Widok

Masakra! Siostra Młodego chce się ubrać w białą sukienke..

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co mam o tym wszystkim myśleć??
Moja przyszła Szwagierka kupiła sobie na mój ślub i wesele
biało- śmietankową sukienkę krótką- króra wygląda praktycznie jak ślubna.
Jak to będzie wyglądać kiedy staniemy razem do zdjęcia??
Najlepsze jest to ,że ona uważa że to nic złego.. co myślicie?
macie podobne problemy? pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na moim weselu żona kolegi przyszła w białej sukience o długości do kolan, do tego miała biały szal i swoje buty ślubne. Tak jak Iza napisała dzień ten należy do pary młodej i to na nich jest skupiona uwaga. Szczerze? to mało co miałam z nią doczynienia na własnym weselu, podejrzewam że Ty w dniu śłubu i wesela też nie będziesz miała ani czasu ani okazji rozważać o kolorze sukni w jakiej przyszła Twoja szwagierak.
Nie zmienia to jednak faktu że takim podejściem Twoja szwagierka popełnia nietakt zwłaszcza jeśli zna Twoje zdanie na ten temat i wie że w jakimś stopniu stanowi to dal Ciebie problem a przecież ma to być Twój wielki dzień. Osobiście doskonale Cię rozumiem ponieważ ja rozmawiałam z moim kolegą zanim dowiedziałam się w jakiej kiecce przyjdzie jego żona i powiedziałam mu że ogólnie przyjeło się że biel to kolor zarezerwoany dla panny mlodej- było to powiedziane wtedy kiedy on sam radzil się mnie co jego żona powina sobie kupić zapytał mnie między innymi i o kolor....
Zignorował to i chyba to bardziej bolało że ktoś pytając o radę i znając Twoje zdanie zrobił na przekór.
Jedno jest pewne, tak jak napisałam Ty nie będziesz miała okazji zwrócić uwagi na to a goście napewno:) i wtedy Twojej szwagierce będzie wstyd
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że co by przyszła szwagierka nie założyła to i tak nikt tego dnia nie zapomni kto jest Panną Młodą i na kim ma się zatrzymywać oko:-)
A biała saukienka na ślubie/weselu u kogokolwiek założona przez inną osobę niż Panna Młoda świadczy z całym szacunkiem o głupocie osoby, która ją zakłada, bo to po prostu niesmaczne. Biel tego dnia jest zarezerwowana tylko dla jednej osoby...

http://www.doslubujaguar.pl
Ja także uważam, że w tym dniu biel jest zarezerwowana dla panny młodej i jak ktoś przychodzi w bieli to popełnia wieeelki nietakt... Tak samo zresztą w czerni.
Ale jak wiadomo gościom często nie da się wyperswadować pewnych rzeczy (ja bym chyba podeszła do takiej osoby i się jej ze słodką minką zapytała czy jest w dniu dzisiejszym panną młodą).
Z drugiej strony jak ktoś ubrałby się na przykład na biało-złoto albo coś w tym rodzaju to chyba jakoś bym wybaczyła :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
moja kuzynka miala sukienke dluga ecru tak naprawde moglabyc sluba ale ja to dopiero zauwazylam na zdjeciach po slubie, kobiety bedziecie mialy duzo wiecej problemow i spraw na glowie niz przejmowanie sie kolorami sukienek gosci troszke luzu
image

image
Czy "coraz częściej" to w sumie mogłabym się kłócić... ;)

W każdym razie w tym wątku jest problem co do białej sukni i jest takie niepisane prawo, że tylko Pani Młoda może być w bieli. Co do innych kolorów - to już inna kwestia.

Ja np. nie wyobrażam sobie sukni ślubnej w kolorze innym niż biały czy ecru - ale to już moje prywatne zdanie.
Ale... coraz częściej PM mają na sobie inny kolor niż biały. Jeśli ubierze np. niebieski, to goście też nie mogą przyjść na niebiesko?
tak jak nie wypada przyjsc w białej kreacji tak i w calej czarnej, to nie pogrzeb. Moim zdaniem kolor biały w tym dniu zarezerwowany jest tylko dla panny młodej :P
image
image 05.06.2010r.
obrazić bym się nie obraziła, ale gdybym wcześniej wiedziała o tym, że któraś z dziewczyn chce przyjść w bieli próbowałabym ją odwlec od tego pomysłu.
Szminka dobrze, że się nie zgodziłaś! Pan młody ma się wyróżniać! to już ludzie mają w głowach:/
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
Ogólnie przyjęło się, że w tym dniu "na biało" jest tylko Pani Młoda - bo to jej dzień, wyjątkowy, szczególny itd. więc NIE WYPADA innej kobiecie przyjść w bieli...

Ja bym kategorycznie zabroniła przychodzić w bieli. ;)

Miałam podobną sytuację z chłopakiem siostry mojego męża - koniecznie chciał przyjść w mundurze wojskowym, a my nie chcieliśmy, bo tylko mąż i świadek mieli być w mundurach galowych. Jaka awantura była - masakra po prostu. :/

Ludzie na prawdę mają pomysły... ;)
Powiem szczerze że to swiadczy tylko o Twojej szwagierce, to ona będzie dziwnie wygladała i na nia goście będą patrzyli ze zdziwieniem a Panna Młoda i tak jest najładniejsza na weselu.
ja jako gość nie zdecydowałabym sie na białą/ecru kreację, szczególnie długą

jako panna młoda nie bedę strzalać focha
image
ja również wszędzie słyszę, że biel zarezerwowana jest dla Panny Młodej. również nie chciałabym aby ktokolwiek wyglądał podobnie. kolorów i odcieni jest mnóstwo. a nawet wg savoir vivre goście nie powinny być bardziej eleganccy niż Para Młoda, a tak się niestety zdarza.
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
To poważy problem!!
1. idź z nią do psychologa na terapię
2. jeśli terapia nie pomoże możesz użyć szantażu a nawet uciec się do morderstwa na zlecenie.
3 gdyby mimo to nadal chciała mieć biała sukienkę koniecznie odwołaj ślub i popełnij samobójstwo!
a na moim ślubie siostra - świadkowa będzie miała sukienkę złoto-ecru i w ogóle mi to nie przeszkadza :)
beznadzieja, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś na moim ślubie był ubrany na biało/ecru, oprócz mnie. Po prostu nie wypada
faux pas.
masakra mi byloby wstyd na miejscu goscia ..

a poza tym to zabije ;P
image
Moja świadkowa znalazła piękną białą sukienkę i namawiam ją, żeby się na nią zdecydowała. Jak dla mnie to wszyscy goście mogliby być ubrani na biało :) Nie rozumiem problemu, przecież moi bliscy wiedzą, że to mój ślub :)
image
image
ja od zawsze wiedziałam, że kolor biały, kremowy, ecru jest zarezerwowany dla Panny Młodej!!! i jak inna kobieta się w ten kolor ubierze to popełania wielki nietakt!!
image
Hm,wiem,że pewnie dla Ciebie to bardzo istotny problem w czym wystąpi Twoja świadkowa,ale myślę,że nie powinnaś się aż tak bardzo napinać. Ciesz się,że w ogóle będziesz miała ślub,że narzeczony jest zdecydowany i Cię kocha.Stojąc przed ołtarzem tylko Ty i Twój mąż będziecie się liczyć,zapomnisz o takich przyziemnych sprawach jak stroje gości.Może dziewczyna nie ma kasy na inną sukienkę.Też w sumie nie powinno się nakazywać gościom,jak powinni przyjść ubrani.
święte słowa :)

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry