Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam 2 z krótkim i dwa z długim
I 3 pajace zwykle bawelniane

Zawsze może ci ktos donieść :)

Zastanawiam się tylko czy rożek czy kocyk i chyba na początek wezmę kocyk
ja znalazłam rożek za 13zł i będę zamawiać. Podobno ojcowe się bardziej przekonują do dziecka w rożku. :P
http://allegro.pl/olo-rozek-becik-piekny-bawelna-100-i4737879679.html

A masz osobne komplety na 56 i 62 czy jakiś konkretny rozmiar?
Dalej w.szpitalu na zaspie, czekamy na dec kiedy cc, potwierdzona cholestaza, bo kwasy zolciowe mam podwyzszone dostaje leku na to, jutro mam usg, zobaczymy co tam u malej, nadal bardzo ruchliwa, najwazniejsze dla nas ze jestesmy obie pod kontrola :)
Mam tylko jedno body na 56 resztę newborn lub 0-3 m(next) nie wiem jak to się ma do polskiej rozmiarówki

Ale dzidziol ma być duzy to powinno być ok

Ja rożek odkupilam od koleżanki przy starszej nie uzywalam wogole bo ona nie nawidzila skrępowania luźno przykryta tylko mialam spiworek odrazu wiekszy chyba na 80 cm zeby byl luz a żeby nie skopala i ciepelko było ;)
A Ja po wizycie...naszczescie rozwarcie się nie posunęło,szyjka oki także polegiwanie pomogło:-)...tylko przy badaniu lekarz stwierdził że mam brzuch opadnięty i zrobił już mi wymaz bo mówi że to może być przyczyną jakiejś infekcji także czekamy na wyniki. A czuję się strasznie zmęczona jeszcze synek cały czas choruje i już 2,5 tygodnia siedzi w domu
No to i my po wizycie, trochę jestem przerażona bo po wymiarach wyszło że mała waży 4,5 kg! A do terminu jeszcze 11 dni a wiadomo że może być to jeszcze dłużej ;)

Na gimnastyce trochę poskakałyśmy trochę posapałyśmy a teraz mała mi się wyciąga i uciska jak szalona.

Muszę zmienić garderobę dla małej na większą, przygotowałam takie na 56 raczej więc skoro wychodzi taka duża to wolę przygotować coś większego. Ja biorę body z krótkim plus bawełniane pajace co namniej 3-4 zestawy.

No to co byle do czwartku :D
image

:)
do czwartku ;-) je też się na ten termin szykuję
Hej,

Ja to nastawiam sie na 42 tc :( Laura chyba jest tak samo uparta jak Lena...
Zastanawiam sie nad ta Kliniczna bo slyszalam ze tam szybciej wywoluja porod jak w terminie sie nie urodzi dziecko-orientuje sie ktoras???
Mimo wszystko mam nadzieje ze jednak cos sie samo ruszy i bede mogla do Wojewodzkiego jechac ;)
A wczoraj po tym skakaniu na gimnastyce to tylko podbrzusze mnie bolalo i prawa nerka :///
Ale duza mgle mamy za oknem az sie noc nie chce :/
Milego dnia :)
hej
mnie dzisiaj znów mega boli stara blizna po cc:( ruszyć się nie idzie:(
chyba przeleżę cały dzień
Chyba zapowiada się ciężki dzień... Mój mąż tak przeraźliwie dzisiaj chrapal ze cala noc do d.... Jestem nieprzytomna. Oczywiście ja juz z córeczka na nogach a on dalej śpi.... No oszaleje.
Madlenn jakoś coraz bardziej skłaniamy się ku Laure.
Dziewczyny trzymam kciuki aby czwartek okazał Się waszym dniem.
Styczniówka to wychodzi, że duża będzie, ale wiadomo jak to usg, bratowej mówili ponad 4 a urodziła się 3600 ;)

Oleczka ja w weekend marzyłam o tym, żeby mąż się zwlókł, a ja być może ostatni raz sobie poleżę, bo jak mała będzie to raczej przez kilka miesięcy nic z tego, ale d*pa jak zwykle... dziecko nie poczeka:/

Dziś kolejny dzień leniuchowania bez syna cudoownie:D
A ja po kolejnej poważnej rozmowie z mężem i powiedział że mimo nie chce to pójdzie ze mną :) Cieszę się chociaż wolałabym aby miał do tego inne nastawienie :/ Mam nadzieję i zrobię wszystko aby nie żałował tej decyzji i zapamiętał to do końca życia :)

A u nas dalej tylko straszy i czekanie, za to noc w miarę przespana. Ja od dłuższego czasu mam takie poty w nocy, dosłownie jak w gorączce.

Chyba ładna pogoda się zapowiada.

A księżyc dobiera, jutro pełnia :D
Inka.ja mój lekarz na kazdej wizycie sprawdza ranę po ostatniej cesarce, mówił, że jak tylko będzie bolała mam natychmiast zgłosić sie do niego. Czy nie powinnaś tego skonsultować z lekarzem?
Dorotek konsultowałam, byłam nawet raz na IP z tego powodu, na ostatniej wizycie blizna w dolnej granicy normy, ostatnio był spokój a dzisiaj znów boli:( na szczęście w poniedziałek mam wizytę, jesli nie przejdzie to wcześniej pojadę sprawdzić
Styczniówka82, ja w nocy mam to samo i gdzieś czytałam, że to są jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu...

Ja to bym wolała poczekać i urodzić po tej pełni bo szykują się tłumy widzę :D, a ja muszę się na kliniczną dostać (no w ostateczności zaspa). Poza tym na jutro umówiłam się do kosmetyczki, a w piątek do fryzjera bo potem to nie wiem czy będę miała czas :)
Inka po jakim czasie od cc zaszlas w ciaze?
4 lata jak zaszłam w ciążę, teraz jest już 4,5 roku
To dobrze, ze jestes pod kontrolą. Ja zaszłam w ciąża po ponad roku, 2lata miną dopiero w styczniu. Ale na szczęście chyba wszystko w porządku z blizną po cc.
W szpitalu powiedzieli ze min 2 lata,a moj lekarz ze rok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry