Widok

Mamy dziewczynek- w którym tyg ciąży poznałyscie płeć?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
j.w.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na tym 1 większym badaniu w 13 tyg. nie było widać (rozwój płodu szacowano prawie 2 tyg. młodszy) dopiero na połówkowym 20 tyg. okazało się ze dziewczynka. Ale chodziłam do dwóch lekarzy (wiec USG zawsze miałam podwójne) u jednej mała zawsze tak się ukłądała że gdyby nie te drugie wizyty to bym dowiedziała się dopiero przed poredem
dwie ciąże, dwie córki :)
o płci dowiedziałam się przy pierwszej w 23 tc, przy drugiej w 21 tc
Witam:) mam trzymiesięczną córeczkę, o płci do wiedziałam się ok.16 tyg ciąży--chociaż wtedy lekarz nie był do końca pewny.
Pewność uzyskałam na badaniu połówkowym czyli w 21 tygodniu ciąży.
22 tydzień ciąży:-)
Mi w 14 tyg. lekarka powiedziała, że jest szansa na dziewczynkę, bo u chłopców coś tam jest bardziej rozwinięte. W 18 tygodni potwierdzone, że dziewczynka przez moją prowadzącą, a w 19 tyg potwierdzone przez dr Doeringa (podobno już w 16 tyg. jest w stanie podać płeć).
Hej, w pierwszej ciąży w 13 tyg j powiedzial gin ze jest pewny ze to córcia. Teraz w 21 w tez na 120% druga córeczka
ja chyba dopiero w 30 tygodniu bo złośliwy dzieciaczek mocno zaciskał nogi i się pupą nadstawiał :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W pierwszej ciąży w 18 tc dowiedziałam się, że raczej będzie córeczka, w 20 tc raczej to się potwierdziło, ale do samego końca nie było 100%. Mała była tak ułożona, że zasłaniała widoki :)
W czasie tygodnia na patologii dwie stuprocentowe dziewczynki okazały się być chłopcami, a jeden chłopiec dziewczynką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas pierwsza informacja w 18 tygodniu, a na 100% na usg połówkowym i jest dziewczynka:)
my dowiedzieliśmy się w 17tc , mała tak się ułożyła że rozłożyła nogi i wszystko pokazała jak na dłoni :) później w 21tc gin potwierdziła
u mnie w 16 tyg na 100% lekarz potwierdzil i sie sprawdzilo:)
jeden lekarz w 11 tygodniu zasugerował chłopca, tydzień później w 12 tygodniu inny lekarz powiedział że chłopiec na bank ;) obaj mieli świetny sprzęt
jeny nie doczytałam że chodzi o dziewczynki, sorki ;)
34 :D
Mantorka u jakich lekarzy robiłaś to USG, szukam kogoś z dobrym sprzętem na USG w 12 tyg
W 13 tyg robiłam usg i lekarka miała pewność że dziewczynka, w 18 tyg robiłam usg u Doeringa i tam wcale nie musiał nic mówić tak mała się pokazała, kolejne usg u mojej lekarz i też piękny widok. Teraz czekamy do porodu :)
Pierwsze usg robiłam na Świętokrzyskiej.
17 tydzien
Ok 21 tygodnia :)
18 tydz
Pierwsza ok 30 tydzień a druga 17 tydzień- ten sam lekarz :)
image
w 16 tc
23 tydzień :-)
image
ja się dowiedziałam w 19 tc
image
20tc na patologii ciąży, 22tc potwierdzono na USG genetycznym i w 39 wyskoczyla ONA :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry