Widok
paparazzi
To wlasnie przez ciebie Plagiat przestal przychodzic na HP, skoro cie jego zycie tak bardzo interesuje, trzebabylo nie wkuzac go do tego stopnia ze sobie poszedl. Ale skoro juz do tego doszlo, to uszanuj jego wybor i odwal sie od niego !!!! Ludzie ktorych interesuje zycie prywatne innych sa zazwyczaj impotentami jezeli chodzi o pomysly na swoje wlasne!
Cytokininko
Wiem...stare ludowe przysłowie..."każdy ma w sobie co z dziecka"
A i owszem.....do 18 roku życia chciałem abym miał w sobie jak najwięcej tego dziecka...
nigdy nie wchodzić w swiat dorosłych...Teraz pomimo iż dalej nie chcę tego robić, to jednak
irytuje mnie dziecinnosć innych ludzi....a moż edenerwuje i to własnie tego nie chcę sobie sam przyznać..
Chciałbym aby moje życie było zawsze beztroskie, żebym nie przyłączył się do wyscigu szczurów, tak
przecież charakterystycznego dla swiata dorosłych...
tak chyba rozumiem dzieciństwo(ale nie dziecinnosć)... i
pod tym względem zawsze chciałbym być dzieckiem...
A i owszem.....do 18 roku życia chciałem abym miał w sobie jak najwięcej tego dziecka...
nigdy nie wchodzić w swiat dorosłych...Teraz pomimo iż dalej nie chcę tego robić, to jednak
irytuje mnie dziecinnosć innych ludzi....a moż edenerwuje i to własnie tego nie chcę sobie sam przyznać..
Chciałbym aby moje życie było zawsze beztroskie, żebym nie przyłączył się do wyscigu szczurów, tak
przecież charakterystycznego dla swiata dorosłych...
tak chyba rozumiem dzieciństwo(ale nie dziecinnosć)... i
pod tym względem zawsze chciałbym być dzieckiem...
chore texty z antologi sowizdrzalskiej
W chorobie, we frasunku, gdy kto spać nie może,
nie pomogą pierzynki ni pisane łoże.
Coż na to czynić? Więc przyłożyc kamieniem,
Żeby gębą nie ruszył ni żadnym ramnieniem.
Niechże tak leży przez noc, nie puszczaj tam ludzie,
Wierz mi, żeć sie nierychło z tego snu obudzi.
Która szpetny warkocz ma, fortel na to powiem:\Nasmaruj go z kilka razy onym istnym krowiem.
Jedno takie obieraj, co dobrze doźrzałe,
I czarne włosy będą, i długie, niemałe
nie pomogą pierzynki ni pisane łoże.
Coż na to czynić? Więc przyłożyc kamieniem,
Żeby gębą nie ruszył ni żadnym ramnieniem.
Niechże tak leży przez noc, nie puszczaj tam ludzie,
Wierz mi, żeć sie nierychło z tego snu obudzi.
Która szpetny warkocz ma, fortel na to powiem:\Nasmaruj go z kilka razy onym istnym krowiem.
Jedno takie obieraj, co dobrze doźrzałe,
I czarne włosy będą, i długie, niemałe
szukamy krwi na teraz: zaczerpniete z grupy dyskusyjnej:
"to ja jako wieloletni dawca krwi cos moze wytlumacze...
szukanie krwi danej grupy to totalna bzdura..
po pierwsze: jezeli jest potrzebna krew to banki daja
jak bez pytania ..
po drugie: banki w zamian przyjmuja KAZDA grupe
po trzecie: jesli oddasz krew dla konkretnego celu
nie licz NIGDY ze ta krew dla tego celu zostanie wykorzystana
(za duzo by to kosztowalo)
wiec... (podsumowanie)
apale o krew traktujcie tylko i wylacznie jak apele
o krew ...
(kazdy dawca jest mile widziany!)
badzcie dawcami krwi zawsze
a nie tylko kiedy ktos o to prosi
bo tylko wtedy to przynosi porzadany skutek"
szukanie krwi danej grupy to totalna bzdura..
po pierwsze: jezeli jest potrzebna krew to banki daja
jak bez pytania ..
po drugie: banki w zamian przyjmuja KAZDA grupe
po trzecie: jesli oddasz krew dla konkretnego celu
nie licz NIGDY ze ta krew dla tego celu zostanie wykorzystana
(za duzo by to kosztowalo)
wiec... (podsumowanie)
apale o krew traktujcie tylko i wylacznie jak apele
o krew ...
(kazdy dawca jest mile widziany!)
badzcie dawcami krwi zawsze
a nie tylko kiedy ktos o to prosi
bo tylko wtedy to przynosi porzadany skutek"
pozdrowienia dla Fate
pytasz mnie o imie , a sama ukrywasz sie pod szalenie duzo mowiacym pseudonimie " Fate"(ang.: los, przeznaczenie) , poza tym skad pomysl , ze jestem jakims formara.....cos tam. jesli masz ochote, to mozemy pogadac np. na gg. p.s. z imprezkami juz widze coraz lepiej- w niedziele kolejna w bacowce , niestety w pon. skazany jestem na ustna fizyke wiec bede sie musial ograniczasc. pozdrawiam , do uslyszenia
rozwazania nad whisky
Upojenie magiczne, w odróżnieniu od innych, bardzo pospolitych i szarych w swojej istocie upojeń, budzi się razem z rozkwitającym kwiatem paproci, kiedy saper szarpie zielony przewód, karciarz stawia swoją córeczkę na trójkę dziewiątek a żona Lota zamienia się w słup soli. Zamiast oglądać się za siebie, żona koncentruje swój wzrok na blacie , chwyta półpełny, półpusty, kieliszek i go przykładnie wypija, objawia jej się upojenie magiczne. Zostaje przedstawiona ulicom bez tabliczek z nazwą i numerami domów, oraz bohaterom bez imion i zawołań rodowych, ratujących dziewice po przejściach. Każdy magiczny zakątek pryska orgazmicznie miejskim wachlarzem przystępnych mitologii, pomiędzy którymi przemykają fantazyjnie zamroczeni nektarem stróże prawa. W magicznej chwili odciskają się magiczne słowa.
Postregiment
Zdziecinnie innych bywa bolesnym i denerwujacym doswiadczeniem w naszym zyciu... ale zdziecinnie malo kiedy ma cosik wspolnego z tym czyms, ta czescia dziecka w czlowieku. Bo czesto Ci "zdziecinniali" ludzie gleboko chowaja ta wlasnie czastke.... ujawnaijac negatywne aspekty a tego pieknego spojrzenia na swiat tego "czystego", " niezabrudzonego" podejscia do zycia, braku leku przed opinami innych...
Powiem szczeze ze bardzo sie boje ze ja juz tez to zatracilam, choc bardzo sie przed tym bronie...
Powiem szczeze ze bardzo sie boje ze ja juz tez to zatracilam, choc bardzo sie przed tym bronie...
Cytokininko
Wiem.Jest różnica pomiędzy dzicinnoscią danej osoby (i wła nie to jest czasami bardzo
irytujące- choć do takiego wniosku dochodzi się z reguły po jakims czasie...)
Fakt...ja sam długo nie chciałem sam sobie przyznać, że moje dzieciństwo juz sie skonczyło,
ale nie chciałem się oszukiwac...ten piękny czas juz bezpowrotnie minął...nie ma sensu się oszukiwać...
irytujące- choć do takiego wniosku dochodzi się z reguły po jakims czasie...)
Fakt...ja sam długo nie chciałem sam sobie przyznać, że moje dzieciństwo juz sie skonczyło,
ale nie chciałem się oszukiwac...ten piękny czas juz bezpowrotnie minął...nie ma sensu się oszukiwać...
droga Fate
te slowa pisze w chwili ogromnego wzruszenia- wlasnie zostalem absolwentem naszej niezwyklej szkoly i na dodatek mam mature!! ( niesamowite , prawda? ) bedac dzisiaj w szkole wpadlem na chwilke na lekcje do Rusaja - lza sie w oku kreci ! ( on chyba naprawde jest niesmiertelny) , dla takich momentow warto bylo meczyc sie te 4 latka. zycze powodzonka i wytrwalosci ( IX chyba jednak nie jest wiezeniem )
p. s . Fate
ogromna prosba! dbajcie o nasza szkolna stronke internetowa, o poczet sztandarowy, przywroccie radiowezel!!! ( pani ryba nim rzadzi ) , drukujcie gazetki( ta Odry jest naprawde niezla, ale ta tej no...... Asi Wolskiej to totalna porazka z mocno feministycznymi tekstami ! ) Twoje artykuly sa..... intrygujace i maja swoich zwolennikow- tak trzymac! oczywiscie wszystko w miare mozliwosci - wiem , ze sprzet w rad. jest nienajlepszy, sam to sprawdzalem . pozdrowionka
IXtka, 9tka, dziewiatka!
ehhh, to byly czasy- popalanie za wegielkiem, 1000 plusow u Rusaja, testy z geografi u Ryby zaczerpniete z rocznikow statystycznych z czasow ZSRR... tak mi sie tylko przypomnialo, niesmiertelne wspomnienia, choc z tak dawna przeciez...
pozdrawiam wszystkich absolwentow i obecnych dziewiatkowiczow!
pozdrawiam wszystkich absolwentow i obecnych dziewiatkowiczow!
Postregiment
Okres dziecinstwa owszem bezprowrotnie minąl, ale ta czastke dziecka w sobie ma wiele osob zyjac w swiecie doroslych... niezatracili tego i dzieki temu wiele chwil i wydarzen przezyzwaja glebiej, dostrzegaja wiele rzeczy, ktore dla innych sa niewidoczne no i przede wszystkim umieja sie cieszyc, nawet z malych, drobnych wydarzen, rzeczy....wedlug mnie to jest piekne...
PS Serdecznie pozdrawiam:)))
PS Serdecznie pozdrawiam:)))
"Aby język giętki..."
Wszystko, co tutaj zostało wpisane, jest językiem i niczym innym tylko językiem. Ja rozumuję tak: wzajemna pozycja części Mózgu jest językiem. My jesteśmy częściami Mózgu, zatem my jesteśmy językiem. Dlaczego więc tego nie wiemy? Nie wiemy nawet, czym jesteśmy, nie mówiąc o zewnętrznej rzeczywistości, której częścią jesteśmy. Słowo "idiota" pochodzi od słowa "osobisty", "oddzielny". Każdy z nas stał się oddzielny i nie uczestniczy we wspólnej myśli Mózgu, odbierając ją tylko podświadomie. W ten sposób nasze prawdziwe życie i nasz prawdziwy cel realizują się poniżej poziomu naszej świadomości.
FATE :)))))))))
...PalTalk to wyzsza forma komunikacji internetowej :))Stajemy sie tam mniej anonimowi...mniej bezduszni w swych postaciach cyfrowych-bo glos i obraz i txt zarazem Nas przybliza...Trudno ukryc-zaklamac -niektore wewnetrzne i zewnetrzne obrazy NAS samych :)))Dlatego jest on tak dobry....Dlatego wykorzystuje go do pomocy innym i poznawania nowych ludzi....Spotykamy sie rowniez w swiecie rzeczywistym i....jeszcze sie nie rozczarowalem negatywnie...
Fate :)))-do dzoiela -pisz i wybrobuj te forme bycia w tym cyfrowym....niekiedy bezdusznym swiecie :)))
Ucalowania serdeczne :)))
Fate :)))-do dzoiela -pisz i wybrobuj te forme bycia w tym cyfrowym....niekiedy bezdusznym swiecie :)))
Ucalowania serdeczne :)))
`
"Nie mam pojęcia, pod jaką postacią mogę ukazać się światu; ale ja sam odnoszę wrażenie, że nie byłem nikim innym jak chłopcem igrającym na brzegu, zabawiającym się od czasu do czasu wynajdywaniem wygładzonego kamienia lub muszli piękniejszej od innych; przede mną rozciągał się tymczasem wielki ocean prawdy, którego nie poznałem".
Drogi kolego ...
..teraz już wiem, że Jacku :) na Twoją prośbę będę haftowała sztandar, śpiewała do radiowęzła (żałuj, że tego nie doświadczysz ;) , oddawała na makulature gazetkę :0 i dbała o Rusaja&jego zdrowie psychiczne !
Gratuluję zdania matury ! (łaaaał z fizyki %-) nie wiem , skąd przeswiadczenie, że naszym zyciem rządzi Fate ( no moim tak ale nie o to...:) ? ja kiedyś mocno w to wierzyłam.... teraz jest inaczej ...Bóg dał nam wolną wolę i tylko od nas zależy jak ją wykorzystamy. Byłam na Waszym" Zakończeniu Roku Szkolnego "- aż się łza w oku kręci.... ten rocznik był taki....hmmm...fajny :)
ale sie rozpisałam -gomena
ściskam ciepło
Gratuluję zdania matury ! (łaaaał z fizyki %-) nie wiem , skąd przeswiadczenie, że naszym zyciem rządzi Fate ( no moim tak ale nie o to...:) ? ja kiedyś mocno w to wierzyłam.... teraz jest inaczej ...Bóg dał nam wolną wolę i tylko od nas zależy jak ją wykorzystamy. Byłam na Waszym" Zakończeniu Roku Szkolnego "- aż się łza w oku kręci.... ten rocznik był taki....hmmm...fajny :)
ale sie rozpisałam -gomena
ściskam ciepło
Fate
nasze zakonczenie roku bylo naprawde wzruszajace a to min. za sprawa naszych kolegow z mlodszych klas - jezeli bralas udzial w tym no.... przedstawieniu to serdeczne gratulacje , bo bylo napr. ok. ( byloby jeszcze lepiej gdybym nie musial kwitnac polowe imprezy ze sztandarem w dloni .... chociaz w sumie trudno bylo mi sie z nim rozstac , ale coz...zycie.)pozdrawiam
Człowieczku
O które z jego równań ci chodzi? Zależność pomiędzy masą a energią, czy może o efekt fotoelektryczny? No w sumie był jednym z wielu, lecz tym jedynym wyniesionym na publizne ołtarze badaczem który umożliwił zapoczątkowanie mechaniki kwantowej, podważył podstawy mechaniki klasycznej (choć sam dokładnie tego nie opracował, poruszanie się przy prędkościach bliskich prędkości światła opracował dokładnie Lorenz) a co z tego wynika, postęp.