Widok

Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.3.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
blatella - 14.07
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-2-t518189,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=523676&c=1&k=160

zapraszam do nowego :)
Masuj sie to cellulit zejdzie ;)

Ja kupuję ubranka uniwersalne. Wbrew pozorom nie jest ich tak mało ;p A ja tak do końca z tą płcią (jeśli będzie dziewczynka) też nie będę wierzyć. N chyba, że pokaże się ptaszek ;p Za duzo się nasłuchalam o schowanych siusiakach ;p
A ja już bym chciała wpaść w szał zakupowy ale jestem zablokowana przez to,że nie wiem Kto we mnie mieszka :) Niby od tego feralnego USG czuję chłopaka ale bez absolutnie żadnych argumentów na USG ;)

Przytyłam na początku 2kg a teraz schudłam przez ten cały stres 4kg ..
Ale jakoś szczególnie nie narzekam bo z Synciem przytyłam 30kg !!
Na szczęście bez rozstępów, tylko ten celulit ...
W Kappahl'u nie oglądałam jeszcze żadnych więc nie wiem ;) Pewnie przez to, że nigdy dla siebie nic tam znaleźć nie mogę ;p A jakościowo tez sa takie jak z H&M. Bo np cenowo podbne sa w C&A a po wypraniu robią się jak te tanie. A szczerze to wole mieć 6 par porządnych niż 12 par szmat po pierwszym praniu.
Wg mnie w Kappahl mają lepsze dla dzieci niż dla dorosłych. ;-)
Ostatnio byłam własnie w Kappahlu i bylm zdziwiona, ze maja takie cudne ubranka dzieciece:)
Ja za to uwielbiam Kappahl i Zarę. H&M już trochę mniej.
Ja też uwielbiam ubranka h&m dla córki. Nie zdarza się żebym tam weszła i nic nie kupiła :)
Martika - ja mam to samo. Ostatnio jak weszłam na dział to wyszłam z niczym. Ciuszki H&M sa boskie i tak kilka znalazłam ale tak... Szału nie ma.
Tak jak zawsze mówiłam, że nie przytyje w ciąży to teraz mówię, ze nie ważne jak będę wyglądała w niej ale po niej ;D Zobaczymy efekt ;p

Wtedy założymy nowy wątek "MAMA WRACA DO FORMY" ;D
A jak zaczęłam robić porządki (chyba poczułam wiosnę) i przy okazji przejrzałam to co mi zostało z ubranek po synku (a sporo już sprzedałam i rozdałam) i stwierdziłam że z tego co mi zostało to moja córa będzie wyglądała jak chłopak. A zatem pokusiłam się o końcówki wyprzedaży i zakupiłam kilka dziewczyńskich ubranek. ;-)
Przyznam jednak, że nie wiem czy to ja mam jakiś odosobniony gust czy po prostu w sklepach nie ma nic ciekawego, bo bardzo mało ubranek mi się naprawdę podobało. Dobrze, że mam doświadczenie na dziale chłopięcym, bo pewnie tam też będę zaglądać po ubranka unisex (bo jak same wiecie dla dziewczynek w większości róż).
Ja też jeszcze nic nie przytyłam, 1 kg i bede ważyć tyle co przed ciążą ale wydaje mi sie, że to się zakończy jak na dobre wróci min apetyt:)
muminka, to moja pierwsza ciąża i ja pierwsze lekkie ruchy zaczęłam czuć w 21/22tc
i to nie wiedziałam, czy są ruchy, a takie, że byłam pewna, że "to to" to ok tydzięń później. więc spokojnie. TYlko, że ja się do chudych raczej nie zaliczam ;)

mama moja mówiła "MAtko co to będzie jak tyjesz w takim tempie!" bo przez pierwszy trymestr mimo tego, że mdliło mnie non stop, to przytyłam :P

Każda babka inaczej ma. Moja przyjaciółka w pierwszej ciąży przytyła 6-7kg, w drugiej 27/28kg - po 2 miesiącach po urodzeniu wygląda jak przed 1 ciążą! :)

3 kopniaki, to na pewno jajecznica z 3 jaj!

Ja wychodze z założenia, że teraz mogę jeść to na co mam ochotę (czytałam nawet w mądrej książce, że nasze zachcianki, to zachcianki malucha :) ), później przy karmieniu trzeba bedzie trzymać dietę pod to co malucha uczula...

Ja musze sobie w dodatku zrobić jakiś słodki tydzień, bo niedługo mam robić glukozę i boję się, że będę miała zakaz słodyczy :P
sabbi, różyczynka, ani grama, a nawet mam wciąż mniej niż na początku i nie wiem czy to takie niesprawiedliwe, bo w sumie do tygodnia wstecz wymiotowałam wszystko co zjadłam, trafiłam nawet na SOR, więc po prostu nie miałam jak przytyć;) po za tym ja nie czuję w ogóle ruchów dziecka, nic kompletnie;/ pewnie dlatego, że to 1 ciąża;)
sabbi Tomek ładne imię, mi z męskich to się np Adaś podoba;) a 3 kopnięcia to chyba omlet z 3 jaj;D
Muminka1 ani grama? nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie:-) ja juz omijam wage z daleka i mysle jak omijac wszystkie dobre rzeczy na ktore mam nieustanna ochote! Jakby byla dziewczynka to mialam wybrane imie od kiedy zaczelismy sie starac bylaby Aleksandra i mezowi tez sie podobalo. Jak chlopak chcialam Aleksander- Olus no ale maz sie nie zgadza. A ze bedzie drugi chlopak to nie latwo cos fajnego wybrac bo najfajniejsze imie juz zostalo prawie 3 lata temu nadane. Moze Tomek??? musze tylko posluchac ilu Tomeczkow biega po placach zabaw ale to na wiosne....:-)
a do mnie ktos dzis nadal sygnal z zewnatrz:-) 3 stukniecia pod rzad, nie wiecie co to znaczy??? :-) chce jajko, jajecznice czy omleta na sniadanie:-)
Dzięki Bogu lekarzem nie jestem więc mi to nie przeszkadza:) Mi sie akurat bardzo miło kojarzy:)
No ja bym w takim wypadku tez zrezygnowala z Amelki :)

Ty sie ciesz Kobitko ze nie tyjesz!!! =) ja mam normalnie wrazenie ze wszystko co nieprzyjemne w ciazy mnie spotyka. Jeszcze tylko zgagi nie zaliczylam ;p
Amelia kiedyś mi sie podobała dopuki nie dowiedziałam sie ze to nazwa choroby :) Amelia to wrodzony brak kończyn, wiec odpada jak dla mnie :D ale no to kwestia gustu :) Antośka fajne też, ale nie podoba mi sie pełna forma Antonina, ale za to zdrobnienie Tosia super :)

nastepna wizyte mam 11 marca, ale w miedzyczasie połówkowe wiec jakos zleci od wizyty do wizyty :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozyczynka a nie przytyłam jeszcze ani grama;) ciekawe, ciekawe czy to co mówisz się sprawdzi, bo my z mężem byliśmy mali w chwili urodzenia;) jak było u Was?;)
Inspired u mnie też wciąż dziewczyna;) mi też się podoba Antosia;))
Hej Mamuśki:)

U mnie wszystko w porządku, niunia ( póki co cały czas potwierdzają, że dziewczynka) rośnie i nawet jest wymiarowo tydzień do przodu:)

Alana ja byłam na 18 i też zdjęcia nie mam z tego samego powodu:)
akurat mąż nie zdążył na wizytę więc był niepocieszony ale trudno.

Mimo, że na wynikach morfologii miałam sporo strzałek, lek. powiedział, że jest ok. Moje omdlenia mogą być spowodowane tym, że organizm potrzebuje więcej kalorii niż mu dostarczam i muszę po prostu więcej jeść, szczególnie mięsa- brr na samą myśl mi niedobrze ale cóż;/

Co do imion to też mamy z mężem odmienne zdania:) Mi podoba się Antosia, Amelka albo Maria, Bianka też bardzo ładne, ale póki co poczekam na ostateczne potwierdzenie czy dziewczynka, na przyszłej wizycie powinno być już na 100%

Monika Ewik super, że u Was już wszytko OK:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry