadzieję, że to tylko taka jednorazowa niespodzianka, bo uwielbiam spać i tego mi najbardziej brakuje... ;)

My chrzcimy za tydzień ale o naukach nikt nic nie mówił ;P A o zakupach to nic nie mówcie, masakra jakaś. Ja nadal nie wiem, w co się ubiorę, bo nic nie znalazłam ;/ Z karmieniem to też mamy mały problem - Tymon uwielbia jak go karmię na leżąco i cholernik jeden w innej pozycji marudzi i się rzuca. Moja wina, bo po porodzie najwygodniej było mi go karmić na leżąco a teraz strasznie ciężko go przestawić.
image
Nie, no nauki były tylko raz wczoraj ale trwały 1,5h bo ksiądz lubi sobie poopowiadać historyjki:)
Ja leżałam najpierw w 9 a potem w 4 naprzeciwko sali odwiedzin. No to pewnie się widziałyśmy na korytarzu lub właśnie w sali:)
Ja kupiłam sukienkę ale jak bym karmiła piersią to porażka:) I oczywiście w moim rozmiarze coś dostać to sukces...
image
u nas kolejny rekord w spaniu - 7,5h!

wlasnie sprawdzilam na stronie mojej parafii, ze to dzien przed chrztem to katecheza dla rodzicow i chrzestnych, byl ktos z chrzestnymi?

no i za czyms na chrzest tez juz sie rozgladam, ale wlasnie kiepsko, zeby znalezc cos w czym bedzie mi wygodnie nakarmic malego w miedzyczasie.
imageimage
Tea to napewno cie widziałam :) powiedz mi zadowolona jesteś z opieki na Zaspie??
hej

ja tez nie wiem co mam ubrac na chrzciny...zaraz mykam na jakies zakupy...no i dla malej bo tez nic nie ma do chrztu:)ja to zawsze wszystko na ostatnia chwile..ehhh:)

wczoraj bylismy z mala w ikea ale byla grzeczna nie pisnela ani razu..szok..

dzis ma jakis marudny dzien..
image
image

hejo hejo ivvka jak nadal szukasz to ja ci mogę sprzedać komplecik róży za 50 zł to jest sukieneczka,bolerko,majteczki,czapeczka rozmiar s ale nasze małe porównywalne więc myślę że powinno pasować ;)

image
witam weekendowo i w nowym wątku
widzę,że jakiś sezon na wesela się zaczął :) ja miałam iść na koniec kwietnia na wesele ale mały miał niecałe 2tyg.więc się niestety nie udało :)

no i trzeba pomyśleć nad chrzcinami w końcu :)

a mój mały uparciuch nie chciał wczoraj zasnąć wcześniej niż o 22ej, a już dla odmiany o 19.30 go kąpałam (normalnie 20.30-21) i myślałam,że jak go nakarmię po 20ej będzie spał jak susełek a on stękał i nie zasnął :/
za to później trochę nadrobił i nawet się wyspałam - w sumie chyba 6godzin snu a reszta wiszenie nad łóżeczkiem i usypianie,więc jak czytam jak Wasze pociechy śpią to aż mi się łza w oku kręci z mojego niewyspania

życzę ładniejszej pogody na weekend

aaa i dzięki za namiar na żyrafę zofię :)
image image
nira, moj maly dopiero w trzecim miesiacu zaczal wydluzac czas snu i przekroczyl swoja wczesniejsza granice 3,5h :-)
niby te nasze dzieci w tym samym wieku, a jednak te kilka tygodni robi wielka roznice czasami.
imageimage
Madzik a moglabys mi przeslac fotki tego ubranka na priv:) buciki juz kupilam:)ale sukienki ani czapeczki ani majteczek nie mam:)

biegalam dzis 3h po sklepach i nic mi sie nie podoba:)jakas wybredna jestem hehe
image
image

moje dziecko dzis mega marudne i placzliwe od rana..wogole robi caly dzien tak ustami jak by jadla cukierki..albo jak by cos ssala i jeszcze jakos dziwnie jezykiem i usta w dziubek..jakas dziwna sprawa:) nie chce zbytnio jesc i slini sie ale to chyba nie zabkowanie:)
image
image

ivka moja ma to samo jakby coś ssała :)
smiesznie to wyglada jak tak robi..maz dzis ja nagral:) teraz mam chwile spokoju bo bawi sie na macie ale caly dzien by chciala byc dzis na rekach...mam nadzieje, ze jutro bedzie lepszy dzien:)
image
image

A ja już wróciłam z wesela...mój synek wytrzymał 8h bez mamusi :) Ale nie spał prawie w ogóle, teściowa musiała go nosić pół dnia na rękach :/ Dostał 3 razy butle ze sztucznym mam nadzieję że brzuszek go od tego nie będzie bolał bo to jednak inne mleko...a cycki to myślałam że mi eksplodują jak wróciłam do domu. No i oczywiście mimo wszystko na imprezie nie mogłam się do końca wyluzować, bo ciągle o nim myślałam :)
image image
Witam w nowym wątku.
My przygotowujemy się do chrzcin, które są jutro. Dzisiaj byliśmy na naukach. Oczywiście Helenka sobie popłakała, a więc jak jutro też tak będzie to może być ciekawie :)
Mam nadzieję, że jakoś damy radę! I może Helenka nie będzie bardzo plakać :) Zobaczymy... A przede mną jeszcze prasowanie i pakowanie wszystkiego, bo chrzciny robimy w restauracji, a więc trochę tego wszystkiego trzeba wziąć.

A na wesele to my idziemy za tydzień. U nas czerwiec i lipiec ostro imprezowy. Już jestem tymi imprezami trochę zmęczona, a to nawet jeszcze czerwiec się nie skończył.
image
image
hej :) Ogladam tak sobie nosidła i trafiłam na takie wisiadło :)))

image

W kuchni tez można powiesic i obiad robic:) hihihi
image image
lucy-świetne to nosidło :) bardziej "wieszak"na bobasa
image image
dobre to nosidlo! sie usmialam :-)))
imageimage
a mj mój dzieciuch dał mi pospać ... więcej nie będę chwalić,żeby nie zapeszać :)
image image
Moje dziecko też dzisiaj grzeczne, chyba z okazji naszej rocznicy :)
image image
sonia szczescia zycze na nastepne lata pozycia malzenskiego:)
image
image

sonia- wszystkiego dobrego :) oby Ksawery rósł zdrowo a mąż pomagał ile się da :)
image image
A co tu taka cisza???!
Kiedy spotkanie w tym tygodniu? :)
image image
Padam ze zmęczenia;(
No ale na szczęście już po Chrzcinach:)
image
opowiadajcie dziewczyny jak tam po chrzcinach?dzieciaki grzeczne byly?:)
image
image

no właśnie jak dzieciaki na chrzcinach? i w kościele i przy gościach ?a co na prezenty dostawałyście ;) tak z ciekawości :)

a moje dziecko polubiło spanie w wózku po południu...spał ponad 3h w wózku-do 19ej , ciekawe jaka będzie noc :)
image image
witam, melduje sie w nowym watku :)

u nas weekend ok :) dzis lecze kaca ;p naszczesie nina dala mi pospac do 13 ;p z przerwami na karmienie :)

sonia duuuuzo lat szczescia! Dzis sie dowiedzialam ze moja znajoma z Londynu na sponatanie pojechala do Las Vegas i wziela slub :) maja 2 letnia coreczke... ah moze i ja tak zrobie :p gdzies pod palma na goracej plazy.....

wlasnie jak tam dzieciaki w kosciele sie sprawowaly?
Ninuska chcesz kluska?
Mój szybko zasnął i przespał całą Msze:)
A gdy doszło do ceremonii Chrztu to w ryk bo po pobudce chciał mleka i cały chrzest z butelką w buzi hehe:D Mój głodomorek:D
U nas raczej kasa i jeden przepiękny łańcuszek z krzyżykiem:)
image
Macie nawilżacze powietrza u dzieci w pokoju? A jak tak to jakie..
image
dziewczyny jakie macie nosidelka ? :)
image
image
ja mam babybjorn

no spakowalam pol chalupy jutro jedziemy na wakacje na tydzien do Walii. gorzej bedzie zeby to wszystko wladowac do samochodu
image

image
My już też po chrzcinach. Niedawno wróciliśmy do domku. Było fajnie, Helenka grzeczna i w kościele i później na imprezie. A tak się bałam, bo wczoraj na naukach płakała... Dzisiaj za to grzeczna jak Aniołek :) Przy polewaniu wodą Ksiądz stwierdził, że zachowuje się idealnie. Choć większość mszy przespała, to najważniejsze momenty była obudzona i zaciekawiona.
Ale dobrze, że już mamy to za sobą, bo zmęczona jestem.
image
image
A my po długim weekendzie u dziadków - wypoczęci super:)

Fajnie, ze chrzciny się udały:)

Jak tam w tym tygodniu się widzimy?

A z tym alkoholem dziewczyny to bez przesady. Spokojnie, alkohol w mleku utrzymuje sie dokładnie tyle ile we krwi. WIęc jeśli wybieracie się na imprezę , a nie macie zamiaru karmić do rana to spokojnie możecie sobie pozwolić na winko czy drinka albo i dwa:) Ja mam dwa wesela teraz, za 2 i 3 tygodnie....będzie się działo:)

Tea - ja mam nawilżacz i jestem zadowolona. Nawilżaz firmy Hi-Med i jestem bardzo zadowolona.
witajcie,
dziewczyny, tak się rozpisujecie, że nie nadąża z utrzymaniem waszego tempa...chrzciny juz mielismy 3 tygodnie temu- Mały grzeczny, jak aniołek. i w kościele, i na imprezie też zaprezentował się z najlepszej strony. dostaliśmy bardzo ładny łańcuszek i ikonę. z praktycznych rzeczy-niania elektryczna. widzę, że w większości jednak jestescie za nosidłami, my używamy chusty i tez jestesmy zadowoleni. sprawdza sie na spacerach i w domu, gdy cos sie chce poprobic. lucy, super wieszaczek:) twoje maleństwo wyglada juz na powaznego niemowlaka:)
Madzik dasz rade do jutra przeslac mi fotki sukienki do chrztu?:)
image
image

hej:)
U nas sie wkońcu rozpogodziło, mam nadzieję że się utrzyma :)

Sonia najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy:)

Martus_pl - mój maluszek to jest juz poważny niemowlak ale ten na wieszaku to nie mój. Zdjecie z neta, osobiscie nie powiesiłabym dziecka na takim cudzie ;))
image image
Lucy, myślałam , że chciałaś wypróbować... i z zazdrością patrzyłam na ta główkę, tak ładnie trzymaną:)
Karina odezwali się do Ciebie z tego aquaparku?
W jaki dzień się widzimy w tym tyg? czwartek standardowo?
image image
sonia podeslij mi na priva:
- imiona i naziwska dzieci
- daty urodzenia dzieci
- adres email do rodziców
- telefony komórkowe

i wlasnie co ze spotkaniem?
Ninuska chcesz kluska?
Hej,
I my się meldujemy w nowym wątku po Chrzcinach.
Stachu spisał się na medal.
Dostaliśmy głównie złoto i kasę hehe.
Impra była w domu i się udała.
A może jutro spotkanie?
image
Mi jutro nie pasi:(
no i wreszcie u nas piekne lato! wlasnie wrocilam z moim towarzychem(syn i pies) z opalania w parku. synek spal caly czas w wozku - tez chyba prezent mi zrobil, bo dzis my mamy rocznice slubu :-)

nad nawilzaczem tez sie zastanawialam, ale puki co wilgotnosc w pokoju synka waha sie caly czas od 40 do 60%, wiec w normie i dlatego jeszcze nie kupuje, jak nie ma potrzeby. zobaczymy jak bedzie jesienia i zima.
imageimage
enjoy szczescia zycze:)
image
image

Ja chcę zacząć przechodzić na mleko modyfikowane. Pediatra na początek powiedziała, że mam zacząć od Bebilon Comfort. Na początek chcę dawać jedn o modyfikowane, jedno ściągnięte i potem w ogóle zr4ezygnować z naturalnego.

Trochę się tego obawiam...ale już nie dam rady ściągać. Nic nie mogę zrobić, bo ciągle siedzę i ściągam. Jeszcze dłużej, a wpadnę w depresję heh.

Dziewczyny napiszcie mi może czy orientujecie jak to jest z odstawianiem. Boję się o moje piersi:/, że coś mi się z nimi porobi;/ Czy to tak samoistnie się rozwiąże czy muszę jakieś tabletki brać?
image

enjoy najlepszego!!!

kosmiaia ja poprostu przestalam sciagac a jak piersi nabrzmialy to sciagalam tylko troszeczke. Mozesz jeszcze popijac szalwie, zadnych tabletek nie bralam, po ok 4 dniach przestalam sciagac zupelnie, pokarm byl ale piersi ok.. teraz juz nic bym z nich nie wydusila :)
Ninuska chcesz kluska?
Dobra to może zrobię liste to coś się ruszy

Czwartek 12.00 Baby cafe (jak wolicie inny dzień to zmieniajcie mi wszystko jedno)
1. Sonia i Ksawery
image image
Witam, często Was podczytuje:)
mam pytanie do mam naszacych w nosidelkach - jak czesto i jak dlugo mozna nosic dzidzie? I czy juz mozna nosic przodem?
Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Co ja dzisiaj miałam za paskudny dzień- po prostu jestem załamana:(
Wojtkowi ciągle ropieje pępek bo jeszcze się nie zagoił, wiec patyczek moczyłam w oktanisepcie i czyściłam i dzisiaj krew mu z tego poszła:(:(
Telefon do pediatry i że natychmiast mamy przyjechać 3 m później już u pediatry- niby wszystko ok ale skierowanie na IP do chirurga dziecięcego więc w drogę do szpitala..
Tam formalności wtedy do gabinetu.Chirurg obejrzał niby stanu zapalnego nie ma, nic tam złego nie widział i dalej mam czyścić ale małemu dalej krew z pępka leci... oczywiście nie dużo tylko tak że ma zaklejone krwią trochę..
Teraz nie wiem czy jutro znowu pediatrze pokazać czy tak jak chirurg mówił obserwować czy nie czerwienieje na około i dopiero w piątek skontrolować. Tylko ten chirurg nie mówił że to może dalej krwawić...:(
image
tea a moze podraznilas patyczkiem? u nas tez bylo tak ze kilka razy byla taka zasuszona krew - z tym ze ja psikalam i zostawialalm, wycieralam patyczkiem max raz dziennie, a piskalam przy kazdej zmianie pieluchy i przeszlo...
Ninuska chcesz kluska?
Ja tam nie wiem....ja w ogóle nie psikałam pępka małemu niczym i sam ładnie się wygoił...ale jak masz wątpliwości to zawsze możesz iść do pediatry, po co się stresować?
image image
No wiem że podrażniłam ale ta krew mnie przeraża bo jak przemywam to jest nowa od razu i nie wiem ile czasu to potrzebuje by się zagoić..
psikałaś i na mokro zostawiałaś?
image
u nas dlugo sie goil pepek i taki strupek sie ciagle robil..i tez przy kazdej zmianie pieluchy psikalam oktaniseptem pozniej przemywalam wacikiem ze spirytusem i wkoncu sie zagoilo..najgorzej chyba jak by sie robila czerwona obwodka..nie jestem fachowcem wiec lepiej skonsultowac z lekarzem
image
image

Małemu nawet pępowina odpadła prawie po miesiącu więc może dlatego jeszcze się trochę babrze.. no byłam i u pediatry i u chirurga niby ok tylko jeszcze krwawi więc albo jutro albo po jutrze jak dalej tak będzie to kontrola choć miała być w piątek..
krwi nie jest tyle żeby mdleć, trochę wycieknie i się zasusza..
image
ja nie wycieralam tylko najpierw psikalam czyscilam patyczkiem i pozniej jeszcze raz psikalam i tak zostawialam
image
image

chirurg mówi że nie widać żadnego zakażenia i mamy obserwować.
Czerwona obwódka świadczy właśnie o zakażeniu...
image
Czyli robiłaś prawie jak ja tylko że ja psikałam- czyściłam , psikałam jeszcze raz i przecierałam nie zostawiając na mokro a pewnie powinnam..
image
U nas też krew leciała, ale mąż stwierdził, że on to sam załatwi- no i konsekwentnie przy każdej kąpieli czyścił i wyciągał zakrzepłą krew i psikał czymś, co się nazywa Tribactic. Po 3 dniach już pępek był zagojony. A octaniseptem bym to do us**nej śmierci psikała... :)
www.cannella.ownlog.com
image
ja taką maść tribiactic to miałam na ranę po kolczyku w pępku stosować.. to też maść dla dzieci?
Nam lekarz powiedział że nie ma na to żadnej maści i tylko oktanisept lub spirytus ale spirytusem to ja się teraz boje...
image
To nie jest maść, tylko roztwór w buteleczce ze spryskiwaczem :) Na pewno ma w sobie alkohol i małą, fakt, nieco piekło. Grunt, że pomogło.
www.cannella.ownlog.com
image
Tea to może psikaj, odczekaj chwile az ten skrzep się namoczy i delikatnie gazikiem oczysc.Dobrze ze nie ma zakażenia.
image image
no zobaczymy jak teraz będzie po tej akcji dzisiejszej...
zawsze chwilę czekałam zanim czyściłam- nic pozostaje mi nadzieja że będzie dobrze...
image
Lacerata- ja przymierzam sie do kupna nosidła i mnie interesują tylko ergonomiczne. Sa lepsze dla dziecka i dla noszacego. Maluszek w takich nosidłach ma dobrze podparty kregosłup, nawet to widac na zdjeciach, że dzieciak ma ten materiał pod dupa i udami , a w takich usztywnianych to te nóżki tak wiszą. Ergonomiczne sa dla dzieciaczków co juz trzymaja głowke albo same siedza, ale czasowo podaja ze tak od ok 4 miesiaca ale to pewnie indywidualna sprawa, i nie ma tu opcji noszenia przodem do swiata, to w usztywnianych. Ale ja bym i tak nie nosiła przodem, nie wyglada to ciekawie i nie jest ponoc zdrowe.
image image
image

Uploaded with ImageShack.us
image
W Kościele w czasie Mszy przed Chrztem:)
image
tea jaki piekny synek! jaka fajna fryzura:)
Tea - super fryzurę ma Wojtuś, ja takich włosów u swojego to chyba za rok się dopiero doczekam;P
U nas weekend z teściami, więc dzisiaj odpoczywaliśmy;P
W niedzielę mamy chrzciny a Tymon coraz bardziej marudny - bolą go dziąsełka, wszystko wkłada do buźki i trze, strasznie mi go szkoda. Mam nadzieję, że weźmie przykład z Waszych pociech i w kościele będzie jak aniołek;)
image
wczoraj synek do konca dnia grzeczny, nawet dal nam obiad w restauracji zjesc, lezal sobie w wozeczku :-)

no i pogode wreszcie mamy cudna, ale ciekawe na jak dlugo?

tea, wspolczuje pepkowych przygod. ale za to Wojtek swietny! ja to u mojego łysolka pewnie i z kilka lat bede na taka czupryne czekala :-) no i jaki juz duzy.

ja sie tak wlasnie wczoraj zastanawialam do kiedy nam gadola w wozku wystarczy, bo moj niby drobniutki, a tak na dlugosc jak sie wyprostuje to moze z 10cm max zostaje luzu. wczesniej myslalam, ze jeszcze zime w gadoli przechodzimy, a teraz widze, ze po lecie to chyba trzeba bedzie przechodzic na spacerowe. a jak u Was?
imageimage
hej

tea Wojtus super:)
ja tez w niedziele mam chrzest i bym juz chciala miec to za soba..

wczoraj bylismy na wadze i nasza kruszynka caly czas tak malutko przybiera..najwazniejsze ze waga idzie w gore..teraz ma 5510g..

co do wozkow to gondola moze byc za mala ale ze wzgledu na dlugosc..tez sie zastanawialam kiedy przejsc na spacerowke..chyba jak dziecko siedzi..chociaz jak sie nie zmiesci w gondole to moze i szybciej:)
u nas najwyzej nogi beda wystawac haha...zartuje:)
image
image

ivvka - najważniejsze, że przybiera :)
Tea - mam nadzieję, że dziś już lepiej z pępuchem!
MadzikRóża - gdzie kupujesz akcesoria MAM?
Zgubiliśmy 1 smoka, a na Żabiankę nie chce mi się po samego smoka jechać ;)
A propos - Dziewczyny kiedy planujecie odstawianie smoków? Dla nas to jednak spory uspokajacz, aż się boję myśleć, że smoki mogłyby nie istnieć! ;)
Ale musi przyjść czas, aby się z nim pożegnać...
image
Dla Wojtka smoczek mógł by nie istnieć- bardzo rzadko używamy:)
Niestety pępek dalej krwawi trochę- nie ma opuchlizny więc chyba nic złego się tam nie dzieję... po za tym z tego co czytałam nie tylko nam krwawił... jak coś to jutro albo po jutrze na kontrole.
image
A zdjęcie ze smoczkiem hehe no ale to tak tylko bo w Kościele głośno było i trzymałam by się nie obudził :)
image
do mam karmiących piersią - jecie curry?
mam straszną ochotę na potrawę z curry, ale boję się, że małemu zaszkodzę!
image
wlasnie jem salatke z curry hihi no ale ja karmie modyfikowanym;/
image
image

Witajcie z rana.

Ulka26 - ja jadłam już jedzenie z curry i Helence nic nie było. Ale ja generalnie jem wszystko.

Muszę się pochwalić - Helenka dzisiaj po raz pierwszy przewróciła się sama z plecków na brzuszek :)
image
image
ożesz ty! ;)
Aż mnie w żołądku ścisnęło!
hihihi
image
A oto Helenka podczas chrztu:
image

image
image
I może jeszcze jedno z otwartymi oczkami:
image

image
image
śliczna Helenka! :)
image image
jaki anioleczek..super!!!
image
image

Śliczna :) A czy ona ma rudawe włoski, czy to takie światło w ujęciu? :)
www.cannella.ownlog.com
image
Dziękuję! A co do koloru to tylko takie światło. Włoski ma w kolorze ciemny blond/jasny brąz.
image
image
Małgośka ma mix póki co- tył od porodu ciemny brąz, góra rudawe, a boczki blond ;)
www.cannella.ownlog.com
image
Czwartek 12.00 Baby cafe
1. Sonia i Ksawery
2. Margos i Stach
Super Helenka! :)
Jakie duże oczy ma! :)
image
My sie nie wpisujemy, ale mam nadzieje ze bedziemy na spotkaniu!
image
Witam witam u nas lekki sajgon Róży wyrzynają się 2 u góry ehh miałaś margos racje dzidzia marudna, wypluwa smoka lub gryzie smoka ogólnie daje jej gryzaki i też je gryzie beka i te kupy konkretne dobrze że gorączki nie ma i przesypia w nocy i zaczęłam jej zakładać śliniaki bo nienadąrzałabym z wymianą bodziaków

image
Ulka akcesoria z mam ja mam u siebie w aptece ;)

image
Madzik pocieszę Cię, że to idzie falami. U mnie teraz spokój kilka dni. Tyle, że w nocy częściej się budzi i wtedy gryzie sobie palce. I nie da wymienić na smoka:)
hej
ale słodkie te Wasze bobaski :)
tea-mam nadzieję,że z pępuchem będzie lepiej, a czupryna Twojego malca jest boska :)

my po wizycie u pediatry bo zaczęłam się martwić,że mi się tak pręży przy jedzeniu,niestety mały mało przybrał i jak się zaczyna wkurzać przy piersi to mam dać z 2 piersi i znów jak się zacznie wkurzać to dać butlę-najlepiej ze swoim ściągniętym i zobaczyć czy będzie zajadał bo podejrzenie że mam mniej pokarmu :( czyżby jakiś kryzys laktacyjny?
myślałam,że nie będę musiała używać laktatora :( leży nowy jeszcze niewymyty w szafce

dziewczyny -ile czasu po karmieniu już można ściągać laktatorem? podejrzewam,że od razu po nie będzie co :)
image image
smoczki MAM mają w aptekach DOZ - dbam o zdrowie-zamawiałam przez neta, a inne rzeczy to na stronce mają gdzie mają pełny asortyment
http://www.mambaby.pl/lista_sklepow.html?district=11&type=1&city=Gdańsk

może się przyda?
image image
sonia odezwali sie do ciebie z basenu? Ja juz dostalam potwierdzenie i zaplacilam

niria jesli jeszcze nie sciagalas to bedziesz miec problem, najlepiej skoro masz dawac swoje z butli to w porze karmienia i odrazu mlodemu o innej porze mozesz nic nie sciagnac...

sie dopisuje :)

Czwartek 12.00 Baby cafe
1. Sonia i Ksawery
2. Margos i Stach
3. Karina i Nina
Ninuska chcesz kluska?
Niria - ja ściągam w najdłuższej przerwie nocnej. Stachu śpi zazwyczaj 20-4 i ja koło 23 się ściągam. Pomiędzy karmieniami dziennymi próbowałam ale w moim przypadku ani nie naciągnęłam na pełny posiłek, ani przy następnym karmieniu nie miałam wystarczająco więc bez sensu.

A kryzysy laktacyjne się zdarzają...ja jestem właśnie po drugim. U mnie trwało to na razie w obu przypadkach ok. 24 godzin i częste przystawianie (co półtorej godziny - zresztą Stach sam tak wołał) załatwiło sprawę, choć po tej dobie, a bylo to w sobotę - czułam się jak dojarka na skraju załamania nerwowego.

A co do odstawiania to też nie wiem jak to zrobić. Zaplanowalam, że będę karmić pół roku, ale co potem. Ile dać sobie czasu na odstawienie...I czy przeciąć to szybko czy stopniowo....nie wiem nie wiem...
ulka, ja sie w sumie jeszcze nie zastanawiam nad odstawieniem smoczka, choc bylam straszna przeciwniczka to teraz uwazam go za wspanialy wynalazek :-) tylko staram sie ograniczac jego uzywanie tzn daje wtedy kiedy musze tj do usypiania, na spacerze w wozku jak zaczyna marudzic. nigdy nie daje np podczas zabawy, wtedy ma gaworzyc a nie ciagnac smoka.
curry jeszcze nie jadlam, ale moj maly to wrazliwiec.

a jak to jest na tym chrzcie? mozna stac sobie na zewnatrz z wozkiem podczas mszy i dopiero pozniej jak ksiadz prosi to podejsc do oltarza?

Asia, gratulacje Helence! u nas tylko na boczek z pleckow puki co.
imageimage
Czwartek 12.00 Baby cafe
1. Sonia i Ksawery
2. Margos i Stach
3. Karina i Nina
4. Tea i Wojtek
image
Ktoś się pytał czy byłam zadowolona z opieki na Zaspie więc odpowiadam że w miarę tak.
Nie nastawiałam się na cuda więc nie byłam rozczarowana:)
Jak potrzebowałam pomocy dzwoniłam i nie przejmowałam się jak rugały, jedne fajniejsze babki drugie mniej:)

A wypad na kawkę mi się marzy- tym razem chyba skuszę się na jakiś deserek bo słodkie za mną łazi a niedługo chcę się ze słodyczami pożegnać:D
image
ja juz sie zegnam ze slodyczami uuuu nie pamietam od kiedy hehe ale nic z tego nie wychodzi:)
image
image

No właśnie, ponawiam pytanie koleżanki- jak to jest na chrzcie? Jak będę łazić przed/ w kościele wózkiem, to będzie źle widziane? Całą mszę z nią na rękach to tak raczej słabo, zwłaszcza że 11 to nie jest godzina drzemki.

Ważyłam Małgosię dzisiaj- 5600! No i 60 cm już...Klucha mała, nie wiem zupełnie, kiedy tak urosła... :)
www.cannella.ownlog.com
image
Hej!
Karina nikt się do mnie z basenu nie odzywał ale nie mam chwilowo telefonu :( może dlatego?
Niria to może mój też się tak wkurza przez to że mogę mieć mniej pokarmu...? Mi laktatorem ściąganie w ogóle się nie udaje. Ostatnio jakoś coraz częściej myślę o przejściu na modyfikowane...już mnie trochę męczy to karmienie...ale zakładałam że pół roku pociągnę...może jeszcze dam radę.
image image
Cześć Dziewczyny.
Trochę mnie nie było,a tu tyle nadrabiania:)
A gdzie na ten basen się zapisałyście i jak to w ogóle wszystko wygląda?
Mi chyba ktoś kilka dni temu podmienił Dziecko:)Czasem to nie mogę sobie dać z Nim rady.Najlepiej cały czas na rękach i żeby z Nim chodzić:)
No i zęby się zaczęły,Fontanna śliny i wpychanie wszystkiego do buzi,a szczególnie rączek.
Dziś dałam Małemu pierwszy raz kaszkę z morelami na noc,chyba smakowało,bo wchłonął ją momentalnie.może dłużej pośpi,bo podobno kaszki bardziej syte.
image
Tea i Asia super dzieciaczki :))

Mój mały niesmoczkowy, próbowałam różnych kształtów ale żaden mu nie podpasował, a czasami by się przydał. Już zrezygnowałam z prób. Przynajmniej nie będzie problemu z odsmoczkowaniem ;) Do usypiania ma swojego szmaciaka. Ale zdarza mu sie niestety, czego się obawiałam, ssac kciuka. Mam nadzieje ze to minie. Odkąd ma swoja Sophie to jest trochę lepiej.

Też mam czasami ochote odstawic od piersi, ale z modyfikowanym wiecej roboty. Jak mam krzyki i płacze przy karmieniu to na wieczorne karmienie wspomagam się modyfikowanym,chyba za słabo mu leci, a piersi mocno podraznione. W zeszłym tygodniu ze 3 wieczory tak miałam. Wcześniej tez były takie fazy. Kilka dni i wracamy do normy :)
image image
Lucy80,nasze Chłopaki kończą zaraz 4miesiące:)ale ten czas leci co?
image
K@mil@ mam to samo teraz z Jankiem, najlepiej na rękach i chodzenie, a jak leży to jęczy. Gdy zagaduję i rozsmieszam to śmieje się i jęczy jednoczesnie. I najlepsze że mężowi leży spokojnie, przy mnie tylko marudzi :)
image image
Oj leci,leci.. spotkałam dzis koleżanke i sama się zdziwiłam jak jej mówiłam że mam już 4-miesięcznego synka :)
image image
Mój tak samo,nie wie czy się śmiać czy płakać i robi to jednocześnie:)a jak podchodzę do Niego to aż się cały trzęsie,bo na ręce chce:)i od kilku dni "pierdzi"buźką i robi bańki ze śliny:)
image
no Kamila, to kolejny skok rozwojowy, ten miedzy 3/4 miesiacem, 14-19 tydzien:) pamietacie moze gdzie znajde ta mapke skoków rozwojowych ze słoneczkiem i burza? z gory dziekuję:)
tez dalam sie naciagnac i zakupilam zyrafke...ulka a jak Stasiu zainteresowany jest zabawka??moja ciagle gryzie rece dlatego to kupilam..moze bedzie zyrafke podgryzala a nie rece:)
image
image

my dzis po szczepieniu.
moja kruszynka 5080gr wazy, ale przybiera rowno, choc w dolnej czesci w siatce centylowej.
za to 61cm dlugosci juz jest nawet ponad srednia, wiec moze skupia sie na dlugosci zamiast na kolejnych faldkach :-)

rozmawialam z pediatra o rozszerzaniu diety i powiedziala, ze tu sa zalecenia przy karmieniu piersia, zeby od 6-go miesiaca wprowadzac stale pokarmy. ale przy karmieniu mlekiem modyfikowanym mozna juz od 4-go podawac kaszke 1-2 razy dziennie. no ale, ze jak bardzo chce to moge ta kaszke zaczac podawac. i sie tak zastanawiam czy od tego 4-go miesiaca nie dokarmiac tej mojej drobinki ta kaszka przynajmniej raz dziennie.
imageimage
dzięki Iza:)
enjoy, ja karmię tylko piersią i od 4 miesiaca zamierzam dawać troszke kaszki na moim mleku, marchewke, jabłko... czyli po kolej wszystko, co zalecaja. po konsultacjach z r oznymi pediatrami i dziewczynami, róznie podchodzacymi do karmienia dzieci (od skrajnosci karmienia tylko cycem przez 7 miesiecy), doszłam do wniosku, że ja tak spróbuje, i zobaczymy jak Mały sobie z tym poradzi
Chciałabym wytrzymac z rozszerzeniem tak do 6 miesiaca, ale poczekamy zobaczymy :) Ale chyba zaczne w 5m od wprowadzenia glutenu.
image image
podobno tak jest, że jak sie przegapi ten gluten w 5, to potem trzeba czekac z jego wprowadzeniem kilka nastepnych tygodni?
Czesc dziewczyny. Chodzicie na basen ze swoimi maluszkami? Od kiedy można zacząć? Gdzie w Gdańsku jest taki basen dla dzieciaczków?? Chętnie z malusią bym pochodziła. Może coś podpowiecie.
Pozdrawiam.
martus_pl w tych wszystkich artykułach piszą właśnie że nie później niż w 6 ale nie moge nigdzie doczytac dlaczego i jeżeli później to kiedy? :) Dopytam się jeszcze pediatry:)
Tu są schematy żywieniowe dla karmionych naturalnie i modyfikowanym http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/8210/1.html
My się właśnie z Kariną zapisałyśmy do aquaparku :)
image image
oj z tym rozszerzaniem diety to ja tez mam zagwostke... straqsznie chcialam BLW... nawet dzis jak bylam w IKEI widzialam dwie dziewczynki (przy dwoch roznych stolikach ;p) jedna na oko 1,5 roku wcinajaca bułke (az jej sie uszy trzesly) i druga dobre 3 lata karmiona przez mame sloiczkiem... ;/

dziewczyny ja z sonia idziemy na basen do aquaparku od przyszlej srody (jedyny basen gdzie sa zajecia w wakacje) termin platnosci jest do jutra wiec jakbyscie chialy to trzeba sie szybko zdecydowac...
Ninuska chcesz kluska?
Stachu najczesciej uderza sie zofia w glowe. Paluchy ponad wszystko! ;)Za to mi sie ona coraz bardziej podoba hehe. ma taki wesoly wyraz twarzy!
nie bedzie nas jutro - wyjechalismy na wies.
lucy - to piwo bavaria mozna w PL dostac w normalnych sklepach?
Ale dzis fajna pogoda! :)
image
czyli ogolnie rzecz biorac najpierw lepiej zaczac rozszerzanie diety dziecka od kaszek, pozniej dopiero zupki warzywne, tak?
imageimage
Jasiek ma chwile że namiętnie gryzie Zofię ale nie zawsze te malutkie raczki potrafia trafic z nią do buziaka :)

Ulka ja kupuje w uk w Tesco, nie wiem czy w PL tez są. Ono ma taki pszeniczny posmak, mi smakuje, ale widze ze jest tez jabłkowe. Tego jeszcze nie próbowałam :)
image image
Ulka - bawaria zwykła i jablkowa do dostania w piotrze i Pawle i w Bomi. Mniaaaaami:)
no i znów tyle czytania :P kiedy Wy macie czas pisać :)

wczoraj odpuscilam sobie laktator i na noc po 2 piersiach dałam małemu mm i wytrabil cale 120ml, spał od ok22 do ponad 4 i miał potem konkretną kupę
a dzis rano po spacerze ściagnelam przez ok 8minut 60 ml,niestety maly obudzil sie szybciej niz myslalam i jus dluzej nie sciagalam

a po kolejmym karmieniu po ok2godz wydoiłam z siebie ok.50ml
ogolnie szalu nie ma :) i mały dopija mm ok 30-50ml

ale zupełnie inne dziecko - wiecej czasu był aktywny,mniej marudzi dziś,zobaczymy co bedzie dalej :) poki co ulewal troche bo mial teraz czym :)

no i kontakt z laktatorem nie jest tragiczny,mam z TT reczny i nie ma super mocnego ssania,bo kolezanki mi opowiadały ze ich z innych firm mogłyby cycki urwać to delikatnie pierwsze kilka machnięc i o dziwo bez tragedii :)

a sonia czemu Tobie laktatorem nie wychodzi ściąganie?
image image
dzieki za info dziewczyny. wychodze na naczelna alkoholiczke! hihihi
uwielbiam pszeniczne piwo!
image
Ja też mam laktator z TT ręczny i sobie chwale:-) Ja póki co ściągam ok. 150 ml, czyli akurat w chwili obecnej mój synek zjada...Ale co będzie później to nie wiem.

Po długich przemyśleniach skłaniam się do przejścia na modyfikowane, bo w sumie cały dzień ściągam i nic więcej nie robię;/ To jest bardzo frustrujące...

Poradźcie mi dziewczyny jak to zrobić. Bo we wrześniu wracam do pracy. W sierpniu już mam się przestawiać na modyfikowane chyba, tak? I teraz nie wiem czy jedno karmienie modyfikowane i jedno naturalne, na zmianę czy jak to powinno być? I później zmniejszam te naturalne...I czy wtedy w tym sierpniu już wprowadzać stałe pokarmy?
image

kosmisia u mnie przestawienie na mm trwalo moze z tydzien, sukcesywnie zwiekszalam ilosc karmien z mm, na przemian, i na noc mm :) nic malej nie bylo :) tez baardzo dlugo o tym myslalam i teraz nie żałuje tej decyzji, a nawet mi sie bardziej podoba, brak wysypek, Nina spi od 20.30 do 6-7, i roboty mniej niz meczyc sie z laktatorem... i to jeszcze przy tej pogodzie :)
Powodzenia!
Ninuska chcesz kluska?
Mi laktatorem nie wychodzi...męcze się i męczę, cycki bolą a w max udało się ściągnąć 50ml...

Mam nadzieję że jutro nie będę sama na spotkaniu! :)
image image
Witam wieczornie:)
Mój synek w końcu zasnął,więc mam chwilę dla siebie.Coś od kilku dni jak zaśnie na noc to co chwilę się wybudza.Mam nadzieję,że to przejściowe:)
Bardzo chciałabym być jutro na spotkaniu,żeby w końcu móc poznać Was Dziewczyny i Wasze pociechy,ale niestety nie mam jak dojechać.Mam nadzieję,że będzie jeszcze okazja.
Do dziewczyn,które kupiły żyrafę Sophie:czy ona jest naprawdę tak dobrą zabawką jak piszą na necie?Bo myślę nad kupnem,tylko ciekawe czy Mój Nerwusek będzie się nią bawił.Czy Wasze Dzieci są nią zainteresowane?
image

A To Mój Mężczyzna:)
image
Jeszcze jedna próba:)
image
image

To Mój Mężczyzna:)
image
To jeszcze ja z Helenką i Madzin z Różą będziemy na jutrzejszym spotkaniu:

Czwartek 12.00 Baby cafe
1. Sonia i Ksawery
2. Margos i Stach
3. Karina i Nina
4. Tea i Wojtek
5. Asia i Helenka
6. Madzik i Róża

Sonia- nie będziesz sama :)

K@milA ale fajnego masz synka :)
image
image
Kamila, prawdziwy facet normalnie :-)
imageimage
K@mil@ ja moge Cie zabrać na spotkanie tylko nastepnym razem bo teraz mnie nie bedzie bo mam jeszcze kilka spraw do zalatwienia przed chrzcinami ale przeciez mieszkamy niedaleko to moge podjechac jak bede jechala:)

jak dotrze do mnie zyrafka to powiem czy Julia jest nia zainteresowana :)
image
image

Ok Ivka,możemy się tak umówić,że jeżeli to nie będzie dla Ciebie problem,a ja nie miałabym czym dojechać to bym zabrała się z Tobą:)
Czekam na wieści o żyrafie:)
image
Ale fajne dżiny :) K@mil@ to chyba nasi synkowie faktycznie przechodzą ten skok rozwojowy. Jak bym czytała o swoim ;) Dzisiaj nie pamietam ile razy wstawałam w nocy. Pózniej mi tez zasypia i wcześniej całkowicie sie wybudza rano. Ach.. też mam nadzieję że to przejsciowe.

A my z żyrafki jesteśmy zadowoleni. Mi sie podoba i Jaskowi chyba tez, podgryzuje ją sobie czasami. Kilka razy tez puknie się nią w głowę. I cały uchachany jak Sophie zapiszczy. Jak mu się troszke bardziej ruchy skoordynuja to pewnie jej z buzi nie wypuści ;)
image image
Witam porannie :)

K@mil@ swietny facet!

ehh mojej malej niby katar przeszedl ale z rana ma zawalony nos... nic nie cieknie ale slychac ze gilosy wielkie... nie wiem czy panikowac leciec do lekarza czy to normalne... ;/ za tydzien idziemy na szczepienie i mam nadzieje ze nie przesunie na kolejny tydzien...

Pogoda sie troche zepsula chociaz dalej jest gorąco! Mam nadzieje ze nie wystraszycie sie deszczu :) (ma padac dopiero popołudniu)

Do zobaczenia dziewczyny!
Ninuska chcesz kluska?
Karina ty nie strasz dziewczyn deszczem bo znowu same bedziemy :)
image image
Ja się deszczu nie boję, ale mojego wyjca za to trochę.

Nie obiecuję że będziemy, bo mały od rana marudny a ja mam jakiś mega kryzys laktacyjny i żyć mi się odechciewa...
margos nie wymiekaj!

damy malemu butle ze sztucznym i bedzie grzeczny :P Trzymam kciuki!
Ninuska chcesz kluska?
ehh pogoda beznadziejna na wyjście z domu:(
image
ja zaraz wychodze poki deszczu nie ma;d;d;d bo caly dzien w domu przesiedziec to lipa..za duzo marudzi a tak obserwuje swiat wiec trzeba korzystac poki jeszcze nie leje :)
od 6 mi fika wiec mam juz dosc ale jakos trzeba sie ogarnac:)dzis ide spac razem z nia bo wczoraj za dlugo siedzialam i dzis jestem nieprzytomna...liczylam na to, ze mi pospi do 8 :)
image
image

ivvka za duzo wymagasz ;p ostatnio dala ci popiwkowac i styka :)

tea pogoda taka lepsza niz żar z nieba :)
Ninuska chcesz kluska?
Mnie tam nic nie powstrzyma...ani deszcz...ani wyjace dziecko :)
image image
No wiem ale mój dzisiaj taki marudny dodatkowo że porażka..
image
Sonia jestes the best hehe..podoba mi sie takie podejscie;d

Karinkaka faktycznie jestem wymagajaca:)
image
image

Ivvka bo ja juz odpornosc zlapalam :) Inaczej to bym nigdzie z domu nie wyszla z moim synkiem :) Zobaczymy jak na basenie da czadu :P
image image
Witam wszytskie mamy:)

dziewczyny napioszcie mi kiedy karmicie swoje maluszki wieczorem przed czy po kapieli? probuje juz wszytskiego zeby moj maluszek szybciej zasypial, sam zasypial i co najwazniejsze na dluzej niz 3 godziny:)
image

image
Olcia, u nas jest karmienie koło 17, kąpiel 20, po kąpieli jedzonko, odbijanie i kładę ją do łóżeczka. Daję smoczek i puszczam kołysanki. Mam takie fajne, przeboje np "No woman no cry" grane na cymbałkach...
Najdalej przy 4 piosence odlatuje. Jeśli któraś z was chce te piosenki, to mogę na maila je wysłać :)

Niestety śpi max 4 godziny, bo głodna się budzi. Ostatnio nie czekam, aż się zbudzi, tylko karmię "na śpiocha", wtykam butlę w dzioba i ssie przez sen, potem nawet nie odbijam :)
www.cannella.ownlog.com
image
Olcia, ja przed kapiela daje z jednej piersi, a po kapieli z drugiej. Moj synek tak jak jego tatus - jak glodny to zly :-) i nic sie wtedy z nim nie da zrobic. jak kapalismy go na glodniaka to sie nakrzyczal, co go rozbudzalo bardzo i ciezej mi sie go usypialo wieczorem, teraz jest duzo lepiej.

u nas dzis mija tydzien bez kropelek na kolke i jest ok, takze chyba zaczarowana granica trzech miesiecy u nas zadzialala :-)
imageimage
Olcia ja karmię na około godzinkę przed kąpielą i po kąpieli i masażyku usypiam maluszka przy karmieniu z drugiej piersi i wtedy śpiącego lub półśpiącego ;) do łóżeczka kładę :) i średnio od 22 śpi mi do 7 z przerwą ok 3:30 na jedzonko
image
image
ja mam trudności z usypianiem Mateuszka w ciągu dnia, widzę że jest śpiący, ziewa, trze oczka, wtedy odkładam do łóżeczka i zaczyna się płacz przechodzący czasem aż w ryk i bywa tak, że nie śpi cały dzień i co jakiś czas popłakuje ze zmęczenia ale położyć się nie da, są chwile że się udaje, ale one są rzadkością...niestety...dobrze że chociaż na spacerku troszkę przyśnie
image
image
butterflies, widze ze noc wyglada u nas podobnie :-)
imageimage
szkoda tylko, ze w dzien tak ciezko mi go ululac i maly sie tak czasami meczy
image
image
jak tam po spotkaniu babeczki?
nam ostatnio udaje sie karmic po kapieli. ale wczoraj i dzis totalnie inaczej wszystko przebiega. wczoraj karmienia od 7 co rowno 3h. o 19 ostatnie. o dziwno przespal do 8.40 rano! a potem znowu spal i o 14 dopiero drugie karmienie. ten moj stachu ma "swoj rytm". nieprzewidywalny hehe, ale ja mu w to nie mam zamiaru ingerowac.
image
jak Wam się spotkanie udało?
my się troszkę karmimy 18/19, potem troszkę zabawy, ok 20 kąpiel, przytulanie, cycek, kołysanki-utulanki i o 21 Mały spi. przesypia do 7:)
Spotkanko jak zwykle bardzo fajnie.:)

A my się karmimy po kąpieli zawsze, ale staram się żeby ostatnie karmienie przed kąpielą było tak max 2 godziny - żeby nie byl głodny w kapieli.

A ja mam dziś wychodne, zaraz karmię Stacha i spadam na pogaduchy:)
fajnie ze Wam się spotkanko udało:)pogoda w końcu wytrzymała:)
Margos miłego wieczoru!
Margos zazdraszczam wychodnego :)
Ja tez karmie po kapieli ale ostatnio jak mi tak malo je bo sie drze przy karmieniu to wtedy czesciej go przystawiam i np dzisiaj karmilam tez przed kapiela. Zastanawiam sie ciagle czy go nie dokarmic sztucznym bo wydaje mi sie ze sie nie najada :/
A spotkanie rewelacja jak zawsze :)
image image
Na spotkanku były 3 dziewczynki i 3 chłopczyków ojj te szkraby rosną nam tak szybko i widać jak się zmieniają jeszcze trochę i będą wszystkie siedzieć obok siebie i się razem bawić ;)

image
Fajnie że spotkanko jak zwykle udane :)

A mojemu synkowi coraz mniej snu potrzebne. Prawie 3 godziny go usypiałam, w między czasie zdążył zgłodniec ;) Ale o dziwo odkopałam smoczek i pomógł nam w zasnięciu :)
image image
Lucy80,Wszystkiego Dobrego dla Janka!!!Oby rósł Zdrowo:)
Mój Nikuś tez śpi już o wiele mniej,a wczoraj jak zasnął na noc to obudził się po dwóch godzinach i oczy jak 5zł:)niech już ten skok rozwojowy się zakończy:)
image
wszystkiego dobrego dla Janka i Nikodema:) juz 4 miesiac wow!!!

moja dzis znowu steka od rana..szkoda, ze te skoki sa co chwile:)
image
image

Pokarm powrócił. Wieczorne ściąganie 250 ml - także dziewczyny dzięki za wsparcie bo chyba się na spotkaniu odstresowałam i na dobre mi to wyszło:) Także znowu mrożę:)

Za to Sonia - ja nie wiem czy my się możemy spotykać....:P Dziś Stachu się budził o 2, 4, 6, 8. Zaraził się od Ksawerego czy co?????
Margos super że pokarm powrócił bo widać było że cię to martwiło:) No ale pozwól że na wszelki wypadek i tak oddam Ci to mleczko NAN bo może się kiedyś Tobie jeszcze przyda:)
image
Tea - jasne. Ja od czasu do czasu używam, więc na pewno zużyję w swoim czasie. Będe Ci bardzo wdzięczna:)

Ale pogoda. Ale i tak chce mi się na spacer. Trudno, najwyżej mi głowe urwie.
Ktoś mi podmienił dziecko :( Nie je, nie śpi, non stop kwęka i wyje...
www.cannella.ownlog.com
image
witam, u nas tez nocne pobudki... o 3.30 wiec moze cos wisi w powietrzu.. margos nie zrzucaj calej winy na Ksawerego ;p ja w zwiazku z tym jestem okropnie niewyspana - wlasnie nakarmilam mala, uspie i sama sie jeszcze położę ;p
Ninuska chcesz kluska?
Wszystkiego najlepszego dla Janka i Nikodema :-)

Z tymi skokami rozwojowymi to rzeczywiscie masakra, bo co chwile kolejny.

Zarazilyscie mnie ta Sophie the Giraffe i wczoraj szukalam jej u siebie, ale jeszcze nie znalazlam. W sumie moj maly dopiero zaczyna chwytac przedmioty, wiec mam jeszcze chwile na poszukiwanie, bo taka duza zyrafe to pewnie wyzsza szkola jazdy utrzymac.
imageimage
A które mleko polecacie na początek: bebilon Comfort czy Nan PRO ha?
image

dzieki dziewczyny za życzenia dla Jasia:)

K@mil@ dla Nikodema też wszystkiego dobrego na te 4 miesiace:)))
image image
Jeżeli chodzi o Bebilon Comfort to u Mojego Małego nie zdało egzaminu:(Niby jest przeciwko zaparciom i wzdęciom,a Nikuś miał jeszcze większe problemu z kupką niż po Bebiko:(
image
Dziękujemy Dziewczyny Za Życzonka:)
image
Kurde a u mnie nadal mało w mleczarni :/
A Ksawery dzisiaj spał 20.30!!! - 3, 3.30-6.30, 7-9 więc jak na niego to BARDZO ładnie :) Więc nie zwalać mi tu winy na niego! :P

Nakręciłyście mnie na ten wypad wieczorny...to kiedy, kiedy?
image image
Ja mam bebiko HA, narazie tylko młody jadł jak byliśmy na weselu ale żadnych złych objawów po tym mleczku nie było...
image image
Mój spał od 2030 do 5-55 stała godzina pobudki od paru dni :) Potem jeszcze od 630 do 8 więc nie jest źle:) Też próbowałam teraz uśpić ale gdzie tam- jak tylko położyłam do łóżeczka to oczy jak 5 zł i koniec:)
image
A mi sie Stach cofnął w rozwoju, bo znowu nad zaśnięciem teraz pracowalismy godzinę i było wycia i wycia. Ehhh. ale przetrwałam i z łóżeczka nie wyjęłam.

Sonia - no ja tam mogę na wypad wieczorny kiedy tylko Ty będziesz mogła;)

No i się naspał....nosz kur....de bele. Ughhhhhh!!!!!!!!!Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Też bym z wami wyskoczyła ale coś czuje że nie dam rady:) Po za tym co ja bym założyła jak w nic normalnego się nie mieszczę:D

Ja już postawiłam kreskę nad dziennym spaniem bo choć bym nie wiem jak się starała on spać nie chce i tyle:) No chyba że w auto i przejażdżka po osiedlu hehe:)
image
ja daje od maja bebiko i malej nic nie jest wczesniej dawalam bebilon ar ale miala straszne problemy z wyproznianiem..na poczatku dostawala nutramigen ale bebiko poki co jej najbardziej odpowiada:)
kazde dziecko inaczej przyjmuje dany pokarm wiec trzeba obserwowac czy wszystko jest ok..

a co to za spotkanie wieczorne?:D co gdzie i kiedy??na pifko?:)
image
image

Margos mi też obojętnie kiedy, męża już poinformowałam więc możemy się umawiać. Nawet piwo wypiję...o jeny to się będzie działo :) Ivvka też zainteresowana?
image image
witam Was wszystkie:)

dziekuje bardzo za odpowiedzi o kapielach i jedzeniu, zostajemy przy jedzeniu po kapieli ale zdecydowanie musze przyspieszyc czas kapieli zeby nie byl za bardzo glodny:)

u nas z nocnym spaniem roznie chociaz od dwoch dni coraz lepiej dzisiaj np spanie w nocy to 20:30-00 00:30-3:00 i najdluzsze spanie 3:30-8:30 co jest rekordem

od dwoch dni dopadl nas jakis wirus z biegunka:( i straszniue sie meczymy bo jest kupek nawet 10 dziennie, mam nadzieje ze szybko sie skoncza bo maly sie meczy tym ciaglym kupaniem

kurcze fajnie ze sobie wieczorkiem wychodzicie, tez strasznie marze o jakims wyjsciu ale jak narazie sie niezapowiada, moj Maks to mami synus i nikt inny go nie uspi:(
image

image
aj i co najwazniejsze moj maluszek zaczal juz ząbkowac, tak wiec nie minely na dobre kolki a juz zaczynami z zabkami:(
image

image
Olcia - jak się zmęczy to zaśnie:) A kobiecie też sie coś należy.

Tea nie marudź. Ja też nie mam co ubrać, więc ubiorę jeden z moich szalonych dwóch zestawów na każdą okazję i będzie git!!!
moj maly zasnal dzisiaj po 11 sam w lozeczku bez usypiania i co najwazniejsze bez placzu :) normalnie nie moglam w to uwierzyc i kilka razy sprawdzalam czy na pewno spi ;D i jeszcze sie nie obudzil :)) normalnie jak nie on :) ach jakby bylo super gdyby tak zawsze sie udawalo...
image
image
U mnie też sukces- mały śpi w łóżeczku od 20m, a co tam że usypiałam 2 godziny:D

A z czego składają się twoje zestawy na każdą okazję:)
image
a mój od 2 godz z tatą lata po mieście a ja sprzątam chatę
To może jakoś w ten weekend to wieczorne spotkanie?
image image
Kurde - u mnie z weekendami ciężko. Ten już zajęty a potem dwa wesela...:(

Tea - leginsy i koszula - to są moje zestawy na każdą okazję:)Jedyne co mogę ubrać i jest dobre z mojej aktualnej szafy.
wszystkiego dobrego na te 4 miesiące dla bobsków :) ale ten czas zleciał co?
wczoraj oglądałam sesje zdjęciową znajomych - kumpela jest w ciąży :) i pewnie za jakiś czas też będą wzdychać do tych zdjęć bo ten czas przy maluchu leci strasznie szybko :)

a ja z laktatorem walczę dalej :) mam wyrzuty sumienia że w nocy nie ściągnęłam... miałam nastawiony budzik,wyłączyłam go i usnęłam :/
dalej mam między karmieniami ok50-60ml
piję herbatki laktacyjne i nie widzę żebym miała więcej pokarmu
co można jeszcze robić żeby zwiększyć latację?
karmię,a potem po ok2h ściagam i znów po ok2h karmię no i piję te herbatki,podobno też karmi pomaga? i czy coś jeszcze mogę robić?

a sztuczne ja daję Nan Pro1 HAi mam pytanie czy to normalne że kupka ma inny odcień niż po moim - jest żółtawa ale bledsza niż normalnie,zieloną bym ją nie określiła .. gówniana sprawa
image image
widzę,że już poza dziennymi spotkaniami już wieczorne się szykują -super :) może się kiedyś wyrwę :) fajnie by było Was zobaczyć "in real" i Wasze pociechy :)
image image
Kupa zawsze jest inna po mleku modyfikowanym więc się nie przejmuj:)
image
No My też mamy nadzieję że ktoś do nas jeszcze dołączy:)
image
gdzie ma byc to wieczorne spotkanie, ze jakies zestawy ubiorowe sa potrzebne hahaha??

w ten week odpada bo mam chrzciny;/pogoda przepiekna ale do niedzieli sie wypogodzi;p tak bym chciala:)
image
image

Spoko dla mnie może być w tygodniu tylko jaki dzień?
image image
Niria - najlepiej rozbudzić laktację system 775533 (7 minut jedna siedem druga, pięć jedna, pięć druga itd.), albo 2x na dobę po karmieniu 10 minut każda pierś odciągać bez względu na to czy coś leci czy nie. Mi się tak ostatnio udało.
slyszeliscie o czyms takim
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,page,2,title,Szok-Kobieta-w-drugim-tygodniu-ciazy-zaszla-w-kolejna-ciaze,wid,13559484,wiadomosc.html

jak pierwszy raz o czyms takim czytalam...szokkkkk
image
image

margos - no właśnie jade trybem 775533 lub 553311,dam sobie jeszcze kilka dni a potem sie będę konsultować z kimś od laktacji bo nie ukrywam,że wygodnie karmić tylko piersia :) teraz przed karmieniem mam 1 flache z moim, i lecę robić sztuczne gdzie w tym czasie juz ryk :/

ivvka-a mleko na bebiko sama zmieniłaś czy pediatra Ci zalecił ? bo mały jak śpi to tak się spina i podkurcza nogi jakby nie mógł zrobić kupy ale zawsze coś tam wytłoczy, i się zastanawiam czy to przez mleko...

no i mały usnął w łóżeczku !!! norlmalnie byłby na spacerze i spał a tak dziś totalnie marudził :)
image image
nira, na dobra laktacje ogolnie staraj sie jak najwiecej pic, wrecz wlewaj w siebie, no i jedzenie dobre. wazne tez zebys sie zrelaksowala, bo stres nie sluzy. ja herbatki Herbapol polecam.
imageimage
ja sama zmienilam mleko na bebiko i jedna z pediatrow, z ktora pozniej sie konsultowalam prywatnie stwierdzila ze dobrze zrobilam ze zrezygnowalam z nutramigenu skoro nie stwierdzono ze mala jest na cos uczulona..lekarze poszli na latwizne bo na poczatku mala mi plakala od rana do nocy i nie wiedzieli co jest bo wyniki dobre wiec dali mi mleko z apteki...a jak bym tak jej to mleko caly czas podawala to pozniej nic z nabialu by nie mogla jesc bo dopiero by ja wszystko uczulalo:)
czasami trzeba zdac sie na siebie i obserwowac dziecko..na ulewanie tez mialam bebilon ar i u mnie sie nie sprawdzil bo julia strasznie sie spinala i prezyla i nie mogla wyproznic ale moze komu innemu to mleko sluzy wiec roznie z tym bywa...
image
image

enjoy-no racja że trzeba duzo pic... w upały to bedą hektolitry :) no jedzonko-ostatnio mam mało czasu żeby coś konkretnego zjesc wiec to moze tez byc powod ze brak konkretów w tym mleku :) ale jade teraz do rodzicow wiec i sie zrelaksuje i troche odpoczne i sie bede lepiej odżywiać ;P
a herbatka herbapolu polecana w necie jest,niestety w aptece jej nie mieli i mój M kupił inną więc będe polować w innej aptece na ten herbapol :)

jestem ciekawa jak z efektywnością po tych granulowanych herbatkach hippa i humana,może któraś je pije/ła?

ivvka dzięki za info z mlekiem, będe obserwowac malucha,ale widze ze sie spina :) choc wczesniej też sie spinał :)

no i za szybko pochwaliłam mojego bo po 20 min stękanie i wkurzanie sie i wylądował w końcu na brzuchu i śpi:)
image image
nira, ja granulowanej Hippa nie polecam. Herbapolu 1 pilam i 3 dni jak przy nawale, a Hippa 3 dziennie musze pic zeby cos ruszylo.
imageimage
Jakie herbatki do picia dajecie swoim maluchom?
Mój dzisiaj po raz pierwszy dał się skusić i wypił z kopru włoskiego i to całe 100ml gdzie wcześniej nawet łyka nie chciał :)
image
ja probowalam dawac wlasnie z kopru wloskiego i taka na brzuszek Humana, ale ostatecznie daje wode, a i to rzadko.
imageimage
Enjoy ale ty karmisz wyłącznie piersią? Bo wtedy niby nie trzeba dopajać dziecka a przy modyfikowanym tak. Tylko że mój bardzo rzadko daje się namówić na wodę lub herbatkę:)
image
tak, wylacznie piersia, dlatego tak rzadko cokolwiek daje, jak mial kolki to probowalam ta na brzuszek lub z kopru, skonczylo sie na tym, ze ta z kopru jak jest potrzeba to sama pije :-) a wode czasami daje jak ma czkawke.
imageimage
ja ostatnio malo sie odzywam .. ale coz trzeba robic tez w domu :) my juz od tygodnia jezdzimy w spacerowce ;d super jest mala ma duuuzoo miejsca i wszystcy jestesmy zadowoleni :) jak znajde czas to was poczytam ;)
image
image
ale leniwy dzien... za to wypalam sie za wszystkie czasy :) a mieszkanie obrasta brudem - trudno :)

ja hippa na laktacje tez nie polecam pilam go non stop i niewiele tak naprawde pomagal ale smaczny byl musze przyznac :)

nina pije hippa ulatwiajacego trawienie :)

zapomialam zlozyc zyczenia dla Jaśka i Nikosia! Najlepszego chlopaki!

a u nas karmienie po kapieli, zazwyczaj kapiel wychodzi 2-2,5h od karmienia wiec mloda w dobrym humorze :)

i mi wieczorne wyscie pasuje w kazdy dzien, tylko musze wiedziec z da dni wczesniej zeby opiekunke zwerbowac :)
Ninuska chcesz kluska?
*przepraszam za błędy ;p pisanie jedynie lewa reka slabo mi wychodzi :)
Ninuska chcesz kluska?
no nic ja znikam na kilka dni:) ale bede miala do nadrobienia w czytaniu jak wróce:) bede bez neta wiec dziewczyny trzymajcie kciuki żeby fontanna mleka się u mnie w końcu pojawiła :)
pozdrawiam ciepło i życzę udanego weekendu :)
image image
ja tez herbatke hippa podaje ale baaaaardzo rzadko bo jak napije sie herbaty to mleka nie chce:)a tak slabo przybiera ze wole zeby mleczko pila:)

nira udanego weekendu i fontanny mleka zycze:)
image
image

A ja byłam z mężem w kinie...i teściowa dała małemu o 18 mleko mm i śpi a powinien być teraz kąpany i nie wiem czy go wybudzać (a śpi jak zabity) czy olać to i go zostawić już....tylko jak śpi od 18 to nie wiem jak długo jeszcze pośpi. Kurdeeeee...co robić?
image image
sonia kjniech spi :) ja najwyższej bym nakarima na spiocha ok 23, moze uda ci sie wiecej sciagnac teraz w porze karmienia
Ninuska chcesz kluska?
Ale o 23 nakarmić cycem czy ściągnąć teraz i dać mu to co ściągnę butlą? A jak ściągnę a on się obudzi za 10 min....no mówie wam mam zagadkę jak nic
image image
sciagnij i butla, jak sie obudzi wczesniej daj mu to scigniete :)
Ninuska chcesz kluska?
Hmmm a muszę go z łóżeczka wyciągać czy mogę mu wcisnąć butlę tak jak śpi i zobaczyć czy zje? Ale gdzie tam on przez sen to nie weźmie mi tego... :/
image image
A musisz go w nocy dokarmiać? Jak się obudzi to będzie znak że zgłodniał przecież... mój na chrzcinach zasnął o 18 i już go nie budziłam ani na karmienie ani na kąpiel- raz na jakiś czas przecież nie zaszkodzi:)
image
mi kiedys Janek tez zasnął bez kąpieli około 18stej i spał do 3, szybko zjadł i do rana...ach stare dobre czasy ;)
image image
No tak ale jak zasnął o 18 to pewnie nie pośpi do 2-3 jak zawsze, boję się że wszystkie karmienia mu się nocne przestawią i będzie chciał zacząć dzień o 4/5 :/
image image
tak, ale chodzi jeszcze o to zeby nie obudzi sie za wczesnie :D

no ja jak karmilam mala na spiocha to ja wyciagalam i ona wtedy zaczynala sie lekko przeciagac, wtedy butle w buzke i zasysala sie i spala non stop - chociaz szczerze mowiac nie zmienialo to za bardzo godziny o ktorej sie budzila noo moze sie przesuwalo z 30-40min...
Ninuska chcesz kluska?
Pytanko do dziewczyn które są na diecie eleminującej białko? Jak tam efekty? Od kilku dni tez jestem bez nabiału bo Janek wciąż wysypany bo juz nie wiem czy wierzyc że to trądzik, i chcę sprawdzic.
Tylko jak by miał skazę czy jakąs inna alergię pokarmowa to ta wysypke miałby chyba cały czas, a tak ze 3 tygodnie w ciągu tych 4 miesięcy miał czysciutką skórę. Kurka no sama juz nie wiem :/
image image
nie wiem...nie wiem...chyba po prostu pojde spać....co ma być to będzie...
image image
sonia ja jak karmie mala na spiocha to tez wyciagam ja z kolyski daje mleko czasami nawet otworzy oczka ale jak zacznie jesc to bez problemu spi dalej...
czasami sie obudzi troche przed czasem i zaplacze ale jak mam mleko to zje i spi dalej..
image
image

Wszystkiego najlepszego dla Janka i Nikosia:))
Ja od paru dni jestem padnięta. Tymon mało śpi ale za to duzo się ślini ;P Bolą go dziąsełka a dzisiaj dodatkowo brzuszek, ale to już z mojej winy, bo wczoraj wzięlam dwa łyki coli... nie mogłam się powstrzymać ;) Przez te zęby jakoś mało je i u mnie też mniej pokarmu. Ja polecam herbatkę z herbapolu, teraz też znowu zaczęłam ją pić.
Pogoda się zepsuła a u nas w niedzielę chrzciny :( mam nadzieję, że wyjdzie słoneczko, bo po częsci oficjalnej mieliśmy siedzieć w ogrodzie.
Ja karmie na śpiocha o 24, biorę do siebie do łóżka i nawet lubię to karmienie, bo przynajmniej porządnie zjada:) I nawet gdybym chciała, to nie mogę go ominąć, bo Tymon tak się przyzwyczaił, że sam się kręci.
Niria - dużżżżo mleczka życzę i udanego wypoczynku :)
image
A co tu taka cisza?
Aga to szybko się przerzuciłaś na spacerówkę, ja myślałam, że to dopiero jak dzieci siedzą...

A my po nocy nawet nie źle, co prawda obudził się o 12 ale potem spał do 5 :) no i z przerwami zalegaliśmy w łóżku do 11...
image image
cisza bo pewnie weekend i zwsze jakos tak mniej osob pisze..

dzis bylam na manicure pedicure i u fryzjera a maz dzielnie walczyl z julka:)
niedlugo mykamy na nauki i jutro chrzest:)czy ta pogoda sie zmieni kurna...wogole ciekawe co jest na takich naukach..chyba nie beda nas przepytywac co?:)bo nie jestem przygotowana hehe
image
image

Witam:)
My też przerzuciliśmy się na spacerówkę.Rozkładam ją do pozycji leżącej i Nikoś leży tak jak w gondoli,a ma za to więcej miejsca i lepiej widzi świat:)
Faktycznie cisza tu dzisiaj:)
image
Ivvka - ja też dziś zaszalałam u fryzjera. obcięłam się totalnie na krótko:)

U nas dziś sennie, ale mały za to mało senny:) W sumie zasnął pierwszy raz dopiero przed chwilą. Ale na szczęście to nie ja się dziś męczylam z nim:)
hej,
wrócilismy z wioski, a właściwie pogoda nas wygoniła.
Narobiłaś mi ochotę na mani i pedicure ivvka! :)
Równo rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży...
ale to była abstrakcja! :)
A teraz malusi już taki duży hehe
Ogólnie trochę więcej marudzi niż zwykł do niedawna i na maxa ciekawski się zrobił.
Rety niech to przestanie padać!
image
hej:)

Ulka26 to szybko się zorientowałas:) Mi ten pamiętny dzien wypada jutro, a potwierdzanie testami przez kolejne 2 ;)

Juz się nie mogę doczekac kiedy ja się wkońcu wybiorę do swojego fryzjera. Ostatni raz byłam w październiku jak byłam na urlopie. Po kilku nieudanych próbach znalezienia innego nie lubie chodzic do innych. Ale wcześniej musze dorwac swojego osobistego od farbowania (męża) :)
image image
hej

my po naukach ale bylo smiesznie..ksiadz pomylil imiona zamiast leszka miala byc lena haha mala roznica:)

z manicure i pedicure jestem zadowolona ale z fryzjera totalnie nie!!poszlam do innego niz zwykle tylko na mycie i ulozenie ale polowe wlosow stracilam tak mnie szarpala pani fryzjerka..a suszenie dramatyczne..nie wiem czy jakies suszarki do kitu czy takie umiejetnosci miala pani fryzjerka..ale mialam nerwa;d
image
image

fryzjer to zawsze może zepsuć dzień:P

A ja dzisiaj nie poznaje mojego dziecka- cały dzień śpi, normalnie SZOK:)
image
O ale macie fajnie..fryzjer...manicure itd.. Ale ja sobie kupiłam groupona na rzęsy i na manicure więc też muszę się umówić i zrobić coś ze sobą. Pogoda do d... współczuję open air'a w tym roku.
Moja klucha się kąpie, jakiś marudny dzisiaj jest i znowu słabo je :/
image image
a nasz maly zlapal dzisiaj ataku histerii, to nawet nie byl placz a mega ryk i tak okolo godziny trwalo :( teraz sie wyciszyl i przysypia w hustawce. Kurcze az sie przestraszylam, ze cos mu sie stalo, kolek nie miewa i brzuszek nie byl twardy. Nawet na rekach nie mozna go bylo uspokoic. Maz stwierdzil, ze moze mu sie nudzilo, bo po zmianie tak na wszelki wypadek pieluszki i robienia glupich minek i gaworzenia do malego ryk ucichl, a po wzieciu na rece znowu i hustawka uspokoila wkoncu, tylko ciekawe na jak dlugo...mialy moze Wasze maluszki kiedys taki nagly wybuch placzu?
image
image
Mój się dwa razy obudził z taką histerią- też się przestraszyłam, było tulenie,głaskanie, śpiewanie a na koniec butelka i koniec histerii:)
image
Witam, u nas nic ciekawego... w taka pogode jestem jakas niemrawa ;p Nina dzieki bogu tez mało absorbująca - prawie caly czas spi :)
Ninuska chcesz kluska?
Do Dziewczyn,których Maluchy zaczęły ząbkować:polecam gryzaka-smoczka,jest on wykonany z silikonu i ma kształt dziąseł z takimi miękkimi kolcami(takie półkole).Mój Mały gryzie to jak szalony:)Można to również posmarować maścią
image
a ja nawet nie powiem kiedy dokladnie dowiedzialam sie, ze jestem w ciązy, jakos pod koniec lipca :-)

lucy, jesli chodzi o diete bezbialkowa to pamietaj, ze musisz z 2-3 tygodnie na niej poczekac, az wysypka zejdzie. oczywiscie o ile to jest powodem.

moj synek dzis zasnal o 20.00! swieto jakies chyba.
imageimage
A mój po wielkiej histerii przy cycku tak mnie wkurzył że go odłożyłam do spania...i śpi, tylko że mało zjadł i pewnie znowu się obudzi o 12 :/ czasem już mam na prawdę dość tego karmienia!

Ja się dowiedziałam o ciąży 30 lipca :)
image image
Ja zrobiłam test 13lipca,a u lekarza potwierdziło się 20lipca:)ale domyślałam się dużo wcześniej:)
image
Karina, masz zaświadczenie od pediatry o braku przeciw wskazań do udziału w zajęciach na basenie?
image image
sonia, nie mam, a trzeba miec?
Ninuska chcesz kluska?
ja w sumie odrazu czulam, ze jest juz cos na rzeczy, a test i beta potwierdzily 15 i 16 sierpnia ;)

sonia85 ja dzis tez ciezko z usypianiem, o 21:05 zaczelam karmic z nadzieja, ze zaraz usnie, a on w cale nie mial na to ochoty. Na zmiane jadl i sie bawil cycuchem, a potem to juz tylko cmokal, a ja z nadzieja ze jeszcze pare minut i usnie, i tak z paru minut zrobila sie prawie godzina...wrrrrr...masakra normalnie jakas, bo maly wcale nie zasnal :(( odlozylam do lozeczk, dalam smoka i cisza :) jak narazie, a zobaczyc czy spi to az sie boje isc..hehehe
image
image
No nie wiem właśnie....ta baba mi nadal na maila nie odpisała czy jestem zapisana (a kase zapłaciłam), a o tym zaświadczeniu mają w regulaminie...i nie wiem czy to jest tylko tak w regulaminie czy tego faktycznie pilnują?
image image
Sonia - współczuję nerwów przy karmieniu. U nas na szczęście to się skończyło. Ale zaczyna mnie wkurzać, ze cokolwiek bym nie robiła i tak zasypia o 21. Próbuję go przestawić na 20 ale nie daje się.

A ja o ciąży dowiedziałam się 16 lipca, ale podejrzewałam też już jakiś czas:)
A ja w ogóle nie podejrzewałam, wręcz byłam przekonana że dostanę okres :)

Margos mój też nie chcę się przestawić z tej 21, a średnio mi to pasuje bo chciałabym mieć chociaż wieczorem trochę spokoju
image image
o ciee.. nie doczytalam ;p jakby co powiemy ze zapomniałyśmy ;p my idziemy 7go na szczepienie to poprosze jesli bedzie potrzebne :) no i mi tez nic nie odpisywala a pytalam jeszcze o mozliwosc odrabiania bo 20go nam odpadaja zajecia...

a ja dowiedzialam sie tez jakos w ostatnie dni lipca :)
Ninuska chcesz kluska?
enjoy - a Ty jeszcze na diecie? Mały bez wysypki?
lucy, tak jeszcze na diecie. jak wprowadzilam diete to zeszlo mu wszystko. pozniej wprowadzilam na probe kozie produkty i znow go wysypalo, jeszcze zostalo pare pojedynczych kropek. jak zejdzie mu wszystko to spobuje z soja. ehh..
imageimage
Dziewczyny,piszę tutaj bo z rówieśnikami najlepiej porównać, a mam mały problem. Zauważyłam dzisiaj jak wykąpałam małą i była rozebrana, że w momencie kiedy dostała czkawkę, strasznie przy tym zapadała jej się klatka-mostek mocno się wciągał do środka. Nie wiem na ile to normalne, czy może to być sygnał, że coś jej się źle kształtuje (krzywica, choć daję wit D) czy po prostu jeszcze klatka się nie ukształtowała. Jak to jest u Waszych dzieciaczków?
image
Ja przyznam szczerze że nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam u mojego malucha, ale przy następnej czkawce zwrócę bardziej uwagę.. Najlepiej jak się lekarza spytasz.
image
dziewczyny a macie jakis ustalony harmonogram dnia dla swoich maluszkow?
image
image
czesc dziewczyny

nadrobilam zaleglosci. my juz wrocilismy z wakacji, Julka jest swietna podrozniczka, nic ja nie ruszylo ani podroz ani spanie w wozku ani inne miejsce i to ze ciagle bylismy na dworze. ciesze sie bardzo bo my duzo jezdzimy.

u nas zyrafa juz wedruje do buzi i jej urok jest nie na codzien ale w czasie zabkowania ze wzgledu na rodzaj gumy z ktorej jest zrobiona. chyba ja swedza dziasla i jest marudna ale ogolnie to zlote dziecko.

ja sie dowiedzialam o ciazy 10.07, tylko dlatego zrobilam test bo szlismy na grila na ktorym zawsze jest duzo szampana, dlugo sie staralismy i wydluzyl mi sie cylk wiec zrobilam bete w dniu ktorym mialam dostac okres, nic nie wyszlo, spisalam cykl na straty i stwierdzilam ze znowu nie mialam owulacji a tu sie okazalo 10 dni pozniej ze jestem w ciazy
image

image
walerka super ze wakacje udane :) zyrafy w Hamleys chyba nie znalezli i nie wiem czy kupili.. jutro sie dowiem, jak nie to zamowie na allegro :)

Janka2 własnie przypatrzylam moja mala czkawice i tez jej sie mostek zapada wiec wydaje mi sie ze to normalne :)

co do planu dnia to wlasciwie poranki i wieczory wygladaja podobnie a w ciagu dnia zazwyczaj jesteslmy caly dzien na dworze..
Ninuska chcesz kluska?
hej

no i jestesmy po chrzcinach:) mala byla i w kosciele i w babycafe bardzo grzeczna,,wogole nie plakala wiec super!!mamy juz to za soba bo sie stresowalam ze bedzie ryk w kosciele :) a ksiadz wody nie zalowal..tak polal glowke ze miala cala mokra jak po kapieli :)
image
image

Super że Julka grzeczna na chrzcinach! :) Już chyba wyrasta ta Twoja pannica z tego najgorszego okresu :)

Mój się od 2 dni strasznie drze w kąpieli nie wiem co mu bo zawsze lubił się kąpać, teraz się stresuje że da popis na tym basenie :/

My też nie mamy stałego planu dnia. Tylko kąpiel zawsze o tej samej godzinie.
image image
no mam nadzieje ze wyrasta z tego zlego okresu..tylko nie chce wydluzac snu wciagu dnia..pol godz i sie budzi..moze kiedys tez sie i to poprawi...

myslalam, ze bedzie padalo i pogoda nam dopisala wiec jestem zadowolona:)
image
image

Ivvka chyba niedługo będziesz małej rozszerzać dietę, nie? Może zacznie się najadać to i więcej pośpi :)
image image
ahh z tym rozszerzaniem diety... dalej mam rozkmine ;p

sonia mysle ze jak bedzie do ciebie przytulony to nie bedzie krzyczal :)

założylam nowy wątek i pod lista macie niespodzianke, mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze upubliczniam...

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=250867&c=1&k=160
Ninuska chcesz kluska?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

do góry