Widok

Mamy z Redy:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,

czy są tu jakieś mamy z Redy?
Jak Wam się mieszka?
Kojarzycie okolice ulicy Brzozowej? Jaka to okolica? Czy bez auta da radę "żyć"?
Jest spokojnie czy to raczej "gorsza"okolica?

Mamy na oku dom w tych okolicach, ale zupełnie nie znam samego miasta, tylko przejeżdżam przez Redę czasem, a tym bardziej konkretnych ulic.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszkam w centrum Redy, ul. Brzozowa z tego co widzę na mapie to Reda Ciechocino :) nieopodal masz piękny redzki park. bez auta bez problemu, kawałek będziesz miała do sklepów typu Lidl czy Biedronka bo nie wiem czy są w tamtym rejonie ;) daleko do SKM ale można podjechać autobusem ;)

Reda to bardzo fajne miasto, dużo młodych ludzi i tym samym dzieci, ja polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki, może ktoś jeszcze? :)
Ja mieszkam w Redzie ale bliżej kolejki.
Brzozowa to raczej spokojna okolica - chodzę tam z dzieckiem na spacery.
Niedaleko masz park, i wszystkie sklepy biedronka, polomarket, piekarnie, świetny mięsny - z brzozowej to pewnie z 10 minut spacerkiem .
Ale jeżdżą też autobusy :)
Minusy bez samochodu to na pewno odległość od kolejki
Ja nie jestem już redzianką ale moja siostra mieszka na ulicy Parkowej, więc zaraz obok. Ja polecam. Jest tam spokojnie, wiosną i latem dość sielsko. Po południami wszyscy przesiadują w ogródkach, zupełnie innym klimat niż w dużym mieście. Autobusy jeżdżą więc i bez auta można sobie poradzić. 10 minut spacerkiem jest do pięknego parku z fajnym placem zabaw, plażą przy rzece i miejscem na grilla. Na samym Ciechocinie jest trochę sklepów, pizzerie, restauracja, można iść na kręgle do hotelu Ibis.
W "centrum" Redy są biedronki, lidl i trochę osiedlowych sklepów. Na Ciechocinie są prywatne przedszkola.
W czasach studenckich psioczyłam, że na zad... mieszkam, teraz mając dziecko z chęcią bym się tam przeprowadziła.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry