Widok

Mąż grozi samobójstwem.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozchodzimy się z mężem, a on mi grozi , że popełni samobójstwo. Wydaję mi się , że chcą wymusić na mnie zmianę decyzji i zwyczajnie gra na moich uczuciach , ale zastanawiam się czy może to gdzieś zgłosić i szukać dla niego pomocy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Swiat jest popaprany coraz bardziej, a wielu ludzi sie na to nie zgadza, bo maja inne wartosci.
Nie ten zwiazek to tamten, tu sie przespie, tu zalicze itd..
Nie kazdy jednak ma takie popaprane prorytety w zyciu. W koncu nie jestesmy zwierzetami. Wielu ludzi ma honor, godnosc I tego poprostu nie rozumie. W zasadzie tutaj nie ma czego rozumiec. I dlatego woli odejsc niz zyc w takim popapranym swiecie cierpiac.
Oczywyscie wmawia im sie, ze to choroba, ze to NIE jest normalne zachowanie. A to jest calkiem normalne zachowanie, kiedy cierpi twoja dusza, a twoj honor I godnosc potraktowal jak smieci.
Bo jezeli ktos wczesniej nie mial takich przypadlosci, a teraz nagle sa. To skad sie to wzielo...przeciez nie z kosmosu... Ktos komus poprostu zniszczyl zycie, a najgorsze ze zabral mu czas, dni miesiace lata!!
Ale najlatwiej sprowadzic to do choroby, przeciez tak jest najwygodniej. Po co rozumiec problem skaleczonej duszy, skoro odrazu mozna sprowadzic do choroby I z gory zalozonych tez...
A ci ludzie poprostu chca sie uwolnic, od tego bolu, przyszlosci, ktora moze I'm przyniesc podobny los.
Jedno jest pewne. Swiat jest piekny, a cierpimy przez innych ludzi. I druga teza. Chcesz byc pewny, ze nikt cie nie skrzywdzi w zwiazku...nie wiaz sie.
Przez takie relacje wielu wspanialych ludzi, pelnych zycia, radosci odeszlo lub sa dzis wycofani lub zyja jeszcze tylko po to zeby nie sprawic przykrosci swoim najblizszym. Kazdy po takich przyzyciach chce sie zabic, nie kazdy jednak ma te odwage to zrobic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moj kolega, powiedzial ze jesli zona odejdzie on sie zabije. Ktos by powiedzial, ze to forma szantazu.
Moze I tak, tylko, ze on to zrobil I juz go nie ma wsrod zywych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zostaw go a sama się przekonasz.
Ja znam takich co to zrobili. I nie był to szantaż.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
suki... po prostu suki:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
@koroner, no nie wiadomo.
Ale autorka wątku też nie daje znaku życia-więc stać się mogło wszystko :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
i co wyhuśtał się?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Skuteczny "gracz"
Ale rady dostałaś :(
Moim zdaniem powinnaś pogadać o tym z psychologiem, ewentualnie zgłosić męża do szpitala psychiatrycznego na obserwacje. Skoro jesteście małżeństwem, to masz do tego prawo. Pamiętaj, że podżeganie do samobójstwa, jak ci tu niektórzy radzą to przestępstwo. A jeśli wiesz o tym, że mąż może się targnąć na życie i nic z tym nie zrobisz, to też mogą cię oskarżyć. Po co sobie komplikować życie? Nie daj się mężowi zastraszyć, tylko normalnie zgłoś to, że on chce się zabić i niech go zamkną na obserwacji. Trochę tam posiedzi to oprzytomnieje.
Sama też powinnaś iść do psychologa, bo to raczej ciężkie dla ciebie. Niestety nie polecę ci nikogo z okolicy, bo przeniosłam się niedawno. Sama chodziłam wcześniej do Pracowni Psychorozwoju Izabeli Kielczyk w Warszawie, gdzie dotąd mieszkałam. Tam pracowali naprawdę dobrzy specjaliści i nie wiem, czy tu znajdę kogoś równie dobrego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
na ch.j te reklamy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ubezpiecz go i niech wtedy popełnia samobójstwo ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znajdź mu kochankę , bo widocznie pierdoła z niego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może z takim podejściem wsadź sobie swoją poradę w przysłowiową d*pę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Żyje jeszcze ten Twój mąż? Bo nie wiem czy dawac porady czy zlekceważyć wątek?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie lepiej siedzieć w związku i być nieszczęśliwym. Poza tym jeśli facet bije, pije lub jest leń to w końcu trafia to do kobiety a niestety nie znam kobietki która by biła faceta i on od niej odszedł. Może dlatego faceci są tymi gorszymi. Druga rzecz nie wiem czy z litości chciałabyś zostać z facetem i potem z nim współżyć i tak żyć bo żyć i na odwrót. Często to boli ale trzeba zrozumieć tą drugą osobę, że jest nieszczęśliwa.
ja bym z tym cos zrobiła, u nas niestety w rodzinie tez tak bylo i stalo sie nieszczęściem:( oczywiście zalezy od człowieka!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasiu kochanie, czytanie ze zrozumieniem... podstawówka...

no to lecimy po kolei:
"To juz jie te czasy kiedy ludzie łaczyli się małżeńskie związki w wieku 23 lat" - skoro znam tylko takie przypadki, to chyba jednak te czasy ;)))

"zarabia dwa koła i jest sam to pierdoła" - nic takiego nie napisałem, napisałem, że jeśli zarabia mało, i ŚWIADOMIE WYBRAŁ że chce być sam, to jest kretynem

"Czyżbyś swój związek (...) z czysto materialnych pobudek?" - nie, to JA jestem facetem, i to JA zarabiam ;) Moja kobitka pracuje WYŁĄCZNIE dlatego, że wybrałem sobie taką która pracować chce, i lubi to co robi, bo również to ją uszczęśliwia :)

Nie uważam również, żebym tracił czas :) uwielbiam się nabijać z osób, które nie potrafią argumentować i potwierdzić swojej tezy bądź racji :) najlepsi są tacy, którzy nie rozumieją tego co przeczytali, i widzą coś innego niż faktycznie autor miał na myśli ;) chociaż piszę w bardzo przystępny dla wszystkich sposób ;) zmuszam się żeby nie używać zwrotów, bądź słów, które mogły by zostać nie zrozumiane przez czytelnika ;) a niektórzy - jak widać - i tak rozumieją na opak ;) a może tylko UDAJĄ że nie rozumieją, bo są zbyt przerażeni tym jak wygląda prawdziwe życie, żeby zgodzić się z (w tym wypadku) moją opinią ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ależ wy wszystkie jesteście bezwzględne... ale gdyby sytuacja była odwrotna - on odchodzi, ona mówi że chce się zabić to podły i zły byłby facet, nie?:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12
Nie daj się tak szantażować, rób to co zaplanowałaś. Chce się zabijać niech robi co chce. Samobójstwo skróci drogę postępowania rozwodowego. Wdowa czy rozwiedziona cóz to za różnica. Tak bym mu powiedziała.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dawno nie czytałam wiekszej obrazoburczej BZDURY! Co za kołtuńskie podejście do wyboru drogi życiowej?! To juz jie te czasy kiedy ludzie łaczyli się małżeńskie związki w wieku 23 lat i żyli długo... bo przecież rozwodzić się nie wypadało, chcociaż mąż pił i bił... A moze ktoś nie nadaje sie do współnego życia? Albo nie spotkał osoby, z którą chciałby przejść dłuzszy odcienek swojego życia? Moze nie chciał wysługiwac się bezpłatną pracą w postaci prania, sprzątania panu, którego jedynym zadaniem społecznym jest to żeby BYŁ?! Byle jaki ale ... jest? Co z kosmiczna bzdura! Bardzo zabawne uproszczenie że jak ktoś " zarabia dwa koła i jest sam to pierdoła"... Czyżbyś swój związek wraz ze swoimi znajomymi ( jaki pan - taki kram i jego znajomi) z czysto materialnych pobudek? ( dwie pensje po dwa koła, wikt i opierunek?) Naprawdę, że też niektórym kołtunom chce się tracić czas, który mogliby poświecić dla swojej RODZINY na pisanie takich herezji. Pozdrawiam świadomych, racjonalnych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Kobieta

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Jak sobie radzicie z migreną? (134 odpowiedzi)

Kobietki, czy któraś z Was też cierpi na migreny? Ja już nie mogę, migreny miewam odkąd pamiętam,...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

do góry