Widok

Mamy sierpiowo-wrześniowe 2012

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba gdzieś zaginął ten wątek albo już żadna z nas nie ma czasu na forum...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka nowy wątek założyłamzeby było mniej :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=461916&c=1&k=160
Cholera my znowu na antybiotyku, juz 4 od 4 miesiecy:( w nocy goraczka 40.2 st a maz w morzu grrrr. Skierowanie na Polanki na diagnostyke. Ale mam nadzieje, ze jak sie teraz wychoruje to potem bedzie zdrowy jak ryba :) Pogoda faktycznie piekna.

No to super kalka, że już lepiej, u nas też zębów nie widać.

Dziewczyny pewnie zażywają pięknej pogody, my też chodzimy dwa razy dziennie na spacerki, w końcu wiosna, oby tak się utrzymała jak najdłużej
Dzięki dziewczyny, u Nas trochę lepiej. Po dwóch dniach gorączki wystąpiła wysypka- wiec trzydniówka nas dopadła. Zębów nadal nie widać. Wysypka robi sie coraz bledsza, mały jeszcze trochę osłabiony bo poci sie dosc szybko ale humor ma jak zawsze, więc ma nadzije ze juz niedługo pocieszymy sie wiosna. ehh. zawsze coś.
pozdraawiam Was. Cisza tu takaaa:)
oj biedna sanszajn, na pewno Ci się przykro zrobiło, mój mąż mnie kiedyś w ramach rocznicy ślubu zabrał na starówkę jak był gdańsk za pół ceny, a że było wszędzie pełno ludzi i kolejki, to biegaliśmy od lokalu do lokalu i patrzyliśmy gdzie krótsza, w końcu tak się wkurzyłam, że wróciliśmy do domu, ehh ci faceci

Kalka dużo zdrówka

Ola-fasolka ty masz maleństwo w porównaniu do mojej (ponad 8kg 2 tyg temu ważyła)
W końcu mamy wiosne! tak upragnioną.
Kalka, oby to były ząbki a nie żadne chorubsko!!!!!
My po szczepieniu w piatek, to już ostatnie, kolejne po roczku. i moje dziecko cale nie jest takim klopsem jak mi sie wydawało, bo waży 7.500.

My wczoraj mieliśmy wychodne, urodziny kumpeli w contraście i w końcu miałam pretekst żeby się wystroić. Ale fajnie było wyjść :D Mama została z mała, zlitowała się nad nami i dała nam pospać do 9. skarb nie mama :P

Faceci...... albo są cudowni, albo niech ich coś ściśnie....!!!Lili ostatnio nie budzi się milion razy ale wstaje też o 5, także lekko nie jest.codzinnie prosze ją, żeby zrobiłą prezent i pospała do 7.
hej dziewczyny a u Nas gorączka taka do 38,5 st C. prawdopodobnie zęby choc z drugiej str nic nie widac zeby dziasła były inne niz zwykle. zaczeło sie ok 18 w piatek, dowalismy paracetamol. w sob rano pojechalismy na polanki na izbe przyjec- tam w badaniu nic, w badaniach tez- wiec na tamta chwile ze to ząbkowanie dostalismy Nurofen i do domu. temp nadal jest choc niższa,,, ehh mam nadz ze to rzeczywiscie zeby a nie cos innego- chyba ze wirus jakis nie wiem - no ale genaralnie jest ciezko jak to przy goraczce:/ mam nadz ze jakos to przetrwamy i bedziemy cieszyc sie wiosna. dla nas to nowe doswiadczenie bo mały do tej pory nie chorował, nawet przy szczepieniach nie wymagał paraecamolu.
Fajnie ze maluszki tak Wam ladnie spia. My od dwoch nocy probujemy nie pic mleka w nocy cala noc mlody tanczy mi po lozku a o 5.00 wstaje. Do tego jak dostaje poranne mleko to wymiotuje juz 2 razy nie wiem czy jest taki zachlanny, czy co ale ogolnie jestem wykonczona bo starsza tez sie budzi cos ostatnio po 2-3 razy. Do tego moj mezulek taka rocznice mi zrobil ze niech go chudy byk....Jak bylismy w sklepie to powiedzial " oo kwiaty, jak chcesz to sobie kup!" i to bylo na tyle :(Mam nadzieje, ze dzis bedzie fajny dzionek :)

ale macie fajnie z tym spaniem, ja próbuję Lilę przestawić bo jadła ok 19 i potem budziła się ok 3 i rano o 7 i chcę wywalić to karmienie o 3 i daję jej od dwóch dni mleko o 23 na śpiąco, potem jak się budzi ok 3 dostaje herbatkę - nie podoba jej się i dwa razy ciumknie i idzie spać dalej i śpi do 8 :)
ciekawe czy nam się utrzyma ta tendencja :)
moja dziś zdrzemnęła się o 18:30 na pół godzinki i nadal szaleje :/ już mnie denerwują te jej piski i mąż ją usypia bo ziewa i zmęczona na maxa ale jak ją położyć w łóżeczku to ryk :/ ech... dziś nie mam chwili dla siebie i zmęczona jestem mega
tak, w końcu zapachniało wiosną :)
A moje dziecko podczas dwóch ostatnich nocy zapomniało się obudzić na jedzonko o 23, spała ciągiem od 19 do 7 rano, mogłaby dziś też tak :)

efik korzystaj z wolnego czasu;)

miłego wieczorku :)
Ciepło się zrobiło i wszystkie zażywają plusowej temperatury i słonca:))) A mój dzidziolek dziś zasnął o 17.30 !!! próbowałam go obudzić ale nawet przebieranie w pidżamkę nie pomogło:) no i śpi, modlę się tylko żeby noc również przespał. No i mam wyjątkowo dłuugi wieczór dla siebie, nawet nie wiem co mam ze sobą zrobić:P No i posadziłam dziś kwiatki na "tarasie", wiosnę czuję pełną parą:D
Moja Sarunia od 3 dni w spacerówce jeździ, w gondoli leżeć nie chce, ale jeszcze sama nie siedzi więc tak na półleżąco jeździ i mimo, że mała nie jest (8kg tydzień temu ważyła) to w tej spacerówce jak kruszynka wygląda i wydaje mi się, że za duży ten wózek dla niej

Efik fajnie będziesz miała małego chodziarza :)
Efik twój już do stania się bierze a moja jeszcze nie siedzi :P widać już chce być bardzo ochrzczony skoro nogi tak mu się rwą :P

co do pracy, ja na szczeście biuro mam w cenrum gdyni wieć dojazdy to jakies 20 min, choć przy remoncie estakady dużo dłużej. I mam o tyle dobrze, że mam nienormowany czas pracy i mogę sobie chodzić jak chce, sama ustalam co jak gdzie i kiedy. I szefowa pewnie też pozwoli pracę papierkową robić w domu a kientów postaram się mieć jakoś niedaleko lup po drodze. Także wierzę, że bedzie oki.

DaMa współczuję Ci tych dojazdów, masakra. To taki troche "zmarnowany"czas. nie mogę uwierzyć, ze twoja Lila to taka kruszynka!

A moja Lili chyba będzie ostatnim dzieckiem co jeszcze w gondoli jezdzi :P bo u niej spacer=sen!hahaha
My też ograniamy mała do snu kolo 19 także wieczory mamy dla siebie!jahuu

Babeczki, spokojnego wieczoru życzę :D
A czy Wasze dzieciaczki też już stają?? Mój jeszcze dobrze nie siedzi a od jakichś 2 tyg jego ulubionym zajęciem jest stanie na nóżkach, oczywiście trzeba go trzymać żeby nie stracił równowagi, ale jednak o swoich siłach stoi i staje:) śmieję się że do chrztu który za 2 tyg, to pójdzie na własnych nóżkach:))
my się ważyłyśmy w poniedziałek i Lila ma 6950 :)
w spacerówce jeździmy od jakiś 3 tygodni ale rzadko ją podnoszę bo Lila na spacerze woli spać niż zwiedzać - przynajmniej na razie :)

naprawdę nie jest źle z tym powrotem do pracy :) w sumie nie chciałabym siedzieć w domu cały czas ale gdybym mogła to wróciłabym na pół etatu, niestety nie wyrobimy z kasą :/
tak naprawdę lubię swoją pracę i ludzi z którymi pracuję ale masakrują mnie dojazdy - 2 godz w jedną stronę :/
szukam cały czas czegoś bliżej i ... moze się uda :)

-ola-fasolka - zdrowiejcie, i trzymam kciuki za szczepienie :)
Hej dziewczyny, mój bąbel już od 1,5 miesiąca w spacerówce bo się w gondoli przestał mieścić:) teraz już nie chce nawet leżeć w spacerówce, tlylko siedzi i ćwiczy mięśnie grzbietu i ogląda świat:) Dzidziol już śpi, to jedyna godzina stała w ciągu dnia u nas , dzień w dzień kąpiel 19 potem chwila mizianek , cyc i odrazu zasypia:) od 20 mam czas wolny:) czyli sprzątanko, gotowanko itp:)
Hejka mój klops już jeździ juz w spacerówce od jakiegoś miesiąca !! ..a bo miałam dzień i myślę"wstawię wózek na trójmiasto i zobacze czy się sprzeda...?-i co ?sprzedał sie jak ciepła buła tego samego dnia,to na drugi dzień do akpolu z małym klopcem prawie 11 kg,...tak tak tyle waży haha klopsiur mój kochany qale nadwagi nie ma po prostu duży haha
ja jestem mama siedzaca w domu sytuacja nas do tego zmusza bo nie mamy z kim zostawic małej do żlobka sobie nie wyobrazam w ogole a niani sie nie oplaca brac bo pracowalabym tylko na jej wyplate wiec siedze:) choc nie ukrywam ze chetnie poszlabym do ludzi, moja juz od 3 tygodni w spacerowce jezdzi ale na półleżąco. moja waży 7700 i chyba jest takim sredniaczkiem, nie gruba i nie chuda.
hejcia!widzę, że będzie duzo pracujących mamusiek na forum :P ja bardzo żałuję, że nie mogę zostać z małą w domu!
a wasze dzieci w spacerówkach już czy jeszcze w głębokim wózku jezdza???
my jutro na szczepienie idziemy, choć nie wiem czy bedzie zgoda lekarza. Przynajmniej dowiem się ile mój klops waży :P
image
Hej babeczki ja tez wczorajj pierwszy dzien w pracy....ale maly został z tatą-tausiowe się zaczeło wiec na razie wszystko ok...:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry