Widok

Maszyna do szycia - którą wybrać

Chcę kupić mamie w prezencie maszynę do szycia. Jej przeszło 30 letnia dokonała już żywota a mama dużo szyje i lubi to.
Na alllegro widzę, że królują "Łuczniki" z całym kalendarzem imion w nazwie. Może są na forum osoby z podobną pasją i doradzicie mi, który model albo innej firmy jest przyzwoity.
Dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem łucznik bardzo się popsuł...zaczynając szyć zachęcona opowieściami o tej marce kupiłam taką maszynę i żałuję :( po półtora roku jej użytkowania i próbach na innych maszynach teraz kupiłabym janome. Dużo zależy od tego ile chcesz przeznaczyć pieniędzy...
Kupiłam niedawno Singera 4411, szyje także na nim moja mama, zaprawiona krawcowa i jest bardzo zadowolona. W domu ma Łucznik i mówi, że nawet nie ma co porównywać do Singera. Oczywiście i tak wszystko zależy od tego ile możesz przeznaczyć pieniędzy na maszynę. Kupowałam w Euro AGD.
Jeżeli zależy Ci na solidności, a nie pięknym (dyskusyjne) plastykowym wyglądzie, kup używanego Łucznika czy Singera, kilkunastoletniego, a nie nowe, chińskie g. które z Łucznikiem nie ma nic wspólnego. Nikt tego potem mamie nie naprawi, to jednorazowe zabawki.

Owocnych zakupów :)

Inne tematy z forum Kobieta

dobry adwokat rozwód gdańsk (79 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....

rozwód - sędzia w Gdańsku Tomasz Zimmermann (73 odpowiedzi)

Czy miał ktoś prowadzoną sprawę rozwodową przez Sędziego Tomasza Zimmermann? Jaki on jest i jak...

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

do góry