Widok

Melisa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny może wiecie czy dziecku 2,5 letniemu można od czasu do czasu dac do wypicia na noc herbatkę z melisy?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę, że można. Nam powiedziała doktor, żeby dawać Małej, ale tylko na chwile zostawiać torebkę. Jednak ona trochę sporo młodsza jest, więc u Ciebie już chyba można ciut mocniejszą dawać :)
imageimage
image
Powiedz proszę dawałaś jakoś regularnie czy od czasu do czasu.

U nas mamy znów problem ze spaniem w nocy i pobudki na mleko,siku,herbatkę,mleko,siku i tak w kółko:(

Po kilku takich nocach nie daję już rady,muszę też oduczyc picia i jedzenia w nocy.Wczoraj więc dałam melisę przed spaniem,nie wiem jeszcze czy to zbieg okoliczności czy nie ale spała do rana.

Tylko teraz jak długo można meliskę stosowac? Nie chciałabym jej przyzwyczaic,nie wiem nawet jak silne ona ma działanie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczerze mówiąc to nie znam się na działaniu melisy. tzn. nie wiem jak silne ma działanie, ani jak długo/często można dawać.

A ja dawałam przez kilka dni pod wieczór, bo u nas jest nadmiar energii i po kąpieli potrafiła do 23 jeszcze chodzić i gadać :). Pomagało, narazie nie mam potrzeby więc przestałam dawać
imageimage
image
Dzięki :)
MOŻNA JA MOJEJ CÓRECZCE PODAJE CZASEM SŁABO ZAPARZONĄ A MA 16 MIESIĘCY ALE SŁYSZAŁAM OD PEWNEJ MAMY ZE NA PROBLEMY ZE SNEM U SWOJEGO DZIECKA PODAWAŁ WYCIĄG Z SZYSZEK CHMIELU I CZYTAŁAM W NECIE ZE MOZNA TEZ PODAĆ DZIECKU :)
mojej tez kazala dawac a nawet syrop melisal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko ze melisał teraz robią tylko w wersji FORTE a to jest od 6 lat o ile dobrze pamiętam, a meliske herbatkę można spokojnie podawać , jest chyba nawet z HiPPa, taka herbatka uspokajająca na bazie melisy.
ja mialam zwylky syrop melisal ale podawalm mała łyzeczke bo melisa nie dzialala
a ja już zwykłego chyba z rok nie mogę dostać, w aptekach mówią że już ich nie ma w hurtowniach, może trafiłaś na jakieś stare zapasy.
myślę, że tak. Ja mojemu na noc daję kaszkę z lipą
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja dawalam melise w syropie malej jak miala 7 miesiecy juz.efekt-zerowy.
od 10 miesiaca zaparzam nawet normalną melisę w saszetkach,taką dla doroslych.
efekt-żaden:P
image
justi..... jak Ty piszesz i swojej Sarze, to jakbym o swoim Franku czytała. Nam neurolog dala nawet relanium i dupa. Co ciekawe w ciazy też dali mi relanium, bo nie spałam i tez nie pomogło.
u nas pomagał Melisal ale trzeba go stosować 2-3 tyg ( potem na 1-2- tyg robilam przerwę , jak kłopoty się nasilały to znow zaczynałam podawać) .
także efekt po Melisalu jest ale trzeba ok. 1-2 tyg poczekać . Podawałam 1 łyżeczkę wieczorem.
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedź:)
W takim razie spokojnie będę dawała na noc przez kilka dni i zobaczymy jakie będą efekty.

Póki co druga nocka po melisie przespana bez pobudki do rana...
paulo-juz przestalam podawac malej cokolwiek,bo to nie ma sensu.jest jaka jest i trudno.kiedys to wszystko sie zmieni;)

ps:dzis przespala w nocy jednym ciagiem 7 godzin!
Szokkkkk:)

Nie łudze sie,ze nadchodzą zmiany,bo juz miala czasem takie"wybryki";)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

do góry