Widok

Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-12-t541330,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=543976&c=1&k=160
ten wątek już przydługi, chodźcie do nowego :)
Rozyczynka fałdkę mam;) spokojnie;)
Koralik no wiem, że mają cukry proste, ale wolę owoce niż słodycze;D
generalnie to mam mega nerwa przez te ceny i przez to że nic w domu słodkiego nie ma i chyba dziś za dużo o dzieciach czytam i w sumie to lepiej aby było słońce :/
Ja tam widziałam na ostatnim zdjęciu u muminki, pewnego rodzaju wybrzuszenie :)

Mi z kolei, nie chce się na maxa gotować. Nie pamiętam kiedy jadłam zupe. A owocki, to jak najbardziej...ale głównie w postaci soczków :)

Dziewczyny znacie taką firmę jak Skarb matki, kosmetyki robią ?

Własnie przeglądam gazetkę Dziecko, i wchodze na każdą stronę gdzie są jakieś rabaty i ręce mi opadają!! komu oni te wszystkie ciuszki i pierdółki sprzedają, przecież takie ceny to powalają z nóg !! w związku z załamką nad cenami , zastanawiam się w co takiego niemowalaka ubierać, ale tak łopatologicznie, bo wykaz ciuszków mamy z netu.
Tak więc poprawiajcie mnie proszę: Codziennie body, jak ciepło to krótkie jak zimno to długie? JAk zimno to plus sweterek, bluzka, spodenki? Na noc pajacyk, czy też body długie ,plus lekki kocyk jak ciepło, grubszy albo kordełka jak zimno...zależy jaki sierpień itd. Czapeczka zawsze na dwór, ale niemowlak to chyba też w domu nosi czy bezsensu? A nie wygodniej takiego niemowalaka w pajacyki ładować a nie w body? one się chyba łatwiej zakładają?
A jem ostatnio codziennie galaretkę, robię co 2-3 dni 4 pucharki i mam :)
muminka też tak myślałam o owocach tzn. będę jadła ile będę chciała, ale niestety lekarz kazał mi je ograniczyć bo mają cukry proste. Pewnie są zdrowe, ale nie w ilościach w których ja je spożywałam :)
z jednej strony fajnie, że chłodniej bo ja lepiej się czuję, ale z drugiej strony dzień z 2,5 letnim synem w domu to męczarnia. Przyzwyczaiłam się przez ostatnie dni, że wychodzimy na spacer, do piaskownicy, a dzisiaj tak wiało, że nic tylko w domu siedzieć.

ja mam 10 kg na plusie, miałam plan żeby przytyć mniej niż w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że na planie się nie skończy... :). Niestety w moim przypadku uwielbiam słodycze, owoce, a i dobrym obiadkiem nie pogardzę :)
Hihi Róża mamy podobna dietę :))) ja mam 20 kg na plus i 103 w brzuchu
No zwłaszcza, że nawet w dresowe krótkie spodenki się nie mieszczę ;D

Ostatnio reklamowali Bio-oli w TV i mówię do M: "o zobacz mój olejek" a on "a na te dziury w udach to nie pomaga czasem?" No ale to niiiic. Cellulit mam nawet na plecach. To moje wczorajsze najnowsze odkrycie haha ;D

No ale tak dla sprostowania ja się tam wg tym nie przejmuję. Tzn mam z tego ubaw ;p Zawsze mówiłam: "Jak można przytyć w ciąży 15kg, przecież to trzeba się cały czas opychać itp" No i wyszło... :D
Ale spokojnie do Bożego Narodzenia będę wyglądała lepiej niż przed ciążą ;D Bynajmniej taki jest plan. ;p

A Ci wg w dalszym ciągu nic nie wyszedł brzuch?. Nawet jak siadasz nie masz większej fałdki?. (bo oponka to złe słowo;p)
owoców to jedz ile chcesz;) przecież po Tobie nie widać w ogóle tych kilogramów!
Nie no całę 7 kilo róznicy. Kurde spokojnie mogłabym mieć druga osobną ciążę na plecach ;D No a w porównaniu z tobą to i trzecia gdzieś mogłaby się zawieruszyć ;p

A jem wszystko co mi wpadnie w łapy ;) Owoce cukierki wafelki chyba zaraz zrobię kisiel albo budyń. Bo obiad dopiero za 2h ;p
Rozyczynka a Ty nie masz o wiele więcej, więc wyluzuj;)) a co ciekawego jesz?;>
Bauaganiarka - widzisz jaka bajka na czasie ;p

Ja mam od wczoraj parcie na żarcie. No nie moge się opanować ;|

Ale Wam zazdroszczę tych 5-10kg na plusie ;p Ale samam jestem sobie winna ;p
Ledwo żyję po tych siedzeniach, w dodatku zmarzłam jak cholera, rano wychodząc myślałam,że się ociepli :(
Różyczynka oj tak moja mała to wyjątkowy przypadek jeśli chodzi o jej pozycje, nawet gin to potwierdza a pewnie już niejedno widział.
Mnie od czwartkowej glukozy ciągnie do słodkiego... Nawet nieźle to znioslam, siedzialam w samochodzie, Mąż w tym czasie wziął dzieci do Parku Oliwskiego i jakoś poszło w dół, a nie w górę, czego się obawialam ;) a potem pojechaliśmy na lody i tak już mi zostało, w pasie mam 105cm i 5kg na plusie, teraz pewnie skoczy.
W pt miałam mieć usg, ale było 40min opóźnienia i musiałam zrezygnować, następny termin dopiero 18 czerwca...! A miało być do 32tyg...

Moje dzieci właśnie oglądają Peppę, pani Królik jedzie na porodówkę :)
W poczekalni wysiedzialam ponad godzinę. Ale w końcu jestem po wizycie :-) moja Mała waży 1500g, rośnie zdrowo, wody mam w normie, więc nie mam się o co martwić :-)
Teraz się naczekam u fryzjera, bo spóźniłam się przez tego lekarza...
Tak ;)

Muminka ja na SR poszłam tylko ze wzgledu na cwiczenia no i dla zabicia czasu. No i ksiazek nie czytam o dzieciach ;p
jeju jak tak czytam to ja się w ogóle nie przygotowuje do porodu ani do bycia matką, przerażające. ani na szkołę rodzenia nie chodzę, ani książek nie czytam, o zgrozo!
I wersja 3w1 tak?;) śliczny jest:)))
Muminka ja jest`em zdecydowana już na amen na Juliettę czarną w białe kropki tylko nad ta parasolką się zastanawiałam. Mąż też chce ten. Wcześniej jeszcze zastanawiałam się nad Irysem ale nie ma montowanego fotelika do stelażu. Nawet adapterów dlatego odpuściłam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry