Widok
sabra- o ile dobrze sie domyslam caly czas katujesz sie pierwszym tancem??? Czyli tym walcem :) Ja juz wiem :) Nie wiem czy to angielski, cyz wiedenski, czy to w ogole jest walc tego tez nie wiem, ale mi sie bardzo podoba i pobujac (pogibac) sie jakos mozna :) Taki maksymalnie romantyczny - "Dream a little dream of me" z filmu "French kiss" :))))
A ten Wagnera na wjscie to gdzies zaraz znajde i tez pomysle :) Pasuje on do wejscia??? Tata mnie bedzie wprowadzal a moj M bedzie caly zdenerwowany przy oltarzu, wiec musi byc romantycznie :)))
A ten Wagnera na wjscie to gdzies zaraz znajde i tez pomysle :) Pasuje on do wejscia??? Tata mnie bedzie wprowadzal a moj M bedzie caly zdenerwowany przy oltarzu, wiec musi byc romantycznie :)))
znalazlam Wagnera - no i przypomnialo m isie ze jak najbardziej na wejscie jest dobry - kojaryz mi sie z krajami anglosaskimi, bo podtytul jest "Here comes the bride" i po tym cos rozpoznalam.
Sabra - co do Wodeckiego to nie ma zadnego "kochaj mnie" jego autorstwa - znalazlam jakies "Moja droga ja cie kocham" ale to pewnie nie to... Sciagam i jak przeslucham to dam znac.
Sabra - co do Wodeckiego to nie ma zadnego "kochaj mnie" jego autorstwa - znalazlam jakies "Moja droga ja cie kocham" ale to pewnie nie to... Sciagam i jak przeslucham to dam znac.
mam Pachelbela - sliczny jest, ale to co ja mam to glownie z wykorzystaniem skrzypiec. Ale jest przepiekne, moze daloby sie zmontowac organy i skrzypce do tego :) No i sciagnela mi sie wersja 6 minutowa - chyba krotszej nie ma... Aczkolwiek skoro ja mam miec blogoslawienstwo jak wejde do kosicola (przy oltarzu rodzice nas poblogoslawia) to moze akurat - beda to grac w trakcie :)
Zasiegnelam opinii fachowca, tzn.znajomego, ktory jest spiewakiem operowym i ma w rodzinie organistow. Mowi, ze utwor Pachelbela nadaje sie na organy
Pozostaje kwestia czy organista bedzie umial zagrac ;-)
Olga, jesli bedziecie miec blogoslawienstwo w kosciele, to chyba dluzsza wersja bedzie lepsza, ale z tego co widze mozna grac tez "wycinki" z niego (ja np. tylko takie skrocone wersje znalazlam w necie)
a swoja droga, moglabys mi podeslac ta pelna wersje do przesluchania?
Bylabym wdzieczna! Pozdrawiaski
Pozostaje kwestia czy organista bedzie umial zagrac ;-)
Olga, jesli bedziecie miec blogoslawienstwo w kosciele, to chyba dluzsza wersja bedzie lepsza, ale z tego co widze mozna grac tez "wycinki" z niego (ja np. tylko takie skrocone wersje znalazlam w necie)
a swoja droga, moglabys mi podeslac ta pelna wersje do przesluchania?
Bylabym wdzieczna! Pozdrawiaski