Widok

Masakra! Siostra Młodego chce się ubrać w białą sukienke..

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co mam o tym wszystkim myśleć??
Moja przyszła Szwagierka kupiła sobie na mój ślub i wesele
biało- śmietankową sukienkę krótką- króra wygląda praktycznie jak ślubna.
Jak to będzie wyglądać kiedy staniemy razem do zdjęcia??
Najlepsze jest to ,że ona uważa że to nic złego.. co myślicie?
macie podobne problemy? pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a moze doda do tego np ciemniejszy szal itp?
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chce założyć jeszcze złote buty i marynarke, ale jeśli będzi ciepło i zdejmie .. ale może jej to zasugeruje..
jenyś, teraz to już jestem zazdrosna - chciałabym mieć tylko takie problemy.
może faktycznie, niema się co przejmować, najwyżej ona będzie wyglądać dziwnie ..
Oj Andziu serdecznie Ci współczuję!!! uważam, że to nie w porządku ze strony szwagierki, ze taka sobie kreację wymysliła i masz prawo mieć o to żal! Ja delikatnie poprosiłam moją świadkową aby na sam ślub miala dośc delikatną kreację, nie w krzykliwych kolorach itd. a teraz rodzina ma do mnie pretensje, że narzucam jej w co się ma ubrać! I też mi jest przykro za takie podejscie!

Pozdrawiam sedecznie i trzymam mocno kciuki, żeby sytuacja się wyjaśniła w pozytywny dla Ciebie sposób!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090918640113.html
niech doda do tej sukni jakiś kolor i nie bedzxie wygladac jak Panna Młoda

No ale to suknia typowo slubna??? piszesz ze bedzie krótka....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Jest do kolan, ale przyozdobiona białymi różyczkami,takimi jak niektóre suknie ślubne mają..
No właśnie.. jak się komuś coś narzuci to potem wypominają..
dzieki i też pozdrawiam
Miałam podobny problem i powiedziałam, że zgodnie ze ślubnym "savoir vivre" nie wypada,aby jakakolwiek inna pani na ślubie miała białą sukienke. Skonczyło sie wymiana sukienki na inny kolor....Powodzenia
mamy podobne problemy-mi sie np zlamal paznokiec dzisial ;) wyglada strasznie!!

image
Normalnie masakra... A mi kot w nocy zahaftował dwa fotele;p To jest problem;p
to jest problem- może mieć robaki :)
...a potem przyjdą noce
Problem jest gorszy:P Prawdopodobnie zeżarł idiota plastikową torebkę;p
to juz niedobrze. zatkanie jelita. uuu.
...a potem przyjdą noce
cóż, ja już mam wprawę w odtykaniu kotów:P jak nie sznurek to siatka foliowa albo worek na śmieci... Plastiku jeszcze nie przerabiał;p
a jak odtykasz? dmuchasz w otworek?
...a potem przyjdą noce
nie próbowałam jeszcze;p A na serio - ciekła parafina w sporej ilości do pyszczka i maść na wydalanie kłębków kłaków. Do tej pory pomagało. Kreska, dziewczynie wątek sprowadziłyśmy na manowce;p
jaki watek, takie rozwiniecie..
tez masakra ;))
image
Nooo ...a jakiego blondyńskiego kwiatka strzeliłam z plastikiem:P Kto zauważył to jego;p
jest to sposob. znam troche inny.

wiem. rozgadałam sie w ciagu kilku ostatnich dni. pewnie niedlugo mi sie za cos oberwie.

co do problemu z sukienka...ja troche bzikuje w zwiazku ze ślubem. np. teraz staram sie rozgryzc mocowanie welonu:) rozumiem Kobitkę. btw-musze zapytac moja Swiadkę co i jak.
...a potem przyjdą noce
kasienka, mam nadzieje, ze bedzie ok, wolalambym, zeby na moje wesele wszyscy przyszli na bialo ubrani, niz zeby mi kota siatke zjadla..
image
a ja też bym sie wkurzyła jakby ktos był w białej sukni!
Dobrze ze mam ecru ;)
image
image
a mi to nie robi =) no chyba ze przyjdzie w takiej jak moja slubna =P
image
image
bez przesady..pierwszy raz słyszę żeby na slub nie było mozna się ubrać na biało.. moja mama na moim slubie miała biała sukienkę i jakos nie było nic w tym złego.. same tą sukienke wybierałyśmy..

zaraz to nawet będą długości sukienke zarezerwowane tylko na panien młodych :)
ech.. masz szczęście że tylko tym sie matrwisz ;) ale czy jest o co?
nie martwie się tylko tą sukienką, mam wiele problemów na głowie i nie tylko ślubnych, ale byłam ciekawa opini innych..
No niby nic złego...Ale w tradycji weselnej biały kolor zarezerwowany jest dla Panny Młodej. Pogadaj z Młodym. Może w delikatny sposób wybije jej to z głowy. Lepiej jak on pogada niż Ty.

.....głowa do góry i tak każdy wie, kto jest Panną Młodą.....
image
u mnie też siostra (teraz już mojego męża) ubrała białą sukienkę, na szczęście z czarną szarfą, nie wiem dlaczego ludzie tak utrudniają życie parze młodej :) jest tyle innych kolorów
image

image

Jeśli komuś będzie to przeszkadzać, to ona będzie wyglądać dziwnie, a nie Ty... co za problem? No chyba, że martwisz się o to, że szwagierka zrobi z siebie dziwoląga. W takim razie lepiej jej zasugeruj, że korzystniej wygląda w innym kolorze!
Słuchaj ja na Twoim miejscu grzecznie powiedziałabym jej że Ty wolałabyś zeby ubrała sukienkę w innym kolorze. Drugim rozwiązaniem jest poproszenie narzeczonego żeby powiedział jej że tak nie wypada.
Czasami tresc poruszanych tu problemow zupelnie mnie zadziwia. Andzie slyszalas Ty kiedys o czyms tak abstrakcyjnym jak rozmowa? Zamiast pisac durne watki na forum chwyc telefon i pogadaj z dziewczyna i tyle. Jak ma leb na karku to zruzumie, to w koncu Twoje wesele...

Czasami przerazajace jest jak ludzie w dzisiejszych czasach mocno zyja w wirtualnym swiecie i zamiast normalnie ze soba rozmawiac pisza maile, SMS'y, blogi, forum, itp... Co sie z nami dzieje?!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
andzia a niech ubiera to w czym jej bedzie wygodnie, jesli ma to byc jasna czy biala sukienka to czemu nie? ach........ gdybys świat się opierał tylko na takich problemach.....
Jakże mało w Was empatii dziewczyny, skoro Andzia napisała że przyszła szwagierka uważa że to nic takiego to znaczy że próbowała już z nią na ten temat rozmawiać.

Sama miałam taką sytuację i wiem że niestety rozmowa nie zawsze pomaga.
image

image

W dniu ślubu biała suknia jest tylko dla panny młodej.
Dla jednych wazne dla drugich nie waznek,ja tam zarzadzilam ze swiadkowa ma isc w zielonej bo taki jest kolor przewodni i generalnie wszystkie 3 moje przyjaciolki ubraly sie w odcieniach zieleni a swoim kolesion nalozyly zielone krawaty i jakos nikt sie nie buntowal.Powiedz narzyczonemu zeby siostrze nakazal :) w koncu to twoje wesele i jedeny moment w zyciu kiedy masz wytlumaczenie na glupie,wymagajace i kaprysne zachowania bo w koncu ty jestes panna mloda i tyle :).
ej, laski nie przesadzajcie, jak tak dalej pojdzie, to z weslnika znikna janki muzykanty i inne takie :)
co do bialej sukni - moja siostra/swiadkowa miala na moim slubie ....swoja suknie slubna.
co prawda z cywilnego, ale jednak miala ja na slubie.
na poczatku sie wkurzylam nieziemsko, pozniej olalam, nie byla dluga, taka w stylu lat 60, kolor kremowy z naszytymi czarnymi kwiatkami.
i
daj sobie spokoj z nerwami i tak to tobie beda skladac zyczenia ;)
dziwny problem, teraz obdzwoń wszystkich gości i powiedz każdej damie, ze absolutnie nie życzysz sobie, aby miały białe lub ecru sukienki...
poza tym biel sukni ślubnej symbolizuje dziewictwo, czy zatem na pewno jest tylko dla Ciebie....
święte słowa :)
Hm,wiem,że pewnie dla Ciebie to bardzo istotny problem w czym wystąpi Twoja świadkowa,ale myślę,że nie powinnaś się aż tak bardzo napinać. Ciesz się,że w ogóle będziesz miała ślub,że narzeczony jest zdecydowany i Cię kocha.Stojąc przed ołtarzem tylko Ty i Twój mąż będziecie się liczyć,zapomnisz o takich przyziemnych sprawach jak stroje gości.Może dziewczyna nie ma kasy na inną sukienkę.Też w sumie nie powinno się nakazywać gościom,jak powinni przyjść ubrani.
ja od zawsze wiedziałam, że kolor biały, kremowy, ecru jest zarezerwowany dla Panny Młodej!!! i jak inna kobieta się w ten kolor ubierze to popełania wielki nietakt!!
image
Moja świadkowa znalazła piękną białą sukienkę i namawiam ją, żeby się na nią zdecydowała. Jak dla mnie to wszyscy goście mogliby być ubrani na biało :) Nie rozumiem problemu, przecież moi bliscy wiedzą, że to mój ślub :)
image
image
faux pas.
masakra mi byloby wstyd na miejscu goscia ..

a poza tym to zabije ;P
image
beznadzieja, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś na moim ślubie był ubrany na biało/ecru, oprócz mnie. Po prostu nie wypada
a na moim ślubie siostra - świadkowa będzie miała sukienkę złoto-ecru i w ogóle mi to nie przeszkadza :)
To poważy problem!!
1. idź z nią do psychologa na terapię
2. jeśli terapia nie pomoże możesz użyć szantażu a nawet uciec się do morderstwa na zlecenie.
3 gdyby mimo to nadal chciała mieć biała sukienkę koniecznie odwołaj ślub i popełnij samobójstwo!
ja również wszędzie słyszę, że biel zarezerwowana jest dla Panny Młodej. również nie chciałabym aby ktokolwiek wyglądał podobnie. kolorów i odcieni jest mnóstwo. a nawet wg savoir vivre goście nie powinny być bardziej eleganccy niż Para Młoda, a tak się niestety zdarza.
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
ja jako gość nie zdecydowałabym sie na białą/ecru kreację, szczególnie długą

jako panna młoda nie bedę strzalać focha
image
Powiem szczerze że to swiadczy tylko o Twojej szwagierce, to ona będzie dziwnie wygladała i na nia goście będą patrzyli ze zdziwieniem a Panna Młoda i tak jest najładniejsza na weselu.
Ogólnie przyjęło się, że w tym dniu "na biało" jest tylko Pani Młoda - bo to jej dzień, wyjątkowy, szczególny itd. więc NIE WYPADA innej kobiecie przyjść w bieli...

Ja bym kategorycznie zabroniła przychodzić w bieli. ;)

Miałam podobną sytuację z chłopakiem siostry mojego męża - koniecznie chciał przyjść w mundurze wojskowym, a my nie chcieliśmy, bo tylko mąż i świadek mieli być w mundurach galowych. Jaka awantura była - masakra po prostu. :/

Ludzie na prawdę mają pomysły... ;)
obrazić bym się nie obraziła, ale gdybym wcześniej wiedziała o tym, że któraś z dziewczyn chce przyjść w bieli próbowałabym ją odwlec od tego pomysłu.
Szminka dobrze, że się nie zgodziłaś! Pan młody ma się wyróżniać! to już ludzie mają w głowach:/
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
tak jak nie wypada przyjsc w białej kreacji tak i w calej czarnej, to nie pogrzeb. Moim zdaniem kolor biały w tym dniu zarezerwowany jest tylko dla panny młodej :P
image
image 05.06.2010r.
Ale... coraz częściej PM mają na sobie inny kolor niż biały. Jeśli ubierze np. niebieski, to goście też nie mogą przyjść na niebiesko?
Czy "coraz częściej" to w sumie mogłabym się kłócić... ;)

W każdym razie w tym wątku jest problem co do białej sukni i jest takie niepisane prawo, że tylko Pani Młoda może być w bieli. Co do innych kolorów - to już inna kwestia.

Ja np. nie wyobrażam sobie sukni ślubnej w kolorze innym niż biały czy ecru - ale to już moje prywatne zdanie.
moja kuzynka miala sukienke dluga ecru tak naprawde moglabyc sluba ale ja to dopiero zauwazylam na zdjeciach po slubie, kobiety bedziecie mialy duzo wiecej problemow i spraw na glowie niz przejmowanie sie kolorami sukienek gosci troszke luzu
image

image
Ja także uważam, że w tym dniu biel jest zarezerwowana dla panny młodej i jak ktoś przychodzi w bieli to popełnia wieeelki nietakt... Tak samo zresztą w czerni.
Ale jak wiadomo gościom często nie da się wyperswadować pewnych rzeczy (ja bym chyba podeszła do takiej osoby i się jej ze słodką minką zapytała czy jest w dniu dzisiejszym panną młodą).
Z drugiej strony jak ktoś ubrałby się na przykład na biało-złoto albo coś w tym rodzaju to chyba jakoś bym wybaczyła :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Myślę, że co by przyszła szwagierka nie założyła to i tak nikt tego dnia nie zapomni kto jest Panną Młodą i na kim ma się zatrzymywać oko:-)
A biała saukienka na ślubie/weselu u kogokolwiek założona przez inną osobę niż Panna Młoda świadczy z całym szacunkiem o głupocie osoby, która ją zakłada, bo to po prostu niesmaczne. Biel tego dnia jest zarezerwowana tylko dla jednej osoby...

http://www.doslubujaguar.pl
Na moim weselu żona kolegi przyszła w białej sukience o długości do kolan, do tego miała biały szal i swoje buty ślubne. Tak jak Iza napisała dzień ten należy do pary młodej i to na nich jest skupiona uwaga. Szczerze? to mało co miałam z nią doczynienia na własnym weselu, podejrzewam że Ty w dniu śłubu i wesela też nie będziesz miała ani czasu ani okazji rozważać o kolorze sukni w jakiej przyszła Twoja szwagierak.
Nie zmienia to jednak faktu że takim podejściem Twoja szwagierka popełnia nietakt zwłaszcza jeśli zna Twoje zdanie na ten temat i wie że w jakimś stopniu stanowi to dal Ciebie problem a przecież ma to być Twój wielki dzień. Osobiście doskonale Cię rozumiem ponieważ ja rozmawiałam z moim kolegą zanim dowiedziałam się w jakiej kiecce przyjdzie jego żona i powiedziałam mu że ogólnie przyjeło się że biel to kolor zarezerwoany dla panny mlodej- było to powiedziane wtedy kiedy on sam radzil się mnie co jego żona powina sobie kupić zapytał mnie między innymi i o kolor....
Zignorował to i chyba to bardziej bolało że ktoś pytając o radę i znając Twoje zdanie zrobił na przekór.
Jedno jest pewne, tak jak napisałam Ty nie będziesz miała okazji zwrócić uwagi na to a goście napewno:) i wtedy Twojej szwagierce będzie wstyd
pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry