Widok

Medicover Gdańsk - opieka położniczo - ginekologiczna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Chciałam podzielić się z Wami moim doświadczeniem z Medicover Gdańsk ul. Grunwaldzka. Od miesiąca miałam zaplanowane badanie prenatalne (test Pappa oraz Usg). W drodze na badanie 40 minut przed wizytą otrzymuję telefon, że pani doktor odwołuje wszystkie wizyty tego dnia. Rozumiem oczysiście, że takie sytuacje się zdarzają jesteśmy tylko ludźmi. Jak wiecie badanie prenatalne wykonuje się do 13 tygodnia i 6 dnia ciąży ja jestem w 13 i 3. Obsługa medicover nie zaproponowała mi żadnej alternatywy informując mnie, że pani doktor udostępni grafik za 6 dni co w mojej sytuacji jest mało optymistyczne. Decydując się na prywatną opiekę medyczną byłam pewna, że mogę zaufać i liczyć na tak doświadczonego dostawcę usługi jakim jest medicover. Obsługa ginekologiczna oraz położnicza też pozostawia wiele do życzenia: kolejki pod gabinetami, zero empatii. Odnoszę wrażenie, że dziewczyny są traktowane jak produkty na linii produkcyjnej. Położna ma minę jakby pracowała w prosektorium a nie z kobietami w ciąży. Duży minus dla serwisu jaki proponuje Medicover, a ja pozostaję bez podstawowych badań w czasie ciąży. Dziękuję medicover.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prowadziłam ciąże w medicover w Gdańsku i nigdy nie miałam problemu z badaniami ani z położną. Musiałam jedynie pilnować kiedy pojawiają sie zapisy do mojego lekarza gdyż był bardzo oblegany. Na test pappa prosił bym zapisała sie do konkretnego lekarza do ktorego nie było miejsc panie z recepcji zapisały mnie na liste rezerwowych same dzwoniły ustalając termin wizyty. Teraz chodzimy też z dzieckiem zapomnialam sie zapisac na usg bioderek i też recepcjonistki wyczarowały wizytę. Ja bardzo lubie zarówno to centrum jak i w Gdyni bo z niczym nie robią problemów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze, że masz takie doświadczenia. Dla mnie na szczęście panie z Invicty wyczarowały termin na badanie więc nie zostaję na lodzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też mam pozytywne odczucia. W ciągu 5 lat korzystania z medicoveru zdarzały się im jakieś drobne wpadki ale naprawdę drobne...Jeśli nie ma miejsc to dzwonię do swojego koordynatora i ta pani zawsze wyczaruje dobry termin-zarowno dla mnie czy dla dzieci. Korzystam tez z chatu w nagłych przypadkach lub gdy potrzebuje skierowania na badanie krwi.
Szkoda tylko że w Trójmieście szpitala nie mają.

Z moich doświadczeń prowadzenia ciaz-w polmedzie, luxmedzie i medicoverze- najsłabiej wypada luxmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry